Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 139 od 139

Tema: Prazni folikuli

pčelica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni su rekli da su mi sa 36 god. jajne stanice lošije...pa dobijem samo 4 ili 5 jajnih stanica..pa loša oplodnja...onda 3. dan ne razvijaju se do 8 staničnih..onda ovi ostali se uopće ne razvijaju.Odem u Maribor-i sa manje injekcija dobijem 8 jajnih stanica-sve se oplode-4 dođu do blastocista i ja trudna.Na kraju skužim da su mi ovdje radili punkciju 8.,10,11.dan i smatram da je to uzrok nezrelih i praznih folikula a tamo sam štopericu dobila 14.dan.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sjetila sam se svoje negativne aspiracije, isto šok i nevjerica, kopanje po net-u i čitanje što kaže dr Sher, godine su jedini razlog, nažalost.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A što je kod mene razlog ja imam 32 god. i idem na IVF oko 2,5 god, FSH mi zna varirati zbog endometrioze ali mi je AMH 19 (zadovoljavajući), inače antralnih folikula sam imala na zadnjoj stimulaciji dovoljno 6 na jednom i 7 na drugom jajniku. Sada u Mariboru sam bila na jakoj stimulaciji sa 5 pa 4 ampule menopura na dan i decapeptilu, imali smo samo 4,5 folikula lijevo i 2 mala desno (desni jajnik mi je zahvaćen endometriozom, manja cista) i na dan punkcije su bile samo 2 jajne stanice. Zanima me što je kod mene uzrok tih praznih folikula (uvijek mi je više od 50% prazno, na zadnjoj stimulaciji sam imala 8 folikula i 2 j.s.)

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Sela, žao mi je, kod nas u 39+ to nije rijetkost, jesi čitala ovaj link http://kutak.forumotion.com/povisen-...likul-t666.htm što je thaia28 gore stavila?
    Procitah,hvala,nisam na to naisla jos,vidim da nisam usamljena...Psihicki sam se danas slomila kao rijetko kad il nikad.
    U mom protokolu bilo je nepredvidjenih momenata,npr.iznenadan rast folikula za 2 mm u 24 sata,ranija stoperica nego ikad prije(9.dc),Cetrotide
    primljen na dan štoperice i to samo 1..Estradiol nisam mjerila tokom stimulacije,nitko mi nije rekao,mislim da cu ga odsad mjeriti redovno.
    Mozda je bila prerana stoperica i js nedozrele pa se nisu dale aspirirati,ali zaboga moj protokol nije vodio mladi i neiskusni dr TAMONEKI,
    tako da je utoliko jos veci shock.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    A što je kod mene razlog ja imam 32 god. i idem na IVF oko 2,5 god, FSH mi zna varirati zbog endometrioze ali mi je AMH 19 (zadovoljavajući), inače antralnih folikula sam imala na zadnjoj stimulaciji dovoljno 6 na jednom i 7 na drugom jajniku. Sada u Mariboru sam bila na jakoj stimulaciji sa 5 pa 4 ampule menopura na dan i decapeptilu, imali smo samo 4,5 folikula lijevo i 2 mala desno (desni jajnik mi je zahvaćen endometriozom, manja cista) i na dan punkcije su bile samo 2 jajne stanice. Zanima me što je kod mene uzrok tih praznih folikula (uvijek mi je više od 50% prazno, na zadnjoj stimulaciji sam imala 8 folikula i 2 j.s.)
    Zadovoljavajuci broj antralnih ti govori jedno,uz pravi pogodjeni protokol mogla bi iznijeti zadovoljavajuci broj js....

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sjetila sam se svoje negativne aspiracije, isto šok i nevjerica, kopanje po net-u i čitanje što kaže dr Sher, godine su jedini razlog, nažalost.
    Da,mnogostruko je gori osjecaj od negativne bete!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sela, draga, drži se, bit će bolji ciklus koji će biti bingo, držim fige, a rast od 2mm u toku 24 sata je uobičajen, važno je pogoditi dobru veličinu za štopericu, što je kod tebe bilo ok, a sam dan ciklusa kad je punkcija je manje bitan. Drži se i skupi snagu za dalje, ko i svi mi, kiss.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I ja sam strašno razočarana svojom zadnjom reakcijom na stimulaciju.
    Od 30 menopura,pet folikula,i samo jedna stanica,užas.
    Hormoni su mi svi u redu

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Sela, draga, drži se, bit će bolji ciklus koji će biti bingo, držim fige, a rast od 2mm u toku 24 sata je uobičajen, važno je pogoditi dobru veličinu za štopericu, što je kod tebe bilo ok, a sam dan ciklusa kad je punkcija je manje bitan. Drži se i skupi snagu za dalje, ko i svi mi, kiss.
    Da,naravno,sto bih da u to ne vjerujem.
    Nema
    Snaga se vec akumulira
    POZZ

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam strašno razočarana svojom zadnjom reakcijom na stimulaciju.
    Od 30 menopura,pet folikula,i samo jedna stanica,užas.
    Hormoni su mi svi u redu
    O tome mi pricamo...Sto bilo sa js?Jel se oplodila?

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Je,oplodila se je....čekamo betu

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lberc~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Aleksandraj kako je bilo danas,koliko sam shvatila trebala je biti aspiracija?

loks avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam imala stim komif i od 6-7 folikula samo 2js. nije mi znao doktor reći zašto je to tako al jednostavno ovaj put je tako. prošli sam imala od 9 fol 8js, a po riječima doktora "samo" ih se 5 oplodilo pa je to sve poprilično zbunjujuće, tko će znati šta je bolje, jednostavno kako se potrefi.
    iberc kad imaš betu?

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Još malo...2.7..čekamo

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

podižem malo...
    dakle,nako 30 gonala,14 dc štoperica,16 dc rađena je aspiracija 9 praznih folikula...od tada je prošlo 10 dana,a ja još uvijek ne mogu doći sebi i toliki jad i očaj nisam nikad osjećala...postavljam pitanja zašto,kako...jesam li ja ikako mogla prridonjeti tome...naravno nisam ali se grizem...je li punkcija rađena prerano pa su folikuli bili nezreli,jel bi pomoglo da sam primila cetrotide koji su doma čekali,ni na jedno pitanje nemam odgovor...pretražujem net,ali nigdje nekakvog konkretnog odgovora..
    ne znam gdje krenuti,kamo ići,potpuno sam izgubljena...
    ako je netko imao ovakav slučaj kakvu ste stimulaciju imale da ste došle do kojeg folikula...na klomifen ne reagiram na 100mg dnevno dobijem jedva 1 folikul..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kiara, koliko godina imaš, koliki ti je 3dc FSH i koliki ti je AMH, ako si ga vadila. Općenito, koje su vaše dg. Jel' ovo prvi (probni) IVF?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

fsh 5 AMH nisam vadila,i da ovo je bio 1.IVF
    DG PCOS

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kiara, vidi ovo http://www.jhrsonline.org/article.as...aulast=Krishna i još masu linkovas imaš, ukucaj u google Empty follicle syndrome.
    Prošla sam isto tako, i to je horor, ali moramo dalje. I ti moraš dalje, doći će drugi postupak i bit će bolje. najgore je kad se dogodi u 1. postupku, jer se onda pitaš hoće li ikada biti drugacije...Ovo je sve metoda pokušaja i pogrešaka...kiss i drži se.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

kiara, kopiram link sa strane 2 http://kutak.forumotion.com/povisen-...likul-t666.htm , i ja sam svojevremeno kopala o tome i čitala što kaže dr Sher.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Isti nalazi i dg kao i moji. Ma krivi tajming štoperice najvjerojatnije...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Onda to svodim na prvi IVF, pa će se dalje radit prilagodba terapije, eventualno timing štoperice i punkcije itd.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam imala Suprefact spray, 2,3,4, dan 3 Menopura, dalje po 2 Menopura,a na dan štoperice 1 Menopur, stoperica 11dc, punkcija 13 dc, 7 folikula, 1 js, nije se oplodila. Ja sam potpuno sigurna da mi je štoperica išla rano, najveći folikul (folikulometrija 10 sati prije štoperice) 17 mm, ostalo sve manje...Sad ću vidjeti u dugom protokolu što će biti, i ovaj put idem s Gonalom, mislim da Menopur je drugo rješenje za PCOS u mlađih od 35. (imala 30 godina u ovom postupku).

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Možda bi mi Femara mogla biti opcija...ne znam..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Teško ti je išta reći, tek si na početku.

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda bi mi Femara mogla biti opcija...ne znam..
    Kiara, Femara za prirodnjak zašto ne?? Daje bolje stanice od Klomifena. Ali, stimulirani je stimulirani. Možda bi protokol a antagonistom bio rješenje, ali to opet treba probati. Ovo shvati kao 0-ti IVF, iskustvo koje će te odvesti korak bliže bebici.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, nije to tako jednoznačno s čime su bolje stanice, neko reagira ovako, neko onako... Kiara, ti nemaš druge nego probat sad sve varirat pa se držat onoga što je bolje...

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ja sam zadnji put imala pukciju bez stoperice jer je LH trakica pokazivala + (10. dan ciklusa) i nije bilo js. Ja isto mislim da je bilo rano jer mi je ovaj ciklus 26 dana ???? Inace imam malo folikula, ali uvijek imam js koje se oplode

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

uhhh, meni je bio ovo 1.IVF imala sam očekivanja koja su očito bila prevelika...mada sam se jako bojala toga da folikuli budu prazni..
    zedra imamo VRLO sličnu situaciju.i moji folikuli su bili 16-17 mm kad sam dobila štopericu i to je bila prerano(po mom)...
    gdje ćeš na idući postupak i sa kojim protokolom..

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Maribor, mjeseca dana kontracepcija, od 21 DC Decapety pa onda Gonal F, ne znam koliko ampula, to ću tek dogovoriti...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Molim pomoć!Imala sam dva stimulirana postupaka jednom gonali drugi menopuri,sa gonalima 11 folikula 3 js,sa menopurima 8 folikula 2 js 1 oplođena! Imam 27 god.sve u redu, hormoni za 10,jednostavno neznam zašto dobijem tako malo js.Ako netko ima sl situaciju ili neko riješenje pliz help!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj mrkvica84 prvotno napisa Vidi poruku
    Molim pomoć!Imala sam dva stimulirana postupaka jednom gonali drugi menopuri,sa gonalima 11 folikula 3 js,sa menopurima 8 folikula 2 js 1 oplođena! Imam 27 god.sve u redu, hormoni za 10,jednostavno neznam zašto dobijem tako malo js.Ako netko ima sl situaciju ili neko riješenje pliz help!
    slična situacija, nemam rješenje

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mrkvica84 prvotno napisa Vidi poruku
    I kod mene je slično jesi li gledala prolaktin dal ti je povišen jer po nekim izvorima je i on uzrok.
    Kod mene je slična situacija, zadnji dr. pretpostavlja da se radi o prekasnoj punkciji možda je i kod tebe tajming problem? No nije još provjereno pa zasad ne mogu ni ja tvrditi zašto uvijek imam prazne folikule a čak je i E2 govorio kako je puno više zrelih j.s. bilo. Eto možda da to ispitaš...

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisam kontrolirala prolaktin,ali svakako hoću.Imala sam 4 punkcije i svaku 12.dc.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam kontrolirala prolaktin i uvijek je bio dobar, eto

Leva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni se desila slicna stvar kao i vama.
    Bila sam na dugom stimuliranom protokolu. Za stimulaciju sam dobila 20 Fostimon injekcija (nekakav prirodni FSH koji se dobija iz urina), Klomifen i 8 Gonal F injekcija. Rezultat je bio 10 folikula i 3 js. Svi hormoni ukljucujuci i Prolaktin koji je radjen za vrijeme stimulacije su ok. Postupak nije uspio iako su od ove tri js izasle 2 lijepe blastice. Ne znam sta dalje...fakat me brine kako ce izgledati naredna stimulacija.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

a joooj da sam barem ja dobila 1-2 jajne stanice...bila bih presretna..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kod mene mislim da je više problem tajming nego prolaktin jer za to pijem terapiju, kod mene je recimo bio slučaj da bih dobila od 8 folikula 1-2 j.s. od kojih bi se možda 1 oplodila a druga bi bila prezrela, eto čak i u MB sam jedva došla do transfera sa 1 j.s. Leva ja da sam došla do blastica bih bila presretna pa vjeruj mi u daleko si boljoj poziciji od mene.
    Dok 3 god. ranije s običnim klomifenom sam imala odlične j.s. pa vjerojatno drugačije reagiram na pravu stimulaciju a opet drugačije samo s klomićima, ma mislim da sam totalno neki komplicirani slučaj pa je teško izvući neki odgovor. Sad ubrzo krećem opet s klomićima pa ćemo vidjeti kako će proći ovaj put.

Leva avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mali Mimi nakon svega i jesam beskrajno zahvalna na blasticama...Kada smo krenuli sa MPO nisam razmisljala o tome kakava je umjetnost uopce doci do ET..
    Saljem vam veliki zagrljaj i zelim vam da dobijete lijepe i zdrave js. Mi cemo mozda ovaj mjesec raditi ICSI iz prirodnog ciklusa da vidimo kakve su js bez stimulacije.

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •