Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ifigenija, na radionicama za roditelje u PCM - jednom mjesečno kroz 4 godine.

Slažem se s time da se bistrići moraju socijalizirati, odnosno prihvatiti pravila i obaveze - to i sama očekujem od sina. Ono što mi smeta jest da se obrazovni sustav ne prilagođava njima, ne zadovoljava njihove potrebe, drži ih u kalupima i onda se čudi kad djeca pucaju.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Da... , činjenica je da se dio kreativnosti mora ubiti ako želimo da se uklope u školski (i sve ostale ) sisteme.
    Bojim se da to vrijedi samo za naš hrvatski školski sistem koji je 2011.g. gori nego 1955. Nije tako u svim zemljama, počevši od susjedne nam Slovenije.

Slažem se s time da se bistrići moraju socijalizirati, odnosno prihvatiti pravila i obaveze - to i sama očekujem od sina. Ono što mi smeta jest da se obrazovni sustav ne prilagođava njima, ne zadovoljava njihove potrebe, drži ih u kalupima i onda se čudi kad djeca pucaju.
    Užasava me da mi roditelji doslovce moramo našu djecu štititi da iz (o Bože! osnovne!) škole izađu što manje oštećeni!! A što će biti kasnije? Onda pišu po novinama i drže puste rasprave u Saboru o nezaustavljivom odljevu mozgova. Miki moj tko je preživio 17 god hrvatskog školskog sustava uspjet će i na vrhu Himalaya i ničeg se više ne boji. Ništa se neće promijeniti sve dok nastavni plan i program ostane za svu djecu isti, dok svi budu bili prisiljeni trpjeti iste pedagoške metode, (zastarjele, još iz pretprošlog stoljeća), Dok našu djecu ne počnu poučavati zainteresirani, kompetentni učitelji, znanjima koja djecu zanimaju i koja su primjenjiva u životu i društvu potrebna, i to koristeći metode koje će djeci biti poticajne i uzbudljive.
    Zašto bi moj Bistrić kojeg zanima matematika i kemija gubio doslovce životnu energiju nad svakim krunjenjem ama baš svakog hrvatskog kneza koji je ikada dva mjeseca zasjeo koje godine i na kojem kamenu studencu, kad ga baš to nimalo ne zanima, i u današnje vrijeme svaku tu informaciju može dobiti za cca 3o sec? Ali mu ne daju da uči razlomke u 1. razredu "jer što će onda raditi u 5?"
    U normalnijim školskim sustavima postoje različite razine za svaki predmet, veći broj izbornih predmeta i škola koja daje svakom djetetu onoliko koliko ono može primiti, nastojeći izvući ono najbolje iz svakoga. A kod nas, unatrag 30god, hrvatskA škola nije uspjela nakon propisanih godina školovanja izbaciti niti jednu frizerku, kuhara ili liječnika, ekonomistu, koji će nakon završenog školovanja biti zaista i sposoban obavljati posao za koji se školovao. Sve smo morali naučiti, samo jako malo toga zaista i korisnog i u životu potrebnog i primjenjivog. Zato imamo toliko puno
    jako pametnih i nezaposlenih ljudi koji umjesto na poslu pamet imaju prilike unovčiti jedino na kvizovima.

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja ću danas totalno prisvojiti ovaj forum, ali sad kada sam pročitala svih 1050 postova, da postavim pitanje koje me zaista ovih dana muči? Koju osnovnu školu izabrati. Stariji ide u školu i usprkos pustim obećanjima učitelja i "stručne službe" na početku, njegova se škola pokazala kao veliko razočarenje- boluje od onog od čega boluju sve ili mnoge hrvatske škole. Nestručnog, neiskusnog ili nezainteresiranog učitelja nemoguće je riješti se, njegove se greške jednostavno trpe. Ravnatelj koji se žali na "nedostatak sredstava i manjak vremena i kadra" , za sve. Uravnilovka u ocjenjivanju, apatija i dosada u nastavi. Pokuša li roditelj ukazati na eventualni prostor za poboljšanje, odgovori su uvijek isti:"Mi nemamo, ne možemo... " Pa do otvorenog, "Promijenite školu!" Molim vas, pohvalite školu u koju ide vaše dijete i s kojom ste zadovoljni!! Trenutno sam tako razočarana i frustrirana da sam spremna i vozit djecu u bilo koju školu ako je tamo iole bolje nego u ovoj koju trenutno moj sin pohađa.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ifigenija, na radionicama za roditelje u PCM - jednom mjesečno kroz 4 godine.

pikula jesi li mislila na ovo?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •