Stranica 29 od 53 PrviPrvi ... 19272829303139 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 2624

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Thanks Sela na odgovoru,uz još jedno pitanje-to da se dogovorim s dokom za folikulom. pretpostavlja ono klasično naručivanje kod sestre i čekanje
    xy tjedana da dođem do svoje dr. na dogovor?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Imam i ja jedno pitanje u vezi prirodnog-klomifenskog ivf-a. Dobije li se prije punkcije štoperica ili ne?

zvončica1976 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Drage moje...s obzirom da si vi mene sjetite u svojim listama čekanja i ostalog do dolaska na toliko željan cilj...javljam vam da sam SPONTANO OSTALA TRUDNA...ulazim u 6 tjedan zadnja beta prije par dana bila je gotovo 16 000...imam GM od 12 mm i ŽV od 4 mm...
    želim i vama da što prije počnete grliti wc školjku kao i ja...i sve što ide uz ovo...ostat ću negdje tu u prikrajku pratiti vas...
    Puno trudničke prašine vam ostavljam

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Thanks Sela na odgovoru,uz još jedno pitanje-to da se dogovorim s dokom za folikulom. pretpostavlja ono klasično naručivanje kod sestre i čekanje
    Kad dogovoriš postupak, samo dođeš 8 dc na folikulometriju.

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Imam i ja jedno pitanje u vezi prirodnog-klomifenskog ivf-a. Dobije li se prije punkcije štoperica ili ne?
    Mislim da da. No, prema mojim saznanjima ukoliko ti bolnica da štopericu, to ti ulazi u plaćeni postupak (od 6 besplatnih na koje imamo pravo). Štoperica košta oko 300 kn pa je možda najbolje to sam platiti.

Citiraj zvončica1976 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje...s obzirom da si vi mene sjetite u svojim listama čekanja i ostalog do dolaska na toliko željan cilj...javljam vam da sam SPONTANO OSTALA TRUDNA...ulazim u 6 tjedan zadnja beta prije par dana bila je gotovo 16 000...imam GM od 12 mm i ŽV od 4 mm...
    želim i vama da što prije počnete grliti wc školjku kao i ja...i sve što ide uz ovo...ostat ću negdje tu u prikrajku pratiti vas...
    Puno trudničke prašine vam ostavljam
    Bravo zvončice! Čestitke! Prebacujemo te u gornji dom! Keep us posted.
    To vrijedi i za ostale trudnice.

Citiraj sanja1 prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mog izvještaja,7.dc-d:13,13 lj:14,15 endo 8,nadam se da će se nastavit ljepo razvijat.
    Work it baby! Bravo! Slutiš mi na dobitni

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Imam jedno tehničko pitanje:
    Narućena sam kod dr. Vrčića za onaj pregled prije postupka 27. 1. (postupak u veljači). E sad - trebam mengu dobit 1. 2. i to mi se čini malo preblizu pregleda. Pitanje je ulazim li onda u postupak u veljači ili ne? Što se zapravo dogđa na tom famoznom pregledu prije postupka?
    Kad sam se naručivala krajem prosinca sestra mi je kategorički rekla da mi se postupak onda prebacuje za ožujak, no ja se nekak nadam da možda još ipak mogu uletiti u veljaču.
    Molim odgovore, savjete, kajgod

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure, jel smijem piti i prenatal i folic plus zajedno??? I c vitamin ili je to previše.... Molim pomoć...
    Posljednje uređivanje od kriistiina : 10.01.2011. at 14:38

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

@TrudyC, ako ti dr. da zeleno svjetlo, možeš početi odmah. Uostalom, ako 1.2. dobiješ m, a postupak ti je zakazan za 2. mjesec, ne kužim zašto bi onda morala preći u 3. Pitaj doktora. Vjerujem da ćeš ući u 2.mj.
    @Kriistiina, isto sam i ja pitala u ljekarni: rekli su mi da se sa folnom i C vitaminom ne možeš predozirati, pa ih možeš piti zajedno sa prenatalom, no, tamo su navodno doze sasvim dovoljne. Ja sam uz prenatal pojačala samo C vitamin, ali iz drugih razloga.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Hvala, tlatincice...ja štrikam samo zbog ovog kaj mi je sestra rekla kad sam se naručivala...a kaj se zbiva na tom pregledu prije postupka? Hoče li mi gledati uzv ili samo dogovor oko protokola?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Vjerujem da je samo protokol, no uzv nije isključen.

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Zvončica čestitam.
    Tlatincice potpis ti je odličan.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam kako je kod tvog doka,ali kod mene je dogovor jos od prije,da kad hocu u prirodnjak samo dodjem 8.dan na UZV sa uputnicom ili bez.Dalje zavisi od stanja taj dan.Ako ti nemas takav nacelni dogovor,a vjerovatno nemas,nazovi sestre kad dobijes m i reci im da te naruce 8.dc na folikulometriju kod tvog doca.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala, tlatincice...ja štrikam samo zbog ovog kaj mi je sestra rekla kad sam se naručivala...a kaj se zbiva na tom pregledu prije postupka? Hoče li mi gledati uzv ili samo dogovor oko protokola?
    S obz da si nova u Petrovoj vjerovatno ce ti raditi UZV,pa se pripremi.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam kupovala stopericu i cuvala si bonus postupaka.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj TrudyC prvotno napisa Vidi poruku
    Imam jedno tehničko pitanje:
    Narućena sam kod dr. Vrčića za onaj pregled prije postupka 27. 1. (postupak u veljači). E sad - trebam mengu dobit 1. 2. i to mi se čini malo preblizu pregleda. Pitanje je ulazim li onda u postupak u veljači ili ne? Što se zapravo dogđa na tom famoznom pregledu prije postupka?
    Kad sam se naručivala krajem prosinca sestra mi je kategorički rekla da mi se postupak onda prebacuje za ožujak, no ja se nekak nadam da možda još ipak mogu uletiti u veljaču.
    Molim odgovore, savjete, kajgod
    Mozda su mislile na klasicni postupak sa supresijom,ali ako ides u stimulaciju bez supresije,onda ne bi trebalo biti problema i veljaca je tvoja!

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ja sam sad u zadnjoj fazi prikupljanja nalaza za prvi aih (narucena sam za postupak u prvom mjesecu) no kako mi je zadnja m bila 29.12 onda ce iduca biti tek na samom kraju prvog mjeseca. E sad, imam pitanje u vezi uputnice za pp savjetovanje. Naime, gin me prvo poslala opcoj praksi, ona mi nije htjela to napisat (kao sve vezano uz mpo daje gin.) i tako nakon setanja, nazivanja hzzo isl. dobila sam uputnicu ispisanu rukom za koju mi je gin odmah rekla da mi ju mozda nece priznat kako i od koga ste vi dobile te uputnice? Usput, na hzzo su misljenja da tu uputnicu daje ginekolog, ali on u tom novom programu (koji svi moraju korostit) uopce nema ponudjenu opciju psihijatra, a ni ne moze nista sam upisat. Sorry na poduzem postu, ali samo bi mi trebalo da sad nakon sveg ovog cekanja nista ne obavim...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Draga Tikki,bas se vise i ne sjecam,ali mislim da je bas sve sto mi je trebalo za MPO napisao moj soc ginekolog. Dakle.i tu za psiholosko savjetovanje.
    Ides na Salatu zar ne?Ako ti se jos nitko od nas ne javi s nekom konkretnijom pomoci,ajd pliz nazovi sestre u ambulanti,one ce ti znati reci.Ja sam 99,8 % sigurna da je daje ginekolog kao i sve sto je vezano uz MPO.pussa

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tikki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam sad u zadnjoj fazi prikupljanja nalaza za prvi aih (narucena sam za postupak u prvom mjesecu) no kako mi je zadnja m bila 29.12 onda ce iduca biti tek na samom kraju prvog mjeseca. E sad, imam pitanje u vezi uputnice za pp savjetovanje. Naime, gin me prvo poslala opcoj praksi, ona mi nije htjela to napisat (kao sve vezano uz mpo daje gin.) i tako nakon setanja, nazivanja hzzo isl. dobila sam uputnicu ispisanu rukom za koju mi je gin odmah rekla da mi ju mozda nece priznat kako i od koga ste vi dobile te uputnice? Usput, na hzzo su misljenja da tu uputnicu daje ginekolog, ali on u tom novom programu (koji svi moraju korostit) uopce nema ponudjenu opciju psihijatra, a ni ne moze nista sam upisat. Sorry na poduzem postu, ali samo bi mi trebalo da sad nakon sveg ovog cekanja nista ne obavim...
    Ja sam to savjetovanje obavila na VV i tamo su mi sestre rekle da od soc. ginekologa uzmem običnu uputnicu za kontrolni pregled gore kod njih. S tim sam došla, dala sestrama i obavila oba razgovora. E sad, nemam pojma kako je drugdje

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ma ja sam na kraju dobila uputnicu od socijalnog ginekologa. Zvala sam u hzzo i oni su mi rekli da mi to mora gin. dati. Pronlem je u tome sto sad svi moraju koristiti neki program za pisanje recepata i uputnica i sto doktor tamo mora odabrati "upucuje se" i onda tip doktora. A ginekolozi imaju ponudjeno samo urologa, kirurga, infektologa is. odnosno specijaliste vezane uz ginekoloske probleme i ne mogu sami upisati nekog drugog specijalistu. Joj tak su sve to iskomplicirali...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Totalno, slažem se

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ooo, vidim da nam je zivnulo ovdje

Evo mog izvještaja,7.dc-d:13,13 lj:14,15 endo 8,nadam se da će se nastavit ljepo razvijat.
    sanja, odlicne vijesti, nadam se da ce se nastaviti tako dobro i dalje

Citiraj zvončica1976 prvotno napisa Vidi poruku
    javljam vam da sam SPONTANO OSTALA TRUDNA...ulazim u 6 tjedan zadnja beta prije par dana bila je gotovo 16 000...imam GM od 12 mm i ŽV od 4 mm...
    želim i vama da što prije počnete grliti wc školjku kao i ja...
    super za trudnocu. a zar zaista vec (6tj.) bas povracas?? tako jake mucnine imas? ajme.

Sela, kako si?

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Sela prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda su mislile na klasicni postupak sa supresijom,ali ako ides u stimulaciju bez supresije,onda ne bi trebalo biti problema i veljaca je tvoja!
    To sam i ja mislila...kod mene ne pali supresija prije 1. dana (piše čak i u povijesti bolesti da se ide s protokolom kad dobijem mengu)...nadam se najboljem. Hvala na odgovoru

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Sela,hvala na objašnjenju

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure imam jedno vjerojatno bedasto pitanje : jel se može trakica za dokazivanje ovulacije koristiti i navečer ili mora baš biti prva jutarnja mokraća?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ovisi o osjetljivosti testa. Obično ti u uputstvima piše, neki su usjetljiviji i detektiraju već i jako male nivoe hcg-a. No uglavnom ti je pravilo: ako testiraš 1. dan izostanke menge ili kasnije, onda može bilo koji urin, glavno da nisi pila neobično puno tekučine jer ga to razrijedi, pa je koncentracija manja. Ako testiraš prije termina menge, onda mora biti jutarnji. U svakom slučaju jutarnji urin je pouzdaniji

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Vanchriban trakice za dokazivanje ovulacije možeš u bilo koje doba dana i ne mora biti prva jutarnja mokraća.. Kad sam išla u prirodnjak dr mi je rekao da pravim oko 10h...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vanchriban, sori, ne znam zašto sam zaključila da pitaš o trakicama / testovima za trudnoću, haha, puca me neki pms, zanemari moj pametni post

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zvončic1976, svaka čast čestitam i nadam se da će nas više biti takvih sa pozitivnim postovima i radosnim vijestima. A što se tiče grljenja WC školjke odmah pristajem samo da dođem do toga.

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ima li tko u Petrovoj u cetvrtak?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Vanchriban provjeri koje trakice za dokazivanje O imaš. Koliko ja znam LH hormon se luči u aktivnom dijelu dana i najbolje je testirati od 10-18 h, odnosno kad si najaktivnija. Dva sata prije je dobro smanjiti unos tekućine. Ja obično testiram oko 18-18.30 (svaki dan u približno isto vrijeme, da ti ne promakne vrhunac LH) i koristim srednji mlaz. Za sada su uvijek pokazale točno.

Sanjička avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

HO,HO,HO MERRY CHRISTMAS SVIIIIIIIIMA!!!!!!

Ja naravno kao i uvijek ko padobranac iz vedra neba.....
    Jos uvijek nemam komp pa se snalazim s vremena na vrijeme.
    Ne mogu sve pohvatati,ali na kavi cemo mi sve nadoknaditi!!!!!!!!

Ja sam super,sve ide ko po loju,cak je i dr iznenaden.
    Bila sam 05.01. na kontroli i iznenadio me komentar dr-a da je ocekivao komplikacije i
    da je jako iznenaden kako sve ide super.
    Sada sam 30+4tt,beba super napreduje,vec ima 1600grama i ocekujemo dan D 16.03.

Suzzie2 zbog tebe mi je posebno zao,ne znam uopce sta bi rekla.
    Sigurna sam da ces i ti docekati svoju bebicu,samo sto sve ovo treba nadvladati i budi jaka...............

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vanchribanprovjeri koje trakice za dokazivanje O imaš. Koliko ja znam LH hormon se luči u aktivnom dijelu dana i najbolje je testirati od 10-18 h, odnosno kad si najaktivnija. Dva sata prije je dobro smanjiti unos tekućine. Ja obično testiram oko 18-18.30 (svaki dan u približno isto vrijeme, da ti ne promakne vrhunac LH) i koristim srednji mlaz. Za sada su uvijek pokazale točno.
    ja bih samo jos jednom ovo istaknula: LH se sintetizira tijekom dana kada je organizam aktivan!!, zato se LH testovi u pravilu NE rade uopce s prvim jutarnjim urinom! tikki je zaista dala izvrstan odgovor; ja bih samo dodala da kada sam vidjela da crtica pocinje tamniti, testirala sam se dva puta dnevno, prvi put oko 16h, a drugi put ponekad je to cak bilo i navecer oko 20h ili 22h kako mi ne bi promaknuo LH peak.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tlatincice, mene mozes prebaciti na listu za iduci mj. Danas sam saznala da mi doktora nema do 19.2. a ne zelim ici u postupak kao 13.prase. To znaci jos jedan ciklus na Stedirilu po koji moram u Sloveniju jer ga kod nas nema.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

curke moje...samo da vas sve skupa pozdravim i zazelim svima puno srece u postupcima. Ja sam od jucer na decapeptilima i nadam se da mi M nece puno kasnit. Jedva cekam da se sve zahukta makar su me ove tuzne vijesti od nasih cura bome obeshrabrile. Saljem vam svima virtualne i veselim se nekom druzenju.

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Jutro!

tikki koje trakice koristiš? Ja sam se počela opet igrati s tim trakicama tek toliko eto da probam. I kako po njima vidite kad vam je peak? Nisam toliko upućena u tu metodu. I kad ih počnete koristiti, kad primjetite sluz ili ranije?
    Jučer me muž optužio da šta ih trošim bezveze kao prerano sam je iskoristila a jučer mi je bio 14 dc s tim da mi sluz izgleda kao da je ovulacija već gotova, onako bjelanjkasta mi je bila za vikend i ponedjeljak i gotovo.
    A obzirom da sam bila na uzv hsg-u prošli tjedan vjerojatno mi se sve zbrčkalo dolje...

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Bab,samo hrabro!
    Ti si u dugom s decapeptylima i menopurima,ak se ne varam?

Marina81,kako si mi ti?
    Jesi bila na uzv ponovo?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam jedan mjesec koristila ovulacijske i to je bio fijasko, kod PCOS-a, što nisam znala, trakice često budu pozitivne danima i danima, tako da smo prvo kad su postale pozitivne pokušavali ko zečevi a onda nakon što su i nakon 7 dana bile pozitivne, postalo je malo čudno... Kod mene je priča završila sa zbogom trakice i Maby-baby, dobar dan klomifeni i mpo...

Inače, došla menga, ovaj ciklus prvi aih!

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja prijavljujem da mi je u petak punkcija.

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

mi smo obavili to famozno pp savjetovanje... priznali mi uputnicu bez problema. Bitno da sam se ja morala živcirati 10 dana E sad, nalazi krvi će biti za 7 dana i onda mi ne preostaje ništa drugo nego čekati 4 DC da počnem piti klomifen tko će to dočekati

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja klomifene pijem od 3.-7. dc!!!

mi smo obavili to famozno pp savjetovanje... priznali mi uputnicu bez problema. Bitno da sam se ja morala živcirati 10 dana E sad, nalazi krvi će biti za 7 dana i onda mi ne preostaje ništa drugo nego čekati 4 DC da počnem piti klomifen tko će to dočekati

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Mrak! Kakva je prognoza (folikuli, debljina endo)?
    Ti dugo čekaš, al kad kreneš- ko lokomotiva!

Curke, svima ~~~~

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

super. daj nam malo detalja o folikulima i endo! uglavnom, nadamo se lijepim j.s. ~~~~~

Vanchriban, pogledaj si ovdje za vise info o LH testovima i kako ih koristiti. Ukratko, dan kad se pocinjes testirati odredjuje se prema duljini trajanja ciklusa (vidi ovdje), lh peak je kad je testna crtica jednako tamna ili tamnija od kontrolne, ovulacija je 24-36 sati nakon toga.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tikki, to ti je prvi aih? Ja krećem s klomifenima uskoro, prvi aih

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sretno, napiši svakako kako je prošlo, meni skroz novoj puno znači čuti iskustva iz prve ruke

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo detaljnog izvještaja,dakle danas je bio 2.uzv,9.dc:D 14,14,16 LJ 17,17 endo-skoro 10,večeras sam si piknula štopericu i u petak punkcija,sve skupa 18 gonala.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo detaljnog izvještaja,dakle danas je bio 2.uzv,9.dc:D 14,14,16 LJ 17,17 endo-skoro 10,večeras sam si piknula štopericu i u petak punkcija,sve skupa 18 gonala.
    Sanja, što znači ovo D 14,14,16 LJ 17,17, D i LJ su jajnici, kužim, a ovi brojevi, veličine folikula? To bi značilo da imaš tri na desnom i dva na lijevom?

tikki avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ValaMala, meni će ovo isto biti prvi AIH. Jedva čekam

Sanja1, sretno u petak!

sanja1 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Da to su veličine folikula.Hvala na ljepim željama,ja naravno javim kako je prošla punkcija.

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Sretno Sanja1 - prognoza ti ti je super!
    Posljednje uređivanje od TrudyC : 13.01.2011. at 10:10

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sanja1 ne mogu a da ti ne poželim svu sreću ovog svijeta (i svemira ako treba) da ovaj postupak bude onaj koji već dugo čekaš - uspješan od početka do kraja, jer zaslužila si!

kriistiina avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo da prijavim, bila danas na pregledu... Na lijevom jajniku imam oko 9 folikula-cisti.. Najveći je 5mm, svi ostali su manji.. Ali ima ih 9........ Vjerojatno ništa od postupka u 3/2011......

sanja1 S R E T N O !!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •