-
tatek, došli ste na istu ideju kao i mi: kad je moj mlađi sin pred koju godinu pod utjecajem ekipe iz razreda počeo pokazivati interes za oružje, mi smo mu ponudili Ratove zvijezda kao alternativu. Upalilo je... Čak je naš sin "zarazio" svoju ekipu s tim, pa ih je polako popustilo oružje i "obično" ratovanje. Doduše, oklopi i srednjevjekovno oružje (mačevi, strijele) još uvijek su aktualni, ali s ratnih tema polagano smo ga usmjerili prema lovačkim. To je bolje prošlo jer njega lov i lovci zanimaju samo u smislu brige o životinjama, ne zanima ga ubijanje kao takvo. Fotoaparat je zakon - puška nam ne treba! 
Trenutno su interesantni i mađioničarski trikovi (to sam zaboravila napomenuti - ovdje sam na forumskoj burzi kupila kutiju s mađioničarskim priborom, super se isplatilo) i trikovi s kartama. Za maškare se sprema biti mađioničar.
Starijega te teme nikad nisu zanimale, ni rat ni lov ni trikovi. Zamjenska aktivnost mu je rastavljanje videa, starog radija i slično. Njega zanima i gradnja (dobili smo drveni model vodenice za Božić, a imamo ručno izrađenu štalicu s jaslicama, pa sad planira s tatom izraditi neku kućicu). Izradili smo ih puno od kartona, a sad je ideja prelazak na drvo. Bumo vidli... imamo u vikendici lijepe uvjete za piljenje i lijepljenje, ali snašli bi se i doma. Ima u Bauhausu tih drvenih letvica i pločica - smislit ćemo nešto.
Što god bilo, djeca provode puno vremena uz elektroničke medije jer to uglavnom mogu sami, a za sve drugo trebamo MI naći vremena i interesa i raditi s njima. Daklem, nije problem ŠTO nego KADA, bar kod nas doma.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma