Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: Zar je to cinkanje???

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Zar je to cinkanje???

Radim kao ispomoc u jednom hotelu,nije posao mojih snova ali otkako sam odradila prvi dan posla osjecala sam se kao kod kuce,moj odnos sa sefovima(ima ih vise) je ovisno o njihovim karakterima,s jednim roditeljski,drugim humoristican a s trecim sa cak imam i odnos prijatelja...u njima sam pronasla ono sto nemam a to je obitelj i imam osjecaj da i oni mene vole.

Problem je nastao jucer kad je jedna kolegica,koja tamo radi vec godina isfrustrirana zivotom( u kojem joj za moj pojam nista nefali samo malo dobre volje) pocela gundjati da ce pljunuti u tanjur jednog gosta,nisam shvacala ozbiljno i nekad bi joj dobacila samo daj sta pricas,smiri se....sve dok ona nije rekla evo ti sad,pljunula je u tanjur i istrcala posluziti gospodu....
    nisam bila sama kad je to napravila,bilo nas je cetvero,neki su slegli ramenima,neki se nasmijali....a jedna mi je rekla ja nisam nista vidjela niti cula,ja zivim svoj zivot i necu CINKATI nikoga....
    a sta reci ja sam se osjecala kao da je meni pljunula direktno u lice nisam mogla doci sebi kako je mogla takvo nesto napraviti bilo kome.
    Poslije mi je rekla da bi trebala zamjeniti posao i ja sam joj rekla da ima zapravo da treba promjeniti posao i to je sve.

Da popricam samo s njom?
    Dali da kazem sefovima i kako?
    Lomim se sta da napravim?
    Sta vi mislite?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

A ne znam stvarno ako njoj nešto budeš išla govoriti sumnjam da će to do nje doprijeti i vjerojatno bi se mogle zakačiti, al svakako bi nešto trebalo poduzeti jer nitko od nas ne bi želio da nam se tako nešto desi u restoranu za jelo koje skupo platiš.
    Možda joj uvjetovati da ako se to još jednom desi da ćeš otići do šefa

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Tko radi po tim restoranima majko moja mila!
    Ostala sam bez teksta i nemam pojma što savjetovati. Ne znam kako bih ja reagirala u momentu a i poslije njega. Ali to je nedpustivo i treba tome stati na kraj. Ali kako reći šefovima ne znam. Njoj bilo što govoriti mislim da nema smisla. Može se desiti jedino da još nekome pljune u tanjur!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A da anonimno dojavis sefu? Mozda mailom... Ne znam, teska je situacija al mislim da, ako nesto ne poduzmes, grist ces se do kraja zivota. Ja znam da ja bi sigurno!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala na odgovorima
    ...znam da je grozno i da su stvari koje se nesmiju tolerirati,isto sam svjesna da bi mogla pokrenuti lavinu koja bi mogla zaustavit se ko zna kad(njen decko je jedan od kuhara,njen otac je radio za taj hotel 20 godina i sad je u penziji) ona je sposobna cura,zna organizirati posao,brza je,sefovi se puno oslonjaju na nju,ona ih cak mjenja kad nema njih....pitam se jesu li drugi mudriji od mene pa zato se neopterecivaju s tim,u cemu je kvaka???

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da je se boje, ocito ju sefovi vole, po tvojoj prici joj i vjeruju, pa stoga ostali sute jer se boje da ce sef prije vjerovat njenoj nego njihovoj rijeci.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...mozda moje kolege imaju zapravo mozda bi vise vjerovali njoj nego meni a oni bi se pravili da nista neznaju....Razmisljala sam o tome da posaljem neku poruku anonimno ali mislim da bi brzo skontali ko je bio pogotovo ona,ja sutra idem na posao i vec mi se gadi pomisao da cu sa njom morati vecerati za istim stolom.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako je ona to bila u stanju napraviti pred vas četvero, možeš misliti kakve je gadarije u stanju napraviti kad ju nitko ne gleda, koma.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ta je žena prava bolesnica,fuj. Ne znam što reći,ovo je stvarno odvratno,ne znam što ti savjetovati,ali pretpostavljam da nešto moraš poduzeti. Baš nezavidna situacija. Post mi je konfuzan,zgrožena sam!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...pa sigurno mozda je to jos jedan od razloga zasto se ostali sute,jer ipak od takve osobe na kraju svasta mozes ocekivati...sefovi to stvarno nezasluzuju,mene je sram sutra stati pred njih i kad me budu pitali jeli sve u redu reci "hvala na pitanju kod mene je sve ok".......
    jbg neznam sta da radim kako?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj spring prvotno napisa Vidi poruku
    ta je žena prava bolesnica,fuj. Ne znam što reći,ovo je stvarno odvratno,ne znam što ti savjetovati,ali pretpostavljam da nešto moraš poduzeti. Baš nezavidna situacija. Post mi je konfuzan,zgrožena sam!

Zasto ti je post konfuzan,pokusat cu bolje objasniti ako ti nije nesto jasno,mozda se nisam dobro izrazila?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

joj bljak
    bojim se da nemam nikakvog pametnog savjeta

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zamisli da je to bio tvoj tanjur...i odmah će ti biti jasno što trebaš učiniti.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ja bi joj zaprijetila da ako još jednom pokuša, ma i pomisli, riješit svoje nezadovoljstvo pljuvanjem u tuđi tanjur, da ću je snimiti i svima pokazati!
    bolesnica bolesna...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ako je ona to bila u stanju napraviti pred vas četvero, možeš misliti kakve je gadarije u stanju napraviti kad ju nitko ne gleda, koma.
    Ja bas mislim da to sama nebi nikad napravila, pogotovo zato sto je fiorelo napisala da je jos i najavila pred svima da ce to napravit. Cisto dokazivanje moci, kad bi bila nasamo nebi imala kome dokazivat se...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

S takvom osobom ne mislim da imaš šta razgovarat...nažalost.
    Ja znam da bih ja rekla, pa kud puklo.
    MOžda da to skotrljaš u nekoj poluzafrkanciji...npr. kad neka hrana nije uspjela tip-top, rečeš, ha, dobro je, bar nije pala na pod nit je po njoj pljuvano...joj, ne, loše je...daj, nek netko smisli nešto bolje...

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bolje ti nama reci gdje radiš pa da to mjesto zaobilazimo

Šalim se (iako stvarno ne bi voljela biti vaš gost)... nemam pojma.
    Ja bi željela reći, ali nisam sigurna da bi i uspjela.
    Vjerojatno bi, ali znam da ti trenutno nije nimalo lako.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj fiorelo prvotno napisa Vidi poruku
    Zasto ti je post konfuzan,pokusat cu bolje objasniti ako ti nije nesto jasno,mozda se nisam dobro izrazila?
    Ma draga moj je post konfuzan. Ti si sve dobro objasnila.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

...ne bojte se neradim u Hrvatskoj vec u Italiji a ako slucajno budete dolazile u blizinu Milana dovoljno je da se vasa konobarica nezove Ana i da nije rodena u Varese '82 godine,lokal nije kriv jer ima sve potrebne epitete a postoji mogucnost da bi ona mogla promjeniti i radno mjesto.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nemam neki pametan savjet, ali me je prosla volja za restoranima.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A jesi je ti vidjela da pljuje? Ja mislim da se samo pres.....la, da testira teren i naravno liječi komplekse gadura...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma ta ne preza ni pred čim, nemoj ništa govorit, jer ako ima obraza čiknut nekome u pjat (FUJ) zamisli što bi sve napravil/izmislila ako bi je "cinkala" - nego sljedeći put kad to napravi, izleti za konobarom i reci da je mušica slučajno upala u pjat - jer stvarno je grozno da netko to pojede!!! Uf radila sam ko studentica u jednom restoranu sa jednom takvom

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

izaberi shefa s kojim imaš prijateljski odnos i reci njemu što se dogodilo...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    A jesi je ti vidjela da pljuje? Ja mislim da se samo pres.....la, da testira teren i naravno liječi komplekse gadura...
    Jesam svojim ocima,pljunula i istrcala vani.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako bi i razsmisljala kako to prijaviti sefovima (anonimno, direktno, ovisi o odnosima na poslu, o tome kakav je sef, kakav je tvoj status tamo, s obzirom da se radi o inozemstvu), vjerujem da ni sekunde ne bi razmisljala kad bi vidjela da tanjur u koji je netko pljunuo ide prema nekom gostu - na svaki nacin bi ga pokusala zaustaviti, pa makar podmetnula toj gaduri nogu

situacija ti nije jednostavna i moras je rijesiti na nacin da si ti mirna s tim sto si od tog napravila
    zena ima ocito gadan problem i nemoj misliti da si zasticena od nje ako sutis, ja mislim da tek tad trebas biti u strahu

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a joooj

niti ja nemam neki pametan savjet, no...........da sam šef i da mi nakon par dana kažeš što se desilo pitala bih te zašto nisi reagirala odmah, zašto je nisi zaustavila ili mi se odmah obratila. Po mom, ona bi odmah letila s posla, ali bila bih ljuta i na sve koji su to vidjeli, a nisu reagirali. Ok, priznajem da bih se najmanje ljutila na tebe, posebno ako bi priču započela s tim kako si nova, kako te bilo strah jer vidiš da joj se svi miču s puta, da je draga šefovima itd.itd.
    Zato odluči što prije što ćeš napraviti.
    Jedna od mogućnosti je i da ovo zaboraviš ( nažalost, gost je to već pojeo :zbljuvnakvadrat: ), a slijedeći put reagiraš trenutno.

U svakom slučaju sretno ti bilo!

Što se pak tiče šefova, ja ne bih odabrala prijateljski nastrojenog već najstrožeg ( osim naravno aki si dotična nije baš s njim najbolja ).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vjeruj mi bilo je nemoguce zaustaviti je,radilo se o sekundama...sad je sve drugacije sad sigurno nebi blejila ko naivno tele misleci da je ona tip koji svasta blebeta a nista ne napravi kao sto su mnogi.
    Ovo je apsurdno ali pljuvacica ima veci status od mog(iako joj nimalo nezavidim na poziciji jer nije posao koji zelim raditi citav zivot),vec sam spomenila da ona radi tamo vec 10 godina i povezana je indirektno preko decka koji je kuhar i oca koji je bio kuhar dok nije otisao u penziju.

Kako god da skontam sanse su mi male,moj prijateljski odnos sa sefovima mozda nije dovoljno velik da bi mogla izici iz situacije nepovrjedena...jer sad je Bozic,sve je vec rezervirano oni sad nemogu naci drugog radnika koji poznaje sistem posla koji oni imaju a imati konobara koji pljuje tanjur gostima nije nikakva reklama bojim se da bi se sve moglo okrenuti protiv mene...jos ce ispasti da ja pljujem po tanjurima i da sam ko zna kakva samo da nebi nastetili lokalu jer ipak dati joj otkaz nakon 10 godina posla iz spomenutog razloga koji sef bi to mogao priznati drugima...stvarno neznam sta da mislim,pocinjem sumljati u sve...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a pogledaj to sa ove strane: da se slučajno sazna (pa čak i ovako blesavim putem kao što je forum), odoste i restoran i šef i dečko-kuhar i ti i svi... dođavola!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a pogledaj to sa ove strane: da se slučajno sazna (pa čak i ovako blesavim putem kao što je forum), odoste i restoran i šef i dečko-kuhar i ti i svi... dođavola!
    ...razmisljala sam i o tome,malo je tesko da se sazna Milano je grad od 4 mil.stanovnika,ako netko ima detektivske porive i odluci bacit se u avanturu da otkrije o kom se lokalu radi mozda i uspije,nista nije nemoguce,ko voli nek izvoli ali ponavljam bilo bi mi zao samo sefova i nikog drugog pa ni mene...jer ja se nazalost osjecam sudionikom ali neznam kako da izidem iz ove situacije na najbolji nacin.
    Sta bi ti napravila da se nades u mojoj trenutnoj situaciji?Sve savjete uzimam u konsideraciju.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih rekla.
    ali najviše zato što ne bih više mogla raditi u tome restoranu i ne bih se bojala otkaza.
    danas je pljunula, što će sutra?
    staviti nekakav laksativ?
    a onda, što je sljedeće?

ta žena nije normalna!
    i kao takva nije zaslužila tamo raditi.
    ili ja barem to ne moram gledati.

Točka avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odvratno i za svaku osudu.
    Daj joj ti slijedeći put kad budete ručale ili večerale zajedno (prije nego ona počne jesti), reci ovako: čekaj draga da ti začinim malo i pravi se da ćeš pljunuti.
    Kad te upita što radiš, reci joj: ako ti možeš drugima i to ti je ok, zašto ne bi ja mogla tebi? Te joj reci, ako se ponovi još jednom prijavit ćeš ju šefovima.
    Eto ja bi tako.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da sam u situaciji kakvu si ti opisala vjerojatno ne bih napravila ništa.
    I sama kažeš da je visko pozicionirana, da je kraj godine i da je ona glavna oko te organizacije, da joj šefovi vjeruju ( sorry ako sam krivo isčitala), a ti si relativno nova. Nažalost, pošto je prošlo izvjesno vrijeme tvoje strasti oko toga su se malo primirile te ti više niti nisi u mogućnosti pravom žestinom reagirati kod šefa.
    Čekaj slijedeći put i reagiraj na licu mjesta + trenutni odlazak kod šefa.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ako si nova, vjerojatno ostali sudionici pljuvačke situacije sada gledaju u tvom pravcu - da li ćeš prijaviti ili nećeš - pa si i ti sad na nekoj vrsti ocjenjivačkog suda koliko si ispravna. ispravno je nešto napraviti u svakom slučaju, jer inače toleriraš pljuvanje gostu u tanjur. ako ne možeš reći, ja bih na tvom mjestu sama krenula tražiti novi posao. šta će ti takva okolina

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sad dok sam pisala zadnji post palo mi je pamet da možda postoji mogućnost da oni u stvari tebe procjenjuju, jel ima šanse da žena uopće nije odnijela taj tanjur gostu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivy prvotno napisa Vidi poruku
    ako ne možeš reći, ja bih na tvom mjestu sama krenula tražiti novi posao. šta će ti takva okolina
    Slično ovako i ja mislim, otišla bih reći s tim da bih bila spreman u roku odmah tražiti novi posao, ako bih imala neugodnosti, i tako bih se postavila od početka. Dakle, to sam vidjela, ne mogu to prešutjeti, a na vama je da učinite što treba. Ako zbog ovoga imam nastradati, naći će se posla i drugdje. E, ali to bi išlo u situaciji gdje nemam kredit i hipoteku... a ako imam, hm, hm

Ova zadnja varijanta mi baš nije vjerojatna.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ne znam sad gledajući sa strane šefova pa tko normalan htio da mu takva osoba radi u restoranu, pa makar i radila tamo već 10 god.
    Mislim da čim više prevrćeš film po glavi samo će ti biti još gore reći, mislim da ti znaš već što bi trebalo napraviti jer si savjesna osoba pa samo naprijed.
    Koja je najgora stvar koja ti se može desiti? Da dobiješ otkaz? To sumnjam da bi se moglo desiti ali u krajnjem slučaju naći ćeš drugi
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 14.12.2010. at 14:01

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne vjerujem da bi dali otkaz; bojali bi se da priča ne procuri.
    ali da će atmosfera biti narušena - hoće.
    osim ako Anu ne najure.
    pa im to i reci.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Morala sam dva put pročitati, i onda sam shvatila da sam stvarno naivna osoba, ja ne mogu vjerovati da je netko stanju pljunuti gostu u tanjur!!
    Morala bi nekako, pa barem anonimno šefovima dati do znanja s kojom osobom imaju posla, mislim da poremećeno ponašanje te osobe, ako ju nitko ne spriječi neće stati na izoliranom slučaju.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

OT - ja se nikad ne svađam s konobarima jer imam fobiju da će mi pljunuti u tanjur.
    Ako nešto ne valja onda prokomentiram, eventualno vratim, no više ne jedem.

No uvijek sam bila uvjerena da sam samo paranoična jer sigurno nitko nikad ne bi pljunuo gostu u tanjur.
    Eto mi sad.

Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Dok sam studirala, radila sam u jednom kafiću u Tkalčićevoj (preko ljeta, 2 mjeseca). Jedan dan dolazi dečko (konobar) s kojim sam radila na posao (svaki je dan dolazio biciklom na posao, a kako je bilo ljeto i užasno vruće, došao bi potpuno znojan), uzima krpu kojom smo brisali čaše i detaljno se obriše ispod pazuha. Poslije toga je krpu raširio na čiste čaše da se osuši. Rekla sam mu da je odvratan, a on se uopće nije dao smesti, samo se cerekao. Krpu sam bacila u pranje, i iskreno ne znam je li se to još koji put ponovilo. Svakakvih ljudi ima, bolje i ne razmišljati o tome

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ako jos koji put otvorim ovaj topik , prestati cu ici i u restorane i kafice.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Po dolasku u NL radila sam u nekoliko razlicitih restorana. Ni u jednom higijena nije bila prioritet, ali najvise mi se u sjecanje urezao sef kuhinje kojem je ispao lonac krem juhe na jaaaaako prljavi pod. Pa ju je pokusao pokupiti nazad u lonac vileda krpom. Odustao je, tada barem, prije ce bit zbog toga sto se misija ipak pokazala nemogucom, nego zbog "neces valjda" komentara.
    Trebam li napominjati da su mi ova radna iskustva priustila averziju prema ugostiteljskim objektima.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Da li njen dečko kuhar zna da ona pljuje u hranu koju on kuha?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ako jos koji put otvorim ovaj topik , prestati cu ici i u restorane i kafice.

nije ova tema niti tako loša..................za naš novčanik

seni nadam se da ćeš ipak još koji put svratiti na temu, barem da pročitaš priču od lunje...............ne znam dal da se smijem ili plačem

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Samo prijavljujem da u americkim restoranima higijena takodjer nije top prioritet. Odnosno, jedna od najvaznijih stvari je pogledati case, pribor za jelo i tanjure prije nego sto se iz njih ili s njima jede ili pije. :bljuv:

Nisu SVA mjesta takva, ima naravno i dobrih. Ali da ima svega, ima.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa meni je recimo dost da pogledam jezikovu juhu i u kakvim nekim loncima i tavama spravljaju hranu pa da mi je muka!

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj fiorelo prvotno napisa Vidi poruku
    vjeruj mi bilo je nemoguce zaustaviti je,radilo se o sekundama...sad je sve drugacije sad sigurno nebi blejila ko naivno tele misleci da je ona tip koji svasta blebeta a nista ne napravi kao sto su mnogi.
    stvarno vjerujem da se tako situacija poslozi da ne stignemo reagirati
    ali i sama kazes da se zbog tog osjecas sudionicom pa ti se moze dogoditi da se zderes godinama (ne stalno, ali ono, izviri u nekom ttrenutku...)
    ja bi tako, sigurna sam

zato ti predlazem da nadjes neki nacin koji ti je prihvatljiv i koji te nece ugroziti buduci ne mozes riskirati posao

ako nista drugo, ja bi joj nakon vecere rekla: aaha, bila je ukusna, veceras je samo tvoja imala poseban sastojak
    i nikad ne priznala da nisam nista tjelesnoga unutra stavila
    pa nek se misli

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dokle će se takve stvari, kao što je opisala fiorelo, događati?
    Pa dotada dokle ih mi sami, koji znamo što se dogodilo, budemo tolerirali, zataškavali i pokrivali.
    Jedan dan dolazi dečko (konobar) s kojim sam radila na posao (svaki je dan dolazio biciklom na posao, a kako je bilo ljeto i užasno vruće, došao bi potpuno znojan), uzima krpu kojom smo brisali čaše i detaljno se obriše ispod pazuha. Poslije toga je krpu raširio na čiste čaše da se osuši. Rekla sam mu da je odvratan, a on se uopće nije dao smesti, samo se cerekao
    Ne ulazim sada u Freyjinu situaciju u to vrijeme, ali dok ovakve stvari prolaze bez posljedica, takvi ljudi će ih činiti i dalje.
    Dakle, potpisujem apri i ono što je napisala Mali Mimi.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

fiorelo, ako kažeš šefovima što se dogodilo, moglo bi ti se dogoditi i to da te ona optuži da lažeš.

nego, reci šta je taj gost napravio? možda je i zaslužio hračak

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mene zanima kak se hračak zasluži?
    čisto da znam

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke