Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
ne, krivo

nitko rodi nije kriv. roda se samo trudi educirati roditelje da neke stvari nisu uvijek onakve kako se čine

npr. ako meni moja pedijatrica kaže da s 2 mjeseca djetetu počnem davati sokiće, onda ću ja zahvaljujući rodi (koja se poziva na who) znati da mom djetetu nikakvi sokići nisu potrebni još duuuugo. a ako tako kažemo pedijatrici ona me neće ni poslušati dovoljno dugo da dođem do dijela o who, nego će mi odmah reći da su to gluposti i po mogućnosti okriviti rode za širenje dezinformacija
A što s tim što ja osobno poznajem barem dvije (jedna je ginekolog, druga pedijatar) kojima nije problem čak i savjetovati Rodin priručnik za dojenje kao relevantnu i izrazito edukativnu literaturu za sve mlade majke...?Čemu takvo nepotrebno generaliziranje?

Primjećujem da je tome posebno sklona Nimrod, koja, ( kao što smo imali priliku vidjeti nekoliko postova unatrag) bez pol pardona za čas prozove SVE liječnike, babice, patronažne sestre...i jasno i decidirano obznani njihove zajedničke ciljeve i stajališta...Izostavivši čak i ono -reda radi- "čast iznimkama"...Mislim, ako to nije agresivno i krajnje nefer, onda doista ne znam što bi trebalo biti.

Što, sudeći po ovome:
ili kad dođe patronažna sestra svaki dan s vagom i počne mi govoriti o tome da je moje dijete od jučer dobilo par grama manje nego je trebalo i da se boji da moje mlijeko nije dovoljno dobro
...ni tebi nije posve strano

da ne bi sad bilo da napadam liječnike i p. sestre, nije tako. ima stvarno krasnih i odličnih, ima onih koji će odgovoriti na svako pitanje, onih koji su mi dali neprocjenjive savjete, ali ima i onih koji nisu ok.
Kao i vas...A sigurno vas ne prozivaju militantnim zbog tihih, mirnih i radišnih članica koje ne grakću optuživački, koje ne nameću svoje stavove i ne omalovažavaju tuđe...Nego upravo zbog onih koje to čine. Čije postojanje vi kategorički negirate. A koje vas tu i tamo prilično koštaju.
No eto, barem se nadam da ćeš objasniti kolegici Nimrod kako imaš pokoje iskustvo koje pobija njezinu globalnu teoriju o svim zdravstvenim djelatnicima.