To je ipak onaj, po meni, subjektivni osjećaj, tko je koliko na prvom mjestu. Ono, sebičnost, komoditet itd. Nema nikakvog objektivnog kriterija za to. Neko će reći da je super prvo razmišljati o sebi, jer to garantira da će osoba bit zadovoljna i prenijeti dobre vrijednosti i dati najkvalitetnije od sebe drugima (uključivo djecu, unuke itd.), a neko će odlazak 3 sata vani dok je beba mala nazvat "sebičnošću" i "vlastitom komocijom". Ja tu nemam jednoznačno što je bolje, ali definitivno sam na strani nelijepljenja naljepnica i ne razmišljam u tim terminima.
Ondonso, mislim da je normalno da smo sami sebi na prvom mjestu. Ono, da je to dobro. Normalno je da su nam djeca, u nekoj živitnoj ugrozi, na provme, i njihov boljitak, ali, općenito, ako je mama sretna i funkcionira, funkcionirat će i dijete. Ne mislim da osoba od 60 ili 70 mora bit "na usluzi", primarno, stalno, većinu vremena nekome na stand-byju ili tako. Ironijom sudbine, meni stvarno sad jedna je, a možda bi drugačije pričala da nije, ne mogu znat.
Ne razumijem niti ona razmišljanja da je nemat djecu sebično... mislim, prema kome je to sebično? Možda je to baš nesebično - više resursa ostaje drugima. Itd. Općenito, ne razmišljam u smislu seibčno versus nesebično, osim toga, tko će to pak definirat, to je totalno subjektivan kriterij, osim nekih ekstremnih situacija.