Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 57

Tema: Igra u prirodi, a ne u igraonici

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Igra u prirodi, a ne u igraonici

Potaknuta temama o igraonicama po shoping centrima i sl. otvaram temu. Zanima me ima li na forumu još ljudi koji razmišljaju kao i mi. Našu djevojčicu nismo nikad vodili po igraonicama. Volimo boraviti u prirodi i svoje slobodno vrijeme provoditi na zraku ( park, šuma, šetnja gradom, sanjkanje). Kad smo u kupovini ( a to obavimo brzinski, nismo tipovi koji vole lunjati po dućanima), ona je uvijek bila s nama. Nikad nije ostajala u igraonici. Prijatelje zove u kuću ili se igraju vani. Naravno, bila je na nekoliko rođendana po igraonicama i to je sve. Mislim da se djeca mogu puno kvalitetnije i maštovitije igrati izvan takvih mjesta, a o prljavštini i prašini koja tamo vlada da ne pričam. Moje je mišljenje da su takva mjesta otvorena za roditelje kojima je lakše puknuti dijete u igraonicu, a oni imaju mira, nego baviti se djecom. Poslije se čudimo kako se djeca ne znaju igrati, kako nemaju osjećaje za druge, kako su sebični, nervozni, hiperaktivni. Radim s djecom i sve to primjećujem. Nama ko klincima je za igru bilo dosta par kutija od lijekova, malo gaze i dekica i cijelo smo ljeto bili "doktori". Družili smo se, svađali, mirili, al smo se IGRALI, za razliku od danas kad imaju sve, ali se NE ZNAJU igrati.
    Sve to potvrđuje mi i činjenica da ne možemo naći neki par s djecom koji bi nam se pridružio nedjeljom u šetnji, planinarenju, sanjkanju, gljivarenju jer im je draže šetati trgovačkim centrima, pa onda često mi pokupimo L. prijateljice i vratimo predvečer roditeljima.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj školica prvotno napisa Vidi poruku
    Potaknuta temama o igraonicama po shoping centrima i sl. otvaram temu. Zanima me ima li na forumu još ljudi koji razmišljaju kao i mi. Našu djevojčicu nismo nikad vodili po igraonicama. Volimo boraviti u prirodi i svoje slobodno vrijeme provoditi na zraku ( park, šuma, šetnja gradom, sanjkanje). Kad smo u kupovini ( a to obavimo brzinski, nismo tipovi koji vole lunjati po dućanima), ona je uvijek bila s nama. Nikad nije ostajala u igraonici. Prijatelje zove u kuću ili se igraju vani. Naravno, bila je na nekoliko rođendana po igraonicama i to je sve. Mislim da se djeca mogu puno kvalitetnije i maštovitije igrati izvan takvih mjesta, a o prljavštini i prašini koja tamo vlada da ne pričam. Moje je mišljenje da su takva mjesta otvorena za roditelje kojima je lakše puknuti dijete u igraonicu, a oni imaju mira, nego baviti se djecom. Poslije se čudimo kako se djeca ne znaju igrati, kako nemaju osjećaje za druge, kako su sebični, nervozni, hiperaktivni. Radim s djecom i sve to primjećujem. Nama ko klincima je za igru bilo dosta par kutija od lijekova, malo gaze i dekica i cijelo smo ljeto bili "doktori". Družili smo se, svađali, mirili, al smo se IGRALI, za razliku od danas kad imaju sve, ali se NE ZNAJU igrati.
    Sve to potvrđuje mi i činjenica da ne možemo naći neki par s djecom koji bi nam se pridružio nedjeljom u šetnji, planinarenju, sanjkanju, gljivarenju jer im je draže šetati trgovačkim centrima, pa onda često mi pokupimo L. prijateljice i vratimo predvečer roditeljima.
    Isto tako bi ja mogla napisati da su roditelji koji djecu ne vode po igraonicama škrti platiti ulaznicu i nisu socijalizirani u društvo, pa djecu navlače po blatu i kiši i nameču im svoje aktivnosti, umjesto da im omoguće igru s vršnjacima.

Ali nije to moje mišljenje, nego smatram da različiti roditelji i djeca imaju različite interese, pa to treba poštovati, a ne isčuđavati se.

Osim toga, i sama navodiš da ne možete naći obitelji sličnih preferencija, pa to pokazuje da je možda vaš izbor aktivnosti "čudan".

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim da je najbolja sredina i da jedno ne mora isključivati drugo.

Po jako hladnom ili kišovitom vremenu volimo otići u igraonicu (tj. voli malac),ali zovemo i klince sebi u stan, idemo drugima na igru i kolače, to su jako lijepa druženja i za klince i za nas odrasle, često idemo na predstave, u zadnje vrijeme i u kino na crtiće.
    Naravno da se i sanjkamo i grudamo i šetamo kad je hladnije, ali to ne može trajati po par sati.

Čim je vrijeme ljepše, uglavnom smo vani i ne idemo u igraonice.

školica, ne razumijem čemu tako ružan ton.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi pak imamo drugi problem, stalno brijemo po prirodi sa malim sami, nema baš igraonica u Dubrovniku, a djeca od frendova su sva ili starija ili mlađa, tako da se dečko rijetko kad igra sa nekim osim nas. Iako preferiram prirodu rado bi da imam opciju gdje bi bio s vršnjacima, pa makar i jednom u mjesec-dva.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Isto tako bi ja mogla napisati da su roditelji koji djecu ne vode po igraonicama škrti platiti ulaznicu i nisu socijalizirani u društvo, pa djecu navlače po blatu i kiši i nameču im svoje aktivnosti, umjesto da im omoguće igru s vršnjacima.

Ali nije to moje mišljenje, nego smatram da različiti roditelji i djeca imaju različite interese, pa to treba poštovati, a ne isčuđavati se.
    x

Školica- moji su često vani i osim na rođendane ne idu u igraonicu, a ipak se NE ZNAJU igrati. Ok, mi ne gljivarimo pa je možda to razlog .

Nama ko klincima je za igru bilo dosta par kutija od lijekova, malo gaze i dekica i cijelo smo ljeto bili "doktori". Družili smo se, svađali, mirili, al smo se IGRALI, za razliku od danas kad imaju sve, ali se NE ZNAJU igrati.
    sama si dala odgovor zašto se djeca danas ne znaju igrati. Da sam imala šator ( kak imaju moji ) ne bi mi palo na pamet da dva stolca prekrijem dekom. Da sam imala kupljenu robicu za barbiku ne bih zrezala mami plahtu da napravim obleku itd.itd. Bili smo kreativniji jer nismo imali, a ne zato kaj smo stalno bili vani.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

U tom i je stvar, treba ih samo malo potaknuti i znat će se igrati i kreativno provoditi vrijeme. Žao mi je ako su neki moj post shvatili kao napad. Ja se ne iščuđavam, samo primjećujem. I ne vučem dijete po blatu. Kad je ružno ili nam se ne da van igramo društvene igre, obiteljski ili ona s prijateljima ili jednostavno gledamo crtiće. I nismo nesocijalizirani zbog toga, suprotno , imamo veliki krug prijatelja. Samo primjećujem da je sada postala moda provoditi vrijeme po centrima, roditelji se nadmeću čije će dijete prije slaviti rođendan u novoj šmensi igraonici makar je udaljena i 30 km i gostima je često problem tamo dovesti dijete ( imali mi 2 slučaja i bili smo tamo). I moje je dijete bilo nekoliko puta u igraonici i opet će, ali nije nam to zadovoljstvo ( ni njoj). Gdje su nestale proslave rođendana kod kuće? Brdo djece u sobi, sendviči i home made torta?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Post su ti shvatili kao napad jer je ružan i osuđujući.

Kad pada kiša i vani je hladno zaista je inspirativno voditi dijete da se igra u prirodi i po parkovima.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gdje su nestale proslave rođendana kod kuće? Brdo djece u sobi, sendviči i home made torta?
    mi smo od takvih rođendana odustali prošle godine. Naime, dok mi klinci nisu išli u vrtić bilo ih je po 20 + roditelji. Imala sam osjećaj da ćemo propasti susjedu, ne moram niti pisati koliko mi je trebalo da stan dovedem u red. Sada su klinci u vrtiću i broj pozvane djece se popeo. Npr. na T. rođendanu ih je u 12 mjesecu bilo 29 ( da nije bilo crijevne viroze u vrtiću bilo bi ih i više ) + 20-tak roditelja. Di bi ih smjestila u 60 m2 stana??? Ovak su klinci bili u igraonici, a mi u kafiću. Sve je završilo za 2 sata i još k tome nisam imala nikakvih radova po stanu .
    Inače, mi slavimo u igraonici gdje možemo donjeti home made tortu .

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

Kad pada kiša i vani je hladno zaista je inspirativno voditi dijete da se igra u prirodi i po parkovima.
    X

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mi zivimo na selu i stalno smo u prirodi tako da od igraonice nista.Kad idemo u shoping ne ostavljamo djecu samu u igraonici iako su veliki ali mene je strah.Mora tata ostati s njima, a kad idu samo samnom obecam im da ce u igraonicu kad zavrsimo s kupnjom .Tako da oni meni pomognu obaviti kupnju a ja njih odvedem poslije u igraonicu.Sto se tice rodjendana, sva djeca s kojom se i inace druzimo slave doma.Tek neki dan smo imali proslavu u igraonici i nije bilo lose.Djecu su animirale tete i mama od slavljenika a mi smo ostali otisli na kavu.Proslave doma su nestale zato sto dosta ljudi nema prostora za to.Ja iako imam prostor vec razmisljam o tome kako ce mi u kucu za mjesec dana uletiti pola drugog razreda i to sami decki a ne mogu se igrati vani ako je ruzno vrijeme, 15 dana poslije i cura slavi rodjendan pa ce mi opet cijeli prvi razred uletiti.Vec sad strahujem od toga.Nakon njih je urnebes po kuci .I da voljela bih kad bi smo imali neki prostor za slaviti rodjendane.Meni i mojoj djeci je najbolji rodjendan na plazi koji je slavila jedna curica.Njezin tata je bio cuvar i pazio je na djecu, svi su se igrali u plicaku sa kanticama lopaticama i ....mame su pomogle sloziti piknik uz ledeni caj i grickalice poslije je dosla sladoled torta i divota.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I moje je dijete bilo nekoliko puta u igraonici i opet će, ali nije nam to zadovoljstvo ( ni njoj). Gdje su nestale proslave rođendana kod kuće? Brdo djece u sobi, sendviči i home made torta?
    Svatko bira što mu odgovara, neka djeca vole/žele ići u igraonicu, neka ne. U tome ne vidim ništa čudno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mislim da nije ružan, a ni osuđujući, već sam se ispričala ako netko misli tako ( i više se ne mislim). Samo me zanima gdje sam napisala da po hladnoći i kiši šetamo po parku. Stvarno .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Eto vidiš, a ja mislim da je cijeli ružan, a da je ova rečenica osobito ružna

Moje je mišljenje da su takva mjesta otvorena za roditelje kojima je lakše puknuti dijete u igraonicu, a oni imaju mira, nego baviti se djecom.
    a gdje se onda igrate kad je kiša i hladno?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kao što sam napisala u uvodnom postu zanimalo me samo ima li još ljudi koji slično razmišljaju.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ma nema, kaj ti je. Vi ste full cool i posebni.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne znam,meni cijeli post izgleda kao da je napisan u napadu ljutnje na roditelje/prijatelje koji ne žele s vama u prirodu.

Osobno, nikad ne bih došla na ideju povezati igru u igraonicama s osobinama kao što su "sebični, nervozni i hiperaktivni".

I tajchi je dobro napisala, kreativnost se ne potiče time da se gotova rješenja ponude na pladnju, no ja doista ne vidim kakve veze s time ima povremeno druženje i igranje u igraonicama.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Eto vidiš, a ja mislim da je cijeli ružan, a da je ova rečenica osobito ružna

a gdje se onda igrate kad je kiša i hladno?
    Žao mi je što tako misliš. Napisala sam već, u kući. Ne radi se ovdje o zgražavanju nad povremenim odlascima u igraonice ( kad je hladno, ružno i sl. ) već o takvom stilu života, gdje su obiteljska , prijateljska druženja vani, u kući i sl. zamijenjena cjelodnevnim boravcima u shoping centrima ( a tog je iz mog iskustva sve više).

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Mi idemo tamo gdje imamo nešto svrsishodno, po mogućnosti s dragim ljudima. Pa kad je igraonica - igraonica je, ali isto tako radije smo po doma, po dvorištima, ulicama ili najbolje prirodom. Ne sviđaju mi se igraonice, i osobno imam malu averziju prema njima, ali dobro - nekad nek ide...

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo, mi smo se upravo vratili sa Sljemena. blatnjavi, ali zadovoljni.
    trudimo se čim više biti vani s djecom, pogotovo vikendom, kad imamo više vremena.

ali ne izbjegavamo ni igraonice, pogotovo kad je ružno vrijeme, a djeca bi skakala.
    rođendane slavimo u igraonicama zato što nam u stan ne stane 20-ak djece (roditelje da ni ne spominjem). slavili smo i doma (što je meni draže), ali klincima je jednostavno falilo mjesta.

osobno ne volim igraonice, ali djeca tamo uživaju i nemam im namjeru to uskraćivati; ionako ne idu često.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi dijete vodimo u igraonice da se fizički izigra, izdivlja, u vrijeme kad je to nemoguće u parkovima ili u prirodi.
    Ne znam kako igranje u kući može zamijeniti takvu vrstu fizičke aktivnosti. Moje dijete nije nešto posebno aktivan tip; pa opet kad je dugo vrijeme u kući (npr. skoro cijeli 12 mjesec je bila bolesna) jako se dobro primijeti da joj je potrebno divljanje i fizička aktivnost. I evo - npr. prošli tjedan, vrijeme jest bilo lijepo za šetnju, ali igrališta i sprave u njima su uglavnom mokre i blatnjave i tada je igraonica izvrsno mjesto za divljanje. Osim toga, nama je to pravi trening za spretnost.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja isto imam averziju prema igraonicama. ne volim ih i gotovo. to ne znači da ne volim šoping, da se razumijemo. al - igraonice ne volim, i nikad djecu ne vodim u igraonice. iako, u rijeci ih baš i nema. niti jedan rođendan nismo slavili u igraonici (svoje djece, na tuđe idemo, naravno).
    al ja ne volim ni parkove.
    to mi je jako slična kategorija - park i igraonica. jedno je za lijepo vrijeme, drugo je za ružno vrijeme.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ma nema, kaj ti je. Vi ste full cool i posebni.

mima, ti si moj idol!

katarinam avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011
    610

Početno

Ja smatram da je puno zdravije boraviti sa dijecom u prirodi nego u zatvorenom prostoru, ali to je stvar pojedinca. A podržavam te u tome da se danas dijeca ne znaju igrat, tj. ne cijene dovoljno ono što im se pruža.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da nije ružan, a ni osuđujući, već sam se ispričala ako netko misli tako ( i više se ne mislim). Samo me zanima gdje sam napisala da po hladnoći i kiši šetamo po parku. Stvarno .
    Pa nije baš da nije, pogotovo onaj dio koji ti je boldala deaedi, uostalom i sama kažeš da ti djeca ponekad idu u igraonice.
    I moji idu ali samo ponekad. Kad je vani ružno vrijeme, a trebaju se negdje izdivljati, kad ja želim u miru kupiti cipele ili hlače...
    Ne provodimo tamo cijela popodneva, čak ne popijemo ni kavu kad idemo u shoping (osim ako ja sama ne odem s nekom frendicom, ovdje pričamo o obiteljskim druženjima)

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi dijete vodimo u igraonice da se fizički izigra, izdivlja, u vrijeme kad je to nemoguće u parkovima ili u prirodi.
    Ne znam kako igranje u kući može zamijeniti takvu vrstu fizičke aktivnosti. Moje dijete nije nešto posebno aktivan tip; pa opet kad je dugo vrijeme u kući (npr. skoro cijeli 12 mjesec je bila bolesna) jako se dobro primijeti da joj je potrebno divljanje i fizička aktivnost. I evo - npr. prošli tjedan, vrijeme jest bilo lijepo za šetnju, ali igrališta i sprave u njima su uglavnom mokre i blatnjave i tada je igraonica izvrsno mjesto za divljanje. Osim toga, nama je to pravi trening za spretnost.
    Potpisujem te Mima s tim da ja imam jedno malog Jack russell terijera u obliku djeteta!

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim da svaka obitelj ima svoj lajfstajl, ajmo reći, i da nikud ne vodi napadanje onih koji imaju drukčiji od onog našeg.
    Ja se osobno grozim šoping centara, gužve, svjetala, buke, sve u meni to izaziva nervozu. Zato kupimo što moramo i giljamo van. Razumijem da ima obitelji koji tamo provode cijelo popodne i sl. ali to nije naš izbor. Ponajviše mislim da je za dijete najbolje da je što više vani na zraku i u prirodi, čak i kad vani nije milina. Mi smo bili u studenom prošle godine sa našom 3 i pol godišnjakinjom na kampu u Biogradu. Spavali smo u šatoru, bilo je tek par stupnjeva iznad nule sva 3 dana, grijali se čajem, juhicama, hodanjem, igrama i plesom do navečer sa prijateljima, i da ima i blata i zmazanoće. I da, mala nam je zdrava ko dren i totalno neosjetljiva na vremenske uvjete a o tome kolko uživa i koliko to utječe na njeno samopoštovanje, svjesnost prema sebi i drugima, da ne pričam. Ne mislim da smo zato posebni i bolji od drugih, mi samo u tome vidimo vrijednost i vidimo dobrobiti; mala nam je zdrava, voli prirodu, životinje, ljude, akciju, druženje i ima odnos poštovanja prema navedenome. Mislim da se to malo teže može steći provodeći vrijeme uglavnom u šoping centrima. Kad nemamo izbora i samo odemo u west gate igraonicu da se mala ispuca, ali nismo redovni posjetitelji.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Žao mi je što tako misliš. Napisala sam već, u kući. Ne radi se ovdje o zgražavanju nad povremenim odlascima u igraonice ( kad je hladno, ružno i sl. ) već o takvom stilu života, gdje su obiteljska , prijateljska druženja vani, u kući i sl. zamijenjena cjelodnevnim boravcima u shoping centrima ( a tog je iz mog iskustva sve više).
    Ovo si dobro napisala..samo si se u prvom postu mozda malo krivo izrazila...ispalo je da svaki roditelj koji pukne svoje dijete u i graonicu nije bas svoj...al ok...ja mislim da sam shvatila poantu...Znala sam primjetiti i kad je recimo vani kao dans ok vrijeme, moze se izac, ljudi cube u shoping centrima...Po toplijem vremenu mi je to apsurd, a pogotovo(jos kad se moglo pusiti) kad vidim mame u kaficu, troje klinac, dima koolko hoces, ja kupila maloj, hlace, slape, gace, fifi, za doma kruh, mlijeko, u algoritmu malo citali slikovnice, a pri povratku ove jos sjede i dime, cca vise od 2h, a vani recimo divno za setnjicu itd...Isto kad je recimo ljeto, ali nije jos prevruce ili kako vec..moram nesto nabrzinu kupiti, a shoping c.pun sredjenih mamica(da napomenem i ja se volim srediti jako cesto) ,a igraonice pune, mislim da kuzite sta hocu rec...

Ima toga i to je postalo fora, istina je da se nekim roditeljima ni po lijepom vremenu neda biti u parku il setnji...Mislim ok je povremeno otici i u kupnji malo duzu, odvest klince u igraonicu, al sad bas pretjerivati i to kad je vani super mi je koma. Po zimi jos ajde nekako mogu shvatiti, makar mi je draze otici do frendice s malom i onda se nase dve klinke igraju do mile volje i uzivaju. Mi pijemo kavicu, a bez da su oko mene ona bolesna svjetla i hrpa ljudi..Al to sam JA I meni to smeta..odem i ja u centar, posto mi je jedan pod prozorom, al idem vecinom u interspar ili ako mi bas trebaju neke stvari ,a najvise volim to solo obaviti..Jer mi mala vec nakon pol sata pooludi, mam nosi, mam vruce mi je, zedna sam, pisa mi se ahahah...

Sto se tice proslava i da vise nema onih cari slavlja kod kuce...hmmmm....recimo fora mi je kad po ljeti neko organizira rodj.negdje u prirodi i tako..vecina nas danas nema veci stan od 60-ak kvadrata, obicno se danas na rodj.zove cijeli vrtic, cijeli razred, mislim da je opcija igraonica onda i vise nego dobra!
    Danas sam malu vodila u igraonicu koju ima nas vrtic, tamo se cesto subotom organiziraju rodj.klinaca iz grupe, dobro grupa je jedna jer od 3 do 6 god.sve zajedno ih ima oko 30-ak. Kad je mala usla unutra pala je na dupe hahah...ono disco kugla, light sow, svira mjuza, karaoke, pizza, torta..veliki prostro bezi iicega samo za njih i trcanje, plesanje, uzivancija...Da je postojalo tak nes kad sam ja bila mala, izvadila bih mami zivce da ocu slaviti tamo ,a ne u glupom stanu..To je klinicma i vise nego dozivljaj, pjevati na mikrofon, plesati pod light sow-om da ne nabrajem sve ostalo...Dobro sve ovisi od igraonice do igraonice, al vecinom je tako...Imaju prostora i nakon 3h svi sretni zadovoljni i izdivljani...A doma u tri puta manj kvadrata, 20 klinaca, pokoji roditelj...zabijanje po svuda, vristanje urlanje, penzici kucaju na vrata, u najgorem slucaju zovu muriju..a ti onda kasnije imas posla do 3 ujutro, a onda drugi dan nemas volje s djetetom popricat, a kamoli izac u park

Al ak neko ima kucerinu, vrt, dvoriste...vani toplo ili nes...ma neda mi se vise pisat, sve jasno

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Igraonicu smatram servisom za roditelje kad moraju obaviti nabavku, i u tom smislu ih bez problema koristim i zahvalna sam što postoje.
    I uopće ne vidim kako se kose s boravkom u prirodi, ne vjerujem da bilo koji roditelj samo tako potpuno zamijeni prirodu s igraonicom.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Igraonicu smatram servisom za roditelje kad moraju obaviti nabavku, i u tom smislu ih bez problema koristim i zahvalna sam što postoje.
    I uopće ne vidim kako se kose s boravkom u prirodi, ne vjerujem da bilo koji roditelj samo tako potpuno zamijeni prirodu s igraonicom.
    Iznenadila bi se da takvih ima...pokoje i poznajem..tako da eto...vremena se mjenaju...al vidim za vecinu nas ovdje to nije bitno...znamo kad djecu vodimo van ,kad ne...ocito neki misle da ako je blatna fleka na koljenu dobit ce tisucu bakterija, ali u igraonici je sve ok...sterilne generacije nam se smjese...eto da se jos malo nasalim

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja isto ne mislim da jedno iskljucije drugo i da u zivotu ima sasvim dovoljno mjesta i vremena za lunjanje po prirodi, prijatelje u stanu na igranju i ponekad igraonicu.
    + mi smo u West Gate igraonicu voljeli otici bas zato sto tamo nismo morali ostaviti klince, nego smo se mogli IGRATI s njima i svi zajedno smo u tome uzivali.
    Mene ne zanimaju igraonice di cu ih "iskipati". Ima nas i takvih...

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I samo da odmah izvucem i primjer iz prakjse mi smo npr. vecinu danasnjeg dana proveli na izletu na kljucic brdu, oko 15h klince utrpali u auto, isplanirali da odspavaju (motivirali ih da se potrude zaspati da mozemo lijepo pogledati predstavu) i otisli za WG. Presvukli ih i poljubili vrata u igraonici .
    Dakle, bili smo i puuuno u prirodi i na zraku i sa blatom i zivotinjama i jos smo stigli pogledati predstavu i malo se izdivljati po igraonici.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Slažem se s pipi i školicom. Problem je doista ako roditelji u potpunosti zamjene izlete i zajedničke igre na otvorenom sa igraonicom i to onom u kojima su sama sa hrpom druge djece. Ne znam koliko je takvih roditelja. Nadam se da nisu većina.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nakon iščuđavanja obiteljima s manje od 3 djece, majkama koje rade, majkama koje flertuju, došle na red i one koje djecu šupe u igraonice da se ne bave njima

što je slijedeće

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ovo neka ironija magriz ili?...iskreno nisam bas shvatila, hvala..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se s pipi i školicom. Problem je doista ako roditelji u potpunosti zamjene izlete i zajedničke igre na otvorenom sa igraonicom i to onom u kojima su sama sa hrpom druge djece. Ne znam koliko je takvih roditelja. Nadam se da nisu većina.
    A zakaj se nadaš? Mislim, zakaj to tebe muči? Pa jesu to tvoja ili tuđa djeca?
    Ja se tie uopće ne opterećujem. Neka svako sa svojom djecom radi kaj hoće.
    Ako želi dijete izlagati dimu neka ga izlaže, ako želi dijete držati cijeli dan u shoping centru dok je vani sunce, neka. Ako ga vuče po blatu i kiši, brate mili neka ga vuče.
    Ja ne volim ići van po mraku kad je zimsko doba. I kaj sad?
    Mislim, stvarno, čemu uopće ovakave rasprave?

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A zakaj ju ne bi brinulo...pa to je nesto sto primjecujemo i to nam se ne svidja...i kaj ovo je forum di se takve stvari bar mogu komentriati..raspravljati o njima..meni je osobno tuzno da neka djeca budu 5 sati u birtiji nego vani na suncu ili u igraonici ako je vani toplo, i ako je to stvarno precesto...i ne da se sad treba s tim ne znam kako opterecivati, ali se eto moze prmjetiti i nadati se da toga nema bas previse...evo ja se nadam da nema...molim Boga da je to sam manjina...volim svoje dijete najvise na svijetu, ali sam isto tako osjetljiva i na tudju, Bog me takvu osjetljivu stvori...nekad sam sama sebi s tim naporna, al si ne mogu pomoci...Uglavnom ja svoje necu samo pustiti u igraonicu ni po zimi, a netko hoce i bok...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

e pipi_pipi, sreća da si nam ti stvorena tako osjetljiva. jer očito ana.m (aj da se jednom složimo nas dvije) i ja smo stvorene neosjetljive

i naravno da se može komentirati i raspravljati, ali čemu?
    ako ti ja kažem da je meni ok da štefičin mali/a sjede s njom u bircu pet sati, ali mi je osobno tužno da barica tjera svoju djecu landrat po sljemenu, jel možemo i dalje raspravljat?
    dok mi netko ne pametuje što je bolje/pametnije/zdravije za moje dijete, nek sa svojim radi što voli (ovdje mislim na normalni odgoj, da me netko ne uhvati doslovce za riječ)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

evo jos jedna neosjetljiva, javlja se na raport

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mene baš zanima kad bi netko vodio evidenciju, dal ise uvijek isti iščuđavaju odnosno sprdaju ili se ekipe preklapaju, baš me zanima, al nema šanse da ja popamtim kaj je ko di pisao, šteta

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni su igraonice bile spas kad moji nisu išli u vrtić i riskirala sam tu prašinu i manjak svježeg zraka za igru s vršnjacima kad je ružno vrijeme bez problema, inače smo non stop u parkovima i u prirodi i meni nakon 8 godina čubljenja u parku i gledanja u drveće srce treperi od sreće kad vidim neonke i one štenge koje idu same gore dolje. Eto.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mene zaista brine to što danas djecu "vodimo" na igranje, pa bilo to igraonica, park, dvorište, kuća prijatelja, rođendani. Pa ja sam, pobogu, od 5. godine, igrala se sama pred zgradom, i piočesto pazila koji sat na 2 godine mlađeg brata. Kasnije, ključić o vunicu na vrat, i hopa, biciklom po naselju, pa društvo moje u park, pa na obližnji izvor, pa na igralište, sve dok se svjetla na lampama rasvjete ne popale. Nikada moji roditelji nijedno od nas troje nisu "vodili" da se negdje igramo. Ako je kiša, kući se zovne komšija, i onda " ne ljuti se čovječe", monopol, domine, karte, i slično. Znam da je tako bilo svugdje. Pa mi smo u 3. razredu oš, išli sami u ZOO(mislim naše drušvace iz naselja). Dijete treba da samo sebi izabere druga. a igraonica mi služi kao mjesto čuvanja djece, gdje mi je jedina misija obaviti kupovinu, a da mom djetetu ne bude dosadno sa mnom, a meni naporno u tom mom pohodu. Eto.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    meni su igraonice bile spas kad moji nisu išli u vrtić i riskirala sam tu prašinu i manjak svježeg zraka za igru s vršnjacima kad je ružno vrijeme bez problema, inače smo non stop u parkovima i u prirodi i meni nakon 8 godina čubljenja u parku i gledanja u drveće srce treperi od sreće kad vidim neonke i one štenge koje idu same gore dolje. Eto.
    pa zar i ti, sine brute
    come to the dark side, we've cookies

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    , inače smo non stop u parkovima i u prirodi i meni nakon 8 godina čubljenja u parku i gledanja u drveće srce treperi od sreće kad vidim neonke i one štenge koje idu same gore dolje. Eto.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    e pipi_pipi, sreća da si nam ti stvorena tako osjetljiva. jer očito ana.m (aj da se jednom složimo nas dvije) i ja smo stvorene neosjetljive

i naravno da se može komentirati i raspravljati, ali čemu?
    ako ti ja kažem da je meni ok da štefičin mali/a sjede s njom u bircu pet sati, ali mi je osobno tužno da barica tjera svoju djecu landrat po sljemenu, jel možemo i dalje raspravljat?
    dok mi netko ne pametuje što je bolje/pametnije/zdravije za moje dijete, nek sa svojim radi što voli (ovdje mislim na normalni odgoj, da me netko ne uhvati doslovce za riječ)
    Vidim da si jako kao neka neopterecena zena, cvrsta, na mjestu...eto tako te stvari...blago tebi...ja opet ponavlajm tako ja razmisljam i bok..ak tebe zaboli briga za druge, ne zelis da ti netko pametuje, ne kuzis ove "rasprave", nije ti jasno zasto ja uopce o tome pisem kolko ko sjedi u birtiji s djecom itd itd..ocito te ovakove teme i zivciraju, tj.rasprave koje nastanu...pa zasto onda u opce ista komentiras, zasto pokusavas meni objasniti ili nekoj drugoj zasto se ne treba opterecivati tj.zasto ti to ne radis bla bla, ako te zaboli briga ko kaj misli..Misla sam da je ovo fil.kutak, da je tu ok i malo raspravljati nekad, i ti sad na jedan nacin vodis raspravu samnom. I pa sta meni je to ok...al eto meni su super zene ko ti, koje mogu bez da se opterecuju s nekim stvarima(ozbiljna sam ful), nekad i ja to radim ,al opet u sebi brijem, kaj ces

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zašto pokusavas meni objasniti ili nekoj drugoj zasto se ne treba opterecivati
    pa u ovome i jest bit
    ja ti uopće ne pokušavam objasnit
    ako ćeš se ti opterećivat, mirna bosna

ali zašto ti meni ili nekoj drugoj pokušavaš objasnit zašto se treba opterećivat?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

O cemu vi sad pricate ustvari? O boravku djece vani tj. u igraonama ili o opterecivanju istim?

On topic; kad je zima tj. kratki su dani, a mi iz vrtica dodemo oko 16h mozda se prosecemo malo po kvartu dok ne padne mrak. Poslje odemo u Konzum i tamo, ako zeli, ide u igraonu. Jasno, ne svaki dan, po potrebi a i malcevoj zelji jer se cesto njemu neda ic nikud, valjda se "naradi" u vrticu.
    Preko vikenda idemo van koliko to vremenske prilike dopustaju ali ne u sumu nego npr. kao ovaj vikend, on sjedne na svoj biciklic pa idemo do moje bake, to je cca. 20 min pjeske. Tamo ja popije kavu a on se igra s mojom tetom. Pa pjeske nazad. I svi sretni, on bio vani, naigrao se a ja popila kavu
    Na sanjkanje smo isli kad god je bilo prilike, to mi je genijalna zabava posto je jos premali da se spusta sam pa "moram" ja s njim.
    Setnje po gradu...tu i tamo...Ali uvijek ide samnom kud god ja isla, bilo to u banku, ducan, kod frendice...i mislim da je i to s jedne strane edukativno jer se uci ponasanju u razlicitim objektima i situacijama.
    A u WG igraonu ionako vise ne smijemo a i bojkotiram WG opcenito zbg toga...
    Po ljeti je najbolje, iza kuce ima pjescanik i dvoriste, ja ga vidim sa svih prozora a i baka je kat ispod i on moze biti sam vani i igrati se dok si ja npr. operem sude.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zar sam ja tebi nesto prvo objasnjavala..hmmm...pisala sam postove onako kao sam i razmisljala...ti si zatim napisala zasto se ko optereciju bla bla...i tak je krenulo to sve....objasnajvamo jer iznosimo svoje stavove i misljena, znace ne namecem niti ocekujem da promjenis misljenje niti kazem da tvoje ne valja cim se kosi s mojim citiram se iz prvog posta, prije tvog uopce "Al to sam JA I meni to smeta"...ja sam reagirala na tvoj post zato sto si uputila pitanje(ne meni i nije bitno)... a zasto tebe to smeta,muci, jesu to tvoja ili tudja djeca, sta se opterecujete i u tom tonu dalje...ne znam zasto uvijek zene poput tebe imaju taj ironicni, ton, cinicni mogla bi rec..kao neko ismijavnje nama koji "maltimo praznu slamu"...ispadamo smijesne jer nismo "cvrste" ko ti...ono cemu opce pricati o necem ak nema smisla... a sto ima smisla onda uopce..i necu vise filozofirati tj.oftopicariti...

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pipi- da si napisala da ti ne vodiš djecu u kafić gdje se puši nitko ti ništa ne bi rekao, ali kad se ljutiš ili čudiš jer to rade drugi onda moraš očekivati da će ti netko na to dati odgovor. Ja uzmimo nikada ne vodim klince u kafić jer smatram da mojima tamo nije mjesto, a to što netko vodi zaboli me đon.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

nisam ja rekla da ne vodim dijete u kafic..di to pise...bila je i moja u pusackom..nije u tom stvar..bila je 10-15 min(par puta, ostalo na terasama samo)...al govorim o takovim ucestalim "izletima"...po vise od 2h..dok sam ja presla cijeli centar uzduz i popreko, a vani sije sunce..eto to me cudi i bok...a ne vjerujme da ona koja mi je tu dala odgovor to prakticira ...ja ne govorim da je generalno koma ici u igraone, kafice, centre, booze dragi...samo govorim o krajnostima..to sam spomenula i bok...a ocekujem da ce neko odgovorit samo ovisi kako...

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zanemari ovo napisano do "bila je"..krivo sam procitala post

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •