Vikendom, kad imam dovoljno vremena, kuham često klasične juhe
- goveđa (s rezancima ili gris knedlima ili taranom.... po želji; moj brat je kao mali obožavao u tanjur razbiti svježe jaje pa na to staviti vrelu goveđu juhu). Dalmatinci stavljaju "konšervu" u neke varijante te juhe (paradajz kuhani na gusto, kao pekmez)
- juha od telećih kostiju (goveđe ne koristim jer je to premasno, ali voljela sam kao dijete taj "marbajn" namazati na kruh, posoliti i pojesti)
- pileća obična
- pileći "ajngemahtec" kak bi rekli zagrepčani i drugi žitelji sjeverne Hrvatske
- kokošja (ta može biti i bez povrća, ali treba biti stara masna kokoš - neizvedivo u današnje vrijeme...)

Za blagdane, kad imamo puricu (Božić) ili patku (Svi sveti) skuham juhu od sitnine, ali ni jedna mi nije dobra kao klasična pileća ili kokošja. Ne da mi se sad tu recepte trpati - to ima u svakoj kuharici.

U tjednu izbor juha je slijedeći:
- paradajz juha (sa zaprškom ili bez, kak mi puhne.... zadnje vrijeme češće bez)
- obična prežgana juha bez ičega (tj. s kockicama preprženog kruha) ili sa ukuhanim jajetom
- juha od grisa
- juha od kopra
- razne juhe od gljiva, pojedinačno ili sve zajedno (imam često suhe vrganje doma, šampinjone kupujem)
- juha od krumpira
- zagorski štrukli na juhu (može i "Ledo", nemam uvijek vremena mijesiti)
- juha od mrkve (sa češnjakom i celerom ili bez...)
- juha od šparoga (krem, koristim štapni mikser)
- juha od celera (isto krem)
- proljetna juha s graškom...

Ma ne znam, ima toga. Jel' dosta?