Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 82 od 82

Tema: Metode i učinkovitost kontracepcije

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    icy, pa da, al riječ je ipak o godinu dana, pa je brojka od tisuću ipak malo neprimjerena

meni je to nekako jasno, kondom je za razliku od pilule, spirale, flastera ipak podložan ljudskoj grešci. i zato je nepouzdaniji.
    Pa i pilula je podložna ljudskoj grešci i flaster isto tako.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pa i pilula je podložna ljudskoj grešci i flaster isto tako.
    Ali te greške (statistički) manje utjeću na pojavu trudnoće kod onih koji ih prakticiraju.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mislim da to tako. Mislim da se rizik od lošeg rukovanja/skladištenja/pucanja povećava sa brojem puta, pa je zato takva statistika.
    Onda treba uzeti u obzir i dane u ženinom ciklusu. Pri dužoj upotrebi je statistička šansa da će se sve to dogoditi (jednom) u plodne dane veća nego ako se koristi jednokratno...
    Iskreno, onda ovo o slabljenju učinkovitosti baš ne drži vodu.

Naravno da je veća šansa da ćemo jednom pogriješiti ako određenu radnju ponavljamo 100 puta nego da ju ponovimo 10 puta.
    Mislim, pa to je najjednostavnija logika.

Ako pročitam 100 knjiga veća je šansa da ću zaboraviti naslov jedne nego da pročitam 5 knjiga.

Cvijeto moj tempo od 1000 x godišnje je optimističniji

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I ponavljam da je vjerojatnost pogreške kod kondoma svejedno 44% manja nego kod prekinutog snošaja (ako netko nije primjetio )

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, onda ovo o slabljenju učinkovitosti baš ne drži vodu.

Naravno da je veća šansa da ćemo jednom pogriješiti ako određenu radnju ponavljamo 100 puta nego da ju ponovimo 10 puta.
    Mislim, pa to je najjednostavnija logika.

Ako pročitam 100 knjiga veća je šansa da ću zaboraviti naslov jedne nego da pročitam 5 knjiga.

Cvijeto moj tempo od 1000 x godišnje je optimističniji
    Ne mislim da učinkovitost slabi sa vremenom. Barem ne u smislu da se možda određeni penis navikne na prezervativ pa razvije mehainizam proboja kroz njega. :D Kao nešto u stilu, priroda uvijek nađe načina.

Nego baš to što si rekla, više korištenja veća mogućnost pogreške. Pogreška spada u statistiku.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne mislim da učinkovitost slabi sa vremenom. Barem ne u smislu da se možda određeni penis navikne na prezervativ pa razvije mehainizam proboja kroz njega. :D Kao nešto u stilu, priroda uvijek nađe načina.

Nego baš to što si rekla, više korištenja veća mogućnost pogreške. Pogreška spada u statistiku.
    X

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ponavljam po treći put - to u principu ne znači da učinkovitost kondoma opada dugotrajnijim korištenjem (u %) nego naprosto da s većim brojem korištenja raste mogućnost jedne pogreške (u apsolutnom iznosu).
    Zar ne?

I po treći put - po ovom linku ispada da je vjerojatnost pogreške kod prekinutog snošaja duplo veća nego kod kondoma.

ovo je prvi put da otvaram linkove koji nisu iz mog područja i udubljujem se u tematiku druge struke i moram priznati da sam pomalo "razočarana" prikazom činjenica od nekih forumaša. Jer, svjesno ili nesvjesno, prenose određene podatke na način da neupućenog čitatelja dovode u zabludu.
    Barem ja - kad sam pročitala prvu rečenicu koja me uvukla u raspravu- sam stekla dojam da je netko maltene dokazao da je vjerojatnost pogreške kod kondoma samo 5% manja od prekinutog snošaja.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 03.01.2011. at 23:31

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da, onda upadamo u relativnost te vjerojatnosti. potpuni potpis na ichoy. Savršeno je vjerojatno da netko nikad nije pravilno upotrijebio kondom, kao i da netko nikad nije pogriješio u upotrebi.
    al trpati kondome i prekinuti snošaj u isti koš.
    Zapravo, prekinuti snošaj mi je najzabavnija metoda-em djeluje negativno na užitak, em je pouzdano ko i nekorištenje ičega-statistički, em čak nije ni legitimna metoda za vjernike, tako da nema ni ciljane skupine.
    Posljednje uređivanje od krumpiric : 04.01.2011. at 08:17

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

da ja uopće ne kužim zašto netko misli da se prirodno planiranje svodi taj nesretni coitus interruptus? Malo se ponavljam, ali danas postoje egzaktne metode utvrđivanja plodnih dana, pa čak i samog plodnog dana ovulacije bez ikakvog nagađanja i onda paru ostaje samo nekoliko dana u mjesecu da malo više voze sobni bicikl ili zabiju nos u knjige, pa nije to takvo svjetsko čudo kakvim se želi prikazati i uz suvremena pomagala je sigurno kao i pilula, ali nema nikakve nuspojave.

Based on independent trials PERSONA is 94% reliable when used according to the instructions and as the only method of contraception. This means that if 100 women use PERSONA for one year, 6 are expected to become pregnant as a result of sex on a Green Day due to PERSONA incorrectly identifying their fertile days.
    Posljednje uređivanje od pikula : 04.01.2011. at 21:58

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

zanima me je li neka od vas ustvari uspjela podvezati jajnike u hrvatskoj? koja je procedura? nešto sam načula da se za odobrenje takvog postupka gledaju godine i broj djece?
    dosta mi je apstinencije, premlada sam :D

kondomi i prekinuti snošaj nikako ne spadaju u isti koš. s tim da je bitno napomenuti i da kondomi, za razliku od ostalih sredstava, ipak pružaju i neki nivo zaštite od spolno prenosivih bolesti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U jednom periodu prije Zrinke, dok još nismo htjeli novu trudnoću (ali smo znali da u dogledno vrijeme planiramo istu), za kontracepciju sam koristila LH trakice. I zapravo s njima ne možeš fulati. Apstinencijom pokriješ par dana prije i poslije ovulacije (za koju točno znaš kad je) i super funkcionira. Ali, kak sam po tom pitanju control freak (jer sad nikako ne želim trudnoću), ipak sam stavila spiralu, a sad kad sam dobila M još uz to ću koristiti i LH trakice. Što je sigurno, sigurno je...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Barem ne u smislu da se možda određeni penis navikne na prezervativ pa razvije mehainizam proboja kroz njega. :D Kao nešto u stilu, priroda uvijek nađe načina.

Odvalila sam na ovo jer sam si preslikovito zamislila

Nisam citala od pocetka ali pratim vas jer nakon ove bebe ne planiram imati vise djece pa MM i ja vec sad raspravljamo sta cemo. Mislim da ce pilule + prekinuti snosaj + pracenje ovulacije biti dovoljno.
    Kondomi mi nekako uopce nisu opcija, ne znam zasto, otkad sam u braku imam neku averziju prema njima.
    Mozda se i ja podsvjesno bojim upravo ovog gore citiranog

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čuj nema ovulacije kod pilule , tako da praćenje ovulacije možeš prekrižiti. A prekinuti snošaj i tako nije pouzdan , pa ćemu patnja?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Čuj nema ovulacije kod pilule , tako da praćenje ovulacije možeš prekrižiti. A prekinuti snošaj i tako nije pouzdan , pa ćemu patnja?
    Pusti, sasvim ju razumijem. Ja flasteru (Evri) nisam baš vjerovala pa sam ipak uz to koristila i Lh trakice. I stvarno ovulacije nije bilo ... Tko bi rekao da farmaceut može biti tako nepovjerljiv...

Za drugi dio posta se slažem, pilule i praćenje O su sasvim dovoljni.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Yep! Nema ovulacije kod pilule...ponekad ispadnem pravi seljo beljo, jos da nisam pila pilule mogla bi se izvuc na neupucenost...
    Muci me kaj sam se prosli put od njih uzasno udebljala, promjenila sam 3 vrste i niti jedne mi nisu odgovarale. Nekako se nadam da ce Jasmine mozda biti bolje prema mojoj, ionako vec prevelikoj, kilazi.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku

Mislim da ce pilule + prekinuti snosaj + pracenje ovulacije biti dovoljno.
    :
    meni bi od svega ovoga nestalo i ono malo zelje za seksom

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    meni bi od svega ovoga nestalo i ono malo zelje za seksom
    Muz mi je terenac pa od silnog iscekivanja bude i zelje

Uz to sto sam svaki put zatrudnila od prve, jednom cak i neplanirano, uz prekinuti snosaj kad sam bila sigurna da mi nisu plodni dani. Tako da se bas dobro moram paziti...
    Posljednje uređivanje od koksy : 04.01.2011. at 22:43

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Muz mi je terenac pa od silnog iscekivanja bude i zelje
    Samo kad dođe mora pričekati da ti provjeriš ovulaciju trakicama , popiješ pillulu i onda naravno mora voditi raćuna da pazi na kraju. :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Yep! Nema ovulacije kod pilule...ponekad ispadnem pravi seljo beljo, jos da nisam pila pilule mogla bi se izvuc na neupucenost...
    Muci me kaj sam se prosli put od njih uzasno udebljala, promjenila sam 3 vrste i niti jedne mi nisu odgovarale. Nekako se nadam da ce Jasmine mozda biti bolje prema mojoj, ionako vec prevelikoj, kilazi.
    Meni je taj flaster bio super, ništa mi nije smetao, osim što sam i od njega (kao i od pilula, a skoro sve sam probala) stalno imala gljivice. Onda sam definitivno raskrstila sa kombiniranom hormonskom kontracepcijom, estrogen nije za mene.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A cuj, pazi ionako vec 12 godina koliko smo zajedno tako da to nece bit problem, a uostalom, ja ovo sve ostalo mogu obavit prije nego dode pa ga samo ili docekat rasirenih ruku (da, da, ruku) ili se pravit da spavam

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Malo sam iščitala na brzinu (zanimljivo mi čitati teme koje me se ne tiču, širim vidike), i zaključila sam da vam nije lako. Kao dugogodošnji korisnik LH traka, praćenja sluzi i mjerenja BT-mogu reći da ta kombinacija vrlo učinkovito određuje O (dobro, meni u suprotne svrhe, al nebitno). Ne mislim da se to treba shvatiti kao jedina kontracepcijska metoda, samo ih hvalim.
    Posljednje uređivanje od mare41 : 05.01.2011. at 08:25

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj plashljivo_pile prvotno napisa Vidi poruku
    zanima me je li neka od vas ustvari uspjela podvezati jajnike u hrvatskoj? koja je procedura? nešto sam načula da se za odobrenje takvog postupka gledaju godine i broj djece?
    dosta mi je apstinencije, premlada sam :D

kondomi i prekinuti snošaj nikako ne spadaju u isti koš. s tim da je bitno napomenuti i da kondomi, za razliku od ostalih sredstava, ipak pružaju i neki nivo zaštite od spolno prenosivih bolesti.
    Ja sam htjela da mi to obave na trećem porodu, bio je dogovoreni carski. I nisu mi htjeli napraviti, jer iako imam troje djece, to je bo tek drugi carski, a i nemam 35 godina. Eto...Nije da mi je sad nešto uberturbo krivo zbogtoga, ali da bi mi skratilo neke muke definitivno bi. Uglavnom, tada mi je dokotr rekao da kad navršim 35 mogu doći i napraviti podvezivanje....O da, sigurno ću samo zbog toga u bolnicu i pod opće. Ne hvala.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam htjela da mi to obave na trećem porodu, bio je dogovoreni carski. I nisu mi htjeli napraviti, jer iako imam troje djece, to je bo tek drugi carski, a i nemam 35 godina. Eto...Nije da mi je sad nešto uberturbo krivo zbogtoga, ali da bi mi skratilo neke muke definitivno bi. Uglavnom, tada mi je dokotr rekao da kad navršim 35 mogu doći i napraviti podvezivanje....O da, sigurno ću samo zbog toga u bolnicu i pod opće. Ne hvala.
    znači po tome moram čekati još dobrih 10 godina
    postoji li možda opcija kod privatnika bez takvih retardiranih restrikcija?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zar se podvezivanje ne moze napraviti laparoskopski?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Zar se podvezivanje ne moze napraviti laparoskopski?
    nemam pojma ali on mi je reko dAža se ide pod opću...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam mislila da laparoskopija moze i s lokalnom.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne misliš li plashljivo pile da je ipak prerano razmišljati o podvezivanju jajnika?
    Jesi li sigurna da će odluke koje sada smatraš definitivnima biti takve i za 5 ili 10 godina?
    Ovo je samo pitanje, molim bez ljutnje, samo me zanima.

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

bez imalo ljutnje, ni u najcrnjem ludilu se neću predomisliti

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Joj cure, dopustite da se malo našalim na svoj račun: ja sam živa kontracepcija, ništ me se ne prima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

OR kontracepiju sam morala prekinuti zbog zdravstvenih razloga.
    Za mirenu čekam obradu.
    Kodomi su koma. Pukli 2x. uz pravilno korištenje.
    I kaj sad ???? Sreća da su mi ciklusi na 28 dana pa u plodnim danima nema čak ni sa kodomima. A kondomi i dalje uz neplodne dane.
    Jedino apstinecija i odvojeni ručnici 99,99% učinkovita kontracepcija.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

[QUOTE=koksy;1782260]Muz mi je terenac pa od silnog iscekivanja bude i zelje

QUOTE]
    i mismo zaključili da nam je malo iščekivanja kad su crven idani zapravo čisti stimulans, uz prirodno planiranje teško je zapasti u bračnu rutinu, recimo kao da zaspiš dok voziš slalom

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam godinama gooodinama prije udaje još od studentskih dana bila na prirodnoj metodi (Billings: http://www.intimatemedicine.com.hr/s...kontracepcije/) ali kad sam upoznala mm-a i kad smo odlučili imati dijete, nije došlo ni odmah ni brzo, pa se ne mogu 100% zakleti u učinkovitost metode.

Ipak, nakon drugog poroda nisam se više usudila osloniti samo na to, nego sam se odlučila na bakrenu spiralu. Sad sam već pola godine bez nje (klimakterij čini svoje) a ne mogu odmah uzeti mirenu prije nego se dam odstraniti polip koji mi povremeno zagorčava život, pa smo opet na početku... No, morat ću to riješiti u vrlo skoroj budućnosti. Ne sviđa mi se mirena, ali čini mi se u mojim godinama (48+)najbolje rješenje.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •