Pokazuje rezultate 1 do 50 od 359

Tema: Božićni kolačići 2010.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    prenosim pitanje s jednog drugog mjesta na, nadam se, uočljivije

    Napolitanke bake Anke
    by apricot

    Sastojci:

    30dag maslaca
    4 jaja
    25dag šećera u prahu
    20dag sjeckanih oraha
    20dag čokolade

    Jaja, šećer i čokolada se kuhaju na pari dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, dodaju se orasi i maslac. Sve se dobro izmiješa i stavi na oblatnu, poklopi drugom oblatnom i pritisne nečim teškim. Reže se na oblik i veličinu bajadere (cca).


    meni su ove napolitanke preukusne i super brze.
    ali očigledno sam negdje zabrljala dok sam ih morala držati u zamrzivaču i tako jesti.

    pitanje za onoga tko ih inače pravi
    najvjerojatnije nisam dovoljno dugo mlatila žumanjke na pari
    koliko gusta mora biti ta smjesa prije nego se doda čokolada i orasi? gledala sam u aprin slikovni recept, ona kada istrese smjesu na oblatne moraš ju gladiti kuhačom
    bome se moja sama rasula preko oblatni pa po stolu i prije nego sam dohvatila ikakvo pomagalo
    hvala

  2. #2
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    prenosim pitanje s jednog drugog mjesta na, nadam se, uočljivije

    Napolitanke bake Anke
    by apricot

    Sastojci:

    30dag maslaca
    4 jaja
    25dag šećera u prahu
    20dag sjeckanih oraha
    20dag čokolade

    Jaja, šećer i čokolada se kuhaju na pari dok se ne zgusne. Kada se malo ohladi, dodaju se orasi i maslac. Sve se dobro izmiješa i stavi na oblatnu, poklopi drugom oblatnom i pritisne nečim teškim. Reže se na oblik i veličinu bajadere (cca).


    meni su ove napolitanke preukusne i super brze.
    ali očigledno sam negdje zabrljala dok sam ih morala držati u zamrzivaču i tako jesti.

    pitanje za onoga tko ih inače pravi
    najvjerojatnije nisam dovoljno dugo mlatila žumanjke na pari
    koliko gusta mora biti ta smjesa prije nego se doda čokolada i orasi? gledala sam u aprin slikovni recept, ona kada istrese smjesu na oblatne moraš ju gladiti kuhačom
    bome se moja sama rasula preko oblatni pa po stolu i prije nego sam dohvatila ikakvo pomagalo
    hvala
    ma ne bude to nešto baš jako gusto, i ja se svaki put razočaram.
    ali kad se unutra stave orasi i maslac, pa malo prohladi (tek toliko), bude taman dobro za razmazivanje.

    eh, sanjam o nekom većem prostoru sa nekoliko štednjaka, gdje bismo se okupljale i zajedno radile kolače, makar za Božić.
    i razmjenjivale iskustva i pomagale jedne drugima.
    i tješile se kad ne uspije.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •