Pokazuje rezultate 1 do 50 od 98

Tema: promjena prezimena djetetu - uspjela :)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

To smo i napravili, bili smo u matičnom uredu gdje je dijete prijavljeno i nakon što nas je žena blijedo gledala kad smo pokušali objasniti što trebamo, provela je pola sata na telefonu ispitujući što trebamo jer ona nije znala. Nakon toga nas je uputila u zgradu županije da pokrenemo upravni postupak. I naravno, da opet pribavimo tumača. Mi nismo tamo otišli jer sam se ja htjela prvo raspitati da li je to stvarno potrebno u ovako jednostavnoj situaciji...

Vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    To smo i napravili, bili smo u matičnom uredu gdje je dijete prijavljeno i nakon što nas je žena blijedo gledala kad smo pokušali objasniti što trebamo, provela je pola sata na telefonu ispitujući što trebamo jer ona nije znala. Nakon toga nas je uputila u zgradu županije da pokrenemo upravni postupak. I naravno, da opet pribavimo tumača. Mi nismo tamo otišli jer sam se ja htjela prvo raspitati da li je to stvarno potrebno u ovako jednostavnoj situaciji...
    Mislim da griješiš što smatraš situaciju jednostavnom. Ne znam za dijete, no kad se ljudi rastanu, a u braku su imali partnerovo prezime (jer su se jednom pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću na to odlučili) moraju pokrenuti postupak za vraćanje u djevojačko i to na način da 30 dana stoji na oglasnoj ploči kako bi se omogućila prilika da se netko tome usprotivi. Ukoliko se nitko ne požali, donosi se pravomoćno rješenje i tada nema zapreke da se vrati u djevojačko.

Kažem, ne znam za situaciju s djetetovim prezimenom, ali ne vidim da bi trebalo biti jednostavnije.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •