Kako u icemu skuhati povrce bez vode bilo ono smrznuto ili svjeze?
Od necega se mora stvoriti para koja ce ga skuhati kaj ne?
Kako u icemu skuhati povrce bez vode bilo ono smrznuto ili svjeze?
Od necega se mora stvoriti para koja ce ga skuhati kaj ne?
Vode se stavi samo malo na dno. AMC, recimo, ima jednu posudu (pretpostvaljam i zepter) za kuhanje na pari. U to se stavi povrće/voće, na dno malo vode, posuda naravno ima rupice, poklopiš i kuhaš. Bitno je da se ne otklapa baš zbog toga da para ne izađe van. ok, malo može ali ne previše. A osim toga voće i povrće je puno svoje tekućine i ono još pusti i stvarno nije potrebno više od toga malo po dnu.
Ja čak ni krumpir ne kuham u vodi. Tak je fiiiini!
Posljednje uređivanje od ana.m : 16.12.2010. at 12:52
nemam ni Zeptera ni AMc, ali u zadnje vrijeme kuham krumpir tak da napol skuham u vodi, onda zemem žlicu masti i stavim na tavu, na to prebacim krumpir i podlijem s njegovom vodom, i istovremeno druckam, i potrošim cijelu njegovu vodu, a on je jako fini, klinci se stalno trgaju za njega, sva sreća da u familiji imamo napol međimurce, koji ga ne jedu,![]()
dovoljno je oprati povrce i ne posusiti ga prije stavljanja u zepter, ono malo vode sto se zadrzi na povrcu ce sasvim biti dovoljno, ako se cesto ne otvara i ako se drzi dobra temp., tj da je stalno u zelenom polju, nije uopste komplikovano. Zepter je u mojoj porodici oko 25 god, i stvarno je najbolje posudje...kuham ja i u drugim serpama, ali osjeti se razlika.