Stranica 45 od 92 PrviPrvi ... 35434445464755 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 4557

Tema: bronhiticari, astmasi, sinusasi - kako je? 3. dio

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam probala ovo ulje. imam osjećaj da zapravo nema nikakvog okusa nego je više onak ljigavo ko pravo ulje. Mi to dajemo M. uz jelo tak da kad uzme žlicicu ulja nastavi jesti i ne buni se, a to mi je najvažnije. Imam osjećaj da to ulje onak fino klizi kroz grlo i odmah liječi ili sam ja možda zabrijala...

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam zabrijala da je dobro, pa smo tu iste. Iako nama ne klizi niz grlo, neg uzmemo kapsulu

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

možda sa tim zabrijavanjem i usput mantramo, pa bu fakat pomoglo

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nano a gdi ste vi bili na testiranju?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

testiranje OK ali je pokazalo da je na nešto alergična ali neznaju na što...od srijede kašlje a u subotu 39.7C skinuli i više se nije vratio...evo i sad trenutno ali od četvrtka se guši od kašlja noću...sutra idem doktoru...čistim nos fiziološkom i dajem Operil za sada nam je to pomagalo....ali nekako mi se čini ovaj putgore nego ikad jer je par dana kašljala i danju dok do sad dok smo imali te napadaje to je bilo samo noću ili dok spava...ne povraća šlajm ko inače, ali puno gore kašlje i guši se....ne spavam več 5dana...ne usudim se inhalirati jer nam zna biti gore................šta da radim???????????

MM kupio u dežurnoj fiziološku i dali mu u plastičnoj boci, neku Braunovu Španjolsko -Njemačku-uvjek dobijem u staklu????

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

reko nam je doktor F. da su neka djeca bila alergična na bojilo u tome lijeku pa ga i zbog toga nemaju....i nama ga je napisao na nalazu ali je rekao da ga trenutno nema na tržištu.....inače nama kašljanje počne za Božić ili u 5-6 mjesecu...ove godine sad....e da li je tome razlog topla zima ili što je krenula u vrtić?...vjerovatno oboje!

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja sam dobila tu plastičnu Braunovu bocu i skužila tek doma - sa malom u kolicima, sam samo pokupila vrečicu i doma - katastrofa, ne možeš ju otvoriti nikak osim iglom i špricom ili odrezati cijeli vrh koji onda nikako nemožeš zatvoriti, grrrrr!!!
    U ćem je fora, kaj više nema one u staklenoj?

ps - jeste znale da je u lijeku Sumamed bojilo E-330 sunset yello - koja je dokazano otrovna i zabranjena vani?
    Ima tko vezu u novinama, ja bi im malo na to skrenula pažnju, skužili smo prije mjesec dana kad mi je mala dobila lijek, još sam ljuta!!!!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nano a gdi ste vi bili na testiranju?
    jednom na Srebrnjaku, prve godine kada je sve počelo i tada smo završili tamo u dnevnoj bolnici. Drugi put na Rebru- tada nisam niti mislila da će ju ponovno testirati ali su to oni napravili pod normalno

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

NanoiBeba,

Mi imamo slicnosti sa vama. Polenska alergija i isto godiste.

S obzirom da je zima i temperatura ispod nule, da li je moguce da je polen prisutan u vazduhu?

Ja sve gledam kad je ispod nule i valzno da onda ne bi trebalo biti smetnji od polena.

Mi smo probali ulje crnog kima, ali mislim da to nismo radili dovoljno dugo. Pitam se koliko dugo to treba uzimati da bi bilo rezultata.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi kupili pred 5 dana 2 staklene plive

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanja, moja je alergična na lijesku i brezu. Kako oba stabla ima u našoj okolini, ja uvijek pogledam u kojem je stadiju. Trenutno je lijeska u punom cvatu. Mogu ti i poslikati. Ona vrlo rano počne. Prošle godine je u prosincu bilo jako toplo, i lijeska je cvala dva puta. Prvi, već u prosincuu, onda je smrznulo, i onda je opet krenula cvasti.

Meni su rekli da ulje crnog kima treba početi piti ranije. Moja po jednu kapsulu uzima već preko 3 mjeseca. Prošle godine smo s flixotideom počeli 25.12. Ove još nismo (kucam u drvo). E sada šta je tome uzrok, ne znam. Može biti kasnija cvatnja lijeske, dijete je starije, pa su i pluća malo razvijenija, krenula je u školu pa nije kao u vrtiću stalno vani, u dvorištu prepunom drveća, uzima ulje crnog kima, idemo u slanu sobu, čistimo nos rhyno hornom. Radim sve samo da bih joj olakšala. Šta god mi neko kaže da može biti dobro, ja probam. Sve, samo da bih skratila taj period uzimanja flixotidea i ventolina.
    Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 01.02.2011. at 12:23

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nano,

bas tako i mi. Sta god neko kaze, a da je prirodno, mi pokusavamo. Isto radimo rinohorn, opet cemo poceti ulje crnog kima. O slanoj sobi vec duze razmisljam, ali koliko vidim vecina ljudi ne izgleda bas zadovoljna. Jel ti jasno vidis da pomaze detetu?

Jos sam cula da kombinacija lokalnog meda, kao na primer Petrovicev med i vitamin C mogu puno pomoci.

Probali smo i homeopatiju. Znam da se lekovi u homeopatiji odredjuju individualno, ali u slucajevima kad ima opstrukcije spasava nas Arsenic Album 200. Onda se to smiri neko vreme, ali stalno moramo pratiti. Negde sam procitala da mu taj Arsenic Album 200 dodje kao umesto pumpice.

Takodje je bitna dobra probava. Mi cemo je malo ojacati ubacivanjem probiotika na neko vreme.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam ja , javi se na pp.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj romi prvotno napisa Vidi poruku
    U ćem je fora, kaj više nema one u staklenoj?

ps - jeste znale da je u lijeku Sumamed bojilo E-330 sunset yello - koja je dokazano otrovna i zabranjena vani?

meni su nedavno isto prvo dali tu plastičnu, ali sam tražila staklenu jer mi je u startu djelovala zeznuto za otvoriti ( ne vadim na špricu nego pretačem )

a što se tiče Sumameda

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja se derala na MM kad je došao doma,( jesi li ti ikad vido da plastična ifuzija visi u bolnici,ha,ha) njemu apsolutno uvjek nešto uvale, svaki put kad ja kažem jedno njemu u ljekarni preporuče rađe drugo, onda sam jednom totalno poludila i lijepo mu rekla da slijedeći put kaže u ljekarni da mu daju ono što traži ili ništa,ha,ha...ma on je išao u noćnu dežurnu ljekarnu i nije ni vidio kroz onaj mali otvor što su mu stavili u vrećicu-inaće uvjek fiziološku dobijem u staklu od Plive ili zavoda za transfuziju....kaj ja zna govore da je plastika nezdrava itd. Meni ne smeta što se tiče vađenja jer koristim špricu.

Inače onaj lijek na S o kojem smo govorili za alergije i koji na je Frković preporučio a nema ga na tržištu, prvo je bio povučen zato što su neka djeca bila alergična na to bojilo, onda zbog ambalaže koja se raspadala, a danas dođemo kod pedijatra i on kaže da su dobili dopis da više ne propisuju taj lijek jer košta preko 300 i nešto KN (a u Italiji znatno jeftinije) i da ga HZZ kako sam shvatila više ne želi plaćat, pa nismo dobili receprt.
    Dobili smo Ventolin, reko je da moramo kupiti babyhaler i da on ne ide na recept kako sam ja mislila )
    Ljubav mala se evo i sad guši u kašlju, neznam kako vi ali kad god je inhaliram gore joj je.
    Očistila sam nos Sterimarom i aspiratorom, inhalirala s pola fiziološke i Sterimara, ukapala Operila u no i dala žlićicu Rinolana (koji nam se baš nikad nije pokazao dobar, ali doktor joj ga je danas ponovno dao).
    Toliko se sad gušila da sam je stavila skroz u sjedeći polažaj, samo što ona tako dugo ne može spavat jer se guši.
    Dijagnozu nemamo-opet.
    Ventolin je rekao dati u krajnjem slučaju.
    Isplatili mi se onda kupovat baby haler, i je li higijenski da ga posudim od sestre?
    Pedijatar je rekao da Ventolin dajemo na način;jedan potisak deset udisaja-i to kad sam ga pitala, jer nemam pojma kako se on daje, pa je svaki svjet cure dobrodošao!
    Pomaže li Ventolin i prestanku kašljanja ili samo disanju?
    Hvala na odgovorima!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ivana, ak su sestrini u dobrom stanju i ne misle idućih mjesec dana na inhalacije uzmi od nje, operi ga i koristi, ali ako joj svako malo treba kupi si novi.

sad tvoja je već velika i aerochamber i dječjom žutom maskom bi joj bil ok, na srebnjaku je oko 120 kn, pa pitaj kolko je u tvojoj ljekarni.

i usput ja sam često vdjela flašice od plastike po bolnicama, čak i na zadnjem porodu imala par, ali mi se čini da su češće od 250 ml, a ja kupim fiziološku od pol litre
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 02.02.2011. at 09:30

dutka_lutka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ivana, ak su sestrini u dobrom stanju i ne misle idućih mjesec dana na inhalacije uzmi od nje, operi ga i koristi, ali ako joj svako malo treba kupi si novi.
    Potpisujem.
    Ne znam čuva li sestra upute za inhalator. S novim ćeš ih sigurno dobiti.

ivana zg, pitaš za higijenu, u uputama piše da se, prije prve upotrebe i ako ga je prije koristio netko drugi, neki dijelovi moraju oprati u toploj sapunici, isprati vrućom vodom i sterilizirati (prokuhavanjem 15-20 minuta ili tekućinom za sterilizaciju). Maska se ne smije prokuhavati, barem naša.
    Nakon svake uporabe te dijelove, navedeni su u uputama treba isprati vrućom vodom i staviti u čistu okolinu da se osuše.
    Inhalator se koristi tek kad se svi dijelovi osuše.
    Poslije zadnje upotrebe u danu potrebno je dijelove oprati i sterilizirati.

Ovo što spominješ, da vam inhalacije nisu uvijek pomagale, velika je razlika između inhalacije vrućom parom nad loncem i inhalacije inhalatorom. Ovdje se radi o tzv. "hladnoj pari", i dječici jako pomaže.

Nije ni meni u djetinjstvu odgovarala inhalacija nad loncem, pa kad makneš ručnik, boli glava. Na drugoj temi je jedna forumašica napisala da se od toga sinusi znaju još više začepiti.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dutka ivana pita za baby haler, ne za inhalator.

ivana ja bih svakako nabavila poseban za malu.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivana dobro ti je rekao, jedan potisak - deset udisaja.
    s tim da ja krenem s ventolinom i kad se kašalj zakomplicira, kad ne može doći do zraka od njega i povraća, ne samo kod opstrukcija.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi ko tashunica s Ventolinom. Samo, kod nas je tata astmatičar pa on još bolje sve prepozna, a ja se još učim, ali radim nekako po instinktu

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo, na žalost, i ja vam se pridružujem. Mališa mi je alergičar (uIgE=3237), ali svi do sad rađeni testovi su mu negativni. S kćeri idem 1.03. također na Srebrnjak na pregled, pa ćemo vidjeti što će mi za nju reći. On ima respiratornih problema, nakon svake viroze kašalj nikad stati, a ona zasad uglavnom dermatoloških. Idemo kod dr. Frkovića.
    On je na terapiji Flixotide 125 dva puta dnevno i Singulair junior jednom dnevno. Jučer smo baš završili astma školu.
    Morat ću si dati truda i pročitati svih ovih 3 dijela ovog topica, pa makar morala uzeti godišnji.
    Usput, nama su radili prick testove na najčešće alergene, i testove iz krvi na grinje, brezu i trave - sve negativno. Ja bih voljela znati na što je on alergičan, na Srebrnjaku mi ne mogu/žele raditi daljnja ispitivanja ako ne postoji bar sumnja, jer to košta. Mislila sam ići privatno (može preporuke, čula sam do sad za Alergovitu), koliko će to imati svrhe - ne znam, ali nekako me ždere pomisao da si dijete izlažem nečemu u okolini što mu smeta.

Malo sam još u šoku, znam jedno dijete koje ima astmu, naši simptomi nisu ni slični njegovom, mi nikad nismo imali napade gušenja, samo taj uporan kašalj, i nisam očekivala ovu dijagnozu. Ali dr kaže da mu je prema visini uIgE među prvih 20 pacijenata ...
    Posljednje uređivanje od Audrey : 02.02.2011. at 13:23

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za astmu je karakterističan kašalj. I on je nekako drugačiji (zna to MM). Tako je i nama počelo. S kašljem s time da sam ja negirala, a MM stalno govorio da mu je taj kašalj sumljiv. I, na žalost, on je bio u pravu. I isto smo odmah dobili dijagnozu astme.
    Samo što smo mi otkrili na šta je za sada alergična. Ali kako je njoj kašalj počeo baš u određeno doba godine već nam je i pedijatrica rekla da je vjerojatno riječ o brezi (i je breza i lijeska)

Što se tiče alergijskog testa - pa napravi ga negdje drugdje. Uostralom, ne daje uputnicu Srebrnjak nego tvoj pedijatar. Niti ga ne plaća Srebrnjak.

I vjerojatno ti nisu rekli da je prick skup- mislim da je skupo raditi specifični IgE, a on se radi tek kad se pokaže reakcija na pricku.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima tko vezu u novinama, ja bi im malo na to skrenula pažnju, skužili smo prije mjesec dana kad mi je mala dobila lijek, još sam ljuta!!!!
    [QUOTE]imam ja , javi se na pp.[/QUOTE to sam htjela reci

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo nas nakon nekog vremena umjesto da smo u dnevnoj bolnici mi bilina hitnoj dečki su komaupala pluča,uha,kašalj koji je več ohoho prisutan upala mandula....... dobili toliko ljekova da je za ponoriti i naravno kure preko 39-39,5 pomakli nam testiranja u Vinogradaskoj za 1.3.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo i nas - nažalost-prvi bronhitis pa sad možda i laringitis .
    molim vas da mi pomognete odgovorima na par pitanja a onda ću napisat cijelu verziju kad mala zaspe.
    da li vas pedijatri pitaju sljedeća pitanja i znate li objasnit zašto to pitaju
    - da li vam je beba slana - prilikom ljubljenja i sl. kontakata
    - kakve su boje balci
    - da li je beba promukla
    ovo pitam jer smo od dva pedijatra dobili potpuno kontra objašnjenja pa sad ništ ne kužim osim da smo bolesni
    trećem neznam kom da idem

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nikad me nitko nije pitao da li je beba slana
    ak su balci šmrklji za to su me znali pitati. Ak su zeleni to znači da je prisutna bakterija, ak su vodeni trebao bi biti virus
    i za promuklost su me pitali.

A zašto bi išla trećem? što je točno bilo?

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

isto kao kod tajchi.
    za slanost me nikada nitko nije pitao.
    za šmrkljiće je normalno da pita, ako su prozirni onda je viroza ili možda alergija ako naginje na tu stranu, ako su gusti zeleni onda je bakterija.
    za promuklost i sama kažem, a i čuje sam pedijatar.

za laringitis je najnormalnije da je promukao, a i da ga ima znala bi to sto posto ne bi ti nitko morao reći da je možda laringitis.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ukratko - 5 tjedana kašlja - za to vrijeme 3 put bili kod pedijatrice njena dijagnoza kašalj terapija prospan sirup- treći put je frknula nosom što smo došli i rekla da ne treba čak ni prospan sirup da su pluća čista a da beba mora kašljat?.
    ja već luda odmah sutra dan odem kod privatnog pedijatra a tamo strava - ops. bronh. uši - grlo - sve sto može bit . ljut čovjek na nas da gdje smo mi do sada. ja mu ispričam sve redom on odmahuje glavom veli da smo loše i ako ne bude pomaka za bolnicu.
    što je najgore mi dopustili da nam cijepi djete jer je ona rekla da kašalj nije nikakva prepreka za cijepljenje s obzirom da je ona ok jede i sve 5.
    (ovo si neću oprostit do kraja života - al j..te pa to mi je pedijatrica rekla!!) zbog tog ne može dobiti inekcije sol..
    nakon tjedan dana ventolina flix., kapi za nos i uši mi jesmo bolje al je potrajalo je još dok smo nadošli.
    dva tjedna bili zdravi bez ikakve terapije kad u nedjelju u noći temp. 38,5 i kašalj sat vremena koma.
    u među vremenu pedice nema već mjesec i kusur, mjenja ju tko stigne pa mi odmah drugom doktoru i tad je opet pitao za te balce i to ostalo. mogući laring. jer nije onako drastično kašljala niti je tokla upala grkljana i ostalog i bla . da sad ne pišem sve al stalno ti zelenkasti balci al više nema temp.
    s obzirom da nema više temp. nije uvodio antibiotik - e da spasile nas i prvi i drugi put inhalacije
    zašto sam pitala. istovremeno jedna druga beba mlađa 2 mjeseca ide kod pedice tj. kod onih doktora koji ju mjenjaju - terapija za bronh. 2 antibiotika u mjesec dana pa najkraju ventolin a flix. nikako jer to je preradikalno! i on je jadan završio kod našeg drugog doktora s terapijom kao i mi i prizdravio.
    nitko od tih doktora nikad nije pitao za balce i sl...
    s obzirom da su nam bebe male još je rano za testiranja i ostalo a ja sad ludim od mogućeg odlaska pedici. ak opet završimo (ne daj bože) kod doktora b. pitat ću za to pitaje jel beba slana.
    nadam se da ste iššta skužile

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da li vas pedijatri pitaju sljedeća pitanja i znate li objasnit zašto to pitaju
    - da li vam je beba slana - prilikom ljubljenja i sl. kontakata
    nije me nitko pitao ali znam zasto su te pitali. pitali su jer kod ucestalih bronhitisa sumnja se i na cisticnu fibrozu koja ima simptome od bezazlenih do onih poput astme, a karakteristika joj je da su djeca slana, jako slana .mi smo prosli sva testiranja na cf i hdb ju nemamo. ali eto rade se u klaicevoj i jos drugim nekim bolnicama rutinski ti testovi za cf.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da dodam ne radi se o slanoci obicnog znoja vec onoj kao nakon kupanja u moru, cak mogu ostati i bijeli tragovi po kozi od soli.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nanne- jel imaš mogućnosti otići dj. pulmologu? možda na hitnu u bolnicu pa da inzistiraš da ga pregleda specijalist pulmolog?

ja vjerujem našem pedijatru sve dok nije u pitanju kašalj bez temperature. U takvoj situaciji idem u bolnicu............mada nije da se i oni nisu proslavili svojim biserima .

Moram priznati da tvoj post i nisam baš najbolje shvatila, vidi se da si pod stresom. Je si li napisala da je dijete cijepljeno i zbog toga ne može primiti solumedrol ili sol. označava nešto drugo? Zašto ne može primiti?
    Moji nikada nisu primali te injekcije pa zato niti ne znam, ali nekako mi to nema logike.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baš sam koma!
    djete je cijepljeno pa zbog tog ne vrijedi dati solumedrol jer će se međusobno poništiti djelovanje sol. tako nam je objasnio drugi ped. inače čovjek je sve objasnio osim to za "slanost " djetetove kože jer sad mi je jasno i zašto.
    za dječjeg pulmologa se moram raspitati. a koma sam jer sam se nažalost uvjerila da kad su u pitanju bebe svi se boje izvadit krv- naime antibiotike djele bez analize.
    mi mislimo da je dora imala kozice s 7 tjedana i tad smo tražili da joj se napravi test na antitjela pa da znamo sigrno al pedica je odbila jer to je "puno krvi za izvadit " tako maloj bebi. a ova druga beba o kojoj sam pisala isto tako na kraju je popila sumamed klavax i još neki antibiotik bez ikakvog vađenja krvi. ja sam tražila vađenje krvi a rekla mi je da beba nije za vađenje krvi.
    sad sam u situaciji da imam dva suprotna razmišljanja .
    jedno mi je reklo da ispirem nos sa fiziološkom i to dosta puta dnevno- odem drugom on zaključi da je bebe sluznica nosa bjela jer smo upravo natakali nos i usput i sve bakterije otjerali u grlo jednjak i dalje pa nije ni čudno kolko smo loše---ja ukomirala.
    pitam ja otkud bakterije - pa rekli ste da su balci zeleni.
    a prvo mišljenje je da zeleno znači da prolazi bolest..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i još nešto nama su rekli jedan potisak --- 15 udisaja a drugi 1 potisak --- brojiti do 15 --pa ti sad budi pametan

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam puno cure na odgovorima od velike su koristi. Imam Omronov inhalator s maskicom-na hladnu "paru",zrak. Sinoć nije kašljala po noći (evo noćas opet kašlje), ali je po danu. Ona će za manje od 2 mjeseca napuniti 4g, je li ona prestara za baby haler ili ne?
    Ventolin-pošto ona kašlje zbog šlajma koji joj se spušta niz grlo i guši ju, pomaže li tu Ventolin, u slučaju da joj ne daj Bože šlajm gusti, zatvori dovod zraka, moželi ona uopće tada udahnuti.? Hvala.
    Singualir više ne daju na recept. Ako netko zna gdje se on može dobiti na recept bila bih mu zahvalna, jer naš pedijatar ga neda, zbog dopisa HZZO-a, a Frković nam ga je propisao. (Inače oko nas Breza ko u priči i to "mukih")...
    Hvala!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ivana može baby haler bez problema i moj je četverogodišnjak.
    a i ja sam na nedavno kad sam imala upalu pluća uzimala ventolin na njega.

ana- avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Drage moje jel ste našle zamjenu za Singulair mini 4mg nama opet prepisan a nigdje ga nabaviti pošto je povučen imamo za još 10 dana a šta onda dečki imaju godinu dana.

Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    ivana može baby haler bez problema i moj je četverogodišnjak.
    a i ja sam na nedavno kad sam imala upalu pluća uzimala ventolin na njega.
    nije prestara za babyhaler, ali je možda aerochamber sad njoj isplatljiviji, a i jeftiniji je

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

audrey, moj mali ima 4 godine i ige preko 5000.. tak da nema tvoj tak puno. ne znam da li da se plačem ili smijem..
    inače koža mu je sad bolja za 85%..ali, počeo je po noći 15 min kašljati i onda se smiri samo od sebe..
    imao je sad i neku virozu ili gripicu, pun je šlajma, već je par dana na ventolinu..ali, sad mu je već super..imao je temp do 40..
    još imamo smao jednu vrečicu singulara..ne znam..pedijatrica nam je dala za sada one tablete za žvakanje..
    uglavnom, htjela sam reći da moj ima veliki ige, ali stanje mu je ovak bolje..valjda radi aeriusa i singulara..ali, ide to sve prema astmi..ne bi se začudila da nam sad alergolog prepiše i inhalacijski kortić..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    (Inače oko nas Breza ko u priči i to "mukih")...
    Hvala!
    Breza još ne cvate. Sada cvate lijeska.

No breza rene kasnije, cvate duže, ima je puno više jer ju "glupi" Zrinjevac i dalje sadi

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

NANNE -
    kada ti dijete slijedeći put dobije antibiotik bez nalaza krvi ili brisa nazovi zavod za javno zdravstvo i ispričaj na koji ti način dijete dobiva antibiotik i da li je to u redu.
    Što se tiče kozica-
    1. kaj se ne bi trebalo golim okom skužiti ak je dijete imalo kozice? ( na mojima se vidlo iz aviona ).
    2. nije li tak malo dijete zaštićeno još uvijek preko tebe od kozica?

Što se tiče korištenja fiziološke- ja sam na barem 15 strana pitala da li može biti štetno i da li se može predozirati ( to je iz doba kad sam postala prvi put mama ) i svugdje je rećeno NE ! Da te utješim ja kupujem fiziološku u pakiranju od pola litre i tek sad nakon ohoho godina mi zna potrajat po tjedan dana ( s tim da ih sada i inhaliram s fiziološkom ).

što se tiče zelenih balaca- misim da oni samo označavaju da je u nosu prisutna bakterija protiv koje se tijelo ( nešto u nosu, nemam pojma što ) bori. Nisam nikada čula da zelena boja znači da bolest prolazi . Ali zato znam da dijete ne treba popiti antibiotik ako ima samo zelene šmrklje ( info iz zavoda za jav. zdr. ).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa Vidi poruku
    audrey, moj mali ima 4 godine i ige preko 5000.. tak da nema tvoj tak puno.
    mislim da ovo dovoljno govori da sam bez teksta................osim ak vi ne pričate o nekom drugom Ige-u

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Već sam htjela zvati Zavod za ajavno zdravstvo u Zagrebu i pitati zašto ne mjere koncentraciju peludi u zraku. I onda malo guglam po internetu i naiđem na mjerenja u Virovitici i Slatini:
    http://www.zzjzvpz.hr/izbor/pelud/pelud.htm

Ako se otvori Excel file, može se vidjeti kako je velika koncentracija peludi lijeske bila sredinom siječnja
    Monitoring peludi 2011. (.xls)

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Što se tiče alergijskog testa - pa napravi ga negdje drugdje. Uostralom, ne daje uputnicu Srebrnjak nego tvoj pedijatar. Niti ga ne plaća Srebrnjak.

I vjerojatno ti nisu rekli da je prick skup- mislim da je skupo raditi specifični IgE, a on se radi tek kad se pokaže reakcija na pricku.
    Ne kužim, nama je pedijatar dao uputnicu za pregled na Srebrnjaku, a onda je liječnik kojem smo došli na pregled odredio na što će ga testirati, i to smo isti dan tamo i obavili. Ne znam da li pedijatar uopće može dati uputnicu za alergološko testiranje samoinicijativno, bez mišljenja i preporuke stručnjaka.
    Da, baš za specifični IgE koji se određuje iz krvi nam je liječnik rekao da je skup, i da njega ravnatelj zove na razgovor ako on odredi pretragu na više od 3 alergena ukoliko ne postoji pokazatelj da bi ti alergeni mogli biti uzrok. Mi smo svoja 3 'ispucali' i rekao mi je da nas ne može više slati na pretrage jer ne postoji konkretna sumnja na neki drugi uzročnik.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se u uputnice ne razumijem. Ali mislim da kada idem alergologu/pulmologu na pregled, pedijatar mi npiše na uputnicu : "pregled i obrada"

Mi smo drugo prick testiranje radili na Rebru i sigurna sam da nismo imali uputncu za prick, jer sam se iznenadila kada su nam ga napravili (jer smo godinu prije isto napravili na Srebrnjaku)

Za specifični IgE, uputnicu mi je dao pedijatar i napravili smo ga u Klaićevoj, jer na Rebru to ne rade. Mi smo ga radili za 4 alegrena, i to ona na koje je prick bio pozitivan. Od ta 4, iz krvi se vidjelo da je na 3 alergična a jedan je rezultat bio negativan.

S time, da mi imamo sezonsku alergiju, pa i po simpomima se moglo posumljati na što je alergična.

Kada smo prvi put radili prick na Srebrnjaku, htkjeli su napraviti samo za inhalacijske alergene, a ja sam zamolila da naprave na nutritivne i to su i napravili. Tada nam je testiranje bilo u sklopu dnevne bolnice, pa su odmah napravili i specifični IgE.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

tajchi, da to je ukupni ige..prvo sam bila šokirana kad sam vidla nalaze..ali, sad me više taj ige ne dira previše..
    možeš ti imati ige 150, pa jače i gore simptome, od nekoga tko ima i 10000 ige..tak da to nema veze..
    a, objasnili su mi, tj. dr.R. mi je objasnio da ima tako visoki zato jer je jaako alergični naneke stvari ( provjereno preko pricka i spec.ige), i otud tako visoki titar ige-a..on je u biti pravi alergičar i bude cijeli život na nešto alergični..

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala cure

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Za kozice nažalost mogu samo reći da nisam sigurna - dora je imala svega 10 plikova aj a sam stalno čekala kad će ih izaći moooorrree. i kad smo konačno otišli pedici ona je rekla da s obzirom da vidi samo kraste ne može potvrditi ali isto tako da beba iako je isključivo sisala a i mama je imala kozice može oboljeti.
    ovo za fiziološku me zbunilo - jedan ped. zagovara "higijenu nosa održavati ispiranjem fi. otopinom više puta dnevno" a drugi je apsolutno protiv toga jer se tako oštećuje sluznica nosa- zato sam i pitala
    vađenje krvi - e to mi je koma
    zasad se inhaliramo ventolinom i flix. temp. nismo više imali pa nije uveden antibiotik
    hvala ak bude još šta zbunjujuće javim

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

za sve koji se pitaju da li je pocela sezona polenizacije u zg.... u petak sam kontaktirala gospodu u HZZJ mailom i dobila od nje odgovor da vec nekoliko dana prate koncentraciju peludi, ali je nije bilo jer je svaki dan bilo jako hladno i magla. potrebna je odredena temperatura da bi se pelud otpustao. napisala mi je da se ovaj vikend ocekuje pocetak cvatnje lijeske i da ce u pon objaviti na internetu friske podatke. mene mucilo koliko su oni azurni u objavljivanju mjerenja pa sam joj poslala mail jer su moji astmasi alergicni na lijesku (izmedu ostalog).

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znaš kaj, ona nema pojma. Lijeska cvate već dugo. I to je sigurno. Kako je moja curka alergična na lijesku, tako ja već znam gdje su mi stabla u blizini, pa onda lijepo pogledam.

Već sam "Štamparu" htjela slati mail, ali to uopće nema smisla. Zvala sam ih prije par godina, i teta je bila jako ljubazna, ali je očito neefikasna jer prekasno počne mjeriti pelud u zraku. A i nisu ažurni na svojim stranicama. Tako da je meni jednostavnije samoj "mjeriti pelud okom, odnosno zdravim razumom). Lijeske ima i po samom centru grada tako da to uopće nije problem.

vitika, ne znam u kojem si dijelu grada ali ja svakodnevno prolazim kraj lijeske u cvatu u Ilici kaod likovne akademije, ima je na Šalati, a i jedna je u Medvedgradskoj, baš pokraj slane sobe u koju idemo. To tetino, da će lijeska početi cvasti uskoro mi je užasno smiješno, jer ja olčekujem da će ubrzo prestati.

Možda bi mogla uslikati ta drveća u cvatu i poslati u Štampar

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

zivim na vrbiku i bas nemam lijeske u blizini. znam samo da je ovaj vikend bilo peludi. pa to je grozno ako lijeska vec odavno cvate a oni iz HZZJ nama govore da nema peludi u zraku. nije njima ocito jasno sto to znaci za sve alergicare.
    Nanoi Beba ne bi htjela dovodit u pitanje tvoju procjenu, ali moram te ipak pitati da li su stvarno rese na lijeski bile skroz rasirene i kad ih taknes otpustale pelud prosli tjedan? ovo pitam samo zato da ustanovim da li da vjerujem njihovim mjerenjima ili da ih odbacim.
    kad pocne svasti breza ja sam tako jadna (moji su najvise alergicni na brezu) da bi najradije isla sjekirom i posjekla sve. svi parkici u kvartu su nam puni breze...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •