Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: AS u sudaru / hitno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno AS u sudaru / hitno

Ne radi mi pretraznik, a hitno mi je.
    AS nam je bila u autu za vrijeme sudara. Pricvrscena isofixom, prazna, auto se preokrenuo preko krova.
    Izgleda netaknuta, da li se moze negdje dati na testiranje da li je ok, ili da ju odmah mijenjam?

Kako ide s isplatom vrijednosti AS preko kaska?

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ajoj, nadam se da je sve ostalo ok

znam da se neke sjedalice mogu poslati kod proizvođača na testiranje, ali zam da je to dugotrajan proces i skup, jer treba platiti poštarinu tamo i natrag... Mislim da nitko u hr ne testira sjedalice. probaj pogledati na stranici proizvođača što oni preporučuju

za kasko. treba kod zapisnika tražiti da se zapiše da je bila as u autu, tj. kad se radi prijava štete to treba napomenuti. znam da su se neki namučili s isplatom jer nisu mogli osiguranju dokazati da se as ne može više koristiti iako izgleda čitava. pa su tražili potvrdu od proizvođača da se ne preporuča korištenje as nakon sudara dok se ne utvrdi da je ispravna. znam da su neki priložili i račun od as ako su ga imali.

ma joj, nadam se da će ti se netko javiti s osobnim iskustvom. i nadam se da će se sve riješiti brzo i bezbolno

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja bi preporučio zamjenau, ali nažalost tu je filozofija dosta neegzaktna i rastezljiva :/

kontaktiraj inesicu preko pp-a, ona je imala friška iskustva sa sjedalicama i osiguranjem
    Posljednje uređivanje od daddycool : 25.12.2010. at 18:45

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imam jos jedno pitanje. Sad mi kaze MM da se je na AS prilikom sudara otkopcala jedna isofix kopca.
    Dakle s desne strane se otkopcala, ostala je ucvrscena lijeva i noga je bila na mjestu.
    Da li je to normalno da se dogodi???
    Zar ne bi trebao isofix drzati kako spada?
    Ispada da bi bilo pametnije da je bila ucvrscena pojasevima.

Sjedala automobila nisu pretrpjela vidljivo ostecenje. Auto se prevalio preko krova i vratio na kotace.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jos jedno pitanje. Sad mi kaze MM da se je na AS prilikom sudara otkopcala jedna isofix kopca.
    Dakle s desne strane se otkopcala, ostala je ucvrscena lijeva i noga je bila na mjestu.
    Da li je to normalno da se dogodi???
    Zar ne bi trebao isofix drzati kako spada?
    Ispada da bi bilo pametnije da je bila ucvrscena pojasevima.

Sjedala automobila nisu pretrpjela vidljivo ostecenje. Auto se prevalio preko krova i vratio na kotace.
    Nije normalno i postoje dva moguća razloga. Ili ISOFIX nije bio dobro namješten pa kopča nije u potpunosti bila zatvorena (što je moguće ukoliko npr. sjedalo pritišće gumb kojim se otvara kopča) ili je sustav neispravan.

Kopiram sa jednog site-a što kaže američki NHTSA na tu temu:

It depends. If it was a moderate or severe crash, then yes, you should replace the car seats.

However, if it was just a minor accident, then you may not automatically need to. According to the National Highway Traffic Safety Administration, an accident is minor if:

the vehicle was able to be driven away from the crash site;
    the vehicle door nearest the safety seat was undamaged;
    there were no injuries to any of the vehicle occupants;
    the air bags (if present) did not deploy; AND
    there is no visible damage to the safety seat.
    If your accident meets all of those criteria, then you probably don't need to replace their car seats. If it was a more moderate or severe crash or if you aren't sure if your child's car seat is still safe, then you should likely replace it.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •