Pokazuje rezultate 1 do 50 od 130

Tema: Žene su nekada imale više posla - mit ili ne?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da prostite, potrošački poroci su pi*din dim od problema i pi*din dim od stresa, u usporedbi sa stresom, kad ti je npr život ugrožen, kad ti je ugrožena egzistencija, kad su ti ugrožena osnovna ljudska prava, a ne možeš ništa.

dajte ljudi, to je vrhunac marketinga potrošačkog društva, to da su te uvjerili da si pod stresom jer moraš izabrati gel za tuširanje na polici s gelovima za tuširanje.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da prostite, potrošački poroci su pi*din dim od problema i pi*din dim od stresa, u usporedbi sa stresom, kad ti je npr život ugrožen, kad ti je ugrožena egzistencija, kad su ti ugrožena osnovna ljudska prava, a ne možeš ništa.

dajte ljudi, to je vrhunac marketinga potrošačkog društva, to da su te uvjerili da si pod stresom jer moraš izabrati gel za tuširanje na polici s gelovima za tuširanje.
    I danas jako puno ljudi ima ugroženu egzistenciju, ugrožena prava i sl. I danas mnogi sa strepnjom čekaju muža da se živ vrati s posla (policija, zaštitari, građevina, mungosi). I danas mnogi strahuju od ulice ako nemaju za ratu podstanarstva ili kredita. I danas ima samohranih roditelja koji rade 6-7 dana u tjednu samo za krov nad glavom i dovoljno hrane. Ali generalno je u tom smislu naravno postignut ogroman napredak ako gledamo 100 godina unatrag, ali mislim da je siromašnih po mjerilu vremena u kojem se živi uvijek bilo podjednako. Osim toga, ne govorimo li u zadnje vrijeme češće nego ikad o uništavanju srednje klase?

Cvijeto, ne znam na kog si se referirala, al samo da pojasnim da ja osobno kad govorim o stresu današnjeg vremena, ne mislim na biranje gela za tuširanje i sl. gluposti. Mislim na život u velikom gradu, kapitalističko radno vrijeme, prometne gužve i opasnosti, mobitele koji koliko su nam dali toliko su nam i uzeli i sl. Kad na poslu dobiješ laptop i službeni mobitel zna se što to znači- imaš bit dostupan i raditi kad god nešto iskrsne. Ne znam da li sam ikad više puta pomislila "Ima li ovo ikakvog smisla?" nego kad bi se kroz zagrebačku gužvu po sat vremena vozila kući s posla. A nisam radila na drugom kraju grada. Govorim o stvarima koje ne možeš izbjeći čak i kad si posložiš život tako da ne juriš za zaradom i potrošačkim vrijednostima, čak i kad osvijestiš što te živcira i radiš sam sa sobom na tome.
    (Sad će netko reći- kupi zemlju i odi živjet na selo. Možda jednog dana i budem. Ali to niti je svima zanimljivo niti dostupno.)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

X! Fakat totalna ironija, a cijele grane industrije (koja se ne percipira kao takva, paradoksalno) narastaju na relax-mitu kao rješenju za sve zdravstvene i ine probleme.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E pa o ovom prvom i govorim. Ne može mi netko reći da su žene nekada više radile kada danas neke žene rade k'o majmuni u firmama, i više od 8 sati, dođu kući, jedanko kuhaju, spremaju, brinu o djeci, razvažaju, dovažaju...
    Posao je neusporediv, ali je možda i gori od onoga, danas ću prati 5 podsuknji na potoku, baba će skuhat ručak, popodne ću u bašču, navečer na klupčicu. Ok, ovo zvuči idealno i nisu sve tako živjele.
    Egzistencija, da. Kada uzmeš kredit, vežeš se za švicarce i hop, za nekoliko mjeseci ode 500 kuna. Pa ti ne plate za posao kao mužu MarijeP pa neka ide u fuš. A ona neko odrađuje i svoje i njegovo kod kuće. E pa prije nije bilo tako većini. Imam osjećaj da je danas baš većini tako.
    I to je stres.
    Kupovanje gela nije stres nego gubljenje vremena kojega nismo svjesni, a pored svega onog navedenog gore si dopuštamo još i to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •