Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Higijena i kulinarske emisije...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Neki dan mi je netko rekao da treba popiti žličicu jabučnog octa prije jela i nema šanse da dobiješ salmonelu ili neko drugo trovanje hranom.
    A Ana mi je baš neka ljigava, kad prikažu krupni plan njezinih prstiju naježim se...
    Osobno, nisam neka čistunka, ali dok kuham i baratam hranom, operem ruke i "alat" preko nekoliko puta.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj jella prvotno napisa Vidi poruku
    Neki dan mi je netko rekao da treba popiti žličicu jabučnog octa prije jela i nema šanse da dobiješ salmonelu ili neko drugo trovanje hranom.
    .
    prvi put čujem tak nešto...
    ovo baš mora biti prije jela?
    npr nije dovoljna ta žlica octa u salati, dakle za vrijeme obroka?

jella avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Bipsić prvotno napisa Vidi poruku
    prvi put čujem tak nešto...
    ovo baš mora biti prije jela?
    npr nije dovoljna ta žlica octa u salati, dakle za vrijeme obroka?
    Evo, upravo sam pročitala da jabučni ocat ima bakteriostatičko djelovanje i da ga treba uzeti PRIJE konzumiranja hrane za koju nismo sigurni da je svježa.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

thanx jella...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni u tv emisijama kao kod ane i j. olivera uopće ne smeta ta neka šlampavost čak i volim takve emisije za razliku od onih gdje kuhar sve namirnice ima poslagane u posudicama i onda krene stavimo luk, sol, papriku... Volim strast u kuhinji a i ne čini mi se da ne paze na higijenu.
    U restoranima i pekarama mi je jako važna higijena ali na to ne mogu utjecati - za to bi trebala biti zadužena sanitarna inspekcija - pa se time ne zamaram.
    Kući mi je jako važno i nikada oblizanu žlicu ne vraćam u kuhanje, pazim da su mi ruke čiste kad kuham i stalno ih perem, ne češkam se i ne volim to kod drugih ali imam jednu drvenu dasku i baš sam s kumom neki dan o tome pričala pa smo zaključile da nam se ipak u ovih 30-tak godina nije ništa dogodilo ( što ne znači da nebi moglo) ali nekako mi se neda uvoditi HACCAP u kuhinju i imati ne znam koliko daski.

Jednom mom poznaniku se na svadbi 300 ljudi otrovalo salmonelom, možete zamisliti kako mu je bilo kad su ga drugi dan ljudi počeli nazivati.
    Otkrilo se da im je bila poslužena pohana piletina sa svadbe vikend prije i da je tom restoranu koji je u tom dijelu Hrvatske jako poznat i tražen to uobičajena praksa.
    Na kraju nisu snosili nikakve posljedice jer imaju veze u svim inspekcijama i ljudi i dalje odlaze u taj restoran iako u okolini znaju za taj događaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •