Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Beba od 6 mj odbija bilo koju tekućinu osim mlijeka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Žene pomagajte - moja curica ima 7 mj i samo cica. Sad je počela noću i po 3-4 puta jesti i preko dana svako malo, a hranu nikako neće. Probala sam adaptirano - doslovce ga ispljuje, probala karamelino na boćicu sa rižinim mlijekom - neće, malo ga povuće ali i to traje pola sata - uglavnom neće. A kašice bilo domaće, bilo kupovne, bilo slatke ili od povrća - povraća.... Pa što će ona samo na cici odrasti? Čak je i izgladnim i dam nekome drugome da je nahrani - ona plaće i neće i čeka mamu. Jel imao još neko takav slučaj i kako to bude? Bude li prešla na standardnu hranu prije male škole? šala

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa Vidi poruku
    Žene pomagajte - moja curica ima 7 mj i samo cica. Sad je počela noću i po 3-4 puta jesti i preko dana svako malo, a hranu nikako neće. Probala sam adaptirano - doslovce ga ispljuje, probala karamelino na boćicu sa rižinim mlijekom - neće, malo ga povuće ali i to traje pola sata - uglavnom neće. A kašice bilo domaće, bilo kupovne, bilo slatke ili od povrća - povraća.... Pa što će ona samo na cici odrasti? Čak je i izgladnim i dam nekome drugome da je nahrani - ona plaće i neće i čeka mamu. Jel imao još neko takav slučaj i kako to bude? Bude li prešla na standardnu hranu prije male škole? šala
    To je još mala bebica, pa ima tek 7 mjeseci.
    Samo neka cica, ti nudi dohranu i kad tad će prihvatiti.
    Imaš jednu ogromnu temu o odbijačima dohrane, vjeruj mi ima ih jako puno.
    Moje dijete je odbijalo dohranu jaaaaako dugo. S godinu dana je jeo valjda jednu namirnicu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Moja mlađa je bila slična.
    Dohrana nije išla nikako, prvo nije htjela niti otvoriti usta, pogotovu kada je shvatila da hoću nešto staviti u njih. Okretala bi glavu čim bi ugledala žličicu.
    Onda nakon devet mjeseci, po pola žličice dnevno, pa po jednu ....
    Sa godinu dana je jela par žličica dnevno i to uglavnom slane hrane - palentu, rižu i sl. Onda je počela malo više voća jesti. Kada bih uspjela ugurati nekoliko žličica dnevno, bila sam presretna.
    Kada je počela jesti malo više (nazovi malo više), negdje nakon godine dana, hranila sam je kao ptičicu - par žličica svakih sat vremena. Shvatila sam da se ona ne može najesti i pojesti pošten obrok, već svako malo po malo.

Uz sve to je izgledala zadovoljno, sito, veselo, malo je sitnija beba, ali izgledala mi je zaista ok.
    I uz sve to je sisala stalno sve više, što je starija više se budi noću i traži siku, sada ima 18 mjeseci i ima dana kada je stalno na meni. Ali ne mislim da to ima imalo veze sa ishranom, jer negdje oko 16-17 mjeseci je počela jesti tri normalna obroka (i dalje preferira slano i voće i povrće).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •