Prosle nedelje sam poslala popunjen upitnik u Maribor (postupak predvidjen za april). U petak sam dobila pismo u kome me obavestavaju da su dobili dokumentaciju i da cu uputstvo o postupku dobiti tri meseca pre predvidjenog termina
Prosle nedelje sam poslala popunjen upitnik u Maribor (postupak predvidjen za april). U petak sam dobila pismo u kome me obavestavaju da su dobili dokumentaciju i da cu uputstvo o postupku dobiti tri meseca pre predvidjenog termina
Aurora mislila sam da sam javila, ali ako nisam, evo za tvoju statistiku: beta je kod mene bila negativna, a slicicu embriona sam odnela kod dr. koja je surovo iskrena i kod koje sam radila prethodno VTO i rekla je da su embrioni bili odlicnog kvaliteta, ali da je kod mene verovatno problem tiroida... Kad ce kod tebe neki postupak i gde?
Draga pimbli posebno sam iscekivala vijesti od tebe i iskreno mi je zao sto one ni ovaj put nisu pozitivne.Zapravo, bas sam sada tuzna sto ni tebi ovaj put nije uspjelo.
Kazes da bi problem mogao biti u stitnjaci? Da li je to nesto sto si tek sada otkrila ili ti je taj problem poznat od ranije? Da li se radi "samo" o hipotireozi ili je nesto ozbiljnije? Ako su samo hormoni u pitanju to bi se trebalo moci relativno jednostavno regulirati s lijekovima pa se nadam da tu lezi kljuc do vaseg uspjeha...
Sto se mene tice moram priznati da mi se trenutno ali bas ne da niti razmisljati o postupcima. Vec nakon Maribora sam si nekako zadala da cu odmarati do Nove godine i od onda me jos uopce nije uhvatila zelja da ponovo krenem. Ipak ona neka ideja koju imamo gdje bi isli dalje je PFC Prag. Tamo negdje na proljece mozda, ako se prije nesto ne promjeni u meni...
Aurora saljem ti pp
Ja sam na konzultacijama bila u 3/2010, nakon toga dobila sam od njih upitnik o dosadašnjem liječenju neplodnosti koji sam popunila i poslala uz nalaze koje su nam rekli u MAriboru da još napravimo (na Suzanu Knuplež). Na to pismo mi nitko nije odgovorio. Ja računam da sam u postupku u 3-em mjesecu ali vidim da su oni šta računaju da su u 4-tom mjesecu već dobili protokol.
Ima možda još nekoga ko je bio u 3-em mjesecu a da ga još nisu kontaktirali ili bi im se trebala javit da me nisu di zagubili?
Iva15 ja sam u postupku u 3. mjesecu 2011., samo su mi poslali mail prije 2 tjedna da ponovimo nalaze HIV hepatitis i VDRL jer ce biti stariji od godine dana. Bila sam prije tjedan dana na konzultacijama kod dr. i rekao je da cemo sve upute dobiti na mail na vrijeme, vjerojatno tek iza nove godine, a te nalaze mozemo donijeti na prvi UZV.
Dr. rekao da je plan postupka za nas 3. mj., ali ako im se oduze radovi u klinici sad iza nove godine mozda ce se malo kasnije krenuti s postupcima zbog tog renoviranja.
Ako se tebi nisu javili vjerojatno su im ok svi nalazi i samo ce ti poslati protokol, ali ako nisi sigurna probaj ih nazvati.
Hvala bugaboo. Probat ću pričekat do iza nove godine pa ću onda poslat mail.
Iva 15 nitko od nas za 4 mjesec nije dobio protokol, ne znam gdje si to pročitala?
Kontaktirat ih možeš prema mojim informacijama dobivenim od sestre Jasne nakon Nove upravo iz razloga što su cure rekle - preuređenje! Tako da nemoj se ništa sekirati da su zaboravili na tebe.
Cure, pozdrav !
Nisam se javljala jer vijesti nisu dobre !
Postupak u Mb nije uspio, nažalost !
Beta nije bila negativna ali je nakon 6 dana pala na normalnu vrijednost, bilo je tu štošta ali nije za pisanje, valjda sam previše očekivala od njih u Mb, ali i oni su samo ljudi-liječnici
Svima sretno koji kreću u Slo i sretni blagdani, te Nova 2011. neka donese ispunjenje naših želja![]()
arnea76 baš mi je žao, ali nemoj se predati, nakon što svoje odtugujem ja sam uvijek za nove pobjede i pogled u budućnost.
Modesty4, hvala !
Nisam se predala, idemo dalje .......
Toliko sam čekala termin u Mb, možda i previše očekivanja nije dobro ali nada umire zadnja !
12dnt5d
beta=760,7
da, dugo se čeka ali kad se dobiju lijepe vijesti sve to čekanje pada u zaborav.
osim toga dr. Vlaisavljević nam je od početka obećavao uspjeh![]()
A valjda sam se krivo izrazila- vidim da svi imate nekakve odgovore od njih, nekakve najave, pa si mislim da sam opet bila te "sreće" da baš mene preskaču.
A bliži se termin, napetost raste... Ko šta je Arnea76 rekla previše očekujem od Maribora...
lijepo bi molila koje dokumente treba poslatu u mb prvi puta ?
Sve nalaze koje imate ti i MM, i kratko pismo u kojem objasnjavate svoju dijagnozu i dosadasnje lijecenje, postupke... Mislim da ti je sve objasnjeno na 1 stranici topica.
Cure drage, pozdrav!
Ni ja nisam uspjela u ovom MB postupku, beta negativna. Sve je bilo dobro, i reakcija i embriji (vraćeni 3. dan i ocijenjeni kao vrlo perspektivni - jedan od 10 stanica, a drugi od 9), ali opet ništa. Zamrznutih embrija nemamo, sada malo odmaramo, pa ćemo onda vidjeti što napraviti dalje.
Svima u novim postupcima puno sreće, a Nova godina neka nam bude trbušasta!
drenjica i arnea žao mi je
Štrumfice čestitam i ovdjenisam znala do sada da ste mariborčani
Ja sam tijekom konzultacija i iščekivanja postupka puno, tj bingo očekivala od Mb, ali moja očekivanja postala su realnija iščitavanjem postova u listopadu i studenom ovdje na forumu....
Osim što sam se brinula vezano za neuspjeh, brinula me i moja reakcija na stimulaciju nakon 4g i hoću li se uklopiti u MB šablonu, ispostavilo se da sam izgleda s razlogom brinula (saznah to na skupa način)
Ja sad na to gledam kao vrijedno iskustvo u planiranju daljnjih stimulacija (gdje i kako) i obavljanju pretraga. Sad osim rezultata postupka brine me i sam tijek![]()
drage curke, javljam vam da jenaša draga loks u bolnici, ima hs, i iz tog razloga nije prisutna na forumu,ali ima i betu 917!!!puno vas pozdravlja i misli na svih vas!
a ja joj šaljem brdooo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što brži oporavak!!!![]()
Iva15, ne brini, netko protokol dobije mjesec dana prije postupka, jer planiraju kratki protokol, nisu te zaboravili !
looks, štrumfica, čestitam od srca, sretna i bezbrižna trudnoća do kraja !
Svima sretni blagdani i Nova 2011. godina.
loks suuuuuuuuuuuuuperi da HS čim prije smiri
loks, štrumfica, zedra čestitam vam, i želim školsku trudnoću i da za devet mjeseci zagrlite svoje bebače!!!
Svima želim puno sreće i uspjeha u Novoj godini!
Iva15, pogledaj si mail, mozda si dobila nesto iz UKC-a.
Ja sam upravo dobila mail iz Maribora da im potvrdim da smo jos uvijek suglasni sa lijecenjem u Mariboru (termin 3. ili 4. mjesec 2011.) jel inace smatraju da smo odustali, i da im javim svoj 1. dan menge u 1. mjesecu i ocekivanu mengu u 2. mjesecu zbog slanja protokola.
Stalno sam na mailu jer mi je posao da sjedim ispred kompj.
Ništa nije stiglo. Ali pričekat ću 1.mjesec pa ću im pisat.
Sretno svima!!!
Kako bi svim budućim Mariboričankama dala pozitivne nade prijavljujem svoju trudnoću koja je rezultat postupka iz 10 mjeseca. Moja iskustva su bila sljedeća: puno bolje sam reagirala na stimulaciju nego u RH ali sam na kraju od 12 oplođenih j.s. imala samo jednu blasticu, da li je to stvar Maribora ili ne teško je reći.
Želim vam puno trudnoća i zdravih bebica u 2011. godini!!!! Sretno!!!
evo i mene napokon...pozdrav svima i sretna 2011., da vam se u ovoj godini ostvari najveća želja! kako je draga bebach javila moja je beta 13dnt bila 917, a 18dnt 7tisuća i nešto. uhvatila me i hs tako da sam 15 dana provela u bolnici, a sad čekamo uzv i nadamo se, molimo i prosimo da sve bude ok. javljam novosti. naši dojmovi iz Mb genijalni, odlični i samo da sve bude dobro do kraja!
Cure koje idete kod dr. Reša da li slučajno znate da li on prima na prve konzultacije i subotom ili isključivo radnim danom? By the way zvala sam ih na broj telefona koji je na web stranici i javila mi se neka gospođe koja kaže da to nije nikakva klinika. Izgleda da ću im morati slati mail.
Cure, molim vas zainformaciu koliko je vremena prošlo od kada ste u maribor poslali prvu dokumentciju do dodjeljivanja termina. Naime, ja sam 18.10. dobila iz Maribora dopis da su zaprimili našu dokumentaciju te da će nas uvrstiti u listu čekanja i da će nam kroz nekoliko tjedana poslati dopis sa uputama i terminom postupka.
Pato, nakon što sam početkom rujna 2009. poslala prvu dokumentaciju, dobila sam kratki dopis da smo na listi čekanja, a tek u veljači 2010. dobili smo dopis s daljnjim uputama i terminom postupka. Ako rade istim tempom, vjerojatno ćeš još neko vrijeme čekati...
Marchie37, puno ti hvala na odgovoru!
Konzultacije su utorkom i cetvrkom poslije podne. Na mail odgovaraju jako brzo.
Ovo utorkom i cetvrtkom se odnosi na dr. Resa.
Cure,imam jedno pitanje.naime,termin mog prvog IVF postupka je april/maj ove godine pa me zanima kad mogu ocekivati protokol?
Moja diagnozaCOS sa svim pratecim komplikacijama(povisen secer,sekundarna amenoreja....)
dali mi netko može reći na koji meil slati upit za fet u Marib. ja sam još neki dan pisala ali mi još nisu ništa odgovorili ,dali ide ko ovih dana na fet ili sljedeći mj.ja sam slala na ivf.mb@ukc-mb.si
evo i mene ponovo sa novim pokusajem
ja sam u Mariboru imala 1 ivf i 3 feta nazalost bez uspjeha.
u Mariboru su nam ostala jos dva embriona - blastociste ,ali ja sam odlucila da promjenim dr, i da idem iz svjzim embrionima.
3,1,2011 smo bili na konsultacijama u ljubljani kod dr, resa i svidio mi se sto je direktan i nista mi nije obecao ,samo je rekao "kad se desi to ce biti to"!
pogledao me na ultrazvuk i ustanovio da imam cistu na jajniku ,odmah mi rekao da ce je punktirati kad budem radila punkciju i da to nije sad problem vec to sto su mi jajnici oslabili ,pa ne zna kako cu sad reagirati .
kod prvog ivf sam omala 21 jajnu stanicu od kojih se 19 oplodilo.
kod dr, sam odmah kupila hormone puregon i diepherin,tako da pocinjem sa bockanjem kod ciklusa koji bi trebao biti 23,01
jel može netko provjeriti radi li Maribor ili ne? spominjalo se renoviranje, jel to u tijeku ili? rade li FET-ove uopće, kao što se govorilo da i hoće unatoč renoviranju?
ja sam bila na fetu u 12 mj. i pitala da li ce raditi fet u 1i 2 mj. i rekli su mi da hoce fet , insuminacije i blaze oblike
Što se tiče Maribora mogu vam samo reći da sa mnom uredno komuniciraju mailom i da mi je sestra Jasna rekla da još nemaju termine za konzultacije i da se moramo strpiti, a za postupke ne znam. Čini mi se da su malo zastali , jer nema niti jedne naše forumašice sa bilo kakvim vijestima o skorim postupcima!
fetove rade ja sam danas ih zvala i dogovorila za 2 mj.i odmah su mi poslali protokol,tako da sad čekam mengu. početkom 2 mj. i krečem po moje eskimiće.
Evo da se javim da bi trebalo da budem u postupku u 3. ili 4. mesecu. Poslali su mi mejl da im javim 1.dan ciklusa u 1. mesecu i to je bilo juče. Poslala sam mejl i evo virkam juče i danas da li je stigao odgovor, ali ništa.
Pozdrav za sve
Cure samo za obavijest, večeras dobila mail iz Maribora za termin konzultacije u 2 mjesecu!
ćao cure ja sam nova na ovom vašem forumu i puno puno vas pozdravljam i nadam se dobroj komunikaciji sa vama i izmjenama iskustava.
dobro nam dosla marisela ,a vidim da si iz bih kao i ja
Hej, evo da vam se i ja pridružim! I ja sam 27. 12. dobila mail iz Maribora u kojem su mi napisali da li smo i dalje zainteresirani za postupak, i da im javim 1. dan menge u siječnju i očekivani datum menge u veljači. Čim sam dobila mengu u siječnju, javila sam im, i oni su mi se odmah isti dan javili da su zaprimili moj mail, te da očekujem kroz 10 do 14 dana protokol. Svaki dan očekujem da mi se jave. Imaš li kakvih novosti? Pozz
Hvala draga puno na dobrodošlici da ja sam iz bih, vidim da ovdje ima puno cura kod dok. reša a i ja idem kod njega pa me štošta zanima ali vidim da ova tema i nije baš sad nešto aktuelna. kod kog ljekara ti ideš