Da je učiteljicin postupak nepedagoški...to je ovdje svima jasno...no mi neznamo da li je ona to zaista rekla..tipa "Marko, ostat ćeš zaključan u razredu!" ili je možda rekla "Marko, već 5 puta u informativku pišem da trebaš donijeti 20 kn za kazalište, a tvoji roditelji ne reagiraju...Što da sad radim??Šta bi te možda trebala zaključat u učionicu kad mi krenemo u kazalište??Reci im da mi se jave u vezi s tim.."...karikiram...ali mi ovdje nagađamo...jer ja (recite da sam idealist) ne vjerujem da je i najgoroj učiteljici tako olako izreći takve grozne prijetnje...pa učiteljice su stalno "pod prismotrom" puno dječjih i roditeljskih očiju...i za tren dospiju, evo, bar na forum..
Osim samih zgražanja na učiteljicinu reakciju (opravdanih), htjela bih više konkretnih prijedloga od svih forumašica koje su odgovorile na temu...kako bi vi riješile taj problem...dijete nije donijelo novce, a na predstavu ne može ići dok nije plaćeno...i što sad??Ajmo malo s prijedlozima (pretpostavimo da su roditelji obaviješteni i ništ)!