Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Grčevi zbog zraka, a ne možemo podrignuti - pomoć!

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno Grčevi zbog zraka, a ne možemo podrignuti - pomoć!

Drage moje,

bebač ima 15 dana i kad siki jako "vuče" i čuje se coktanje, (sikimo 7-10min). Pokušavamo prstima usmjeriti bradavicu, mjenjati položaj da spriječimo gutanje zraka, ali za sad nam to slabo uspijeva. Pred kraj dojenja se uznemiri - mrda glavom brzo lijevo - desno uzima, pušta bradavicu kao da ju ne može uhvatiti (imam dosta ispupčene bradavice). Kad ga je čula patronažna kako guta rekla je da se naguta dosta zraka. Kad ga podignem da podrigne počne se "ljutiti" i plakati te traži siku na ramenu isto se događa kad ga stavim preko koljena da podrigne i ne uspijemo podrignuti. Onda se pol sata poslije podoja počne grčiti, crveniti, stiskati šakice i noge i plakati te povremeno uspije prducnuti. U tim trenutcima jedina je utijeha sika ili duda (koju pokušavamo eliminirati).

Molim vas savijet kako da spriječimo gutanje zraka i kako da uspješno podrignemo?

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Također su mi bradavice u zadnje vrijeme malo bolnije i crvenije.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

proveri da li ima soor zbog coktanja i iziritiranih bradavica. mogu biti samo iziritirane a moze biti i od soora
    moja beba je imala soor pa je zbog toga imao i teze grceve a i problem pri sisanju.
    masirajte stomacic, stavljajte topli bebi termofor. mom je dosta pomagalo spustanje preko kolena na stomak, pa cupkanje mojim nogama.
    takodje, homeopatija ukoliko znas nesto o njoj, ako ne sigurno ce se javiti jos mama sa savetom za homeopatsku camomillu.
    moj nije hteo da podrigne u standardnih 5 minuta koliko se ocekuje. nosila sam ga nocu i po 20 minuta i vec je uveliko spavao kada bi podrignuo.
    ne moj eliminirati dudu jer je duda njemu super pomoc.
    tada kada se buni jer si ga podigla ti mu daj dudu.
    duda je nas spasavala u tim momentima kao i kada je bio toliko iziritiran kad mu se spava da je odbijao da sisa. onda sam sa dudom resavala stvar. smiri se za par sekundi i lepo sisa.
    meni je neurologica rekla da je duda super stimulans za CNS i da nema razloga da se od nje plasim, a bila sam bas zbog dojenja jako protiv. danas mislim da je duda fenomenalna stvar jer je samo pomogla u svemu.

eto, ovo bi bilo ukratko.
    srecno!
    Posljednje uređivanje od frost : 05.11.2010. at 21:31

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ovo što ti opisuješ sliči na soor, pogotovo ako se tako glasno čuje soktanje dok cica.
    Najbolje da odete sutra do pedijatra, pa će vam prepisati kapi ili gel za soor koji trebaš koristiti i ti i beba. Pokušaj izbaciti slatko i povećati unos jogurta u organizam.
    Jer dok je soor u pitanju bebu i boli dok cica, tako da vam ne dođe do odbijanja cice...

Ja nisam za dudu, tako mala beba MORA svu svoju potrebu za cicanjem zadovoljiti na cici, a ne na dudi, da ne govorim o povećanjima
    rizika od soora i javljanje zbunjenosti kod tako male bebe. Jednom curi, pa iz dude ne curi....pa na kraju može doći i do odbijanja cice.

Sa dudom možda da pričekate bar koji mjesec...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ja sam sa dudom imala sasvim drugacije iskustvo. znao je on da je duda varalica, nije ocekivao iz nje nista da iscuri. cim zaspi pljunuo bi je sam. istina, nije je iz prve hteo, morala sam malo da ga privniknem. uvela sam je kad je imao 10 dana.
    prosli smo soor i sve i nije bilo problema zbog dude.

skroz se razlikuju bebe tako daje i njihov dozivljaj dude drugaciji. ipak, pametniji su oni nego sto se misli, znaju oni sta je cika, mlekce a sta duda varalica

evo ga na ciki vec 14 meseci i nece jos skoro da je se odrekne, i ne treba. duda, duda je tamo negde kad mu se hoce, igra se sa njom
    Posljednje uređivanje od frost : 05.11.2010. at 22:27

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bi se ovdje ipak posvetila naslovu topica, a ne da li je duda ok ili ne, o tome ima svako svoje mišljenje i svako svoje načine, a uvjeravanja koliko je ona super ostaviti za neki drugi topic....

A osvrnula bi se na ovo što je provincijalkaa naspisala
    U tim trenutcima jedina je utijeha sika ili duda
    Utjeha i sva potreba za cicanjem tako malene bebe bi svakako trebala biti na cici.....

A zaboravila sam ti napisati da bradavice ispireš samo običnom vodom, ne koristiš kemiju, brišeš sa uvjek čistim ručnikom, da ih luftaš često

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo što ti opisuješ sliči na soor, pogotovo ako se tako glasno čuje soktanje dok cica.
    Najbolje da odete sutra do pedijatra, pa će vam prepisati kapi ili gel za soor koji trebaš koristiti i ti i beba. Pokušaj izbaciti slatko i povećati unos jogurta u organizam.
    Jer dok je soor u pitanju bebu i boli dok cica, tako da vam ne dođe do odbijanja cice...

Ja nisam za dudu, tako mala beba MORA svu svoju potrebu za cicanjem zadovoljiti na cici, a ne na dudi, da ne govorim o povećanjima
    rizika od soora i javljanje zbunjenosti kod tako male bebe. Jednom curi, pa iz dude ne curi....pa na kraju može doći i do odbijanja cice.

Sa dudom možda da pričekate bar koji mjesec...
    drago mi je da si se velikim slovima osvrnula na naslov teme, tja, kako god.

ja iz licnog iskustva pricam jer sam imala isto takvo dete. ako bi se pun zraka, stomak kao balon na oko jos utesio coktanjem i unosenjem novog zraka na siki, verovatno bi mu bas bilo ugodno!
    utehu trazi jer ga boli, a uzrok bola sam znala,ostalo je samo da olaksamo posledice.

za soor se slazem, ali i po izlecenju soora, grceve je imao dok se nije naucio da sisa a to je bilo tacno onih skolskih 3 meseca koliko grcevi i traju.

i da, kod nas pedijatar nije prepoznao soor, tako da nije to tako jednostavno kao sto izgleda dok nisi u tom problemu
    Posljednje uređivanje od frost : 06.11.2010. at 08:17

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Svakako treba isključiti soor.

Što se tiče podrigivanja, ni jedno moje dijete nije podrigivalo, čak ni nakon dugog nošenja, tapšanja... U početku su imali problema sa zrakom, dok nisu "naučili" prditi. Nisu to bili pravi grčevi, tu i tamo su plakali. Davala sam im Sab simplex kapi, one su baš namijenjene za grčeve uzrokovane zrakom u crijevima. Prošlo sa mjesec-mjesec i pol.

Provincijalkaa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala na pomoći. Evo pokušavamo nove položaje dojenja (da je više na meni). Mislim da nije soor. jezik mu je vrlo malo bijel, ali mislim da je to od mlijeka. (No provjerit ćemo za svaki slučaj). S novim položajem mi se čini da manje cokće. Podrignemo tu i tamo, ali grčevi su još tu. Još ćemo se truditi pa se javimo.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Provincijalkaa, kako vam ide?

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Slično se ponašala i moja mladja devojčica. Spas je bio lagano, ritmično lupkanje po donjem delu ledja i guzi dok bismo je nosili,u slingu ili rukama. Rezultat:lakše bi se isprduckala! mislim da ovakvo lupkanje pomaže da se mehurovi nagutanog vazduha, koji izazivaju te aerokolike, "usitne" u mehuriće koji se lakše isprde

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Davala sam im Sab simplex kapi, one su baš namijenjene za grčeve uzrokovane zrakom u crijevima. Prošlo sa mjesec-mjesec i pol.
    Je li normalno da je od toga stolica tekuća?

Zgodna tehnika za podrigivanje, nama to funkcionira mrvicu bolje nego klasično lupkanje, ali još uvijek uglavnom ne podriguje. Ovdje je i video.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Balarosa prvotno napisa Vidi poruku
    Je li normalno da je od toga stolica tekuća?

[/URL].
    Moguće je. I tekuća i pjenušava.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala. Davala sam jedno tjedan dana te kapi, ali ta tekuća stolica me baš nervirala, doslovno je piškio iz guze tako da sam prestala... i tek onda otkrila koliko su mu zapravo pomagale.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a kak mu je i kaj pomoglo, ja baš nisa, skužila pa objasni

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a kak mu je i kaj pomoglo, ja baš nisa, skužila pa objasni
    Jan ne podriguje i ima dosta jake grčeve od zraka, grči nogice, vrišti, trbušić mu je napet, osjetim pod rukom kako radi probava i muči se dok se ne isprducka. Počela sam mu davati sab simplex kapi koje je spomenula martinaP i grčevi tj. vrištanje nije bilo tako često ni glasno, nije se toliko mučio. Onda sam prestala zbog te tekuće stolice i dva dana nakon prestanka se baš vidljivo pogoršalo.

Znam da ti koristiš homepatiju - probala sam mu davati i chamomillu i čini mi se da pomaže, slučajnost ili placebo, ali u dva navrata što sam mu dala je prestao vrištati u roku 5-10 minuta. Nije direktna tema, ali ako nekoga zanima, homeopatija i grčevi kod beba.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •