Rodila sam prije dva mjeseca u dubrovačkoj bolnici. Za sestre na odjelu imam samo riječi hvale. Bebu sam dobila čim su presjekli pupčanu vrpcu. Kad smo došle na odjel odnjele su je na kupanje i pregled, a meni pomogle da se istuširam i presvučem. Zatim su mi donjele bebu i pokazivale mi kako pravilno dojiti (iako sam pred kraj trudnoće naručila Rodin dvd o dojenju i dobro se pripremila). Svako malo je sestra ulazila u sobu i pitala treba li nekome presvuči bebu, dva puta dnevno su previjale pupak i pritom svakoj rodilji iznova i strpljivo objašnjavale kako se to radi. Ugodno su me iznenadile i vizite jer sam čitala kako je to neugodno iskustvo - ležiš gola, oni te gledaju ko kravu i slično. Da, ležiš gola, nekoliko ljudi gleda u tvoje međunožje, ali prije toga te svaki doktor lijepo pozdravi i pita kako si. Sestre su mijenjale posteljinu čim bi se malo šporkala od krvi, vodile cimericu na wc jer je imala dosta ponata i bila anemična, pomagale joj da se izdoji ručno jer joj je beba završila na neonatologiji zbog žutice, stalno govorile da bebe stavljamo što više na prsa, kupale bebe s toliko ljubavi i nakon toga im pravile frizureŠto se glukoze tiče, istina je da su bočice bile na pultu, ali ne znam za koga, jer u našoj sobi u kojoj se izmijenilo 6 rodilja, nijednoj nije nuđena, iako je jedna beba stalno gubila na težini i morala je ostati dulje, a druga je imala visok bilirubin. Na pultu je također bilo dosta brošura "Iz rodina kljuna" i svatko je mogao uzeti. Imam dvije zamjerke. Prvo, hrana je loša. Ne mislim da je neukusna, nego su porcije male i mislim da nakon poroda od te hrane ne možeš "vratiti snagu". Na sreću, moji su mi par puta donijeli hranu od doma, tako da sam imala i juhu i meso. Međutim, saznala sam od prijateljice koja radi u bolnici da imaju na raspolaganju 30 kn dnevno za tri obroka po pacijentu, pa nije ni čudo što su porcije i izbor hrane takvi. Druga zamjerka su kreveti koji su previsoki, tako da je zbilja umijeće popoet se na njih s pontima. Uglavnom, Ta tri dana pamtim kao jedno lijepo iskustvo.