Stranica 6 od 95 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hej najdraže moje!

prvo osijek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skori susret tebe i tvoje ljepotice Kim! odmah sam se sjetila tog slatkog iščekivanja! jedva čekam da nam Kimica dođe! mogu misliti kako si sve lijepo sredila za svoju mrvicu!
    Iva , draga, bit će bolje! to tako dođe, nesreća valjda nikada ne dolazi sama! i nama kad smo krenuli tonuti potonuli smo do dna! ali koji puta kao da mora biti tako da bi se mogli opet dići! drži nam se draga!
    cure hvala vam na komplimentima za moju curicu! mm i ja nismo objektivni! sada znam kako stvarno brzo proleti ta prva godina, i nevjerojatno mi je kako od one male mrvice izrastu u prave male ljude!
    bambus, super za kukiće! novi avatar je kad stigneš pošalji malo slikica!
    Tibi puse za bracu i seku! joj, vjerujem da ti nije lako čekati od pregleda do pregleda! još malo draga, pogledaj koji lijepi tjedan je već! za čas evo te u 30.-om pa u 35.-om i spremaš se za bolnicu i evo ih mišić i mišica vam stižu! brzo će to proći!
    koksy puuuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra!
    Ares ma draga bit će sve ok sigurno! samo bez stresa! pomazi bušicu i od mene!
    klarita kako si nam?

danas sam saznala da je jednom dečkiću koji je unače malo stariji od moje Nie dijagnosticiran tumor mozga! baš sam u šoku, poznam te ljude i prestrašno mi je to! mišić mali, ovih dana kreće sa zračenjem! užas!

puse vam šaljem svima!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo da se i ja malo javim....uhvatila vremena. Pročitam sve postove u šutu nakon dan, dva, ali kod mene se niš ne dešava tako da samo uživam u vašim "pobjedama" ovako sastrane.
    Sve do jučer kad se kod mene "stvar" pomakla s mrtve točke. Otišla sam na pregled kod svoje doktorice nakon što sam se bila naručila još pred dva mjeseca. Eto došao red i na mene. Sjele smo i krenule pregledavat nalaze od početka trudnoće pa sve do pobačaja. U desetom tjednu sam se tužila na tlak (visok 145-80) uputila me hitno internisti, nisu me primili jer "nije dosta visok za hitnoću- primili bi me da imam tlak 180....".....Zatim sam dobila strašne mučnine, i lagano krvarenje i strogo mirovanje. U dvanaestom tjednu se razvija posteljica i od visokg tlaka nije se razvila kako treba. Bila je nekvalitetna i počela se odvajati (po mom sječanju iz phd-a "hematom na dnu i rijetke neke resice"). To je to. Nakon toga sam mjerila tlak na pregledima i bio je u granicama normale ali onda kad je najviše trebao nije bio. Onako iz znatiželje mi je mjerila tlak..... 151/87 91 puls. Tlakašica. Obavila ultrazvuk, napravila briseve , papu, genetske čimbenike trombofilije, kompletna krvna slika i idem u Medico na kompletni internistički pregled. Nadam se terapiji za tlak. Već sad izbacila vegetu i sol, kavu ću pokušat zamijenit divkom. Idući tjedan ću imati sve nalaze i idem dalje. Eto....

Puse svima koliko vas ima!!!!!!!!!!!!!!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bila na pregledu, bembo je super narastao, sve mjere savrseno odgovaraju. Samo malo prase nije htio pokazat spol. Sad sam 15 tj. po uzv a po mengi 17.
    Ali...osjecam se lose...Nisam isla na double i doktorica mi nabija gadnu griznju savjesti zbog toga, sad cu morat na SD na UZV kod Hafnera jer je on najbolji dijagnosticar. Nema nikakve osnove za brigu, sve je kako treba biti a ona ipak to forsira i moli me i preklinje da odem. Pa cu otic zbog "mira u kuci". I ne vjeruje mi kad kazem da ja znam da ce sve bit ok, ako i ne bude opet cu to prihvatit. Smirena sam, zelim uzivat u ovoj trudnoci maximalno, zelim samo potvrdu svaki mjesec od nje da je sve ok, da bembo raste i to je sve sta trebam. Ne treba mi ni double ni trriple ni anomaly scan. Zelim mir. Al neda mi i bas sam sva neka jadna otkad sam se vratila od nje.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

koksy drago mi je da je sve ok! mi znamo da je sve ok! nemoj se bezveze gristi i biti jadna...uzmi malo čokolade, mam bu ti boljše!
    a što se tiče pregleda bolje odi...vidjela sam na jednom drugom postu da si rekla da bi zadržala dijete bez obzira na ishode testova...ali ako ne odeš na testove, a nedajbože nešto ipak ne bude u redu (a mi znamo da će sve biti ok) da se onda tek ne grizeš sa pitanjima : što da sam otišla i saznala... uostalom ionako moraš ići na SD na preglede ako misliš tamo roditi!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hvala na utjesi Boxica!
    Nazalost ne smijem cokoladu jer imam glupe gljivice od antibiotika, slatko ih samo jos vise potice da ostanu, valjda i one vole cokoladu.
    Ma otici cu na taj pregled iako sam stvarno na cistu sama sa sobom oko toga dal bi vise isla na pobacaj ili ne. Ako beba ima sanse za zivot, dakle ako je u pitanju Down, autizam il nesto slicno nebi isla na pobacaj 100%. U slucaju nekih malformacija kao sto su bile s prvom bebom, znaci da beba nema nikakve sanse pa cak i da se rodi, onda bi vec razmislila i vjerovatno se odlucila za prekid trudnoce. Mene nervira sto ginekologica radi oko tog testa za Down toliku dramu a izricito sam joj nekoliko puta rekla da cu ja zadrzati to dijete bio test pozitivan ili ne. I nema niti jedne jedine sitnice u mojoj trudnoci, otpocetka do sad, koja bi odstupala od normalne, zdrave trudnoce. Sve, al bas sve je super. Od pozicije posteljice do toga da beba ima sve prstice i na rukama i na nogama. I zato me najvise sve ovo nervira. Cemu sva ta strka, cemu toliki pregledi ako nema mjesta brizi?

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koksy draga, ja znam i virujem da ce biti sve ok s bebom,i da ces roditi zivo i zdravo dijete! a to i ti sama znas, jel da?
    a mozda tvoja doktorica samo zeli, s obzirom na sve sta si ranije prosla, da obavis sve testove, tako da je ona sa svoje strane mirna.bez obzira dali ti ti tila obaviti ili ne. i mene je moj ginekolog, sad s Ivanom dok sam bila trunda,slao na sve moguce pretrage,osim aminosinteze, jer je triplle bio ok.i ja sam se protivila i govorila mu da ne zelim ic, da cu ja bebu zadrzati bez obzira na ishod svih rezultat nalaza. i otisla sam... ma ni sama neznam koliko puta su mi krv vadili, koliko puta sam bila po bolnici na uz..... samo se ti nama nemoj brinuti,to je se jednostavno SAVRŠENA trudnoca....

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

drage moje, hvala vam na podršci, i ja osjećam da ovaj put mora biti sve ok! al eto tu i tamo me nešto poljulja.....znate već kako je to.....

osijek ~~~~~~~~~~~~~~~ za najljepši susret!
    optimistična drago mi je da ti se stvari miču s mrtve točke, samo ti obavi sve pretrage koje treba, pa onda korak dalje na plusić!
    koksy potpuno te razumijem, ja imam sreću što moja gin radi samo najosnovnije, nikad mi nije ništa predložila osim uzv, krvne slike i test senzibilizacije, to mi odgovara jer sam odlučila da neću na nikakve testove vjerojatnosti ili pretrage bez ikakvih indikacija.
    no što se tiče još jednog mišljenja mislim da to nije loša ideja, samo ti idi, možeš samo dobiti još jednu potvrdu da je sve ok!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

osijek , jedva čekam vidjeti Kimicu...
    ares sve bude ok ovaj put , samo polako i strpljivo...
    koksy stvarno ne razumijem te ginekologe koji idu protiv majčinih stavova, mene je moj najprije pitao kako dišem po tom pitanju, jer da sam bila stava da želim pod svaku cijenu zadržati dijete onda mi ne bi ni pričao, niti bi me slao na NN,3D ili cvs; ja sam imala dvojbu da li bih odlučila roditi da se radilo o Downu međutim nakon što su rezultati pokazali da se radi o kombinaciji Edwardsa i još neke slučajne greške ta dvojba je potpuno izgubila smisao
    tibi najdražim blizićima pusa do neba
    pusa svim bebolincima i mamicama
    ( kod nas i ovaj mjesec ćorak, ali ništa zato..idemo dalje; komp mi je na servisu , pa kradem od posla , na brzinu)

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

koksyja te potpuno razumiojem, def sam već sad odlučila da u slij trudnoći ne idem na triple test. razmišljam kao ti!
    bit će sve ok, vjerujem u to!
    osijekjedva čekam tvoju bebicu!navijam za vas!
    dansa sam bila s Klarom na kontroli očiju, nem aviše konj ali sad ima neko crvenilo folikula , navodno alergična na nešto(prije 2 god obavili te testove, nije na ništa) pa nam dala nove kapi pa za 10 dana opet kont. prehlađena je, šmrče i loše spava pa tako i ja,spavam snjom pa ne spavam ništa.
    inače danas vodila moje drugaše u kazalište, satrala se, iz toplog na hladno pa me sad grlo pecka( inače sam osjetljiva na grlo, čim imam dobit mengu a to je sada, padne mi imunitet i uhvati me grlo)KATASTROFA!ne znam kako to riješiti, ima pola mjeseca da sam pila antib jer ništa nije pomagalo.A gutam matičnu mliječ non stop.

Mali Vili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Koksy nemoj se gristi i preispitivati. Taj double ili triple test i tako nije pouzdan. Jedino je pouzdana amniocenteza ili csv koja ti uostalom dijagnosticira samo kromosomske anomalije(triple i double daju nekakve indikacije na istu temu ali nisu pouzdani i nemaju garanciju ako su dobri a niti ako su loši, prema tome nakon njih si opet u nedoumici). Ti i tako ne bi radila amniocentezu, prema tome možeš mirno spavati. Što se tiče tog uzv kod Hafnera, pretpostavljam da je to onaj 3D ili anomaly scan, to je u svakom slučaju dobro napraviti da budeš mirna jer na njemu se vidi bolje nego na običnom uzv jesu li svi organi dobro formirani i možeš čak vidjeti i bebinu fačicu, što će te sigurno razveseliti. I nakon toga ćeš još više uživati u svojoj trudnoći. Želim ti da i dalje budeš pozitivna i da uživaš u svojoj dugoželjenoj bebici.( naravno, nitko te ne može natjerati da napraviš taj pregled ali on je kao i svaki redoviti uzv samo malo detaljniji pa eto ja ti samo govorim iz svog iskustva i šaljem
    Ja sam vam u raznoraznim pretragama jer bih željela otkloniti svaku sumnju da li je u meni bio uzrok zbog prestanka kucanja srca moje bebe, a i u slučaju sljedeće trudnoće da budem mirna.(Iako znam već sad da mirna neću biti ali ipak) Imam hrpu uputnica i zapravo sam tek na početku i eto baš danas vidim da sam pozitivna na CMV(cytomegalovirus) Igg je pozitivan, a Igm +/-(točno tako piše na nalazu) Ima li netko nekakvih informacija i iskustava sa tim virusom. Može li biti poguban pred kraj trudnoće? Nisam još išla kod dok, pa bi mi svako vaše saznanje ili iskustvo dobrodošlo.
    Svim curama, da vas posebno ne nabrajam veliki Pratim vas i mislim na vas i raduje me svaka lijepa vijest i neka ih bude što više.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

drage moje cure.... ljubi vas mama jednog anđela

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Joj cure jedva čekam da vidim to malo čudo, valjda ću tek onda vjerovati, a i MM.
    Sada zapravo tek neopterečeno uživam u trudnoći i od kad sam doma i tako opuštena nema ni kontrakcija niti bilo čega samo udarci iznutra. Sinoć smo lupali tatu po leđima kad smo legli spavati, drago mi je da barem sada na kraju MM može isto malo uživati i osjetiti dio svega toga. Do sada baš i nije imao prilike kad smo većin vremena proveli u bolnici.
    Jučer sam išla vidjeti kod mame korpu za spavanje i baš je preslatka. To je stara pletena košara za novorođenče u kojoj sui moji burazeri još spavali. S obzirom da sam po trgovima vidjela da se tako nešto ponovno prodaje i to po masnoj cijeni, nagovorila sam tatu koji je inače autolakirer i sve na svijetu bi on " prešpricao ", da oboja tj.prešprica korpu u bijelo, nosač za baldahin sam kupila u Adaxu, platno je mama ( krojačica i šivačica ) otišla i kupila roza bijelo pepita i sašila presvlaku za okolo i baldahin i kupila novi madrac i rerzultat je savršen! Korpa je baš onako romantično retro! Kad budem slikala i skužim kako staviti slike onda ćete vidjeti.
    Sve u svemu baš mi je sve to medeno i baš želim ovaj put uživati u svemu!

Tibi pusice najslađoj seki i braci!!!
    Bzara nikako ne stignem komentirati iako mislim da je to i suvišno, ali Nia je jedna prekrasna vesela curica i tako je već narasla...

Sve ostale cure da vas ne nabrajam hvala što ste tu i što mislite na nas, i mi mislimo na sve vas samo smo sada malo u svom filmu.

I da Roza vidjela sam Špiru na faceu i nisam vjerovala svojim očima pa toje već mali čovjek koji stoji na svojim nogicama!

tamagoči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Najprije da čestitam svim friškim mamama i svim trudnicama. Želim vam svu sreću svijeta.
    MI smo super. Nova godina bila je koma jer je tjedan dana prije naš dečko pao i bio u bolnici 7 dana ali sad je super, a naša ribica ima već 7 i pol mj i po svuda je je. Više od mjesecdana piči ko rakić, a ne samo dapuže nego se stalno diže na noge, za sve ča se ulovi. Tako da mi nije dosadno.
    Napokon smo uhvatili i neki ritam pa mije sada puno lakše organizirat si dan. Sad je npr. vrijeme za papicu. Idem ih nahranit pa ću te dane pokušat pohvata novosti...
    09.01. bila je 2 godišnjica našoj anđelici. Fali mi i boli me srce... Teško je i inače, ali kad je godišnjica onda je bol posebno velika i plače mi se... I sad bin plakala, ali obe ribice su tu do mene pa nesmijem. Mićica još ne kapi, ali moj veliki dečko onda ima bezbroj pitanja i bude tužan kad me vidi da ja plačem.
    Pusica svima....

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Mali Vilinažalost ne znam nišza o tom virusu, malo sam pogledala na inter ali vjerujem da si i ti. vjerojatno će ti dr objasniti. ja čekam sad ovu menstr pa poslije na pregled .tako da bih i ja pitala za neke pretrage .
    tamagoči vjerujem draga da ti je teško ali kako si sama rekla radi njih dvoje ne smiješ pokazati tugu.
    pozz svim našim trudnicama, bebicama i svima vama drage moje!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

koksy ja bi na tvom mjestu ipak otišla do Hafnera. Nek te ipak čovjek detaljno pogleda na uzv, on je ipak stručnjak ,, a ako niš drugo bar ćete lijepo popričati i dobit ćeš ugodnu čašicu razgovora s njim. on je meni super i drugi put ću definitivno odlazit k njemu na preglede, iako po mjestu stanovanja ne spadam na SD. valjda to neće stvarat probleme....

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Drage moje, eto mene samo da vas malo pozdravim

U zadnje vrijeme nisam sva svoja, nekako me stislo sve, sto vise vrijeme prolazi sve vise mi fali
    Neki dan smo bili na groblju i prvi puta vidjeli ime nase ljepotice uklesano
    na nadgrobni spomenik.
    Pogodilo me tako jako da sam dusu isplakala na groblju po prvi puta, nekako se na groblju suzdrzavam ali ovo....ta spoznaja...njeno ime uklesano zauvijek u hladni kamen..sunce moje malo
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 29.01.2011. at 16:29

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Koksy draga, ako si ti nacisto sama sa sobom da ti nisu bitni rezultati, nemoj na taj test, samo ces se nervirati a ionako nisu pouzdani.
    Sto se ostalih stanja tice, UZV je cisto dovoljan kao dijagnostika.
    Taj jedan dan mjesecno koji ides kod svoje ginice nekako pregrmi, prespavaj i sutradan zaboravi na nju.
    Ja sam sigurna da je s tvojim bembom sve ok

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Marsupilamiznam taj osjećaj kad vidiš ime svog djeteta na toj ploči.Mene je to isto prvi put potreslo, kao da sam do tada mislila da je to sve san a kad sam vidjela ime pretvorilo se u zbilju. Svaki put kad vidim njeno ime sva se izgubim.
    koksyvjerujem da će sa tvijom bebicom biti sve ok, vidjet ćeš. Nemoj se nervirati jer bebica sve osijeti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koksy draga moje mišljenje je da otkantaš sve te pretrage, ja bi ih odbila. I ne bi se 5% grizla zbog toga. Ali naravno to moraš u dogovoru sa tm - mi znamo da je tvoja bebica savršena

Osijek ~~~~~~~~~~~~~~~~ za najljepši susret sa Kim
    Bzarice pretužno, mene takve vijesti uvijek dokusure. Pogledam u svog malog švrča i pomislim kako bi uvenula da mu se nešto dogodi. Uh. Nek im Bog da snage da prežive ove teške dane Ljubi mi princezicu i Koka!!

Tibi sanjala sam tebe i ekipu

Maruspilami draga, a što da ti napišem...užasno je nadrealistično kad vidiš imena svoje dijece na grobu, uklesane u kamen. Užasno. Sječam se kad smo stavljali kamenicu na I&O grob, i onda gledam njihova imena i poruku Vole vas mama i tata...ma strašno. Nekad me to toliko rastuži da mi se vrati kao bumerang, kao da je jučer bilo, kao da sma opet na onom dnu dna tuge...drži se draga, svako malo upadamo u te momente kad sve proživlajvamo iznova, to je doživotan križ.

Ljubim vas sve
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 30.01.2011. at 08:54

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

roza groza
    ...to je doživotan križ....
    da. i moramo ga nositi a ne odbijati od sebe.
    odlučeno je, jučer sam rezervirala putovanje u Dublin, od 9.-13.o4. Škola je još tada ali PSSSSST uzimam bolovanje.
    Ja i mm jedva čekamo, trebali smo prošle godine ali kako sam ostala trudna odgodili, sad evo napokon idemo.

Mali Vili avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Bravo Klarita!!!!!
    Sviđa mi se kako razmišljaš i djeluješ. Uz tebe sam

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj klarita2 prvotno napisa Vidi poruku
    ... jučer sam rezervirala putovanje u Dublin, od 9.-13.o4. Škola je još tada ali PSSSSST uzimam bolovanje...

još ćeš se ti nama vratiti sa plusićem sa putovanja...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ajme Klarita ljubomorna sam! Otkad znam za sebe zelim u Irsku! Mooooolim te slikaj za mene jedan zeleni krajobraz ili jedan irski pub! Mozes i Guinness popit za mene! Mozda nakon irske pive dode plusic...
    Ma to ti je super potez, napraviti za sebe nesto sto vec dugo zelis, to je pravi lijek za dusu!

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku

u potpunosti potpisujem!!!! i nadam se .... i zeli ti od srca

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

klarita bravo za stav, mi smo isto nakon nekog vremena krenuli putovati i prošla godina nam je bila prekrasna i plodonosna. To želim i tebi od srca i za mene isto uživaj u Irskoj, to mi je prekrasna zemlja i voljela bih jednom otići tamo
    koksy nemoj se uzbuđivati što kaže dr, važno je kako se ti osjećaš i što si sama odlučila. Beba je tu, super je i to je najvažnije
    mandy nema predaje, mi svi navijamo za tebe
    Marsupilami vjerujem da je to grozan osjećaj vidjeti djetetovo ime u kamenu šaljem ti jedan veliki zagrljaj
    tamagoči drago mi je da si nam se javila, svrati tu i tamo i javi nam kako je tvoja ekipa
    osijek za najljepši susret ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    šaljem puse svim našim bebama, mamicama, trudnicama, trudilicama i tužnicama

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku

I moja je cura plod puta u Poljsku. Želim i tebi takvo lijepo iznenađenje i onda neka sve prođe školski.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo još malo za citiranje:

BAMBUS SRETAN ROĐENDAN!!!!!!!!!!!

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

bambussretan rođendan!

joj cure, ne smim nikom reći na poslu da idem(2 osobe znaju) a pukla bi. A za plusić, ne znam , željela bih ali ne planiram prije slijedeće zime.
    Klara 1.raz., ...škola...želim biti uz nju a ne ležati u Zg. Ali ako se desi, što ću, desi se...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

klarita već sam ti rekla...samo se opusti i nemoj ništa planirati...neka te iznenadi!
    a zašto misliš da ćeš trebati ležati u Zg u slijedećoj trudnoći? oprosti što te pitam,ali neznam jasam li propustila ili nisi niti rekla, zašto si ostala bez bebe?
    Posljednje uređivanje od Boxica : 31.01.2011. at 12:07

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

cure tak mi je danas teško.
    sad me zvao muž na posao,kaže da su mi došli nalazi iz citogenetskog laboratorija, piše samo normalni ženski kariotip... (((((((((((( ,nigdje nikakvih podataka o bolestima bebe, ništa ništa. Znači li to da ipak to nije bilo izrokovano genetikom? uz nalaz je zakvačen broj doktorice iz vinogradske za genetsko savjetovanje.

znala sam da će me strašno potresti kad pročitam da je bila curica.... a silno sam si ju htjela

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj iva1602 prvotno napisa Vidi poruku
    cure tak mi je danas teško.
    sad me zvao muž na posao,kaže da su mi došli nalazi iz citogenetskog laboratorija, piše samo normalni ženski kariotip... (((((((((((( ,nigdje nikakvih podataka o bolestima bebe, ništa ništa. Znači li to da ipak to nije bilo izrokovano genetikom? uz nalaz je zakvačen broj doktorice iz vinogradske za genetsko savjetovanje.

znala sam da će me strašno potresti kad pročitam da je bila curica.... a silno sam si ju htjela
    Iva
    Zazovi i raspitaj se. Ali zovi kad ti je jedanod onih "snažnijih" dana, pripremi se, i pripremi si pitanja, sve što te zanima. Ja uvijek imam listu pitanja i idem redom kroz njih, bilo da su to bili patolozi-genetičari ili ginekolozi itd.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga Iva, prije par postova sam bila napisala, u sebi se moraš pomiriti s činjenicom da postoji šansa da nikada ne saznaš zašto ste izgubili svoju curicu. mi smo imali 2X hydrops, i nikada nismo saznali zašto, kao što niti jednom doktoru nije jasno kako je Nia došla na svijet potpuno zdrava! nemoj kriviti sebe, jer na neke stvari ne možemo utjecati! moja zadnja trudnoća je bila ispunjena sa svim osim mirovanjem! neke stavri su nam se dogodile (nevezane za trudnoću) koje su bile jako stresne, između ostalog mm je ostao bez posla, ali ja sam tih 9 mjeseci ispunila svoj život onime što mene veseli, ne onime što bi doktori rekli da treba! na otprilike polovici trudnoće su me htjeli ostaviti u bolnici da me promatraju, kad sam pitala a zašto? pa eto tako! ne dolazi u obzir, otišla sma kući, šetala svaki dan sa svojim psićem, uživala svako jutro na svojoj terasi, otišla na more, i pričala stalno sa svojom mišicom. svaki dan pomolila se mojim anđelčićima da čuvaju svoju sekicu i da pomognu mami i tati da vrate vjeru u ovaj život! i jesu
    nažalost križ koji svaka od nas ovdje nosi je pretežak, ali nas tjera da idemo dalje da pogledamo na život iz jednog drugog kuta i barem mene naučio je da cijenim svaki trenutak jer nikad ne znamo što nas sutra čeka...

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bambus SRETAN ROĐENDAN!!!!!!!!!
    klarita, odlična odluka! vidjeti ćeš da ćeš se osjećati puno bolje!
    Marsupilami, i meni je to bilo prestrašno, vidjeti ime svojeg djeteta na ploči, imala sam osjećaj kao da me netko probo iznutra! uvijek mi je teško kad idemo na groblje, a trenutno mi je grozno jer od ljeta nisam bila na groblju, jer je moje dijete pokopano u zg, a ja sam u pž. jedino što me tješi je da su oni i onako svaki dan i sat u mojim mislima!
    svim trudnicama koksy, Ares, Tibi, i naravno osijek veeeeeeelike puse bebačima!
    Rozice, ajme pa Špiri je za 2 tjedna 1. rođenadan! kako će te ga proslaviti?
    svima šaljem veeeeeelike puse!
    budite mi hrabre i jake!

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ivažao mi je. pokušaj se smiriti i posjetiti tu dr.
    Boxicanapisala ja cijeli odogovor sada i izbrisalo se sve.evo opet
    uzrok: Rh imunizacija, antitijela D , titar omjer 1:128
    razara krvna zrnca rh poz djeteta kod rh neg majke i u najgorem slučaju uzrokuje moždana oštečenja i smrt djeteta.
    To se dešavamalom br trudnica, ja sam nakon poroda sKlarom odmah to razvila(nisam dobila rogham jer se tada ne daje) ali mi nisu tada rekli , tek kad sam ostala trudna s Marijom. Nažalost sada ima dosta nemara sdr strane, jer mi je Matijević rekao da sam došla kod njih čim su antitijela počela rasti da bi sve bilo drukčije.A ovdje su stalno govorili da će sve biti ok.
    matijević je rekao da u slij trud do 20.tj ne mogu oni ništa nego pratiti vađenjem krvi antitijela, a od tada raditi transf uziju bebei svaka 2-3 tjedna.Kroz pupčanu vrpcu.To je sve jako rizično ali on kaže da su uspiješni-.Samo do 20.tj je sve na božjoj odluci.
    Ako dijete bude rh neg onda sve ok.sada smo trenutno u fazi da se raspitujmo za neko laborat u Ljubljani koji preko muževe krvi može otkriti imamo li šanse dobiti neg dijete. Matijević je rekao da on misli da će u nas većinom biti poz. tako da je to kod mene sve jako, jako rizično.
    Moj mm je uvijeren da ćemo uspijeti, a Matijecić mi rekao da se dešavalo da su neke žene imale spontani par puta radi toga a onda uspijele.ja ne znam bili podnijela još koji spontani i bili onda ikad opet pokušala.Trebam skupiti veliku snagu.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

klarita u drugoj trudnoći sam ležala na SD i bilo je par žena sa tvojim problemom...uglavnom niti jedna nije izgubila dijete...jednu su samo kontrolirali svaka tri tjedna (dolazila je u bolnicu na dva dana), a drugoj su radili transfuziju bebi i isto je bila u bolnici po par dana i onda išla doma...tako da nećeš tamo biti cijelo vrijeme, a uostalom ova prva trudnica mi je bila rekla da se to i jedino radi na SD...uglavnom nemoj se ništa bojati, kreni slobodno u novu trudnoću...kao što rekoh nećeš tamo stalno ležati nego ćeš moći biti doma sa svojom curicom

a što se tiče doktorskog nemara...btw, ja zbog Matijevića imam dva anđela u potpisu...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ivaa samo

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cure,tu sam i čitam,ali slabo pišem.
    Mi smo ok,više-manje,puno smo po doktorima zadnjih tjedana.Karlo ima sužen kanalić(čini se) lijevog oka,raidli briseve,provodimo neku terapiju,ne pomaže,opet ponovili briseve pa opet doktorima itd, sad smo u tome i nadam se pomaku.Bili smo neki dan u Klaićevoj,kontrola hydrokele,toliko teško bolesne djece prošlo je kraj mene u tih pola sata čekanja,da sam samo stisla svoju bebu k sebi i bila sretna,sretna,sretna što smo tamo samo na kontroli.
    Virnem svaki dan čekam osijek da rodi,pratim Niu kako raste, vidim da Roza reducira forum jer mora raditi ,vidim ima novih cura,puse svima i tako mi je žao što ste morale doći tu.bambus Ivan je krasan, pratim tibi i svu sreću ovog svijeta želim braci i seki(nadam se da sam dobro pokopčala ),koksy liječnici su uporni jer se žele zaštititi.Forsira te jer želi vidjeti da si sigurna u svoju odluku.Ti naravno budi uporna i vjerujem da će te pustiti na miru. ako ti je svejedno i ne misliš ništa mijenjati onda ti taj pregled ne treba,pretpostavljam da ćeš biti mirnija da i ne znaš,ako ti je već svejedno. Učini kako misliš da je najbolje i mir s tom odlukom ti želim!
    Puse svoma koje jesam i nisam spomenula od mene i mojih zločestoća!
    Posljednje uređivanje od sandra23 : 31.01.2011. at 20:51

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

boxicavidiš ja sam stekla dojam, da je Matijević jako dobar.Tj.on jedini na SD radi te transfuzije.Iskreno, draže bi mi bilo ležati zadnje mjesece ako doguram gore nego putovati iz St svako malo. Ovako ipak sam tamo. a i u trudnoći ne podnosim putovanja. Njega su mi preeporučili baš na tom području jer on i dr.Latin jedini to rade a ona više ne radi u bolnici. Utješila si me malo, znam da ih ima takvih ali mojoj glavi treba vremena da shvati.

osijek avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Evonas još u komadu. Jučer bili na kontroli i sve ok na ctg u nema trudova, uzv ok,plodne vode dovoljno, protoci dobri,posteljica grav 1, bebica sada baš više i ne raste puno nego samoo sazrijeva.Uglavnom sve po ps-u! Kontrola opet u četvrtak!

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

osijek rekla sam ti ja da ćeš ti još prenijeti!
    super da je sve ok!

klarita ovdje na forumu jako puno žena hvali Matijevića...on se čini dobar zato što sve "lijepo" objasni, daje ti odgovore i tako...i sve je super ako je trudnoća uredna...a kad se nešto zakomplicira onda ga nema nigdje...
    mene je prvo popljuvao, doslovno, jer sam sa blizičima ostala trudna pod Clomifenom pa me napadao da kaj mi to mislimo, da jesmo li mi normalne (žene koje idu na potpomognutu) sad on mora voditi brigu o meni...(btw, poslije sam saznala da mu prva žena nije mogla ostati trudna, a druga je išla ja potpomognutu i sad imaju curicu od 3 godine)...bila sam u šoku...onda se smirio ali nije reagirao na ništa...
    mog gin me poslao k njemu (radili su zajedno privatno) kad su počele razlike u rastu bliziča sa napomenom da se sigurno radi o trombofiliji i da me stavi na heparinsku terapiju...Matijević je to sve izignorirao...
    slijedećih dana kad sam ležala nakon CR na gin1 Matijević je bio dežuran, ali nije osjetio potrebu da dođe do mog kreveta (bio je viziti) i da popriča samnom...svaki put je rekao da nema vremena...tek nakon par puta je došao...
    inače bila sam i prisutna par puta kod razgovora doktora gdje su otvoreno rekli da oni puštaju da se priroda pobrine za sve...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

klarita ovo je moja priča i nemoj da te obeshrabri...ove dvije žene su najnormalnije "odradile" trudnoće i sad imaju svoje bebice...btw, ova prva s kojom sam ležala u sobi je iz Splita...njena situacija je za nepovjerovati...ona je inače bila RH - i prije nekoliko godina je imala saobračajku...doktori u ST bolnici su joj dali transfuziju RH + i zbog toga je imala problema u trudnoći...

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

boxicada čula sam za takve slučajeve i to mi ajme,još gore. Nažalost ja sam osuđena jedino na slijedeću trudnoću kod njega jer on izvodi tu transfuziju. tako da nemam gdje.Znam puno dobrih dr koji su više puta zakazali kad se nešto zakomplicira. Najlakše je kad sve teče u redu. Ovaj moj gin je i moj kućno prijatelj, nosam mu nikad ništa rekla, vjerujem ili barem želim vjerovati duboko u sebi da nije ni njima lako kad izgube neko dijete i da barem malo ih muči osijećaj krivnje, inače...
    osijekbravo,drago mi je zbog tebe
    boxicaje li ta cura uspiješno iznijela, je li znaš je li bio raniji porod, navodno uvijek je , bebe budu male i nešto.
    Ma neću ja sigurno zbog Matijevića ne razmišljati o slijed trud,što ću, bit će što bude, kako bog odluči.
    A evo neki dan sam mu poslal neki mail i odmah mi je vratio. Vjerujem ja da ima svega i žao mi je što si to morala doživjeti.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

drage moje, upravo mi je tibi javila da je sinoc primljena u bolnicu,pa vam citiram njen sms:
    " primljena sam sinoc u Pertovu, preventive radi i napravili smu serklazu jutros jer sam se malo otvorila. s obzirom na prosli spontani, doktor hoce imati sve podkontrolom.neznam koliko cu dugo ostati u bolnici.. prikopcali su me na tokolizu iako ne znam zasto jer nemam trudove... "

saljem ti draga milon ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da jos dugo ostanete 3u1

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

tibimislimo na tebe draga!
    boxical
    i nije osjetio potrebu da dođe do mog kreveta (bio je viziti) i da popriča samnom...svaki put je rekao da nema vremena...tek nakon par puta je došao...
    sad da ti kažem, moj dr me naručio na normalan porod a onda su poslije u bolnici otkrili da ne kuca srce i umjesto da ostane na porodu i on me porodi on je dogovorio s jednom drugom dr da me porodi(koja je hvala Bogu bila super) ali nije niti jedanput došao niti da vidi kako ide. Poslije kad sam bila u sobi došao je sa svojom ženom i pričao gluposti a i kao da je nemoguće da imunizacija bude uzrok da je on sve dobro proučio. a napisla sam da smo bliski prijatelji. to me jako razočaralo.
    a bila sam neki dan na rođ njegova sina i kao da sam primjetila da ga je malo sram, nije me baš gledao u oči ili ja to želim vidjeti...
    Ne znam više, ja pokušavam svima oprostiti jer me takvi osijećaji guše, a mi smo nažalost prepušteni u njihove ruke kad dođe do problema.Ne možemo ništa...

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Tibi draga mislimo na tebe!!nemoj nas strašit..nadam se da je sve ok i da ćeš se brzo vratit doma

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

taman sam krenula pisati Tibin sms, kad vidim da je bambus već napisala!
    Tibi najdraža šaljem ti i ovdje hrpu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude super! samo pozitivno draga moja! znaš da će biti sve u redu i da će mali mišić i mišica doći sretno na ovaj svijet!
    osijek prekrasno nam naša Kimica privodi kraju svoj boravak u mami!
    šaljem puno ~~~~~~~~~~~~~~~ za najljepši susret!

svima šaljem veeeeeelike puse!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tibi draga pridružujem se curama u vibranju da ti i tvoja vesela ekipa ostanete još dugo 3u1. Samo smireno, sad se moraš ubaciti u "zen mode" i lagano do kraja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

za nasu tibi i njenu djecicu ~~~~~~~~~~~~~~~~~

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

tibi~~~~~~~~~~~~~

p.s. u Petrovoj uvijek stavljaju na tokolizu nakon serklaze jer prtljanje po cerviksu moze izazvati kontrakcije pa onda za svaki slucaj, bit ce to sve ok, puno ju pozdravite

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo hrabro tibi, bit ce sve OK!

Stranica 6 od 95 PrviPrvi ... 456781656 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •