Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 108 od 108

Tema: Dijete golo na plaži da ili ne?

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    Kako su ljudi razliciti. Meni ne smetaju gola deca, slatko mi je videti male guze :pedofil:
    Ne smeta mi ni to sto su me moji slikali golu kad sam bila mala i svima pokazivali slike. Video ih je i MM, i vecina mojih prijatelja. Nemam sa tim nikakav problem.
    I meni je lijepo sad vidjet svoju sliku kad sam bila mala i slikana gola kako hodam iz kupatila (mozda 1g i nesto) i svi su ju vidjeli i svoma je slatko, nisam sada gola pa da bi me bilo sram niti sam bila cura, imala sam trbuscic ko sve bebe i to mi je super bilo bi mi krivo da me nisu slikali, tako ja i svojeg malog jos uvijek slikam golog ponekad iako ima 13mj i slikat cu ga do neke odredjene dobi i to je u albumu tako da to svi mogu vidjet, nema nista sada sto druge bebe nemaju a kad bude veci onda ga necemo ni slikat.

Iako sto se mora tice misljenje mi je da mi je curu ok vidjet golu ali malene decke mi nikad nije bilo bas, neznam zasto ali kad oni trce i ''potezu se za to'' nije mi bas ugodno. Mozda to ne rade svi neznam ali skoro svi koje sam ja vidjela na moru da..tako da je moj mali proslo ljeto sa 8mj bio u kupacima pelenama na moru (a i da mi se ne ukaki na rucnik ili negdje drugdje) ali to je individualno, kako ko voli :D

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U kupaćim, naravno i to 2 para od jednom, za svaki slučaj. Ukoliko jedne spadnu, ispod njih su druge. I obavezno imati sa sobom nekoliko pari kupaćih gaća, jer nikad se ne zna da li će možda zatrebati.
    Na kupaćim gacama dobro zategnuti učkur ili staviti jak lastiž, ma da ne bi bilo na odmet obezbediti ih i vezivanjem kanapa sa spoljne strane i to obavezno da bude dupli čvor.
    Ukoliko vam se učini da neki pedofil vreba vaše dete, preporucljivo bi bilo da kupite i jedan lanac i katanac (a mogu i 2), pa da prevežetetu detetu kupaće gaće tim lancem (obmotati više puta) i zaključate katancem. Pri tome, naravno, lanac treba da bude jak i čeličan, a katanac kvalitetan. Nemojte kupovati one jeftine katance, koji se lako mogu otvoriti i bez ključa, tj. žicom ili iglom.
    Ako ovako postupite, možete biti gotovo 100% sigurni da će vaše dete biti zaštićeno od pedofila, ali i svih onih kojima je degutantno da na plaži gledaju golu decu. Mogućnost da kupaće gaće spadnu ili da ih dete slučajno skine samo, je potpuno isključena.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pedjaza prvotno napisa Vidi poruku
    U kupaćim, naravno i to 2 para od jednom, za svaki slučaj. Ukoliko jedne spadnu, ispod njih su druge. I obavezno imati sa sobom nekoliko pari kupaćih gaća, jer nikad se ne zna da li će možda zatrebati.
    Na kupaćim gacama dobro zategnuti učkur ili staviti jak lastiž, ma da ne bi bilo na odmet obezbediti ih i vezivanjem kanapa sa spoljne strane i to obavezno da bude dupli čvor.
    Ukoliko vam se učini da neki pedofil vreba vaše dete, preporucljivo bi bilo da kupite i jedan lanac i katanac (a mogu i 2), pa da prevežetetu detetu kupaće gaće tim lancem (obmotati više puta) i zaključate katancem. Pri tome, naravno, lanac treba da bude jak i čeličan, a katanac kvalitetan. Nemojte kupovati one jeftine katance, koji se lako mogu otvoriti i bez ključa, tj. žicom ili iglom.
    Ako ovako postupite, možete biti gotovo 100% sigurni da će vaše dete biti zaštićeno od pedofila, ali i svih onih kojima je degutantno da na plaži gledaju golu decu. Mogućnost da kupaće gaće spadnu ili da ih dete slučajno skine samo, je potpuno isključena.
    Ovo je možda prejaka ironija!?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj najstariji je do 3 god. bio gol na plaži. Nakon toga sam je tražio kupaće gače. Mislim da ću tako i s malom. Mi smo u malom mjestu i malo je ljudi pa mi je to ok, a i moji su stalno u vodi, pa malo van i tako u nedogled, a ježim se pri pomisli na mokre gaće na njima. Kad smo išli na neke gužvovite plaže ja sam im uvijek oblačila gačice ili pelenu (najviše zbog smeća na plaži). Meni gole guze ne smetaju i uopće mi nije bitno jel imaju gaće, bikini, topiće ili ništa.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Gle Pedjaza...ne bih te sad htjela uvrijediti...al mislim da si pretjerao...imam osjecaj da si dosao posoliti nam svima pamet tu...tu je otvorena tema o tome nositi kupaci ili ne, a ne KOLIKO JE SUNCE ZDRAVO ILI NE...zar mislis da ovdje mame namaju pojma o stetnosti uv zracenja itd......ja sam uvjerena da sve mi znamo kada voditi nase klince na plazu, kada im promijeniti kupaci, zasto im dozvoljavamo da nose gornji dio..i nije istina ako im tu dozvolimo da glume odrasle da cemo im dozvoliti da zapale cigaretu i popiju pivu s tri, cetri, pet, sest itd godina. Ovo sto pricas ne stoji, normalno je da se zele tu i tamo nasminkati, obuci nase stikle, glumiti da su tete u vrticu, doktore, vatrogasce , policajce, piti "kavu", a i oblaciti tih 15 dana ljetovanja i gornji dio, s tim da ne moraju oblaciti mamin, nego ima za kupiti mali za njihovu DOB, tako da nije to nesto uvrnuto. Po tebi onda ne bi smjeli uciniti nista "odraslo" jer bi tako mogli bilo sto drugo neprimjereno. Po tome bi se u vrtice trebalo zabraniti nositi odjecu za velike i zabraniti im odrasle igre s tetama, koje su uobicajene u vrtickom programu! A da se klinci do tri godine uopce ne bi trebala voditi na plazu je apsurd...Mi smo u debelom hladu, pod borovima, suncobran, sesiri, bijele majce, kape, sve to postoji, koliko ja znam. Ovdje si zapravo napisao na kraju, da se uglavnom brinemo o tome hoce li neki pedofil slikati nase dijete, dal ce piskiti ljudima pod glave i ostalo, a za opasnost od sunca te ostalo nas zaboli ona stvar na neki nacin. Nije li to malo previse u tvom postu...Ponavljam, koliko me jos oci dobro sluze, vidim da je tema o kupacem, a ne o opasnostima od suncanice i sve ostalo kako si napisao. Zato mislim da se niko nije ni okretao u tom smjeru, posto je pod normalno da se vecina mama, ako ne i sve ovdje, brinu da se dijete primjereno zastiti od sunca, kad se dolazi na plazu, a kad ne, ako se dolazi ide se u debeli hlad, faktor 1000 itd..to zapravo uopce nije vrijedno spomena, to vrapci na granama znaju, a kamoli jedna mama! Ti otvori temu o stetnosti sunca pa ces se smrznut kad vidis koliko se u tom polju brinemo i poduzimamo mjere!

E da se sad baziram na temu...Moja je pocela ici na ljetovanja sa tocno gd.dana, posto je rodjena u 07.mj. Na rucniku je bila uglavnom gola, al sam odprilike znala kad bi vec trebale pelene da se na pokaki itd..u more je isla takodjer gola...dok sam joj sa dvije god.znala obuci gacice, ono malo sam znala zabrijavati na fuj fuj more,mokre gacice smo micali s guze...isto bi bila gola ali samo na rucniku...sad ovo ljeto sa tri god..gnjavila me s tim jednodjelnim, a mrzim ih, odmah po izlasku iz vode smo ga skidali, a i njoj je smetao tako mokar, bila je gola opet samo na rucniku, al sve to uglavnom vise radi higijene, golotinja mi uuopce ne smeta...kad joj se kakalo kakala je u tutu, eto mi smo i to nosili haha..znalo se desiti da smo zaboravili pa sam imala pelene, odvedem ju u sumicu (jer mi se wc po plazama gadi) rasirim pelenu, obavimo veliki, zamotamo i bacimo u kos....Sa svima se ovdje slazem po malo, razumijem da je nekim roditeljima lakse ako dijete nije golo, ali meni to osobno ne smeta...takodjer imam slika kad sam bila mala, gola ko od majke rodjena, vidio ih je MM, kuma itd...meni je to dio djetinjstva i bok...ne opterecujem se previse, pedofila ima posvuda, a jao onome koji meni bude u blizini, zapravo mojoj maloj....Isprike na preedugom postu, ali naviknite se, od kad pisem, pisem romane.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Pipi_pipi prvotno napisa Vidi poruku
    Gle Pedjaza...ne bih te sad htjela uvrijediti...al mislim da si pretjerao...imam osjecaj da si dosao posoliti nam svima pamet tu...tu je otvorena tema o tome nositi kupaci ili ne, a ne KOLIKO JE SUNCE ZDRAVO ILI NE...zar mislis da ovdje mame namaju pojma o stetnosti uv zracenja itd......ja sam uvjerena da sve mi znamo kada voditi nase klince na plazu, kada im promijeniti kupaci, zasto im dozvoljavamo da nose gornji dio..i nije istina ako im tu dozvolimo da glume odrasle da cemo im dozvoliti da zapale cigaretu i popiju pivu s tri, cetri, pet, sest itd godina.
    Ja iskreno smatram da ne znaju svi roditelji sve sto je potrebno. Kada bi znali, decu do 3 godine starosti ne bi vodili na plazu, osim ukoliko to nije neophodno. Za decu tog uzrasta nije plaza, jer je to teret i za decu i za roditelje. Decjem organizmu to uopste ne prija, a roditeljima uglavnom presedne letovanje sa tako malim detetom.
    Naravno da roditelji nece dozvoliti deci da zapale cigaretu ili piju pivo i to ne samo kad su tako mala, nego ni kad imaju puno vise godina, a bar do punoletsva. To su vec opstepoznate stvari. Medjutim, kod mnogih drugih stvari roditelji i te kako grese, sto nije za osudu, ali treba ukazati na neke greske. Moze neko ovde da napise da je na plazu vodio i bebu od 4 meseca starosti i da joj nista nije falilo, ali to ne znaci da je taj u pravu. Kao sto se zna u kom uzrastu dete pocinje da jede koju vrstu hrane, kad treba da prestane da pije na cuclu, u kom uzrastu prestaje da nosi pelene i pocinje da nosi gace, kada koju vakcinu treba da primi itd. tako se zna i kada treba da pocne da se vodi na plazu.
    Uostalom, ja to za uzrast do koga nije preporucljivo voditi dete na plazu nisam izmislio, vec sam cuo od strucnih judi. Ko ne veruje, neka pita bilo kog pedijatra, pa ce dobiti strucan odgovor. S teme jesam skrenuo u smisli da li treba ili ne treba da nosi kupace gace, ali u smislu da sam prevashodno ukazao da decu do 3 godine starosti uopste ne treba voditi na plazu. S obzirom na to, bespredmetno je uopste dikutovati da li dete od 15 meseci ili 2 godine treba da nosi kupace gace.
    Ne vidim cemu toliko zlobe u reakciji na najdobronamernije stvari, koje sam napisao.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ima nas koji živimo kilometar od mora pa nam odlazak na plažu ne predstavlja zaista ništa drugo osim užitka da svaki dan s djetetom uživamo u moru, plivamo i tamo provodimo nezaboravne trenutke ljeta. Sveisto mi je bilo koliko je L. bila stara, jer na tolikoj udaljenoti mogu kući kad me volja i kako me volja. Prošlo ljeto je imala godinu i pol dana i bilo joj je zaista savršeno, toliko iskrica sreće u njenim očima i toliko veselja.
    No, da živim daleko od mora i da mi odlazak na more predstavlja ljetovanje za koje štedim cijelu godinu, možda s tako malenim djetetom i ne bi odlazila na more, ne znam, ne živim tako daleko pa ne znam reći.

Dijete golo na plaži za mene je - NE, NE, NE, NE i još jedno veliko NE!!!
    Bez obzira kojeg uzrasta bilo!
    Posljednje uređivanje od Pepita : 26.01.2011. at 22:36 Razlog: gramatička greška

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •