Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Kupovina na placu - da ili ne

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, ali te propadnu za jedno popodne jer su bile zamrznute. propadaju iznutra, izvana su ok, a unutra kad zagrizeš trule

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    je, ali te propadnu za jedno popodne jer su bile zamrznute. propadaju iznutra, izvana su ok, a unutra kad zagrizeš trule
    a starinske jabuke kupujem u svojoj voćarni

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam...
    ja mislim kako znam što je dobra jabuka (stric oduvijek ima plantaže), pa su mi ove koje kupujem u intersparu - odlične.
    djeca ih tamane po 2-3 dnevno.

kupujem idared, grenny smith i pink lady.
    to su sve tvrde i kiselkaste sorte i stvarno su svježe i sočne.

ako kupujem na placu, onda kupujem crvljive i ružne izgledom...
    meni jabuka mora "pucati" kad je zagrizem i moram je "srkati" od soka koji iscuri zagrizom.
    tek onda mi je dobra.

inače jako rijetko kupujem na placu; samo vikendima kojima smo u gradu.
    obožavam hodati između štandova, volim to šarenilo, ali mi je dućan praktičniji.

imam sreću pa mnogo toga mogu nabaviti "ispod žita", od prijatelja koji nešto uzgajaju ili im roditelji uzgajaju.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    .
    a zašto?

postoji klasiranje voća - pa imaš voće ekstra klase, pa I. klase, pa ja mislim do neke IV.klase - neda mi se sad tražiti, sjećam se s nekih predavanja (a i mene na svakakva predavanja šalju ). to ti je cijela filozofija oko voća i povrća - prvo berba, koja mora biti u pravi trenutak, i na pravi način izvedena, onda pravilno skladištenje s modernim tehnologijama, onda priprema za tržište - pomoću strojeva klasiraju to voće i povrće, pa prva klasa ne smije imati nikakva oštećenja, mora biti iste veličine, istog stupnja zrelosti itd itd. pa kad vidimo cijelu paletu istih jabuka, čini nam se da su GMO. a u stvari su samo sortirane kako spada.
    to govorim za uređena tržišta.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Povrće uglavnom kupujem na placu, a voće i na placu i u dućanu.
    Nemam baš svoju kumicu jer su kod mene rijetkost no obično kupujem na istim štandovima.

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam...
    ja mislim kako znam što je dobra jabuka (stric oduvijek ima plantaže), pa su mi ove koje kupujem u intersparu - odlične.
    djeca ih tamane po 2-3 dnevno.

kupujem idared, grenny smith i pink lady.
    to su sve tvrde i kiselkaste sorte i stvarno su svježe i sočne.

meni jabuka mora "pucati" kad je zagrizem i moram je "srkati" od soka koji iscuri zagrizom.
    takve i ja obožavam no u zadnje vrijeme ih jako teško nalazim. U Intersparu uvijek nabasam na loše ajdared jabuke, a nekad čak i smrde po truleži .
    Posljednje uređivanje od larmama : 03.05.2011. at 23:55

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku

takve i ja obožavam no u zadnje vrijeme ih jako teško nalazim. U Intersparu uvijek nabasam na loše ajdared jabuke, a nekad čak i smrde po truleži .
    Hm, možda zato jer im je sezona na apsolutnom kraju. Osim ako ne dolaze, šta ja znam, s Tajlanda (sad lupam).
    Jabukama koje su ubrane jesenas, uz sve moguće čuvanje u hladnjačama, podrumima... je jednostavno prošlo vrijeme.
    Primjerice, čovjek od kojeg inače kupujem jabuke na pijaci prošli vikend ih uopće više nije imao. Gotovo je s njima za ovu sezonu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •