Tibi i dječici veeeelika pusa
Cure držite se i samo pozitivno razmišljajte. Ovo je vaša godina i vaših slatkiša koji rastu ispod vašeg srca...
hej cure, javila mi se Tibi: i dalje je na tokolizi, do kada ne zna! radili su otkucaje, sve ok, jutros su joj radili OGTT, krvna slika je ok, čeka još nalaze urina i briseve. ne zna koliko će dugo biti. dr je komentirao minimalno 2-3 tjedna ako sve bude ok, ili do kraja ako bi se što zakompliciralo.
... što neće!
draga moja znaš sve, samo pozitivno kao i do sada!
hrpa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i tvoje bebice!
tamagoči, baš mi je drago da si nam se malo javila! dječica su ti
Rozice, novi avatar je predivan!danas sam se baš sjetila kako smo se u ovo doba prošle godine dopisivale i iščekivali rođenje Špire, a on sada već slavi prvi rođendan! ajme meni, meni je ova godina proletila!
osijek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skorašnji susret!
svima šaljem veeeeeeelike puse!![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za nasu tibi, bracu i seku! ostani nam i dalje tako pozitivna i bit ce sve ok do samog kraja!
roza špiro je med medeni! slika je prekrasna!
klarita,visnjabzara.............
koksy kako si nam ti? javlja li se bebac
mi smo vam bili na kontrolu i lipo smo narasli , sad smo veliki 60 cm i teski 6180.. sve je super, kontrola za 1 mj,i onda cjepljenje. kod nas danas bas lipo vrime, sunce i bas toplo, tako da smo iskoristili za setnju uz more, bas smo gustali.
jedan veliki pozdrav od mene koje nije bilo sto godina ovdje :sram:
Ma joj bas me brine to javljanje, vrlo malo me lupka i nikako da osjetim onako neke konkretnije udarce. Pod rukom se jos uvijek nista ne moze osjetiti. I svaki dan razmisljam jesam li ga danas osjetila ili ne... A i cini mi se da su pocele BH kontrakcije, ne cesto 1-2 dnevno. Eto nece mi ova trudnoca proc bez briga...
Bravo za tvog velikog decka! Stvarno je narastao!![]()
Posljednje uređivanje od koksy : 02.02.2011. at 22:30
koksy Mislim da ti je još rano za neko jako lupkanje, do prije 15-tak dana bilo bi mi normalno da ga ne osjetim i cijeli dan, pa onda briga, pa drugi dan nešto malo, treći ludnica, uglavnom bez pravila, a tek sad od 21 tj. je učestalije tj. svakodnevno po nekoliko puta, stalno ima nekog posla oko mog mjehura, mislim da nemaš brige!
koksy nisi razmišljala o kupovini baby watchera?
ja sam išla po njega, na kraju sam odustala jer sam i ovako bila jaaako paranoična, mislim da bi ovako bila cijeli dan prištekana na njega....
ali ako te baš to jako mući, kupi si, to je super stvar
ja se sječam da je bio oko 600 kn kad sam ga išla kupovati, možda možeš nači negdje rabljeni za manje novčića....
a drugi razlog jer upravo onaj zbog kojeg sam ja odustala...
kad sam bila na pregledu u Zagrebu rekla sam gin da sad idem to kupiti pa mi je rekla da ne uzimam to jer sam i ovako dovoljno paranoična....
i s watcherom i bez njega, paranoicno ces pratiti sve pa onda bolje da imas 'alat'
meni bi bio pristedio nekoliko odlazaka na hitnu ... sljedeci put cu ga sigurno kupiti
koksymislil da bi i ja bila bez njega inače bi stalno ga prikopčavala.Nemoj se brinuti, nastoj se opustiti.
Tibišaljem puno vibirca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ja sam bila posudila Rodin baby doppler, iskreno, slušala jesam u početku svako 3-4 dana, ali nakon nekog vremena sam se jednostavno opustila i zaboravila na to. Dala sam ga nekome negdje sa 30 tjedana trudnoće.
Koksy sad će se počet sve češće javljat a kad te uhvati panika, onda zoveš muža da ti rastrese stomak, tako je mm budio Špira kad se ne bi javio po cijeli dan![]()
Drage moje, evo malo i nas...
nemam net kod kuće tako da se ovako povremeno krpam kod dobrih duša...
inače, mi smo super, umorno, malaksalo, sa mučninama, ali super! bili smo prošli tjedan (17/18) na pregledu i za sada je sve u redu!
u međuvremenu su nam izgubili nalaze sa kombiniranog probira iz krvi za downov i spinu, imala sam neku bakteriju, i prijateljica je izgubila bebu sa 25 tjedana...
kao da se za svaku lijepu, dogodi neka ružnija stvar...
ali gledam vas i slušam, lakše mi je uvijek kada pročitam neku lijepu pričicu ili pogledam nove sličice u avatarima
šaljem vam puse i čujemo se uskoro sa nalazima sa anomay scana u 20. tjednu...
mala laiadrago mi je da je sve ok.Šaljem ti puno ~~~~~~~~~~~~~~ !Ti si jedna jaka žena!
mala laia pa mi cemo skupa imati veeelike trbuhe, meni je termin 10.7.
Kako su ti izgubili nalaze? I sta sad s tim?
Narucila sam se danas kod Hafnera tek za 23.2. nema termina prije nikako. Nadam se samo da me nece pitat po sta sam dosla s obzirom da mi je trudnoca potpuno uredna...
E moja Roza di cu muza zvat iz Crne Gore da mi dode tresti stomak? Mozda ima neki susjed volje
Tibi~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~jos malo za tebe i bebolince
Velika pusa svima! (prelijena sam nabrajat)
Posljednje uređivanje od koksy : 03.02.2011. at 22:07
mala laia lipo ste vec dogurali, recimo skoro pa na pola puta. drago mi je da je sve ok.opet nam se javi kad stignes da znamo kako napredujete.
koksy draga,nemoj se puno zamariti, bit ce sve ok. to znas i ti i svi mi zajedno s tobom, znam da je lako sad pametovati... ali probaj se opustit i ne mislit na nista ruzno..
roza jesu li pocele pripreme za prvi rodendan? joj, kako mi je to proletilo, kao da smo jucer cekali da nam javis da si ga rodila a on vec rodendan slavi! saljemo punooooo pojubaca
tibi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
klarita kako si ti? bas mi je drago sta se odlucili na putovanje, super. bas dobro sta cete otici i malo se maknit od svih i biti sami.
visnja,mandy ja se jos uvik jaaakkkooo nadam vasem +
bzara kako tvoja cura?
osijek ako sam dobro pohvatala jesi ti ovaj cetvrtak bila narucen na pregled?
boxice kako nam ti i mali prijatelj?
mi smo dobro. moji muksarci vec spavaju. ivan je super. poceo se okrecati na bok sam, non stop nesto guguce, mase...
puno svima redom pojubaca iz burnog split!
Ja bila jučer na pregledu.
Otvorena prst i pol, pl. voda u redu, ctg uredan, trudova nema.
Kontrola u ponedjeljak opet!
Bebica je i dalje jako živahna, svako večer prije spavanja izudaramo tatu po leđima da malo i on stekne dojam koliko je živahna!![]()
osijekdargo mi je zbog tebe ~~~~~~~~~~~~~~~~
bambusja sam ok,pomalo tužna jer mi je jučer od kuma žena rodila i drago mi je zbog njih da je sve ok ali previše e veseliti ne mogu. Jednostavno pokušavam ali sve ih gledam s bebicama i jako teško mi je.
Klara mi je opet počela s pitanjima,pati što nije vidjela seku i kako su svi sada dobili bracu i seku a ona misli da neće nikad. Puno s njom pričam ali mi je jako teško što se muči i što je boli.
Hvala Bogu sutra lijep dan , ići ćemo u šetnju, odlučila sam da neću ostati čistiti kuću nego nas troje na zrak.
tibi tek sam jutros pročitala , 100% će sve biti dobro, smao treba izdržati čekanje i ležanje![]()
više popodne kad mi se vrati komp sa servisa......
ja sam vas samo došla sve čvrsto izgrliti i izljubiti :cmok!:
Ne znam zasto ali ova trudnoca mi upoce ne godi...Bila sam bolesna, na antibioticima, sad sam prehladena, dobila sam jucer 2 herpesa na gornjoj usni, skoro cijelu usnu mi zahvatilo, sve neki ogromni potkozni pristevi iskacu posvuda, posebno po ledima, ceste glavobolje a mene inace glava boli 2 puta godisnje... Sa Svenom sam nekako sva sjajila, ten mi je bio besprijekoran...
Ma mislim, jasno da cu sve to bez problema podnjet, samo nek mi moj bebolinac dode al ono, bas me fascinira koliko je svaka trudnoca razlicita.
I jos nesto, javila mi se jedna divna forumasica koja ce mi posudit svoj baby watcher
Danas ili sutra idem po njega i ne mogu docekat!
Nocas sam sanjala da su mi u bolnici rekli da nosim prekrasnu curicu i ja sam sva bila sretna kad sam Svenu objavila da ce dobiti seku. San je bio bas onako realan i ujutro mi je dosta trebalo da sama sa sobom rijesim da sam samo sanjala.
Cure moje drage, trudnice, mamice, trudilice...pusa svima!
da, isto kao i moja trudnoća s Vitom....katastrofa, u odnosu na trudnoću sa I.
bila sam uvjerena da je cura, baš zbog toga što se totalno razlikovala
mislim da je tu psiha veliki faktor
koksy to vjerojatno radi podsvjest i zelja za curicom. pa tko zna, mozda ipak bude mala mamina maza!
klarita i mi smo danas bili vani cili dan, i bas sam se sve osvrtala da te mozda ne ugledam.
tibi ~~~~~~~~~~~~~~~~
mandy kako si nam ti? jel i ti sa svojim curama gustas na suncu?
visnja nadam se da gustas u svom Zadru!![]()
Jao cure moje sto je divno cut malenokako snazno lupa!
Jest da sam ga jedva nasla a i cim nadem potraje 10 sekundi i beba se valjda okrene pa moram ponovno trazit a i moji otkucaji su glasni ali ipak, cula sam ga, variralo je izmedu 146-154 otkucaja i to je bas super!
Ova ginekologica mi jos nijednom nije pustila da cujem otkucaje, e sad mogu kad god hocu!![]()
koksy super!!! baš mi je drago da si uspjela nabaviti tu zgodnu stvarčicu, jooj kako ti zavidim što možeš slušati srčeko kad god se sjetiš.
tibi lutko drži se,mislim na tebe i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
bzara, roza, bambus, sara imate predivnu dječicu,a sad se jednom po jednom bliži 1. rođendan. Ajme, ča već?!
na kraju nismo bili vani jer je Klara od petka navečer počela povraćati i tako cijelu noć.Tek joj je danas nešto lakše. Tako propao vikend.
tibi, koksy, osijek~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
evo mene napokon sa vlastitog računala, 2 nove komponente i 700 hrk manje u džepu ( uf, slabo mi je došlo, pronašla bih 100 načina da bolje potrošim te novce)
koksy drago i je što imaš watcher, ali ipak pripazi da ti ne prijeđe u opsesiju ( ja se već vidim kako bih bila prikopčana 24h dnevno i ne bih išla ni u wc bez njega)
bambus mi smo jutros bili na kavi na rivi, ovi zadnji dani su divni....je li ti i Ivan uživate?
osijek čvrsto držim fige da porod bude brz i što manje bolan i da što prije držišiš svoju Kim u rukama
tibi , ljube samo izdrži koliko treba, vjerujem da je to sve iz predostrožnosti i za vašu sigurnost
ares da 21 tt, da ne povjeruješ kako je brzo prošlo
ira, mala laia, tamagoči
ja sam opet nabavila lh trakice , pa sad ciljamo O, ciklusi su mi se poremetili, sve nešto zbrda-zdola, pa tako i O šeta...
iva nadam se da oporavak teče po planu
mačkulina nisam te odavno vidila, šta se kod tebe događa ?
Drage cure! Prije 5 mjeseci i ja sam postala mama andjela. Jedan rujanski dan promijenio mi je zivot, slomio srce i urezao se vjecno u moje sjecanje. Beba i ja proveli smo zajedno 7 mjeseci, a tada nas je on odlucio zauvijek napustiti.
Necu vam pisati o porodu, boli, tuzi, bijesu, praznini, tupilu....jer sve ste vi to prosle. Pratim vas od tada stalno i navijam za sve vas.
Javljam vas se vise radi nekih tehnickih pitanja pa bih molila cure koje imaju iskustva da mi odgovore. Vidim da neke od vas prate trudnocu u Petrovoj. Neki dan bila sam prvi put kod dr. Djelmisa. Idem sutra u bolnicu na sve moguce pretrage, iako sam ih vec dosta i obavila. Rekao mi je da cu cim zatrudnim provest neko vrijeme u bolnici, do stabilizacije trudnoce. Je li neka od vas isto tako morala? Naravno da cu napravit sve, ali cisto da se psihicki pripremim na to. Takodjer me zanima kako ste zadovoljne s Petrovom, kako je tamo s posjetama, prati li neka od vas trudnocu takodjer kod spomenutog doktora.
Hvala vam unaprijed na odgovorima.
MarinA žao mi je da si nam se pridružila
Mnogo nas ovdje ima iskustva i sa prof. Đelmišem i sa Petrovom. Ne brini se, u dobrim si rukama.
Hvala cure.
Optimisticna....vidim tvoj datum u potpisu...8.8..... moj je 9.9....
današnji dan je jedan od onih kada zavidim vama što živite na moru
onaj miris mi je u nosu cijeli dan
marinA strasno mi je zao ....
mandy draga, bas smo se i mi nauzivali ovih dana na suncu.danas smo skoro cili dan bili vani, samo bili doma na rucku ( i to kod mojih roditelja), i nastavak na sunce.. bas je lipo.. samo da jos potraje koji dan.samo ti nama se trudi i vidt ces da ce se trud na kraju isplatit.
iiirrraaa evo i ja ti saljem malo morskog mirisa, i sutra dok budem pila kavu uz more, popit cu i jednu za vas!
klarita bas je za sta se curica razbolila.nadam se da ce joj brzo proci.
tamagoči kako si nam ti?
bzara draga nema te ovih dana. uzivate vas cetvoro po suncu pa nam se ne javljas. kad stignes, javi se...
osijek kako tvoja cura? jos samo malo ~~~~~~~~~~~ za nalipsi moguci susret!
tibi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
koksy nek si ti nabavila tu stvarcicu, samo da ti nama budes bez brige i da bebac mirno raste ispod maminog srceka!
Cure moram vas pitati. Što mislite da li je bolje kod prof. Djelmiša otići privatno ili se naručiti u bolnici kod njega?
boa, tesko ces do djelmisa u bolnici. naruci se privatno pa ce te on i sam uputit u bolnicu ako se sto zakomplicira. redovnu (bolnicku) ambulantu vise i nema. sretno
MarinA99žao mi je što si to sve prošla i pridružila nam se!
Klara je bolje, ipak nisma je jutros vodila u vrtić nego je s nama.Pozz
Hvala ti Kejt. Zaista si mi puno pomogla da riješim svoje nedoumice.
danas mi je došao i phd nalaz.....
uglavnom, piše da je bilo znakova upale u posteljičnom tkivu.... prokleta upala je izgleda napravila toliku štetu mojoj bebi( tako sam ljuta na svog ginića jer mi nije radio briseve na početku trudnoće
![]()
Upadam cure,ali htjela bi i ja na svom primjeru (sve je hvala Bogu prošlo ok) reć koliko su važni brisevi.I ja sam se počela naglo u 32 tjednu otvarat (druga trudnoća,prije 5 god),kao bez razloga,na SD su me odmah prikopčali na tokolizu,i napravili sve pretrage i nađeno mi je puno stanica Gardnelle,nadam se da sam dobro napisala,naravno da mi moj gin nije radio briseve,ali zato je sada moj BIVŠI gin!!!I mogu reći da je dr.Matijević inzistirao na porodu (34 tj)dok drugi dr.nisu,on mi je bušio vodenjak i nakon svega popričao sa nama i sve objasnio,plodna voda je već imala miris i ne bi dobro prošlo čekat do termina,i hvala mu na tome,sad sam opet trudna i jako bi voljela opet doći u ruke dr.Matijevića!
iva..da te utješim..na početku trudnoće izvadila Papu i briseve i bili ok.3 dana prije bila na pregledu, kompletna krvna slika, urin i sve ok. A ipak se desilo...izgubila bebu u 24 tjednu...šta reći...ponekad ima ljudske greške a ponekad jednostavno nema razloga
ivaiam ih nažalost tako nemarnih da je o tome suvišno govoriti.
draga šaljem ti![]()
Copy paste sa druge teme gdje sam krivo pisala: Cure samo da vam se kratko javim. U srijedu idemo dečkima na groblje, nismo bili već toliko dugo, vodimo Špira sa nama. Iskreno kad smo odlučili danas da idemo nekako me presjeklo u nogama, ne znam...
Ljubim vas sve, Tibi tebi šaljem brdo vibrica da te brzo puste doma da uživaš do kraja.
Iva nisi mogla znati, nekad se te upale skriju da ih nitko ne skuži, možda samo crp pretragom, ali ona opet ne pokazuje točno gdje i što.
Bok cure. Da se kratko javim. Bila sam danas prvi put u Petrovoj. Obavila hrpu pretraga. Najvise mi je drago sto sam obavila i testove trombofilije, nitko me dosad nije htio poslat na njih, iako sam trazila. Kazu da ne treba, jer se dogodilo prvi put????!!!!! Koliko puta bi mi to morale prozivjet???? Sve u svemu, prezadovoljna sam s prof. Djelmisem. Nekako bas ulijeva povjerenje.