Stranica 32 od 54 PrviPrvi ... 22303132333442 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,551 do 1,600 od 2677

Tema: Potpomognuta na SV. DUHU

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Na početku pozdrav svima
    Pratim vas već neko vrijeme, a kako se bliži trenutak da i mi krenemo u postupak želim vam se javiti.

Na listi sam za lijekove, kažu kraj siječnja početak veljače, ali kako vidim čini se da ćemo ipak malo pričekati. Ovo nam je prvi postupak, propisana terapija decapeptyl/gonal. Naš problem vidite iz potpisa dolje, ali barem je nalazom punkcije MM nađeno dosta materijala. Kod mene situacija sve u redu (barem do sada).
    Ako mi netko može malo detaljnije objasniti taj dugi protokol (znam samo za onaj 21dc)

Toliko od mene za sada.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

arizon311, pozdrav i tebi. želim vam što kraću i uspješniju borbu!
    Dugi protokoli su oni gdje počinješ prvo s decapeptylom (obično oko 21. dc) pa kad dobiješ M počinješ s Gonalom negdje između (pod decapeptylima se može malo odgađati) 2.-5. dc. Neke klinike kao standardnu metodu imaju prvo kontracepcijske pilule, kako bi se ustabilio ciklus, narihtali datumi kada te mogu primiti i odmorili jajnici pred buru. Kontracepcija je uobičajena npr. u MB (ali definitivno nije uvijek u protokolu).

Kratki protokol je kada počneš 2. dc i s Gonalima i s Decapeptylima.

Ima još jedna kombinacija kada se u drugom dijelu stimulacije daju Cetrotide, ali nisam sigurna koliko je to kod nas često.

Sve ostalo Klomifeni, Femare, to nije ozbiljna stimulacija. Odnosno ima smisla samo za one koji imaju slabu rezervu stanica pa im stimulacija ne bi ništa pomogla. Budući da pratiš forum, znaš da je kod nas liječenje zbog ograničenja oplodnje na 3 js suboptimalno pa se nastoji minimirati stimulacija, odnosno Klomifeni i Femare su prečesto na repertoaru i kad treba i kad ne treba.

SRETNO!
    Posljednje uređivanje od Jelena : 13.01.2011. at 08:16

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kao prvo pozdrav svim suborkama! Dugo vas čitam i pratim, a nikako da pišem... ali evo i ja se priključujem ovdje sa svojim jadima, nadam se da ćete me primiti u svoje društvo Trenutno čekam lijekove koji će valjda doć sredinom 2.mj. (tak se nadam a ko zna-možda to bude i kasnije), uglavnom vjerovatno bi to bio postupak u 3.mj, al ono što me brine je nešto što se i tu malo spominjalo, a to je odlazak dr. B. Ne znam da li ste vi cure koje ste trenutno u postupku i koje ste možda u skorije vrijeme bile na Sv. Duhu čule nešto konkretno o tome? Čula sam da to nije samo priča i dr. B ozbiljno razmišlja o tome i malo me uhvatila panika, pa tko će onda vodit postupke? Inače, iza nas je 1 stimulirani, odmrzavanje stanica,svašta nešto... živim za novi postupak za koji nikako dočekat lijekove i onda ovakve priče ko hladan tuš... Sorry na dugom postu, ovo je za prvi put, neću više!

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala ti na odgovoru Jelena.
    Sada jedva čekam da stignu lijekovi, pa da sve ovo počne.

Lily nisam ništa čula o odlasku dr. Nadam se da se neće ponoviti scenarij sa VV. Javite ako tko ima više inform.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

arizona311 i Lily dobro nam došle,nadam se lijepom i što kraćem druženju na ovom topicu...
    iskreno se nadam da su ovo o odlasku dr.B. samo naklapanja,mada znate kak se kaže...gdje ima dima ima i vatre...
    ja se nadam da će on ipak ostati sa nama..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zašto ga jednostavno ne pitate izravno? Kad se pričalo da dr. Lučinger odlazi (bio je moj doktor), ja sam ga pitala i rekao mi je. Mislim, čemu nagađati, već ako vam kaže "možda, vidjet ćemo..." i slično, znat ćete da je to vjerojatno to

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Slažem se sa ValaMala. Jednostavno ga treba pitati i on je samo čovjek, pa čemo znati kako dalje i kod koga ili kud.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

eto...i ja zvala gore za ljekove... rekao je dr. da zovem početkom 1. mj., i ja se borila da ne žurim, i danas cimnem, i kaže mi- joooj, baš sam zatvorila kompjutor s listama... zovite u pon., a ja pitam- pa jel znate možda do kojeg broja je došlo, od prilike, a sestra veli- do 200 i nekog...tak da nismo niš pametnije... ja htjela ušparat poziv curama, a ono- 200 i neki... bumo znale u pon...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj inana prvotno napisa Vidi poruku
    eto...i ja zvala gore za ljekove... rekao je dr. da zovem početkom 1. mj., i ja se borila da ne žurim, i danas cimnem, i kaže mi- joooj, baš sam zatvorila kompjutor s listama... zovite u pon., a ja pitam- pa jel znate možda do kojeg broja je došlo, od prilike, a sestra veli- do 200 i nekog...tak da nismo niš pametnije... ja htjela ušparat poziv curama, a ono- 200 i neki... bumo znale u pon...
    kao što sam napisala (mislim da na prethodnoj strani),al me nitko ne doživljava, LIJEKOVI SU STIGLI ZA SVE ONE KOJI SU NA LISTI DO BROJA 211...
    ako ste iza tog broja,nemojte se ni truditi zvati-skupa sa mnom, do veljače...

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Kiara hvala na dobrodošlici , i sama se nadam da ćemo se uskoro "jadat" o slatkim trudničkim brigama
    ja sad dok čekam lijekove ni ne idem gore, pa ne mogu ni pitat, zato sam i pitala dal netko ko je u postupku možda zna nešto više o odlasku ( nadam se da neće doć do toga) dr. B.
    Šta se lijekova tiče, ja sam par brojeva iza Kiare na listi, i kad sam zvala i rekla koji sam br sestra je rekla joj! Pitam pa dal da probam u 2. mj zvat, veli a probajte, ali tamo iza 15.! Tako da nam nema druge nego čekat i čekat, ja se samo boijm da to neće bit i 3.mj na kraju...

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    kao što sam napisala (mislim da na prethodnoj strani),al me nitko ne doživljava, LIJEKOVI SU STIGLI ZA SVE ONE KOJI SU NA LISTI DO BROJA 211...
    ako ste iza tog broja,nemojte se ni truditi zvati-skupa sa mnom, do veljače...
    draga, pročitala ja, doživljavam ja tebe, ali- mislila sam da bu mi rekla, neznam, da je došlo do 200 i malo više... nisam mislila niš loše...

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lily draga dobrodošla i brzo nam otišla sa ovog foruma........ i ja čekam ljekove za sredinu drugog mjeseca...... Čini mi se da čemo skupa na S.Duh u 3mj.

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hej Corina, hvala ti, družit ćemo se, da, ne nadam se da ću upast u 2. mj, jer i da dođu lijekovi sredinom mj po mom ciklusu mi je to ono- prošla baba s kolačima
    tako da mi 3.mj ne gine, a to mi je taaako daleko.. pogotovo šta mi je 1. stimulirani bio u 5.mj, tako mi se to sve razvuklo al eto.. doći će to, i bit ćemo sretne proljetne trudnice!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

draga, pročitala ja, doživljavam ja tebe, ali- mislila sam da bu mi rekla, neznam, da je došlo do 200 i malo više... nisam mislila niš loše...

corina draga,pa dugo te nije bilo...ahhh,svi čekamo tu veljaču...
    izgleda da će nas biti za kavicu poslije folikulometrije,nadam se da ćemo dogovorit jednu...

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pozdrav!
    danas sam bila na folikulometriji i imam folikule 16-17 mm. 14 dc. Ja sam se nadala da će mi već danas reč za štopericu (tak su mi zadnji put), ali sad su me naručili opet za dva dana da dođem na kontrolu. koliki obično trebaju bit folikuli kad se uzima štoperica??

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj kordica prvotno napisa Vidi poruku
    pozdrav!
    danas sam bila na folikulometriji i imam folikule 16-17 mm. 14 dc. Ja sam se nadala da će mi već danas reč za štopericu (tak su mi zadnji put), ali sad su me naručili opet za dva dana da dođem na kontrolu. koliki obično trebaju bit folikuli kad se uzima štoperica??
    Kad su meni bili 16mm (AIH) za dva dana je bila štoperica

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj ruža82 prvotno napisa Vidi poruku
    Kad su meni bili 16mm (AIH) za dva dana je bila štoperica

a onda ja stignem dobit ju i u srijedu. hvala

špelkica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Koliko dugo se čeka na prvi pregled-konzultacije kod dr Baumana? Da li SD radi i ljeti ili imaju kolektivni godišnji kao VV ?
    Hvala na informacijama

tanjam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Špelkica, mogu ti odgovoriti samo za prvi pregled-konzultacije kod dr. B. Ja sam zvala 27.12.2010. i dobila termin 08.02.2011.

arizona311 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Navratila sam danas da pitam za lijekove. Još su uvijek na br. 211.
    Rekla mi je da probam krajem 2 mj. jer sam 307.
    Pozdrav

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kiara draga tu sam ja pratim vas stalno na forumu ali ne pišem baš............. meni se čini ovo čekanje tako dugo.......

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj arizona311 prvotno napisa Vidi poruku
    Navratila sam danas da pitam za lijekove. Još su uvijek na br. 211.
    Rekla mi je da probam krajem 2 mj. jer sam 307.
    Pozdrav
    A joj ????? ja sam 340 na listi za ljekove ...... joj kako to sporo ide

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko dugo se čeka na prvi pregled-konzultacije kod dr Baumana? Da li SD radi i ljeti ili imaju kolektivni godišnji kao VV ?
    Hvala na informacijama
    Mislim da ti imaju godišnji u 8mj. bar je tako bilo lani

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kiara, Lily kavica je obavezna
    Posljednje uređivanje od corinaII : 17.01.2011. at 21:30

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj špelkica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na informacijama
    ja sam prvi put čekala nekih 2 mjeseca. Za godišnji ne znam, ja sam bila na AIH u 7. mj i onda su radili normalno. Nakon bete 2,97 su mi rekli da zovem u 9 mjesecu da se naručim za dalje, evo i sad sam u postupku AIH ponovo.

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Corina, curke, ja sam apsolutno za kavicu kad nam krene akcija!
    Možda se i znamo iz čekaone s obzirom da sam od kad sam startala od 4.mj pa sve do 11.mj svaki bila gore (osim tog valjda neradnog 8.mj)
    Al eto da dočekamo te lijekove, mislim da će nas podosta bit u onoj čekaoni! I nek nam svima bude uspješno!

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj tanjam prvotno napisa Vidi poruku
    LINALENA vidim da ste u 10/2010 obavili PP savjetovanje. Daj mi neke informacije, kak to izgleda, kaj su te pitali, o čemu ste razgovarali, kako se postaviti. Hvala.
    oprosti što nisam odgovorila

POSTUPCI

kordica
    Mury
    Sonječka (odmrzavanje)
    Linalena (odmrzavanje)

ČEKALICE

2/11 inana
    3/11 Arizona311
    3/11 Lily
    3/11 Kiara79
    3/11 corinaII
    3/11 Science
    4/11 Isabel
    4/11 lberc
    lavko
    tanjam
    Bugaboo
    IvaMia2009
    kerolajn5
    leptiric2909
    sany7
    maya3
    TeddyBearz

O biti će nas, i biti će puno uspjeha

A ja se lijepo odmorila, malo pregrupirala u glavi, nabavili peseka, učlanila se u 39+ i čekam M, samo što nije pa 10ti dan na UZV i odmrzavanje

Pozdrav svima i velika velika pusa

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jutro!
    Cure kak vi znate koji ste broj za lijekove?
    Ja moram zvati oko 15 3,ali neznam koji sam broj.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

iberec draga mislim da bi ti to trebalo pisati na nalazu tj. na onom papiru A4 di ti pše povijest bolesti tj ka d si bila na konzultacijama i na dogovoru za postupak pa ti zajedno s propisanom terapijom i piše broj pod kojim se vodiš za ljekove..

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E kad smo kod terapije meni je promjenjena terapija. Imala sam 2 IVF-a s Menopurima + Decapeptyl............ a sad mi je stavio Gonal F:+ Cetrotide( koje ču morati kupiti sama) dali ima još netko na ovom protokolu ???

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Corina, i ja sam u prošlom postupku imala menopur+decap, a sada idemo s gonalima i cetrotide, s tim da je rekao dr B poslije ET heparin. nisam radila nikakve pretrage, ali imali smo 2 ET, 3 lijepe blastice, sve divno krasno, a onda sipak, bete 1,2 i 2,3 pa valjda da probamo ovako, možda bude dobitna kombinacija

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Corina,meni piše:Terapija:Na listi 2011/5. Decapeptyl GonalF.Poslije punkcije decortin/Fraxiparin poslije ET.
    Na vv mislim da nisam dobivala taj decortin,ni Fraxiparin.
    A,za broj niš drugo ne piše,pa nemam valjda broj 2011...pa to ne dojdem na red za postupak ni drugu godinu.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

iberc,trebalo bi ti negdje pisati...
    nemam pojma..
    ja sam imala gonal +cetrotide,tj.trebala sam imati..kupila sam cetrotide,al ih nisam dobila...
    sada imam gonal+menopur..

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kiara,kak to ide kod njih,kad zoveš za lijekove i kažu da su došli,kad ideš u postupak,odmah ili tek drugi ciklus?
    Oprosti kaj gnjavim i postavljam glupa pitanja,ali sad mi je sve novo,kao da sam prvi put u postupku...a i jedva čekam taj 3 mjesec,nadam se da lijekovi budu oko 15.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Iberc samo ti pitaj,ne postoje glupa pitanja,samo glupi odgovori.
    dakle,kad ti dođu lijekovi(ti zoveš njih)ideš po njih i dogovaraš sa doktorom protokol,kad i koliko se počinješ pikati i kad ti je prvi uzv...
    ako si u kratkom 2 dc pikanje,8 dc uzv..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

u postupak ideš kad dobiješ M..
    kad su te stavili na listu...??
    ja sam ti na listi od 15.11.broj 270 i nešto..

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

lberc i meni na mom papiru nije doktor upisao broj, kada sam došla usput pitati dal su došli lijekovi sestra ga je upisala iz one njihove bilježnice. Tako da vjerojatno doktor nekada zaboravi upisati broj. Možda da se probaš orijentirati prema nekome ko je na sličan datum došao na listu.

Meni je sada jako žao što nisam inzistirala da me nakon neuspjeha u 12 mjesecu odmah stavi na listu. Nije htio s obzirom da imam 9 zamrznutih, valjda računa da je to 3×3 za odmrzavanje. Sada planiram inzistirati upis

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lberc prvotno napisa Vidi poruku
    Corina,meni piše:Terapija:Na listi 2011/5.
    Znači da si broj 5 od ove godine. Samo ne znam koliko ih još ima od prošle godine, očito još barem 130 (od 211 do 340).

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kiara,ak si ti na listi od 11 mjeseca onda ja stvarno nebum dobila lijekove u 3 mjesecu kak je dr rekao,ja sam zapisana tek 11.1,a rečeno mi je da zovem oko 15
    Nadala sam se da budu do tad došli lijekovi,onda možda bi čak i stigla krajem 3 mjeseca u postupak,strah me da mi 4 bude malo knap,zbog Uskrsa,onda sigurno ne budu radili.
    Sigurno budem u kratkom protokolu,bar sam tak bila na vv, a kad sam bila na dogovoru dr.B. je samo zanimalo koliko sam imala postupaka,čime i na kaj sam najbolje reagirala.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme linalena, tako je lijepo da si me stavila na listu u grupu postupci.
    Ali mene hvata nekakva panika, trebam dobiti M za 3-4 dana, i uopće nemam osjećaj da ću u postupak, strah me da ću imati cistu ( koja mi je inače više puta odgađala postupak), ili pak da ja nisam dobro skužila doktora da u 01/11 krećem sa klomifenom - on me htio na stimulirani ( broj 308), ali sam odbila stimulirani, budući ću na stimulaciju u lipnju u MB, pa se tijelo ne bi dovoljno odmorilo...e sad sve nekako mislim da možda ipak ništa od postupka ovaj mjesec...strah, strah, strah....
    Svima puno~~~~~~~~~~~~~za sve što vam treba!!!

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kiara koliko komada Cetrotida ti je doktor prepisao i koliko si ih platila ?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam na dogovoru bila u 12 mjesecu točnije 14.12 i 340-ta sam na listi za ljekove.........e sad koliko ih ima iza mene stvarno neznam

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lily draga vjerovatno je i meni radi toga promjenio terapiju. Imala sam dva IVF-a u prvom dvije blastice= beta nula( Ljubljana dr.Reš) , a drugi IVF vraćene tri (S.Duh) i beta opet nula .

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

linalena, svakako inzistiraj da te stave na listu, meni je žao šta ja to nisam napravila, isto sam imala js za 3 odmrzavanja i trebalo mi 6 mj da ih "potrošim", i još nakon toga cca 3 mj čekanja na lijekove, to se stvarno oduži, bolje bit na listi za svaki slučaj, a ako ti uspije u međuvremenu sa smrznutim, ti ćeš bit sretna trudnica, a cura iza dobit će lijekove mrvicu brže i svima dobro

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    u postupak ideš kad dobiješ M..
    kad su te stavili na listu...??
    ja sam ti na listi od 15.11.broj 270 i nešto..
    ja sam na listi od 16.11., i ispada da sam ti za petama,hehehe...još da mi ovaj nalaz nije još gori nego onaj prije...bila jučer, tak sam ti tužna da ti nemogu reći... sad je igra vremena i živaca...

Lily avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Joj Corina iskreno se nadam da će nam ova kombinacija bit dobitna, u svakom sl drago mi je da se ide na potpuno drugu terapiju kad je prva zakazala, ne znači da je ova nužno bolja, a i tolko toga utječe na uspjeh i treba puno sreće, al ipak ovako imam više nade, a sad - rezultat ćemo vidit, al nadam se da ćemo skupa slavit

Cannisa avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pratim Vas stalno,al malo pišem....na listi sam malo iza arizone311. Za postupak u 3 mj....

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja sam na listi od 16.11., i ispada da sam ti za petama,hehehe...još da mi ovaj nalaz nije još gori nego onaj prije...bila jučer, tak sam ti tužna da ti nemogu reći... sad je igra vremena i živaca...
    bome me pratiš stalno...kakav je nalaz???u čemu je problem?

corina rekao mi 2 Cetrotida,ali nisam ih iskoristila..mislim da su zboravili na njih,a ja tuka nisam niš pitala...
    najžalosnije je što Cetrotide VV navodno dijeli,a mi ih moramo kupovati...pa to je da pop*****..
    očito pravila nisu ista za sve..

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kiara79, imaš pp...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

i ti..

Pravila pisanja postova