Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
X
Osobno sam nekako mišljenja da bih željela dvoje djece, ali uvijek ostavljam opciju da se treče "dogodi". Ako bi se "dogodilo" prihvatili bismo ga raširenih ruku, ali tu je kraj.
Dalje nikako ne može što se tiče financija, a i mojih okvira u glavi. Nakon 3. bih poduzela neku trajnu i sigurnu metodu, npr. podvezivanje.

.
i sad, zamisli trenutak neodgovornosti prije podvezivanja, i hop - četvrta trudnoća.
da, neodgovorno je, ali zar je vama to tako teško zamisliti da su ljudi, žene, muževi, eto, koji put neodgovorni?
upravo iz ovog razloga, mene ova statistika uopće ne čudi. naprotiv, savršeno mi je logična. upravo kako piše mama od formata, žena ne podnosi pilule, niti spiralu, seksaju se dva put ja bih rekla mjesečno, a ne tjedno, za tu mižeriju od seksa paze na plodne dane i koriste kondome, u presudnom trenutku nema kondoma, do sad uredan ciklus se poremetio i - desi se. znam da je odgovor - ne smije se desiti. al se desi. koliko god se vi iščuđavali. možda se desi par mjeseci nakon rođenja drugog djeteta, možda da se desi malo s većim razmakom bi se i odlučili na treće. možda je nešto stoto u pitanju.
i vidi se, kako je napisala ovca i janjad, da to nije od jučer.
moja predviđanja, obzirom da mi se čini, baš nekako suprotno od vašeg dojma, da je danas "trendi" imati troje djece (među situiranim parovima), da će se granica pomaknuti na četvrto.
to je ono što danas pak većina njih ima kao jasnu granicu. a zašto je to tako, to jest zanimljivo sociološko pitanje, na koje nemam odgovor. financije jesu važan faktor, ali ne i jedini.

a ova rečenica - nisam za abortus kao metodu kontracepcije, mi uopće nema smisla, i u stvari ju ne razumijem. ko je? nitko. što bi to značilo, da se seksaš i svaki put kad ostaneš trudan ideš na abortus? ili da jesi za abortus u nekakvim okolnostima koji ne podrazumijevaju neodgovorno ponašanje?