Citiraj YosephK prvotno napisa Vidi poruku
Moram istaknuti jedan iznimno važan moment u cijeloj ovoj priči. Rečeno je da dijete NIJE ŽELJELO prokazati ostale. Na koji način da škola stvari izvede na čistac ako se: 1. nitko ne želi javiti (ok, rečeno je da se jedan javio); 2. nitko ne želi reći tko je kriv? Istina nije istina ukoliko je djelomična, a to je ovdje slučaj. Divno je i pohvalno što se tvoj sin javio i priznao da je to bila njegova ideja, ali to što je jedini kažnjen je dijelom i njegova krivica. Jesi li mu objasnila da nitko od tih njegovih "prijatelja" ustvari NISU prijatelji kad su dopustili da on jedini odgovara? Moje mišljenje jest da je tu puno bitnija lekcija trebala biti ona o "prijateljstvu" (koje to nije) nego o "istini i poštenju".
YosephK, znači škola to treba pustiti u lagani zaborav, jer jedini koji ima razvijen pojam o odgovornosti se javio, i time je pravda zadovoljena? nikako se ne mogu složiti s takvim stavom. jer je škola i odgojna ustanova, koliko god to zvučalo otrcano, i koliko god često pojedini roditelji prebacuju svoju dužnost odgoja na tu istu školu, ovdje to nije slučaj. škola je trebala itekako istjerati stvari na čistac, pa nisu klinci u 8. osnovne zločinačka organizacija s razrađenim sustavom organizacije i djelovanja, sa zakonom šutnje i sl! a i da jesu, i takvima se stane na kraj, a ne djeci u osnovnoj školi! nadalje, tu su i roditelji, treba sazvati tematski roditeljski sastanak i dati do znanja da se neće prelaziti preko takvih incidenata... mislim, zaključiti da je mali i sam doprinio tome da jedini bude kažnjen apsolutno je nepravedno i nemotivirajuće za daljnje odgovorno ponašanje tog istog djeteta! u protivnom, neće izvući bogznakakve zaključke, osim da je prihvatiti odgovornost glupo i nepotrebno, da ga prijatelji ne cijene dovoljno i da je bio glup što je išta priznavao! a to nije poruka koja mu se treba poslati!