Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
@ripcord; onaj dio kad velis "ako on dokaze da se promijenio...."

veza nije rat izmedju dvije strane pa da jedna strana mora poslusati drugu. svako ima pravo na svoje osjecaje i biti to sto je. ne mozes od nekoga ocekivati da se mijenja zato jer si ti zacrtas u glavi sliku sto ocekujes od partnera pa ga onda tjeras da bude takav i ako na to ne pristane onda ti imas ideju da on to radi samo da ti prkosi. nismo mi u vezu ubacene da bi muskima pokazale kako trebaju zivjeti i nece oni bez nasih ideja i uputa propasti. svaka je osoba prica za sebe i trebalo bi prepoznati kakav je neko i iskristalizirati sama sa sobom da li ti sa takvom osobom zelis imati djecu i zajednicki zivot.

nemres od nekog ocekivati da se mijenja zato sto su dosla djeca ili zato sto im ti banes u zivot.

ovo se ne odnosi direktno na tebe, pisem opcenito jer vidim di su se raspadale moje prijasnje veze i di se raspadaju veze mojih frendica
Malo je offtopic, ali budući da si me prozvala imam osjećaj da trebam odgovoriti.

Nikako ne smatram vezu bojnim poljem, ali smatram da s djetetom dolazi odgovornost koja te mijenja. U krajnjem slučaju, kad sam rodila, i kad su me prijatelji ispitivali što mi se najviše u životu promijenilo (misleći da ću reći da mi nedostaju česta tulumarenja i izlasci), moj odgovor je bio: prioriteti!

U mojem slučaju, mislila sam na mijenjanja u smislu odmaka od loših stvari kao što su određene ovisnosti i prihvaćanja odgovornosti u smislu 'odrastanja' tj. napokon prestanka života na 'majčinoj sisi' i pronalaženja posla. Ja sam u trudnoću učila i radila kad god mi je neki poslić ponuđen, a budući tata (nit je išao na faks, nit je bio dijete, nit je ikad u životu išta radio) nije smatrao da sad mora baš počet radit ako nije nužno, nego se nadao da će okolina nekako pripomoći da ne budemo gladni i žedni. U tom smislu o promjenama ja govorim, prije svega.

Druge stvari (kojih je bilo) nisam očekivala da će promijeniti, ali bar te neke osnovne - da, očekujem da svaki budući roditelj prihvati.