Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Imam gripu!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Imam gripu!!

Slomila me jucer doslovno u 5 minuta, nisam se ni snasla. Temp do 39, boli me apsolutno cijelo tijelo. Ma koza me boli na dodir.
    Muci me sto sam trudna, znam da smijem Lupocet za skidanje temp. sinoc mi je pomogao al ne znam smijem li ista za grlo jer ne mogu gutat, nisam nista jela jucer od rucka. Jedva pijem caj...
    Pijem c vitamin i puno tekucine, nocas sam se dobrano preznojila, sad nemam temp ali bolovi su i dalje tu.
    Tako da me trenutno najvise muci samo to grlo, ipak sam trudna, jesti moram. Jel smijem Prospan popiti?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što misliš da će te od Prospana prestati boliti grlo? Probaj juhu, tekuće jogurte, sokove, frape od banane.. (i javi se doktoru)

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne prospan, on je za kašalj, a tebe boli grlo. mislim da možeš neki strepsils ili nešto sl. (ne svaki-pitaj u apoteci)-pastile za grlo i Apipro propolis sprej za grlo. mislim da to smiješ, al pitaj u apoteci
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 23.01.2011. at 12:15

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma javit cu se sutra, zvala sam sinoc hitnu da ih pitam za skidanje temp, zaboravila sam pitat za grlo. Ma zbrckan mi je prvi post jer nisam bas sva svoja. Prospan sam mislila za smirivanje kaslja koji je suh i svaki put kad me ulovi zateze me u donjem dijelu trbuha od naprezanja. Kazem, da nisam trudna nebi me to brinulo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo na Prospanu piše da se ne smije uzimati u trudnoći bez savjetovanja sa liječnikom (što god to značilo).
    Najbolje opet nazovi hitnu i pitaj što smiješ za grlo i kašalj, možda ima i nešto efikasnije za kašalj što smiješ.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Slomila me jucer doslovno u 5 minuta, nisam se ni snasla. Temp do 39, boli me apsolutno cijelo tijelo. Ma koza me boli na dodir.
    Muci me sto sam trudna, znam da smijem Lupocet za skidanje temp. sinoc mi je pomogao al ne znam smijem li ista za grlo jer ne mogu gutat, nisam nista jela jucer od rucka. Jedva pijem caj...
    Pijem c vitamin i puno tekucine, nocas sam se dobrano preznojila, sad nemam temp ali bolovi su i dalje tu.
    Tako da me trenutno najvise muci samo to grlo, ipak sam trudna, jesti moram. Jel smijem Prospan popiti?
    Jesi sigurna da nemaš streptokoknu upalu grla? Ona zna baciti u krevet u roku jednog dana. Pogledaj grlo pred ogledalom , ako imaš gnojne naslage na mandulama, ne bih rekla da je gripa.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

probaj špricati propolis

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sirius, nemam mandule... A i ne vidim nista u grlu. Bi li me od takve upale boljeli svi misici? Temp i dalje nemam ali sam potpuno iscrpljena, donji dio leda me uzasno boli jos od jucer, noge, bedra...jedva sjednem na wc. A na wc-u sam staaalno, piskim valjda svakih pola sata od jucer al nemam nikakvih bolova kao da je neka upala.. Ma bas mislim da je gripa jer imam sve simptome, samo me muci jel svinjska jer po onom sto sam citala imam simptome i od obicne i od h1n1. Poslat cu MM-a u ljekarnu pa nek im objasni situaciju i nek mi daju nesto barem za grlo. Zlijezde na vratu su skroz otecene i bolne.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Za grlo mozes pastile sa islandskim lisajem,ja sam kupovala od Dietpharma Granobil!Meni su bile odvratnog okusa ali glavno da pomazu!
    I med ce ti pomoc kod takvog suhog nadrazujuceg kaslja,svako par sati zlicicu polako u usta pa da oblaze sluznicu grla!

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Dobila sam mail o medu pa kopiram dio (i jučer sam isprobavala cijeli dan jer me je nekaj ćopilo, ali nije bila gripa srećom, ali tebi ne može škoditi da probaš):
    med povećava svoju snagu (antioksidativna svojstva) pri eliminaciji virusa gripe, to znači onda kad je čovjek već bolestan, ako ga se dobro prokuha.
    I to na način da se tri-četiri jušne žlice (stavljaj s plastičnom žlicom) meda stavi u 1 litru HLADNE vode, kad voda prokuha ostavi se da ključa tridesetak sekundi, makne se s vatre i nakon par minuta stavi vrećica s čajem.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Znam samo da ne smiješ strepsils i takve slične ima neke od propolisa koje smiješ ali nekako mi ovo čudno da bi bila gripa jer te nebi temperatura tako brzo popustila.
    Želim ti brz oporavak.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

šta med ne gubi svojstva na visokim temperaturama i s kuhanjem?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MIslim da gubi, uglavnom se preporuca da se stavlja u mlak caj...

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je jako pomogao flu relief,homeopatski pripravak, stvarno nisam vjerovala da će tako dobro djelovati. U kući nam je bila gripa, i mene je uhvatio kašalj i mala fibra, onda sam pila svako par sati flu i ostala sam na nogama. Što ga se prije počne piti bolje je djelovanje . Prijateljica mi je trudnica, i njoj je dosta pomoglo, samo 1 dan je imala visoku fibru, poslije je popustilo. Ima na stranici od homeolaba o tom pripravku.
    I ja i prijateljica smo davale djeci ali kod njih nije bilo bas rezultata,odradili su preko 39 nekoliko dana.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim da bi ti bez obzira na sve bilo najsigurnije i najbolje da odeš liječniku. Ipak si trudna i umjesto nagađanja i teta apotekarki, on će ti odmah dati i dijagnozu i najbolje moguće riješenje.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Znam da se uglavnom priča o gubljenju svojstava meda stavljanjem u vrući napitak, ali ne bih ovo stavljala da u zadnje vrijeme nisam u više navrata naišla na ovaj drugi podatak. Ali za vraga ne mogu sada ništa više pronaći, žao mi je.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Temp se vratila, sad je 38. Ujutro je vjerovatno nije bilo jer sam se ponoci dobrano preznojila jer me u 4 ujutro uhvatila 39 temp.
    MM je u ljekarni dobio Septogal od Holyplanta. Sutra cu obavezno kod doktora, nisam preko vikenda htjela na hitnu ili zaraznu jer mi se trudnoj bas neide medu hrpu bolesnih ljudi.
    Mozda i nije gripa al eto, stvarno su svi simptomi tu.
    Muci me sto mi MM sutra ide na teren, ostajem sama s malcem i ne znam dal da ga vodim u vrtic ili ne. Ne znam kako cu s njim cijeli dan ovakva jer sam stalno u lezecem polozaju. A opet me strah ako je sta pokupio do mene da ne zarazi druge klince. On je zasad skroz ok.

Sto se tice meda, negdje mi u nekom kutku mozga stoji informacija da trudnice ne smiju bas svaki med...ili sam nesto krivo zapamtila...

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evo odavde je mail o prokuhanom medu:

http://www.pcela.hr/index.php?option...d=354&Itemid=9

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

možda je samo RSV, ja sam ga imala početkom mj. mali završio u bolnici, ja s njim i zakurila 39! Lupocet, med,Propolaid tablete, po 4 litre čaja što sljeza što onog za dojenje i izgurala sam. oči su me boljele kad bi ih okretala, sve kosti, grlo mi se raspadalo. špricala sam fiziološku stalno. taj virus navodno oguli sluznicu pa otud grlobolja. prestalo mi od četvrt. do nedjelje. ok, još su me oči i mišići boljeli 2 dana ali izgurala sam.
    limun nisam zbog malca ima 2 mj. ali mi je MM nakraju donio jer se prepao da će me isprašiti iz apartmana ako skuže da sam bolesna.
    sveki mi je skuhala med sa lukom-očajno nešto, ali prestala sam kašljati u 2 dana!

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Samo jos napomena vezano uz ovo gore,kod djece nismo ni prijateljica ni ja bile disciplinirane. Te ampulice sadrze puno sitnih kuglica, maloj djeci nije to bas lagano dati. A kako je moj mali stalno imao preko 39 i bio nikakav, kad bi konacno zaspao nisam ga budila.
    Ja sam pila tocno kako mi je receno.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

za grlo se može uzeti PropolAid sprej, a možda i Tantum Verde, ali treba pitati doktora, tako piše na uputi.
    Inače, jako je dobro grgljati vodu u koju se pomiješa sode bikarbone i soli (2 dl vode, 1/4 žličice sode i 1/4 žličice soli).
    To učinkovito skida naslage gnoja sa krajnika.
    A što sa tobom, ako nemaš krajnike???? Naknadno sam pročitala .

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

http://www.pip.hr/home-vrste.asp

ako se pitaš koji med, ovdje piše o medljikovcu. ja sam dok sam bila trudna koristila bagremov u čaju.
    potpisujem druge, svakako bi bilo dobro da barem nazoveš svog liječnika, ako već ne možeš do njega.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zlijezde na vratu su skroz otecene i bolne.
    Ovo baš ne liči na gripu.
    Odi ti svakako sutra doktoru da te pregleda (eventaulno napravi diferencijalnu krvnu sliku)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sve vise mislim da stvarno nije gripa iako me i dalje sve boli. Fascinira me ta temperatura, digne se do 38 i onda me samo oblije znoj, bude mi uzasno vruce i temp sama padne, sad je na 37.2. I tako cijeli dan, tijelo samo snizi temp, nekako mislim da kod gripe to nebi islo tako lako... Sinoc nisam imala izbora nego popit Lupocet al danas nije bilo potrebe ni za jednim paracetamolom. Jucer me i groznica tresla i to jako, oci su me pekle i suzile, smetalo mi je svjetlo. Danas nije tako. I nemam apetit uopce, prislila sam se pojest juhu za rucak i kasnije jednu jabuku jer znam da i one ciste grlo ukoliko ima naslaga.
    Doktorica mi radi sutra popodne pa cu vise znati. Nisam nikako mogla do nje preko vikenda.
    Hvala vam svima na savjetima!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo baš ne liči na gripu.
    Odi ti svakako sutra doktoru da te pregleda (eventaulno napravi diferencijalnu krvnu sliku)
    Da, poslje sam se sjetila da su limfni cvorovi a ne zlijezde...koncentracija mi je na nuli...

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da, poslje sam se sjetila da su limfni cvorovi a ne zlijezde...koncentracija mi je na nuli...
    kad su meni limfni cvorovi bili oteceni i kada je bas bilo tako kako opisujes da jedva gutam, imala sam neku bakteriju i dr mi je dao klavocin. to je bilo u trudnoci..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje proslogodišnje iskustvo:
    klinci su imali svinjsku gripu i ja nakon tjedan dana zakurim 40, sve me boli, svi mišići, koža na dodir (krajnici istrunuli u djetinjstvu)... ipak odem dežurnom liječniku (ako si u Zagrebu onda svaki dio grada ima dežurnog liječnika koji radi vikendom, ja idem u Zvonigradsku, rade do 21 li 22 navečer, po potrebi te šalju vaditi krv u Baruna FIlipovica - to samo za info da se ne gubi vrijeme u Zaraznoj).
    Dođem i kažem da ziher imam gripu...zinem...kaže dr. da napravim KKS i da nemam gripu neko gnojnu anginu. Nalaz potvrdio, i imala sam gnojne čepove, grlo uopće nije bolilo, dobila Silapen, nakon dva dana bila bez temperature.

Dakle...ako već nisi bila onda sutra pravac liječniku da ti postavi pravu dijagnozu...dotada skidaj temperaturu i čuvaj bembolina.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bila kod doktorice, opisala joj svoj "predivan" vikend, pogledala mi grlo, poslusala pluca i kaze nema nista! Kazem joj da ja ne mogu gutat, da me boli grlo, da nisam jela vec 3 dana i da su limfni bolni i oteceni. Kad ih je opipala sokirala se koliko su otekli i prepisala mi antibiotik...
    Temp. imam i dalje, doduse neide preko 37.5. I dalje mi je staaalno vruce. Nije me htjela slati na vadenje krvi jer je u ovo doba godine kod nas u laboratoriju ludnica i kaze da cemo prvo probat ovako da neidem medu 100 gripoznih ljudi. Ok, tu se slazem s njom al ipak... Sta je ako nije grlo tj. kako nema ni crvenila u grlu? Otkud temp 39 i svi ti bolovi u tijelu? Danas nema bolova ali sam ipak prethodna 2 dana provela u krevetu s glavoboljom, vrtoglavicom i temperaturom.
    Ne znam, sve mi je to cudno...

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pucam bezveze - mononukleoza?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Pucam bezveze - mononukleoza?
    Uff...to mi nebi trebalo u trudnoci....Al mislim da nije jer danas vise nisam toliko iscrpljena, napokon sam mirno prespavala noc i ok sam osim te grlobolje i vrucine.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam, zajedno sa svim članovima obitelji, preboljela ove zime gripu, najvjerojatnije svinjsku, trudna .
    sve je prošlo ok, da te odmah utješim. dugo je trajalo, ali nije bilo komplikacija.
    pila sam lupocet, grlo me nije boljelo ali znam da u trudnoći smiješ taj islandski lišaj koji se spominje i granobil pastile. pila sam trputac jer sam užasno užasno kašljala.
    i popila jednu turu penicilina :/ jer u početku nisu skužili da je riječ o gripi pa su mi ga fino uvalili :/

pomagali su nam bake i dede jer smo par udarnih dana MM i ja bili u tako lošem stanju da se nismo mogli brinuti o sebi, a kamoli o djeci :/

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj pituljica prvotno napisa Vidi poruku
    ako si u Zagrebu onda svaki dio grada ima dežurnog liječnika koji radi vikendom, ja idem u Zvonigradsku, rade do 21 li 22 navečer, po potrebi te šalju vaditi krv u Baruna FIlipovica - to samo za info da se ne gubi vrijeme u Zaraznoj).
    labos u baruna filipovića ne radi vikendom, da se ne bi netko zaletio.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tashunica to je onda novost, ja se tamo nisam sama zaletavala nego s plavom uputnicom dezurnog lijecnika koji je znao da rade jer su oni dezurni za zapadni dio grada.
    Sutra cu provjeriti u DZ.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

jedino ako i oni nemaju određenim vikendima dežurstvo.
    znam kad je mali imao šarlah, da nas je pedijatar uputio na zaraznu jer mu tamo neće moći vaditi krv.
    a i u nedjelju je dežurna dr spomenula da nemaju laboratorij.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    jedino ako i oni nemaju određenim vikendima dežurstvo.
    znam kad je mali imao šarlah, da nas je pedijatar uputio na zaraznu jer mu tamo neće moći vaditi krv.
    a i u nedjelju je dežurna dr spomenula da nemaju laboratorij.
    mi bili subotu prije Božića i vadili krv, gore na katu. Možda nemaju samo nedjeljom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

da, moguće.

kata.klik avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Uff...to mi nebi trebalo u trudnoci....Al mislim da nije jer danas vise nisam toliko iscrpljena, napokon sam mirno prespavala noc i ok sam osim te grlobolje i vrucine.
    koksy a kakve vrućine, jel se puuuno znojiš?

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

koksy mogu misliti kako ti je, sigurno se jako brineš za bebicu, nadam se da ti je danas bolje, možda je samo neka upala pa će ti to antibiotik riješiti, drž se

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj kata.klik prvotno napisa Vidi poruku
    koksy a kakve vrućine, jel se puuuno znojiš?
    Danas je bolje, nakon 2 antibiotika vec osjecam veliku promjenu. I danas vise nema tog znojenja koje je jucer bilo uzasno. Lice mi je konstantno bilo mokro. I ne samo lice, imala sam osjecaj da sam sva u jednom znoju. Vruce, vruce, vruce....a temp nikakva. Najrade bi bila u kratkim rukavima na balkonu.
    Danas vec lakse gutam al limfni su jos oteceni i bole na dodir, boli me i straznji dio vrata, kad se sagnem zateze me cijeli vrat tj. osjecam jaki pritisak. Jako mi je sve to cudno ali se ipak nadam da ce ti antibiotici pomoc.

Ares

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Danas je bolje, nakon 2 antibiotika vec osjecam veliku promjenu. I danas vise nema tog znojenja koje je jucer bilo uzasno. Lice mi je konstantno bilo mokro. I ne samo lice, imala sam osjecaj da sam sva u jednom znoju. Vruce, vruce, vruce....a temp nikakva. Najrade bi bila u kratkim rukavima na balkonu.
    Danas vec lakse gutam al limfni su jos oteceni i bole na dodir, boli me i straznji dio vrata, kad se sagnem zateze me cijeli vrat tj. osjecam jaki pritisak. Jako mi je sve to cudno ali se ipak nadam da ce ti antibiotici pomoc.

Ares
    Koksić, je li ti dr. dala da vadiš krv? Meni ti otečeni čvorovi na vratu nisu baš tipično nešto za upalu grla u kojoj ona nije vidjela upalu. Ali nisam dr. pa me uzmi s odmakom. Gle, i meni je pala na pamet mononukleoza, pa zato pišem. Meni su liječili upalu grla a bila je mononukleoza. Upaljeno grlo i limfni čvorovi otečeni svukuda, najviše po vratu. Imaš li otečene čvorove pod pazuhom? Ne bih te plašila sad s time, ali imaj na umu i tu informaciju. Meni su liječnici pogoršali priču jer su mi dali antibiotike na skroz otečenu jetru. Važno je kod vađenja krvi da ti izmjere jetrene probe i bilirubin.
    Inače, mononukleoza traži mirovanje i dijetalnu prehranu, sve kuhano, na lešo, ništa prženo. Ajde, pazi se i prati razvoj situacije. Nadam se da su liječnici u pravu

zelena avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo danas sam dobila ovaj mail - pa možda nekom pomogne

Što učiniti ako od gripe ipak obolimo?

Ni sam ne znam koliko sam i kojim sve prilikama iznosio recept mr.Jasminke Papić o postupku pripreme mednog pripravka za ubijanje virusa gripe. No unatoč tomu gotovo redovito kada pitam kolege što učiniti kada ju dobijemo obično se ne mogu sjetiti našeg provjerenog pčelarskog recepta. Možda i stoga što je toliko jednostavan i svima pristupačan?
    Postojeći antivirusni lijekovi Tamilflu (oseltamivir) i Relenza (zanamivir) koje se daje u slučaju oboljenja mogu pomoći u ozdravljenju i smanjivanju simptoma gripe. No ne preporuča se uzimati te lijekove dok opasnost od zaraze nije stvarna i velika!
    Druga stvar je s medom. Njega se može uzimati uvijek i u svako vrijeme. A KAKO GA UZIMATI KAD SMO VEĆ OD GRIPE OBOLJELI?
    Tada je potrebno uzimati PROKUHANI MED na način da se u 1 litru hladne vode stavi 3-4 jušne žlice meda i kada otopina zakipi još se kuha oko 3 minute. U još vruću otopinu može se staviti i vrećica dvije zelenog čaja za poboljšanje ukusa, a ta kombinacija sinergijski još uspješnije djeluje u suzbijanju virusa. Dnevno treba uzeti do dvije litre ovog pripravka i stvarno bi bilo veliko čudo da "svoje" viruse ovim načinom ne savladate u dva dana.
    Jednostavno i efikasno i stvarno bi bilo humano da ovaj jednostavan recept, svi koji ste ga pročitali ili već znadete za njega, širite dalje do svakog uha koji ga može čuti ili očiju koje ga mogu pročitati.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nisam vadila krv, mislim da sam i gore napisala, jer veli doktorica da je bolje da ne sjedim 2 sata u prepunoj cekaoni trudna. Iako trudnice imaju prednost, zadnji put kad sam bila sam ipak cekala preko sat vremena a ovih dana je tolika guzva da se tamo jedva prode. Kad je to jedini lab. u Samoboru...
    Pricekat cu jos dan-dva, vidjeti koliko ce antibiotik pomoci i dal cu od njega imat neke druge smetnje. Zasad stvarno ide na bolje, opcenito imam puno vise energije i osjecam se dobro. Cak se i apetit vratio ali mi je i dalje sve jako bezukusno. Kolko znam to obicno bude ako je zacepljen nos, meni nije nimalo pa me i to malo zbunjuje.
    Ma kod mene su vec normalni neki vanredni simptomi, nisu me jednom proglasili medicinskim fenomenom...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nisam vadila krv, mislim da sam i gore napisala, jer veli doktorica da je bolje da ne sjedim 2 sata u prepunoj cekaoni trudna. Iako trudnice imaju prednost, zadnji put kad sam bila sam ipak cekala preko sat vremena a ovih dana je tolika guzva da se tamo jedva prode. Kad je to jedini lab. u Samoboru...
    Pricekat cu jos dan-dva, vidjeti koliko ce antibiotik pomoci i dal cu od njega imat neke druge smetnje. Zasad stvarno ide na bolje, opcenito imam puno vise energije i osjecam se dobro. Cak se i apetit vratio ali mi je i dalje sve jako bezukusno. Kolko znam to obicno bude ako je zacepljen nos, meni nije nimalo pa me i to malo zbunjuje.
    Ma kod mene su vec normalni neki vanredni simptomi, nisu me jednom proglasili medicinskim fenomenom...
    Ajde, ako ti je bolje, već je to nešto. Meni nije bilo, ostali ti čvorovi isti pa su išli tražiti dalje. I oni bi ti se morali povući. Ma šta će ti biti ukusno od hrane kad ti je iznutra sve neukusno. Ali glupo je, gužva je i to je razlog da ti se ne vadi krv! Pa nek nešto izvanredno smisli za izvanrednu situaciju! Ajde, miruj koliko možeš, pij puno, tjeraj te napasti van...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj asa prvotno napisa Vidi poruku
    Ali glupo je, gužva je i to je razlog da ti se ne vadi krv! Pa nek nešto izvanredno smisli za izvanrednu situaciju! ..
    Ovo je stvarno glupo.
    Pa doktorica je.
    Valjda zna i sama izvaditi krv u ambulanti i odnijeti u laboratorij.
    Stvarno su neki komotni.....

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Rekli su da bi od nove godine i sestre u ordinacijama opće prakse trebale vaditi krv (u nekim slučajevima) i nositi u laboratorij, vjerojatno je to samo u teoriji....

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam nedavno čula da kod grlobolje pomaže kalcij, naravno ako se radi o virusu. Nisam još probala, nadam se da niti neću uskoro, ali eto vrlo interesantno. Objašnjenje je, ako uspijem logično objasniti, mandule reagiraju alergojskom reakcijom na virus. Zato nateknu, pocrvene i bole.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Rekli su da bi od nove godine i sestre u ordinacijama opće prakse trebale vaditi krv (u nekim slučajevima) i nositi u laboratorij, vjerojatno je to samo u teoriji....
    kod naše doktorice to funkcionira samo srijedom atime da se to zadovoljstvo plačalo +50 kn,
    a kaj se tiče kalcija za grlo, to je ok ak je pritom nekaj povezano s alergijama, trebalo bi povečati i b-vitamin,. nekad kad sam ja bila mlada bio je Pantenol, koji sam baš u te svrhe koristila od Skopja, ali sad ga više ne proizvode
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 25.01.2011. at 16:46

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ovo s nevađenjem krvi bolesnoj trudnici je stvarno previše!

Koksy, ako slučajno još koji dan ostane neki od simptoma - ajde,pliz, inzistiraj na vađenju krvi!

Čemu nagađati kad se iz krvi dade toliko toga iščitati, kužiš?

Još uvijek ne mogu vjerovati da ti doktorica ili sestra nisu izvadile krv na licu mjesta, u ordinaciji.

Ali, želim da nam brzo javiš da ti je sve bolje i bolje i da vađenje više ni nije potrebno !

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mislim da je nemoguce da mi izvade krv u ordinaciji jer im ordinacija nije u ambulanti gdje i lab. Ako limfni ne splasnu nimalo za dan-dva ici cu sigurno traziti vadenje krvi pa nek stave pod hitno da me prime odmah.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mislim da u svim labosima po domovima zdravlja djeca i trudnice imaju prednost.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •