Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2677

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kerolajn5 prvotno napisa Vidi poruku
    gdje je sonječka ? i ona je imala punkciju mislim u pon.
    Evo me, evo. Bila sam u komi nakon punkcije mislili su me čak u ostaviti u bolnici, ali sam ja to odbila. Baš sam se veselila toj anesteziji kad ono ništa. Nisam ništa osjetila naravno dok se nisam probudila. Kako su me budili tako me je sve više i više bolilo, ni jedna me menga nije tako bolila. Nakon dva sata što sam morala tamo ležati nakon anestezije lagano je popuštalo ali kada smo se vozili u autu mislila sam da mi netko čupa na živo sve dolje. Užas. Čim sam došla doma legla sam i popila neofen i popustilo je. Sada još uvijek osjetim u cijelom trbuhu (od prsnog koša, do male zdjelice) nekakve bolove, kao grčeve u crijevima.
    Ja ne znam jesam li samo ja tako loše sreće ili šta?!
    Uglavnom punktirali su 25 folikula i stavili u oplodnju 3 jer sam se dogovarajuć s doktorom i mužem svi zajedno dogovorili da idemo na tri. Jučer sam zvala i rekli su da je sve ok i da u subotu idemo u ET sam da moram nazvati sutra za točan termin.
    Malo sam se stiltala zašto u subotu (5 dana) ali sam onda kopajuć po med. knjigama i došla do zaključka. Curke moje to vam rade 5 dan i idu na blastice zato što su nas pikali više od 15 puta u području rodnice i maternice i mora se čekati da se teren smiri. Zato su nam svima dali kortikosteroide da smire upalu. Eto vam odgovora curke moje.
    Sretno svima i vidimo se u subotu na starom mjestu

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Sonječka prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me, evo. Bila sam u komi nakon punkcije mislili su me čak u ostaviti u bolnici, ali sam ja to odbila. Baš sam se veselila toj anesteziji kad ono ništa. Nisam ništa osjetila naravno dok se nisam probudila. Kako su me budili tako me je sve više i više bolilo, ni jedna me menga nije tako bolila. Nakon dva sata što sam morala tamo ležati nakon anestezije lagano je popuštalo ali kada smo se vozili u autu mislila sam da mi netko čupa na živo sve dolje. Užas. Čim sam došla doma legla sam i popila neofen i popustilo je. Sada još uvijek osjetim u cijelom trbuhu (od prsnog koša, do male zdjelice) nekakve bolove, kao grčeve u crijevima.
    Uglavnom punktirali su 25 folikula i stavili u oplodnju 3 jer sam se dogovarajuć s doktorom i mužem svi zajedno dogovorili da idemo na tri. Jučer sam zvala i rekli su da je sve ok i da u subotu idemo u ET sam da moram nazvati sutra za točan termin.
    Malo sam se stiltala zašto u subotu (5 dana) ali sam onda kopajuć po med. knjigama i došla do zaključka. Curke moje to vam rade 5 dan i idu na blastice zato što su nas pikali više od 15 puta u području rodnice i maternice i mora se čekati da se teren smiri. Zato su nam svima dali kortikosteroide da smire upalu. Eto vam odgovora curke moje.
    ajme meni ,,užas živi,, sad si me isprepadala ja sutra idem pod anesteziju. jel imaju kakvo objašnjenje zbog čega ta ogromna bol poslje buđenja ? koliko si dobila js iz tih 25 folikula?mora da ih je puno !!

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Sonječka prvotno napisa Vidi poruku
    Sonječka, ne znam gdje si naišla na te podatke, ali sve je pogrešno. To da li će bit transfer 3.ili 5. dan (naravno da je bolje 5.dan jer je to vrijeme kad bi zametak prirodno dospio iz jajovoda u maternicu, a i blastica automatski znači da je kvaliteta tu, jer se zametak uspio razviti do tog stadija) ovisi isključivo o procjeni biologa, prvo kakve su uopće jajne stanice, a drugo, kako se oplođena jajna stanica razvija. Broj punktiranih folikula apsolutno nema veze s danom transfera (imamo x primjera za to). Osim toga, prilikom punkcije maternica se NE dira!!! Igla probija cervix (vrat maternice) i ide do jajnika, dakle, maternicu se prvi put dotiče na transferu kad kateter ulazi u maternicu. Koliko god bilo bolno, to nema veze s danom transfera, jer maternica nije oštećena, samo cervix i jajnici.
    A što se tiče dexamethazona - nije antibiotik koji sprječava upalu, nego smanjuje imunitet organizma, odnosno sprječava da organizam odbaci zametak kao strano tijelo. Od naših bolnica, daju ga samo na Sv.Duhu. i dr.Radončić iz Vilija ga preporuča, u smislu, ne može štetit u tako malim dozama, a da li pomaže... hm. On ga preporuča od 1.dc u kojem je postupak. Na sv.Duhu se daje od punkcije, čini mi se. I u Pragu ga daju (pod nazivom Prednisol) - dakle, on nema veze s punkcijom, oni ga daju i kad se ide na FET -transfer zamrznutih zametaka (to je ono što je kod nas zabranjeno, pa nam silne jajne stanice propadaju), dakle, kad punkcije uopće nema.

Sonječka, sretno do neba, nek ti u subotu vrate savršene blastice, zaslužila si, nakon puncije 25 jajnih stanica!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

potpisujem auroru,već sam i ja u par navrata tu pisala kako dexa nije antibiotik,već kortikosteroid i da se ne daje protiv upale...al jbg,kad nitko ne sluša....

svim curkama u postupku sretno...~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    potpisujem auroru,već sam i ja u par navrata tu pisala kako dexa nije antibiotik,već kortikosteroid i da se ne daje protiv upale...al jbg,kad nitko ne sluša....

svim curkama u postupku sretno...~~~~~~~~~~
    Ma znam da nije antibiotik, prednizolon kao i deksametazon spada u steroidne protuupalne lijekove, "koji u grubo" djeluju protuupalno, imunosupresijski, antialergijski i općestimulativno.
    Hvala i sretno vama svima da se mrvice prime.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •