ajme slatkice koliko js! steta zbog hiper, ali glavno da te iskontroliraju i bude sve 5!
AuroraBlu, bas se nadam da ces biti prva vin trudnica od odmrzllih!![]()
ajme slatkice koliko js! steta zbog hiper, ali glavno da te iskontroliraju i bude sve 5!
AuroraBlu, bas se nadam da ces biti prva vin trudnica od odmrzllih!![]()
evo mene opet,bila sam danas na kontrolnom uzv nakon punkcije.jaka hiperstimulacija jajnika,jajnici i dalje rade,tekućina se nakuplja.moram opet ići u nedjelju na kontrolu.ako bude ovako ili gore morat ću ostat u bolnici ,da to oni riješe,tako da najvjerojatnije neće ni biti transfera.ako Bog da da se povuče ili smiri vraćaju mi 3 mrvice,a još 15 stanica su zamrznuli.jako sam tužna,jer na svu muku se još i to zakomplicira
slatkica, puno mislim na tebe, nadam se da će se sve to smiriti na vrijeme i da će biti transfera!
Slatkice, bila sam danas gore kad si došla. Odmah sam znala da si to ti. Držim fige da sve bude u redu!
Ivka, koliko klomifena i kojim tempom si uzimala / ili ćeš uzimati za IVF?
hvala
ispričavam se svim ženama koje su čekale ,pa i tebi što sam išla preko reda ali oni su tako htjeli
kako si znala da sam to ja
trudim se piti što više tekućine i što više mokriti,mada mi je muka svaki put i svaki pokret me boli.jadni jajnici ispikani 20-tak puta svaki ,a oni uredno i dalje stvaraju folikule,blago meni![]()
slatkice i dalje pij puno tekućine i miruj što više, želim ti da se što prije oporaviš!!!
jesu li ti rekli šta će biti sa embrijima, tj. ovim jajnim stanicama koje su oplodili ako neće biti transfera?
[QUOTE=slatkica;1801364]hvala
ispričavam se svim ženama koje su čekale ,pa i tebi što sam išla preko reda ali oni su tako htjeli
kako si znala da sam to ja
Slatkice, nemaš se šta ispričavat za čekanje. Ono u petak je bila totalna ludnica. Sve smo se u čekaonici složile da skidamo kapu cijelom osoblju kojom se to brzinom i predanošću radi. Svaka čast. Lijepo je to vidjeti. Same pohvale.
Čim si ušla sa suprugom u čekaonicu i kad ti je ona teta (ne znam jel teta čistačica, uglavnom nije sestra) odmah donijela stolicu i pitala te kako si danas, a i kad sam vidjela da te boli, odmah sam povezala s tvojim postom kad si se javila poslije punkcije i znala sam da to jedino ti možeš biti. Želim ti puno sreće, da ova hiperstimulacija prođe, i da ti što prije vrate tvoje mrvice!
Ja sam danas bila gore na prvoj folikulometriji i javljam da nam je slatkica završila na odjelu. Danas joj je bila gora situacija nego u petak.
Žao mi je, no bolje da je gore gdje je pod konstantnom kontrolom. Ako je netko zna osobno, neka je puno puno pozdravi. Sada mora lijepo ozdraviti da joj mogu vratiti njene smrzliće
Drage moje, evo da podijelim svoju sreću i s vama ovde-bila sam na uzv jutros, sad sam 11 tjedana trudna, s bebom je sve ok, mahala mi je i igrala se sa pupčanom vrpcom. Nuhalni nabor je ok tako da sam se riješila svog najvećeg straha. Također, hematom koji se nalazio oko cijelog ploda netragom je nestao-živila homeopatija!!! Sad ne moram više strogo mirovati na sigurnijem sam terenu. Ipak, gin mi je savjetovao da obavim i onaj probir, ali ne 3 nego neki napredniji 4, navodno da je puno točniji. Eto, sad dalje polako i smireno![]()
kinki, predivno! Čestitam, zaista si blagoslovljena! Želim ti prekrasnu i mirnu trudnoću!
Bravo Kinki, jako lijepe vijesti. Želim svima uskoro da pišete takve postove!
Ja sam jučer bila na 2.folikulom., ostala su 2 folikula po 16mm, na svakom jajniku po jedan. Sutra idem na 3.uzv i po svemu sudeći, punkcija u petak.
Ivka, onda smo skupa na punkciji u petak. Ja sam sutra na štoperici.
Drage moje , jel si vi same dajete štopericu ili idete u prizemlje na pikicu? Moja je večeras u 22h pa sam ja to sama mislila obaviti.
Ja uvijek odlazim u prizemlje. sutra imam dobiti 2x Brevactid u 22,30.
Onda ću i ja večeras prošetati do prizemlja. I ja sam dobila 2x Brevacti.
Nisam ni znala da se može doći u prizemlje. Treba li im se najaviti, ili? Ja sam si prošli put sama dala brevactide, u kupaoni pred ogledalom u guzu![]()
Ja sam naučila muža da mi on da štopericu,ili nek me vozi negdje, onda mu je ipak lakše da me on pikne....
Molim informaciju, obzirom da ću uskoro na punkciju, da li je i ovdje preporuka iza ET mirovanje, ili je to na izbor, ili ovisi od slučaja do slučaja, ja sam do sada uvijek bila doma do bete...
I ako znate koji je dan obično punkcija....ja sam u srijedu na prvoj folikulomet. nešto mi se čini da ću na punkciju onaj idući tjedan...
ja bila u heinzlovoj na hitnoj, bez beda me piknuli!
Aurora, samo dođeš i pozvoniš, primi te uvijek neka ljubazna sestra iz hitne; nema čekanja a ne moraš kupovati ni iglu.
Obično samo pitaju kod kojeg si doktora.
Hmmm, ja nisam iz Zagreba...imam dvije medicinske sestre u susjedstvu pa sam mislila jednu od njih zamolit da me piknu ili mi je druga opcija otići na hitnu.
Da li dobijemo i igle ili ih moramo same kupovat?
Ne, na odjelu ne dobiješ igle, pa ako ti ih netko daje doma moraš ih kupiti, a ako ideš na hitnu u Vinogradsku ne trebaš ih kupovati.
Ivka, igle i špricu sama kupiš. to ti sve zajedno ne dođe više od 1 kn. Treba ti šprica od 2 ml, jedna debela igla za miješanje 2 brevactida i otopine i 1 najtanja moguća za pikanje (traži za intramuskularno u stražnjicu)
curke: ivka, brigitta, Aurora, andream ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~sretno![]()
Hvala sretna, nadam se da i mi uskoro budemo sretne....
helooo curke, redovno vas pratim a danas sam se reg tek.....u 3mj krecem na IVF kod dr T. trebala sam i 1mj ali sam u 11mj imala vanmaternicnu pa samo odgodili zbog laparo...e dali koja zna za nekakav smijestaj kod vinogradske, sobu....hvala van unaprijed. inace sam iz Vukovara
helllo curke.....nova sam ali vas redovno pratim....cestitke svim trudnicama. inace ja krecem u 3mj sa pikanjem. pitanje jedno, ima li kakav smijestaj u blizini vinogradske, ja sam iz Vukovara?????
Drage curke, ima li kakav smijestaj u blizini vinogradske???? hellp
eminas, evo nesto blizu.... http://free-zg.htnet.hr/muzar/hr/sobe.html
Molim nekoliko servisnih informacija od iskusnijih suborka iz V... U koliko sati se dolazi na punkciju, koliko se zadržiš , da li iza p. možeš ići raditi...u koliko sati dolaziš na ET, kolko se zadržiš u bolnici, da li je isto i vikendom...za anesteziju sam već pročitala....da li mogu uputnicu donijeti naknadno, malo mi je vremenska frka dal ću sve stići uz posao....
na punkciju se doalzi u 8 ujutro, a kad si gotova to se ne zna... nakon punkcije lezis jedno sat, sat i pol, dva (ovisi jel na zivo, jel sa onim koktelicem ili anestezija)... ja sam obicno do 12 vec bila doma. a za posao, ovisi...
ja sam kad sam bila u prirodnjaku dosla u 8 na punkciju, a vec sam u 20 do 9 isla doma... (jer nisam dobila nikaj protiv bolova pa mi u biti nije bilo nista)
transfere sam imal u saroliko vrijeme... ovisi koliko je puncija taj dan pa prema tome narucuju... nekad sam bila u 9 a nekad u 11 na transferu.
i nema veze jel radni dan ili vikend... sve je isto.
za uputnicu nisam sigurna dal mozes bez nje jer se moras prijaviti u bolnicu... to treba pitati sestre.
nadam se da sam pomogla...![]()
Zeena, hvala na odgovoru... ne znam koliko cu čekati ET( valjda ga bude...) pa mi se ne ide na bolovanje samo za 1 dan, ak mi bude ok ja bi išla raditi, ne znam kakva je preporuka....
Ako si u stimuliranom postupku, i da hoćeš ne vjerujem da bi mogla ići radit. Kao prvo, budeš zamantana od anestezije, drugo možda te bude bolilo i par sati poslije, a treće-nakon punkcije se preporuča taj dan mirovati da ne bi došlo do kakvih komplikacija. Ne isplati ti se riskirat komplikacije pa da kasnije izgubiš bebu radi nekih hematoma i gluposti. Ja sam prošla 5 punkcija a odmirovala sam samo 2-nakon jedne jer me bolilo i nakon zadnje jer sam dobila anesteziju pa sam bila smantana.
Zadnja je bila i dobitna. Jednom sam nakon punkcije otišla u shopping i završila na hitnoj, ležala u bolnici do transfera. Pa ti odluči. Bitno je slušat doktora i sestre, čak i kod nekih stvari koje ti se čine nebitne. Ništa nije nebitno. Da sam bar ja to prije shvatila![]()
Kinki, hvala na savjetu, bila sam i ja više puta na punkciji.... uglavnom sam išla raditi, nisam imala većih bolova, nikad nisam imala puno folikula, pa ni sada ih nije puno, ali ipak bolje ne riskirati, s te strane imaš pravo....rekla sam da ću se ovaj put stvarno paziti
Da se javim...jučer prvi ivf., tj.icsi u životu, prvi postupak uopće, od 2 folikula imamo jednu stanicu i sutra transfer. Moram priznati da sam očekivala da će jače boljeti, ali ovo je i više nego podnošljivo. Pik u jedan jajnik, pik u drugi i gotovo. Malo me jučer i danas bolucka trbuh, ali ništa strašno. A koktelčić je prva liga. Vrti ti se sve u 16Pozdrav curama koje su bile sa mnom, nadam se da nam je Lidija dobro!
Andream, kakve si ti novosti jutros saznala? Jel se vidimo sutra?
ivka draga, jedna ali vrijedna, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da prvi ivf bude bingo!![]()
ivka,
nadam se da će nam objema današnji transfer biti dobitan. A sad nazad u horizontalu![]()
samo da vas podsjetim da su trudnoće sa 4staničnim 2dnevnim embrijem itekako moguće![]()