svašta su pametnog izrekle seni, zubić vila, beti...
ja mogu izneti svoj lični stav, proizašao iz otvorenog vaspitanja koje su mi podarili.
svojoj ću deci ponuditi i priuštiti svaki koristan vid informacije o polnom odgoju, kontracepciji, trudnoći. smatram da to, u kombinaciji sa gradjenjem poverenja prema deci i podizanjem voljenih i samopouzdanih mladih ljudi, postavlja temelje za odgovoran odnos prema sopstvenoj seksualnosti, telu, partnerima, trudnoći.
kolikogod se grozim abortusa, smatram neotudjivim pravom svake žene da bude svoga tela gospodar i da uvek ima mogućnost da donese odluku o nastavku ili prekidanju trudnoće.
izvršenih pobačaja u svom "dosijeu" nemam, ali imam donesenu i izvršenu odluku o radjanju trećeg, prvobitno neplaniranog deteta sa 40. odluku koju nisam i niti ću požaliti, odluku koju sam donela srcem, jer da sam uključila samo razum, na tapet bi došli socioekonomski razlozi, pitanja komocije prema nama i ostaloj deci i sve ono što se ovde već spominjalo. meni su oni bili minorni, nekom drugom nisu i ja to poštujem. svako za sebe zna najbolje. izuzetno je teško staviti se u tuđ položaj i znati i razumeti baš njegove razloge. zato je i bitno da pravo na izbor postoji. svaka zabrana u tom smislu radja procvat nadrilekarstva i broja ilegalnih pobačaja, a nikako ne podiže svest na pravi nivo...