jelena jel dugo cekate na red kad dodjete ? kod kog ste tamo , jel kod voskresenski ?
jelena jel dugo cekate na red kad dodjete ? kod kog ste tamo , jel kod voskresenski ?
nemam pojma. pa radi f. valjda.
ja sam zadnji put kad nisam htjela cekati ristove tj testiranje iz krvi , jednostavno otisla s uputnicom na sveti duh i sve obavila u par minuta, ne ceka se i odmah su djeca na redu. ne narucuje se. i za par dana sam imala nalaze. i s tim nalazima otisla na sreb.
cekaj jel ti trebas testiranje ili samo pregled, ako je pregled nazovi kad ozdravi f. i moli ga da te primi dok je jos zdrav.
Posljednje uređivanje od lunahor : 07.12.2010. at 08:23
mi obavila..moja mala hrabrica dobila je 2 diplome za hrabrost
došli u 9h...odmah nas izvagali, izmjerili puls, visinu...poslali na spirometriju i tamo čekali ravno 1min. (pozdrav doktorici Antoneli) unutra svi maldi jako ljubazni doktori...puhala je na cijev ali nije znala dobro pa je već počela kašljat i tjeralo ju je na povraćanje, pa smo išli na maskicu, super je surađivala
- nakon toga išli smo u podrum na alg.testiranje i odmah ušli, vrištala je ..onak aaa, ali nije ni pomaknula ruku...nakon što su vidjeli da test nije pokazao ništa (nakon 15 min. gdje smo igrali igrice) odmah smo nakon 5min ušli kod Frkovića...mala super raspoložena, da mu gledati, grlo, disati,i to sve sama..ali on je sav ubrzan, tako da ja moram govoriti brzinom svjetlosti, trčati po ovaj onaj nalaz.....i onda šok...mala mu je slučajno dok je prolazila gurnula dvije uputnice s stola...a on se počeo tako derati da sam se ja smrzla( ajde dosta, mir, nema tu divljana,.kao da se dere na djete od 13 godina i to nekog dečkiča, onako jakim muškim glasom.itd)....ona je naravno počela plakati...ja nisam znala kako reagirat jer sam bila u šoku..stavilaa je glavu na moje rame, i ja sam mu rekla vidite kako je sad tužna i još ima problema u vrtiću jer ju svi mlate...onda se kao malo primirio i počeo govoriti; ma ja ću njih sve prebit, trebaš vidit kako se moja mala tuče u vrtiću
-derao se je na mene radi cijepljenja jer ga odgađamo itd. uglavnom unutra nismo bili ni 5 min. sve je bilo na brzinu a pregled čekam 3mj. ništa nije rekao i ako je mala imala upalu oba oka, to nije napisao....poslao ju je vaditi krv iz vene predpostavljam IgE na jaja i antibiotike...prvi put smo vadili i mislim da se mala više uplašila toga što sam ja morala leć na nju, dugo su joj tražile venu, ali od prve upikle (bitno da je nisu bole više puta i zato puno hvala jako dobrim tetama na vađenju krvi i testiranju, brze i ljubazne)...tu smo malo plakali ali opet se nije mrdala ni bacala.....više je bila tužna i uplašena zbog Frkovičevog vikanja...a MM i ja zbog toga što skoro nismo zatvorili vrata, aveć smo ih otvarali za izać.....znam da je gužva.....ali ne posvetiti pacjentu ni par sek. normalnog razgovora i pregleda, već sve trčeći jako me razočaralo ( idem i ja na Goljak, čeka se, i doktori se nekad žure, ali vidi se da vam posvete pažnju 10% tih 5min)-jako razočarana u Frkovića
Nalazi za 3-4 tjedna,a naručeni negdje krajem 1 mjeseca na kontrolu...no ja ću zvati prije za nalaze jer su mi bitni.....
Do 11h smo bili gotovi, mala sve super podnjela osim deranje Frkovića i zbog toga i plakanje na vađenju krvi........
Što se radi na kontroli? Mi nismo dobili ni dijagnozu, ni lijekove, ni preporuke za inhalaciju...napisao je samo tri reda, da ima često osipe, da trenutno hropti i da nije redovno sijepljena...i za to sam ja čekala 3mj![]()
Trebali bi testiranje i kontrola, po meni logican slijed jer je lezao nekoliko dana u bolnici ali kako je kod njih guzva tesko je doci na red.
S tim da je moje dijete peh i lako je moguce da kad dodjemo na red sljedeci put on ce opet pokupiti neku bakteriju.
Nemam mira potrzit cu ipak nesto privatno, a cekala sam na red s obzirom da je tamo lezao. Nisam htjela ici od ambulante do ambulante.
Zbog tog sam pitala, kontam da probam odvesti ga na pregled bez uputnice da im platim kao i stranci!
Zvat cu dok budemo zdravi.
imaš pravo i ja sam se lupala po glavi što nisam išla bar napraviti bris oka...sad joj je bolje još jako malo nekad suze...Frković te oči nije ni htio upisati u nalaz kao možda potecijonalno upaljene zbog alergije.....no čitala sam detaljno te kapi koji mi je doktor dao i one imaju kortikostereoide, a mi smo u petak išli na testiranje a na Srebrnjaku su rekli da djete najmanje 7 dana prije testiranje ne smije koristiti kortikostereoide....hoću reči da doktori naznaju baš sve sastojke lijeka kojeg prepisuju, ni njegove utjecaje na testiranaja ili kombinaciju s drugim lijekovima...pa ja ipak sve želim dodatno provjeriti ili pročitati..takva sama---već se dovoljno grizem što je nisam vodila na bris oka privatno..
Mi smo isto bili na kontroli kod dr.F , i za nas je on doktor vrijedan svake pohvale . Sa D. super funkcionira i mi smo jako zadovoljni .No ne mogu ne spomenuti sestru kod koje smo pokušali napraviti FENO ( po prvi put ) koju je iznerviralo što ju D. ne gleda u oči dok ona priča pa se revoltirano digla sa stolca i otišla , a iskreno ni ja ju nisam razumjela što treba konkretno napraviti, a valjda svi oni imaju svojih loših dana pa se malo iskale na pacijentima ... Termin za slijedeću kontrolu nismo ni dobili, rekoše mi da se naručimo mailom jer su termini do 6.mjeseca rezervirani a za dalje ne primaju narudžbe.
preporucam ti za testiranje iz krvi sveti duh, a privatno alergovituali se naruci ako ces ici kod dr. voskresenski.
Pozdrav evo ćitam tvoj post i da ti velim ima dječja poliklinika HELENA mi sutra idemo tamo jer nam dečki bolesni 4mj akutni bronhitis bili 3puta na hitnoj dva sa uputnicom za prijem i poslali ih kući a doma se guše nemogu disati ali njima je sve to ok i da se narućimo na pulmološki pregled i naručili nas za 31.03.2011.dečki imaju 10 mj.
http://www.poliklinika-helena.hr/
pregled pulmologa 300kn
alergotest 150 kn
ako sam slučajno pogriješila nek moder.izbriše post![]()
Dečki su mi na babyhaleru i ventolina i Flexotida drugom je bilo ok nije se toliko gušio kad sam mu davala po 4 puta na dan i nakon 2 dana sam mu morala smanjiti na 3 puta i opet počela gušenja kašalj i sve moguče tegobe.
Jel je imala koja takva iskustva sa svojim klincima ili klincezama????
ajajaj i ti imas blizance astmaticare ko i ja ... uf. koliko su ti stari, gdje se lijecite, koliko su dugo na ventolinu ? nazovi astmafon pa pitaj za savjet o dozi![]()
imaju 10mj a na ventolinu su počeli biti sa 6mj prvo sirupu pa kapima i sad napokon na babyhaleru ventolin-flxotidbili dva puta na hitnoj na Srebrnjaku i svaki put ih poslali doma a imali uputnice za prijem i sad nas naručili tek za 31.03.2011.
Zato i idemo u polikliniku Helena neznam kak se zove ali znam da je doktorica bum ti sutra javila kad obavimo i dojam i sve kaj smo obavili![]()
Dr G. je meni bila katastrofa. Ne da ne bih njoj platila pregled nego bih odbila da ona meni plati da mi pregleda dijete.
Ili će možda biti bolja kao privatnik.
Mi idući tjedan idemo u slanu sobu- baš me zanima, iako nama još dišni problemi nisu počeli (prošle godine smo s flixotideom počeli na Božić), ali već joj je koža jako loše.
meni je bas bilo drago kad je g. otislanikad nije imala vremena, uvijek nas je odmah otkantala. f. je prvi kojem se ne zuri. mozda s vremenom i on pukne od guzvi tko zna.
Meni je dr. Gunek bila OK kad je Lea bila baš jako bolesna i imala upalu pluća, tada se liječila u dnevnoj bolnici.
Premda, khm, što znači OK - da je bila relativno pristojna, iako bi joj se štošta moglo i prigovoriti.
Međutim kasnije, na kontrolama mi je bila grozna; a jednom sam je zvala telefonom jer nisam htjela dovesti Leu na kontrolu obzirom da je bila sezona gripe, pa sam ju nazvala da ju pitam što da radimo sa terapijom, i tada me je tako grubo otpilila da je i meni bilo iskreno drago kad je otišla sa Srebrnjaka.
mislim da sam pročitala svih 40 stranica, ali mi nedostaje ovo: odakle krenuti s pretragama?
pliz savjetujte: srebrnjak ili klaićeva za kompletne alergo pretrage? koje još pretrage i tko to treba savjetovati (pedijatrica ili netko drugi)? kome onda dalje?
platit ću i privatno ako je to jedini izbor, spominjete helenu i još neku alergo-nešto. zašto idete tamo, a ne preko uputnica? ili da se nacrtamo na srebrnjaku na hitnoj kada ga uhvati loša faza, je li to ubrzava 'upad u sistem'?
ukratko naši simptomi - od ove godine alergija na ambroziju, ostalo nismo za sada radili; već 2-3 mjeseca stalni kašalj s usponima i padovima po intenzitetu (nije imao gušenja ili kako to već izgleda, što se spominje po postovima); sve spojeno s upalama grla, nosa, oka...; obit. anamneza: alergije, bronhitis, astma (ja, moj tata, moj djed, u varijacijama tko šta ima).
vrijeme je da definitivno idemo na ozbiljne pretrage, pa da kemijom sprečavamo što se može. što sve kombiniramo za imunitet neću ni nabrajati, po meni to je prvo i osnovno, koliko se uspije.
hvala, hvala![]()
Moj nije ni pet dana bio zdrav.
Opet hropti, brisevi super, nalazi super, a njemu sve gore.
To je šesti put u zadnja tri mjeseca.
Skinuli smo se sa singulaira zbog čudnih nuspojava, a nema mu neke koristi.
Mislim ne ja, dr nam je ukinuo th. Sad je samo na flix 2x2, ventolin 3x1.
Pulmicort mi još nije stigao.
Mjerila sam nam vlagu u zraku i bila je niža od 20%.
Kupila sam ovlaživać i pročiščivać zraka, sad bolje diše po noći.
Bili smo kod homeopata, uzima th.
Šta još mogu napraviti???
dakle da krecem iz starta krenula bih ovako. narucila bih se na prvi pregled u klaicevu kod dr voskresenski ili kod dr pavica , za pregled, a onda ce te oni poslati na sve pretrage. zasto klaiceva a ne srebrnjak ? zato sto se ne ceka dugo za pregled, zato sto dr voskresenski radi i privat i uvijek je dostupna i ljubazna i spremna pomoci u frci putem maila ili mobitela a to je bitno.
zasto ne klaiceva- zbog parkinga.
zasto ne srebrnjak , jer je strasna guzva uvijek, zato sto ti je doktor u frci nedostupan u 99% slucajeva, pa ja paralelno idem i u alergovitu k dr voskresenski iz gore navedenih razloga. zasto da srebrnjak?
zato sto je parking dostupniji od klaiceve i meni koja idem sama uvijek lakse doci izvan zg do srebrnjaka a i sa dr frkovicem sam takodjer jako zadovoljna no mana je sto ga se jako tesko dobije na telefon .
Dr. Pavić je bio naš dr sa Srebrenjaka, OK mi je, sad je prešao u Klaićevu u zadnjem odljevu sa Srebrenjaka. Bili smo i privatno kod dr. V u Alergoviti, pozitivna iskustva. Sad smo kod dr. G, s njom nekako kliknuli i OK mi je, najviše je malu pratila i najbolje je poznaje. Više-manje, svi se oni slažu oko dg i terapije za moju malu, a u biti, sve isto kažu i ove cure koje imaju iskustva (mora zasad bit na stalnoj terapiji barem u jesensko-zimsko-proljetnom periodu).
Posljednje uređivanje od ina33 : 09.12.2010. at 12:09
odlicna ideja , a pretrage koje ti preporuci obavi u klaicevoj da bez veze ne placas ako ne morasa da odemo na prve preglede odmah privat kod dr. v. u alergovitu, što misliš?
mozes mail poslati , odmah ti odgovori ili te nazove![]()
Posljednje uređivanje od lunahor : 09.12.2010. at 20:31
ah, privatnici... idemo u utorak kod dr. marna u 'sabol' zbog tih upala grla i uha (a i mislimo da slabije čuje); idemo tamo jer nam je bliže i lakše, umjesto u 'echo'.
a onda ga naručujem u alergovitu, već smo odlučili. pa ćemo vidjeti dalje što se može uputnicama.
thx
marn ti ordinira i u klaićevoj ponedjeljak, utorak i četvrtak.
cure..mi opet kašljemo po noći i nemožemo od toga spavati...šlajm ju ubija
nešto je dr.Frković spomenuo nekakvi bolničku pretragu, ali tek s navršenih 5g...nije rekao o čemu se radi(žurilo mu se) već da djete ostaje u bolnici 2-3 dana................ima li netko iskustva s tim, da mi malo opiše o čemu se radi..hvala
nemam pojma.
Ali nama jako pomaže kad kraj uzglavlja stavimo razrezani luk. Je da smrdi cijeli stan, ali dijete bolje spava.
Ivana Zg,
Ne znam koliko ste u mogucnosti, ali ja bih savetovala odlazak na konsultaci kod makrobiotickog konsultanta (postoji jedan poznat u Zagrebu), i kod homeopata. Osim novca, nemate sta izgubiti a mozete jako pomoci detetu.
Već dugo vas pratim jer i nama je izvjesna dijagnoza alergijske astme... imamo genetsku podlogu i tijek bolesti je klasika - vrtićke infekcije budu okidač, curenje nosa, bolno grlo, sviranje...
Radili smo pretrage i, s obzirom da čekamo još neke nalaze pa ćemo tek idući tjedan kod dr, molim da mi pomognete oko tumačenja ovoga:
(napisat ću samo vrijednosti koje su van granica)
Leukogram: Granulociti eozinofilni 16 (3-5%), nesegmentirani 1 (2-4%), eozinofili u komori 922 u mm3 (N.V. <300mm3), Eozinofili u brisu nosa nađeni.
Još ako iskusne mame mogu reći o ovome (nalaz KS, jako brinem, googlam pa se još više brinem...)
MCV 77 fL (83-97,2)
MCH 26 (27,4-33,9)
da li ove vrijednosti ukazuju na anemiju? (HGB je 130)
Na dnu (mislim da su to trombociti) imamo
MPV 4,8fL (6,8-10,4)
PDW 18% (9-15)
Hvala![]()
da si primljenza njega se inače ne naručuje , nek treba dosta rano doć do pol 9 da buš na redu
ne kužim. misliš da samo tamo dođemo u utorak rano ujutro? imam uputnicu od pedijatrice.
cure jel zna koja koji je križanac s kikirikijem, jer mi je mala opet nakon godinu dana na kikiriki ( >100 +5), a na ljeto bila ( 70), Nano??
lijeska i breza. Moja je isto alergična na kikiriki
meni je dr R. rekao da je kikiriki jedini alergen koji nikada ne prolazi - iako mislim da je tu netko pisao da i ta alergija može proći evo ti link na stranicu gdje sam našla ta križanja (dok sam tražila recepte za kolače)
http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/...7recfa.hr.html
je moja je i na ljesku i brezu, ali to još nije počelo cvasti, i prošlu zimu je bilo veće od 100. kikiriki nikadu životu ni vidla. na jabuku i kruške nema reakcije
moju svrbe nepci na jabuku
nama prvo testiranje nije pokazalo kikiriki, drugo je.
Problem kikirikija je što on zna biti skriven u puno proizvoda - mi smo na žalost, dosta nemarni, odnosno ne jede ono što ima kikirikija, ali jede proizvode na kojima se proizvođači ograđuju i pišu da je mogući kikiriki u tragovima. Mi smo prošle godine s flixotideom počeli na Božić- lijeska je cvala dva puta. Prvo tako rano (ona je išla u vrtić blizu šume, pa sam vidjela cvat lijeske), onda je smrznulo, i onda je došla prava cvatnja lijeske.
Mi danas idemo u slanu sobu (dobili smo one gratis tretmane na linku koji sam tu stavila). Planiramo ići 10 puta prije odlaska u planine. Ako se pokaže dobro, ići ćemo opet i nakon zimovanja. I uzimamo ulje crnog kima. I čekamo vidjeti kakva će biti ova sezona.
Mi baš pazimo kaj gdi piše, nažalost! I za manjeg moram pazit kaj jedem, i to mi nije strano. A ovo s flixotidom za Božić, nije nam strano, mi zadnje 3 godine na Badnjak počinjemo s ventolinom, ali se nadam da ove godine ne bu tak jer ima profilaksu već 2 mjeseca.
Možda sam i imala sreće kaj mi veliki nije bio na klopu, ali ga povremeno na duže staze zna mućit nos, ali kao nije alergičan.
cestitke !Mi danas idemo u slanu sobu (dobili smo one gratis tretmane na linku koji sam tu stavila).
kad su vam klinci počeli ić na ventolin, mi danas bili na sistematskom i veli doktorica da je malac za ventolin. vidim da se povjest ponavlja skoro u datum ko i klinka kad je bila mala.
cure ide li aerochamber na recept, uzela bu ga za klinku, a za malog bi ostal babyhaler??
i još kaj me zanima kak bebačima dat nekaj prek babyhalera dok spavaju???
zakaj bi dala dok spava? meni su u bolnici objasnili da bolje udiše dok je budan i to dok se dere, a u početku se derao iz petnih žila ( možda mu je to i pomoglo)..................možda su me to samo tješili, ali kad danas razmišljam ti lijekovi se i trebaju poštenski udahnuti.
babyhaler, inhalator i sva takva pomagala bi trebala ići preko doznake, no ja za to nažalost uvijek saznam kad već sama kupim. Ne znam koja je procedura s obzirom da je pedijatar tvrdio da mi potvrdu mora dati specijalist, a specijalist je tvrdio da je to morao dati pedijatar.........pa ti znaj.
Šta je bebač?
Moj sa 4mj je super reagirao, divota, mirno disao koliko god treba.
Sa godinu dana užas, sad kako mu se poželi.
Nekad se baca, neće, nekad mirno diše i brojimo mu mm i ja.
Svaki put bravo, bravo poslije.
Kad nađe babyhaler, nekad ga zna sam staviti na lice, kao da diše.
Ništa mu ne želim raditi dok spava.
ovo ću provjerit još kod doktorice, ma ona je jučer nekaj spomenula babyhaler, ali sam rekla da ga imam, ali pošto su oboje na lijekovima, uzela bi aerochamber za malu ak dobim, ak ne bumo kupili dok stignemo do grada. Ništ malog smo probudili ispuhali nos s Arianom ( znači dernjava) i dali ventolin, danas idemo na kontrolu pa bumo vidli.