Zubić Vilo, kako meni i ti i pikula djelujete kao inteligentne žene, ja bi se umiješala s pitanjem tebi, a i drugima. pikula ima neki sustav vrijednosti, i sliku o tome kakv bi svijet željela, što smatra dobrim i što lošim. Zašto joj se tako često prigovara iznošenje toga? Nemamo li to svi? Ja imam. Evo, da krenem od jednostavne stvari, smatram da je apsolutno svoj djeci na svijetu bolje da imaju roditelje koji ih doživljavaju i koji ih ne tuku. Može mi netko reći: svi smo različiti, tradicije se razlikuju, kulture se razlikuju, ali ja i dalje stojim pri tom stavu. SVOJ djeci na planetu je bolje tako, a ne samo mojoj ovdje i sada. Sad, možda to nije cilj kojem teže svi ljudi na planetu, niti im ja to, jasno je, mogu propisati, ali mogu imati svoj stav o tome što je dobro i tvom djetetu, a ne samo mom djetetu. Ti tvrdiš da nemaš baš nikakav stav o tome što bi bilo univerzalno dobro, ni po kojem pitanju? Da se tvoj sustav vrijednosti tiče samo tebe i tvojih najbližih? Ja razumijem da se čovjek treba truditi da ne kroji drugima živote po svojoj mjeri u praksi (a tome smo većinom više ili manje skloni), ali da ne može načelno imati stav o tome kakav bi svijet trebao biti, to mi je jako čudno gledište.