na žalost, postoje takve i mame i tate ripcord
na žalost, postoje takve i mame i tate ripcord
Pa zato i nisam navela spol. A birokracija se s njima ne bavi nimalo, samo je glavno da ako onaj roditelj kod kojega je dijete treba nešto birokratski obavit, ne može to učiniti bez ovih koji ih zanemaruju - a to imaju li oni inače veze s djecom, nitko ne pita. Može li se tužiti roditelj koji zanemaruje dijete na taj način? Za to recimo nikad nisam čula, a baš me zanima.
Vezano za temu...željela bih samo napomenuti da ja imam vanbračno dijete koje sam svakodnevno nosila ocu (bez obzira što na papirima još nije upisan kao otac) ili je on dolazio...ali je isto tako otac toga djeteta (9 mjeseci) svako treći dan odlazio kod socijalnih radnica i govorio da ne viđa dijete po par dana, da mu se ne želim javljati na telefon. Uslijedile su i prijetnje, fizička maltretiranja, telefonska maltretiranja u bilo koje doba dana i noći. Molila sam za pomoć, da provjere kod susjeda što oni znaju, ali socijalne radnice su se oglušile na to, te su na svaki njegov posjet izlazile na teren sa nekom novom pričom. Kad god bi se dijete vratilo od njega, bilo je uplakano, sa velikim podočnjacima,... Bez obzira na sve opet sam ustrajala u tome da dijete treba viđati oca i molila ga da nas ne maltretira, na što mi je rekao da će on dobiti skrbništvo nad djetetom kada ga bude tražio..da će me proglasiti ludom osobom, te da nikada više neću vidjeti dijete. Na svojoj koži sam osjetila da su socijalni radnici, uz to što većina nije kvalificirana, još i potkupljiva...Za svaki moj dopis ili dolazak u centar je znao...napadao me, a zatim odlazio na policiju prijavljivati me da ga maltretiram i konačno sam ja dobila zabranu dolaska kod njega u kuću, tako da ubuduće, kad dijete bude imalo službeno oca (jer mu u zadnjih mjesec dana ne dam dijete, jer se bojim za njega), mogu svašta očekivati, a i to da mu može napraviti bilo što i optužiti mene, al' onda će biti kasno. Tako da mogu reći, da žalim očeve koji su normalni i ok prema majkama svoga djeteta, ne prave scene i ne prijete...ali isto tako korim majke koje ne dopuštaju djetetu da viđa oca iz razloga što ih ona ne može vidjeti...imam sina od 13 godina koji viđa oca kada god netko od njih dvojice poželi, nikada nije bilo problema niti svađe oko toga i moj bivši muž nikada nije bio uskraćen za viđanje djeteta...pitanje glasi...da li ću i ja dobiti nekakvu kaznu zbog toga što sam trenutno uskratila viđanje djeteta sa ocem (barem dok se to formalno ne riješi)...