Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 77 od 77

Tema: Prijava članova kućanstva (djece) na vodovod

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo u kuci, iznad nas susjeda, jedno brojilo.

Po dogovoru racun placamo po broju clanova, a ona sama potrosi vode koliko i mi (znamo po mjesecima kada je nema doma jer cuva unuke).
    Kada je doma ima jako puno gostiju, pa onda joj unuke dodju pa budu po tjedan-dva nekada, sin jedan joj dolazi cesto prespavati pa se onda normalno i tusira...itd.
    Bez obzira na sve placa samo 1/5 racuna i mi tu ne mozemo nista :/

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Val"]
    Citiraj andream prvotno napisa
    ali, imam pitanje-osoba koja prima račun, ne prezentira ga-mogu li mimo nje saznat koliki je iznos računa????
    kod nas je stavka 02 iznos za potrošenu hladnu vodu cijele zgrade.
    03 je stavka koja kaže koliko je članova kućanstava u cijeloj zgradi
    11- koliko je u našem stanu članova

stavka 12= 02/03x11 što je iznos koji ja moram platiti

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

s obzirom da se cijela tema malo "proširila" selim je na pdf 4 KND.

I da, kad je Lovro došao iz rodilišta (petak), predstavnica sustanara je odmah u ponedjeljak otrčala u vodovod i prijavila ga kao još jednog člana.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Mi smo u kuci, iznad nas susjeda, jedno brojilo.

Po dogovoru racun placamo po broju clanova, a ona sama potrosi vode koliko i mi (znamo po mjesecima kada je nema doma jer cuva unuke).
    Kada je doma ima jako puno gostiju, pa onda joj unuke dodju pa budu po tjedan-dva nekada, sin jedan joj dolazi cesto prespavati pa se onda normalno i tusira...itd.
    Bez obzira na sve placa samo 1/5 racuna i mi tu ne mozemo nista :/
    Pa vama je barem lako ugraditi brojilo. Ako ste vi u prizemlju, na glavni vod pred ulazom cijevi u vaš stan se stavi brojilo. Sasvim jednostavno.

Mi smo se raspitivali, ali mi smo na 1. katu pa je to malo komplicirano i teško izvedivo.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I da, kad je Lovro došao iz rodilišta (petak), predstavnica sustanara je odmah u ponedjeljak otrčala u vodovod i prijavila ga kao još jednog člana.
    Priznajem da bi ovo i ja uradila.
    Možda će zvučati hladno, ali kome se ne sviđa neka si ugradi vodomjer. Do tada uvijek može biti naklapanja na temu "susjed troši više od mene a plaćamo isto". Ista je stvar po meni i s pričuvom (jedan ga mudrijaš ne plaća u mojoj zgradi jer se istrošio na unutarnjoj adaptaciji stana, a on nije imao koristi od troškova koje smo imali na teret pričuve?!).
    A inače što se tiče prijavljivanja pasa i kućnih ljubimaca, i oni se mogu prijaviti ako tako odluče drugi stanari, kako su mi rekli u vodovodu na informacijama, njima je svejedno radi li se o odraslom čovjeku, djetetu ili psu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U našoj zgradi, gospođa koja je zadužena za obračun vode i ostalih troškova prijavljuje djecu kad navrše 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

meni su htjeli prijaviti mačku.... ne da sam ih popljuvala nego ......nije za ovaj forum.

mislim mački kupujem flaširanu vodu i prokuhavam je i ne kupam je ....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="tweety"]
    Citiraj Val prvotno napisa
    ali, imam pitanje-osoba koja prima račun, ne prezentira ga-mogu li mimo nje saznat koliki je iznos računa????

ma jasno je meni to, ali mi ne dobivamo račun na uvid, a iz, ne bih navodila razlog, ne želimo ni tražiti. ali, postoji sumnja na muljanje, pa me zanima mogu li, npr.telefonski, u vodovodu saznati točan iznos.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    meni su htjeli prijaviti mačku.... ne da sam ih popljuvala nego ......nije za ovaj forum.

mislim mački kupujem flaširanu vodu i prokuhavam je i ne kupam je ....
    jezuš

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ajme, ovo za mačku je stvarno i za mene čak horor a da ja prijavim onda i svoja dva kanarinca?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Val"]
    Citiraj tweety prvotno napisa

ma jasno je meni to, ali mi ne dobivamo račun na uvid, a iz, ne bih navodila razlog, ne želimo ni tražiti. ali, postoji sumnja na muljanje, pa me zanima mogu li, npr.telefonski, u vodovodu saznati točan iznos.
    val, kako ne dobivate uplatnicu?
    plavu uplatnicu?
    sad nekima više nije, jer od holdinga dobivaju neke skupne, ali morate dobivati uplatnicu, pa kako plaćate?
    sigurno možeš saznati u vodovodu i koliko trošite i na koliko stanara dijelite taj iznos.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobivamo uplatnicu, ali osoba koja skuplja novac ju ne pokaže (jedna je uplatnica na nekoliko stanova). pa me zanima, da li, mimo nje, mogu saznat iznos.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dobivamo uplatnicu, ali osoba koja skuplja novac ju ne pokaže (jedna je uplatnica na nekoliko stanova). pa me zanima, da li, mimo nje, mogu saznat iznos.
    možeš redovito očitavati brojilo i provjeravati koliko zrada troši. i onda vidjeti koliko od toga vi plaćate i zbrojiti koliko je članova stanara prijavljeno.

ili možeš nazvati vodovod i pitati ih šta da radiš. možda vam mogu slati pojedinačne uplatnice za svaki stan (iako ni tada nećeš znati koliko je tko prijavio članova kućanstva :/ )

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nazovi vodovod i pitaj kolika je potrosnja za prosli mjesec bila, neka ti i iznos racuna kazu.

Iako racun ne glasi na tebe, ostaje cinjenica da vi jeste suvlasnici i imate pravo znati sto placate i koliko placate

Žabica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

U našoj zgradi imamo svatko svoj vodomjer. U prijašnjoj smo plaćali po članu. Mi trošimo dosta vode, a trenutno nas je samo dvoje. Računi su nam bili manji kad smo plaćali po članu, ali unatoč tome draži mi je ovaj sistem sa vlastitim vodomjerom. Platimo koliko potrošimo i svi sretni i zadovoljni.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Svašta. Kod nas svaki mjesec netko drugi obračunava vodu. U predvorju na ulazu u zgradu imamo oglasnu ploču na koju se izvjesi original račun i tablica koliko koji stan treba platiti(broj članova tog kućanstva x iznos po stanaru). To je pošteno da se odmah zna i vidi koliko svaki stan ima članova. Ja bih poludila da ne znam koliko točno iznosi moj dio koji trebam platiti, da nisam račun vidjela na svoje oči.

I da, kad nazoveš vodovod, kažu ti koliki je iznos duga, račun iz prošlog mjeseca i sl.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    nama su dodali jednog clana vec za kolovoz, iako me oko 25.08. vidjela sa stomakom do zuba
    e tu se moj muzic naljutio, jer se isla praviti pametna (kao da mi ne bi prijavili sami) i kad je dosla po novce oprao je
    mislim, da sam taj dan rodila dijete bi mozda 3 dana tog mjeseca bilo kod kuce
    a ja rodila 07.09.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

pitanje..ako netko ima iskustva
    A ako zelimo postaviti vodomjer , a zgrada ima cca 50-ak stanova kako to pravno i formalno ide? Koja je procedura? Navodno treba imati 51% potpisa stanara da se neki stan odvoji, postavi vodomjer i makne sa zajedničkog mjerila potrošnje vode....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

prije nego sam se odselila predstavnik se raspitao. moras imati 51% u ulazu koji ce pristati uvesti vodomjer. vodomjer dodje oko 2000 kn. super je ako ste na jednoj vertikali, jer se u nekim stanovima moze dogoditi da su na dvije vertiklae vodovodnih cijevi. tada treba navodno dva vodomjera, pa su troskovi veci. mi smo svi dobili papir na kojem smo dali nas potpis i predali ga predstavniku stanara. do kud se stiglo u ulazu ne znam dalje jer sam se odselila.
    ja bih na tvom mjestu otisla u vodovod i od njih uzela tocno sto mi treba, kao i kolika je cijena vodomjera.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Spajalica, vodomjer za stan dođe točno 200kn.

Ali nije u opticaju jer još nemamo potrebnu većinu glasova, nažalost.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

moze biti, to je bilo jos proljetos sto nam je receno. no da li je to sam vodomjer kao instrument, ili pak s ugradnjom. ipak mislim da je bio navedeni iznos veci od 200 kn. i to koliko se ja sjecam radilo se o vodmojeru koji se ocitava daljinski

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa Vidi poruku
    Spajalica, vodomjer za stan dođe točno 200kn.

Ali nije u opticaju jer još nemamo potrebnu većinu glasova, nažalost.

ja bih prije rekla da je tih 200 Kn samo uređaj ( il kak se već zove ). Za 200 Kn mislim da bi svi uzeli bez razmišljanja i skakali od sreće što napokon znamo koliko tko troši.

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj stellita prvotno napisa Vidi poruku
    pitanje..ako netko ima iskustva
    A ako zelimo postaviti vodomjer , a zgrada ima cca 50-ak stanova kako to pravno i formalno ide? Koja je procedura? Navodno treba imati 51% potpisa stanara da se neki stan odvoji, postavi vodomjer i makne sa zajedničkog mjerila potrošnje vode....
    To moraš pitati u Vodovodu, ne znam gdje živiš.
    Kod nas je slučaj da se NE može jedan stan odvojiti i ugraditi vodomjer a ostali ostaju na zajedničkom, dakle ili svi ili nitko. I koštalo bi 360 kn po vodomjeru znači ako je jedna vertikala, tj. duplo ako su dvije.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja sam isto prije jedno godinu dana kada sam se o tome raspitivao, dobio info da to košta cca. 3000 kuna po vertikali. s time da se daljinsko očitavanje dodatno naplaćuje svaki mjesec nekoliko kuna tako da mi nikako nije bilo isplativo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne kužim zašto već kod izgradnje zgrada odmah ne ugrade u svaki stan posebni vodomjer

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ugrađuju unazad 5, 6 godina. prije to nije bila praksa.

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kod nas ocito negdje curi ali mi smo podstanari pa nemamo utjecaj... na toj adresi je prijavljena samo jedna osoba (vlasnik) a mi nismo, no koliko znam placa se prema broju ljudi koji zive a ne koji su prijavljeni. Ocito ostali varaju s brojem stanara ili voda negdje curi jer mi u zg placamo oko 350 kn mjesecno za vodu... i zato si sve vise mislim da koliko god novi stan bio nekvalitetno izgradjen barem cu placati vode koliko potrosim i grijanje koliko potrosim (ovdje imam zatvorene radijatore osim u kupaonici i racun preko 500 kn po zimi)

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •