Aaa Denny koja lijepa slikica.
Ja ću doći na kavicu samo ne znam gdje je taj Keko.
Denny, bebica/e su preslatke..kako ces ih u pocetku razlikovati
Ja necu moci na kavicu, a jedva sam cekala da vidim trudnice...moze repriza negdje poslije desetog..nadam se da ce se i blekonja pridruziti sa svojom ljepoticom
A imam i jedno pitanjce..mm i ja se spremamoza postupak (upravo gutam DHEA i dok ne popijem 3 kutije ne idem). Trazim za mm tribestan po cijeloj RH i nigdi ga nema ..zna li ko mozda ima li u ST ???
Malo sam padobranac na ovu temu, no u potpisu vidite koliko se mm popravio spermiogram u samo 6 mjeseci. On je koristio bioastin 1 dnevno i centravit multivit. isto jedan dnevno. Jeo je i više sjemenki suncokreta i buće. Ne znam je li to imalo takav veliki utjecaj, ali eto, naše iskustvo je pozitivno
Ja sam tribestan prije 2 godine kupila u ljekarni na pazaru. Ne znam imaju li ga i sada.. I to mu je rok bija opasno pri kraju..
U ljekarni nasuprot pravnog faksa mogu ti ga naručiti..
Hvala cure, probat cu bioastin... pitala u ljekarni imaju li zamjenu za tribestan (navodno ga nema vec mjesec dana na cro trzistu), a oni kazu nema
aleksandraj, možete probati i Symbion. O njemu se baš ne piše na forumu, ali MM-u se spermiogram popravio baš od njega. Nije mu se promijenila dijagnoza, ali mu je broj pokretnih skočio s 8% na 34%, što nije za baciti. A od bioastina nije imao nikakvih poboljšanja.
iako smo svi vezani emotivno za virusa, fakat je dole zadimljeno...ja to više zbog vas nego zbog sebe jer vi ste prave trudnice a ja samo čekalica bete.....ili "sigurno trudna dok se ne dokaže suprotno".....naime, nasuprot crkve koja je poviše CIta, ulaz je na parkiralište i tamo je ZABA. e a kraj te ZABE je pekarna s kafićem Keko.....ja ću još vidit do kada popodne rade jer mi je to blizu posla pa ću skoknit u utorak. mislim da je tamo zdravija atmosfera......a ako to propadne onda u Virusa, haj hoj.....
Vidiš kako je to individualno... MM se dijagnoza popravila čak 2X, a broj progresivno pokretnih je s 19% skočio na 44%, a onih razreda B i C s 12% na 20%. Osim toga koncentracija u volumenu se povećala s 15 na 22mill/mL, a morfologija popravila za 2%.
Teško je išta preporučati, kad svaki organizam reagira na svoj način... Evo ja sam nedavno bila na punkciji i transferu, a trebala je biti inseminacija, sve zato što sam jako reagirala na klomifene i dobila 4 folikula. Druga jedna cura je bila na jakoj stimulaciji, gonali, menopuri... i dobila svega 2 folikula, 2 j.s. i ni jedna se nije oplodila...
Imate i zgodno mjesto "Rusulica" u onim neboderima južno od Cita, prođete skalama prema moru, pa niz skale uz Dionu, ex. Gavrilović. Na pola tih drugih skala je restoran Rusulica. Mislim da neće imati ništa protiv ako samo dođete na kavu.![]()
evo upravo se vratih sa folikulometrije...inseminacija je zakasaza za sridu ujutro...
moj nalaz je : endometrij 6-7 mm....desno 19 i 24 mm folikuli, a lijevo 2x17 mm..
curke šta mislite jel ovo dobro???... meni ovo skroz dobro izgleda s obzirom da sam na prvoj inseminaciji imala samo 1 folikul prikladne veličine..
doktor kaže da su klomifeni i jajnici dobro odradili svoj dio posla...
Ja sam imala 4 folikula i dr. nije htio riskirati višeplodnu trudnoću i prebacili smo na IVF umjesto inseminacije...
ma slave to je super za klomifene!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sridu
ova rusulica mi je malo komplicirana, em ne znam šta je južno šta je sjeverno, em ne znam di je diona...
dakle u keka nema pušenja?
šta je sa onim kiksom, točno preko puta crkve do cita? jel se tamo puši?
Denny,prekrasno je vidit tu malo prelijepu curicu koja gušta sa sekicom u maminom trbuhu.Koja sreća,dvostruka sreća!
Punky, onda ću pojednostavniti.![]()
Oni veliki bijeli neboderi šta su ispred Cita, put mora...? Ulica Dinka Šimunovića?
Do njih vode skale. Na vrh skala su neboderi, odma na "trgiću" uz nebodere je Diona. Uz Dionu skale za put doli. Na pola tih drugih skala je Rusulica.![]()
Ali, ajdete vi di znate da me ne bi spominjale.![]()
Pozdrav svima...
Čitam vas već neko vrijeme i evo odlučila sam se javiti s jednim pitanjem...
Do sad sam bila pacijentica na VV, a sad razmišljamo o prelasku u drugu kliniku. Naginjemo na SD, ali ova blizina St ( mi smo u Benkovcu ) mi se čini kao veliki plus za kliniku Cito.
E sad, negdje sam pročitala da je tamo moguće ići na postupak na teret HZZO-a, da li je to istina i znate li kolike su kvote za takav postupak? Postoje li prioriteti i sl? Informacije radi...
Hvala unaprijed...
P.S. Svima vam želim uspjeh u vašim postupcima...
dobrodošla.....
ja za polikliniku Cito, njihove doktore, sestre, postupke, odnose.....imam samo riječi hvale, a s obzirom na blizinu Splita, možda je to i opuštenije malo nego putovati u zagreb.....u citu je moguće ići i u postupak preko Hzzo-a, ali mislim da su već popunili kvotu za 2011. U svakom slučaju, najbolje je nazvati, otići na razgovor i sve ispitati na licu mjesta....
Kratka 22, 2010 preko HZZo je popunjena. Ja sam se u prosincu 2010 (za svaki slučaj) predbolježila za siječanj 2012.
Ali, ako ikako možeš financijski, kreni što prije, zbilja zaslužuju sve preporuke. Sretno.![]()
Maja_st, malo je bolje.Grlo više ne boli... nos zalijevam sa Streimarom. Ide. Činimi se da mi je pomogao recept od Miki: 1 limun, 2 naranče i puno meda. Popiti više puta na dan, (ne dodavati vodu)... Probaj, čak ako i ne pomogne za prehladu, zdravo je i ukusno.
![]()
Kako se držiš osim prehlade?
Mi smo kandidati isključivo za ICSI, loš spermiogram...
doduše, sad bi ga trebali ponovit, nismo odavno...
Ništa, poslala sam par mailova, probat ću zvaz za konzultacije, pa ćemo vidjet...
Još važemo, u fazi smo odluke, SD ili CITO...
A koga od dr. tamo preporučate?
katka, najbolje pitati dr. Ja npr. nemam sanse na besplatni postupak zbog visokog FSH i godina...![]()
aleksandraj, tako su ti rekli? di to piše u zakonu?
cure, nemojte se ljutiti, ali meni se ta rusulica ne traži.
mene čak ni dim iz virusa ne smeta.
dakle - opcije stoje: ta dva kafića preko puta crkve kraj cita keko i kiks ili virus.
ajmo lipo glasati pa di nas bude više, tamo idemo.
moj glas ide virusu, bez obzira na moju trudnoću.
tko misli doći u petak u 18, molim vas neka glasa. pa kad izglasamo onda ćemo napisat kako ćemo biti obučene da se uspijemo naći![]()
a možda crveni karanfil u zapućak, ili ona plastična korica iz Cita kao znak raspoznavanja?![]()
ja ću pokušat zaminit smjenu,a ako neuspijem nadam se da ću vas upoznati na nekoj drugoj,dugoj kavici
inače,sutra mi je 6-ti dan femare,pa sam sutra na pregledu.nadam se da sam reagirala![]()
evo cure, nadam se da se ne ljutite, denny, ja, još 3 stare forumašice smo se dogovorile da ipak dejt bude u virusa i itekako bi volili da nam se pridružite. mislim da, ako nama sa 24 i 14 tt neće smetat sat-dva vrimena dima, da ni čekalicama bete ne bi trebao. ali svakome o svom guštu.
ja inače čamim doma po cile dane i izbjegavam kafiće i okupljališta, ali kad je bal nek je na vodi. mi smo nekako vezane za virus.
daklem: 4. veljače, petak, 18. sati, virus. vidit ćete jednu plavušu sa velikim stomakom i jednu kratkokosu smeđu visoku sa manjim i nadam se još 2 plavuše, dugokosa kovrdžava, i paž do ispod uha ravna plavuša.
(p.s. triba nam još boja da pobjedimo ove plavuše)
Bog cure ja ću nastojat doc na kavicu
Još se moram organizirat .
Evo nas u 20 tjednu i bili na uzv danas ,sve ok a i dobro nas je ispritiskao s uzv jer je bilo detaljniji pregled( mjerenja,brojanja itd.....)a na kraju nam je rekao da čekamo curicu !!!!!ja čak suzu pustila
a mm oduševljen !!
Denny super slikica tvojih srecica ....
Puuuuuno sreće svima u postupku ...
Curke i ja bih vam se pridružila!Iz Zagreba sam,dolazim u Cito sutra i ostajem do transfera.Ako me primate u društvo,bila bih vam zahvalna.Ja sam niska-crvenokosa..
mogla bih i ja doći da upoznam suborke sa foruma. Visoka, smeđokosa. Pinky da malo ovim plavušicama izmješamo boju
Na kraju ćemo izgurat sve pušaće iz Virusa![]()
neka nas onda u virusa.....ma kad ne smeta vama trbušastima, mogu i ja trpit dim.......nadam se da ću doći jer to ovisi o mojoj curici......ako bude htjela ostat s tatom.....ja sam smeđokosa....ako ne popi....do petka pa se pituram......
Što je to femara?
Mi smo u našem jedinom stimuliranom dobitnom postupku koristili gonal-f, i dobili super reakciju, čak malo i predobru, bila je cijela masa folikula, od toga nakon punkcije od 45 minuta, iskorištene 24 js, na kraju oplođeno 8 blastica, vraćena jedna ( na rubu HS - bio upitan transfer i bingo, evo i potpisa ).
Tako da, ako je to neka lakša stimulacija, pretpostavljam da bi možda moglo i to kod nas doći u obzir, jer ja očito dobro reagiram, ako je moguće s tim nastavit di Icsi...
Možda su mi zaključci malo nesuvisli, ispričavam se za to, ispravite me...
Svakako, jučer sam dobila povratni mail, javio mi se dr. Šparac, i rekao da dođemo na konzultacije pa ćemo se lako na licu mjesta dogovorit. Sviđa mi se ta profesionalnost brzog odgovora, i sam način pisanja, tako da Cito ima ogroman plus od nas, a još nismo ni krenuli...
Sljedeći tjedan skupljamo nalaze i zovemo za 1. konzultacije...
Posljednje uređivanje od katka22 : 02.02.2011. at 09:11
Da se nadovežem, dr. nas traži hormonalni profil, spermiogram...
E sad, s-gram bi radili privatno, u Zd, mislim da se može u Suncu. Može li mi neko to potvrdit, zvala sam ih par puta pa se ne javljaju. Što se tiče hormona, to je valjda ono 3.dc, zar ne?
mozes spermiogram napraviti u u cita kad budes isla na konzultacije ? mislim da je 300kn
I opet se moram nadovezati...
Dr. mi naravno traži i povijest bolesti uspješnog postupka, kaže da vidi kakav je protokol i stimulacija bila.
E sad, čitajući tu moju povijest bolesti, apsolutno nigdje ne piše količina stimulacije, piše samo što je korišteno, a ja se ne sjećam koliko sam točno ampula gonala primila...sjećam se samo da je bilo dosta...I sad sam baš malo zbedirana...tražila sam čak i tu na forumu, jer se sjećam da sam tada svakodnevno pisala izvještaje kroz cijeli postupak, ali sjećam se i da je forum nekako 2005/2006 bio pao i uništeno je dosta starijih info iz tog vremena, pa ja to ne mogu naći...
Što ću sada???
Spermiogram ćemo onda i napraviti u St...Znači, ako sve bude kako treba s nalazima, sljedeći tjedan smo na prvim konzultacijama...
![]()
Pa ništa! Donijet ćeš mu novo stanje hormona, ispričati što je i kako bilo, i to je to. Valjda će znati što je najbolje trenutno za vas. I ja preporučam da napravite spermiogram u Cita onaj dan kada dođete na konzultacije, nalazi su vam za pola sata (300 kn) i s tim idete odmah u dr. Samo to napomenite sestri prilikom naručivanja jer biolog taj dan/sat mora biti tu. SRETNO!
Gargamelice eto društva mojim curicama!
Znači VIRUS, PETAK, 18h.Ja sam plavuša s naočalama i primjetnim trbuhom.
I još se pitam ko li je ta paž plavuša?
![]()