Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
od početka muku mučimo sa spavanjem pa evo sada nakon godinu dana mogu s 'ponosom' reći kako nisam odspavala dulje od 2,5 sata od kad imam dijete. to mi zapravo više i ne predstavlja neki osobiti problem već sam prihvatila stanje i snalazim se kako znam i umijem. moje se dijete budi 4-5 puta na noć (kad je noć dobra), kad nije budi se svakih sat ili se oko 3 odluči igrati što traje neka 2 sata. pokušala sam na razne načine suzbiti to njegovo igranje (mrak, tišina, uljuljkavanje, ignoriranje...), ali nema pomoći. traje od nekog 3 mjeseca do sada, no sada je to recimo 2x mjesečno. i to podnosim. ipak nadam se da će jednom doći bolji dani (noći) pa me zanimaju iskustva majki nespavača kada je kod vas krenulo na bolje. napominjem, ja sam skromna, ne tražim da prespava noć...ali da se budi 1-2 puta bilo bi prekrasno ili da se ne probudi 45 minuta nakon uspavljivanja da barem tu i tamo mogu imati mirnu večer s mužem. kada to počne biti bolje napominjem, moj je mališan divno dijete, živahan, sladak, danju spava super 1-2 puta i skupi oko 3 sata sna. i noću on skupi 11-12 sati, ali uz prekonekoliko buđenja, nasisavanja, plakanja, smirivanja...i da, divim se svim majkama koje uspjevaju godina (pre)živjeti s djecom nespavačima
Ajoj, zao mi je sto te necu utjesiti, ali evo mi danas imamo tocno 13mjeseci i jos uvijek je tako, nikad nije spavao od rodjenja je on imao to da se budi svakih pola sata, sat jer nikad nije mogao duze od tog bez cice, i s 2mjeseca je 2 dana zaredom spavao 7 sati u komadu i muz i ja mislili da smo SRETNICI i da ce nas bit iznimka svih mojih sestra i nespavalica i eto nakon ta 2 dana vise nikad nije prespavao noc, a steta bas smo se ponadali.

Ja ga jos dojim i trazi cicu u usta po noci i spava dalje ali opet mora se probudit najcesce oko 10ak puta od kad zaspije pa do jutra, jednostavno naviknula sam na takav ritam i sta sad nadam se da ce se to STO PRIJE promjenit, voljela bi da spava a jos vise da spava u svojoj sobi a ne najcesce s nama u krevetu ali eto tako je jos malo cemo se morat strpit, tjesim se da cu ga prestat dojit s 18-24mjeseca pa da ce onda to biti bolje. On ima oko 10-11zubi (nisam gledala vec neko vrijeme mozda i vise) ali nema trojke, nisam cula jos za to pravilo ali mozda je tako vidjet cemo...

Sretno, ja sam sretna kad moj jednom tjedno se probudi 4-5 puta inace je to i dosta vise, a kad je bio manji znalo je bio 15-20 puta moj muz i ja bili smo ludi, nakon 15min bi se budio i poludili bi da je trajalo to jako dugo..uf kad se sjetim sad je ipak bolje....zavidim mamama cija djeca spavaju cijele noci i ja bi tako...da mogu mirno gledat tv il nesto drugo s mm..,a ovako ah...