Tikice molim te u kojoj kombinaciji (proizvođač)uzimaš taj omjer B6 i B12,ja ne mogu nać nigdje.
Tikice molim te u kojoj kombinaciji (proizvođač)uzimaš taj omjer B6 i B12,ja ne mogu nać nigdje.
Malo da vas oraspoložim! Idem jutros kod moje soc.gin. po uputnicu za papu i briseve (zbog nadolazećeg ICSIa) i upitam sestru da li mi može doktorica napisati uputnice za imunološke pretrage koje sam skinula sam ovog foruma, ali i nekih drugih. Onako, ispod oka, kažem ja njoj da ih ima malo više, pa nek napravi šta može. A sestri ispale očikad je vidjela spisak i lagano vrisne "Maaaaalo višeee???"
Ali ništa nije dalje komentirala, osim da će me zvati!Tu im šaljem veliki bacin!
netko je pisao da je vadio homocistein na VV...koliko se čeka nalaz...??
tnx..
Kiara, ja vadila homocistein danas na VV-u. Rekli su mi da ću ga dobiti doma poštom za 2-3 dana.
Taj odgovor me je vidljivo ugodno iznenadio pa su mi objasnili da sve nalaze šalju četvrkom (ako se odlučiš na pošta opciju), a ja sam si to protumačila da će nalaz onda valjda biti gotov već danas i odmah će ga poslati pa onda treba 2-3 dana da pošta stigne.
Dakle, ovisi koji dan si vadila homocistein, nalaz se čeka do tjedan dana maxi.
A ako ti je i to puno čekati, možeš otići po nalaz i sama, a u tom slučaju pretpostavljam da bi ga onda mogla pokupiti već sutradan, koji god dan si ga vadila.
super...hvala Miki...
sutra ću si izvaditi krv pa im poslati...
znači u ponedjeljak bi mogao biti nalaz..brže nego sam mislila..
Kiara, da, četvrtkom šalju nalaze, tako da, ako ideš danas, a hitno ti je, bolje da onda po nalaze odeš sama jer ćeš inače čekati do sljedećeg četvrtka da ti ih pošalju.
I sorry na mom zbrčkanom postu, već samo pomalo spavala kad sam ga pisala pa sam ga malo zakomplicirala.
Za svaki slučaj još provjeri sve to s njima kad budeš tamo jer ja nisam s njima razgovarala ciljano o roku podizanja nalaza direktno kod njih, više sam to sama zaključila iz toga što su mi rekli da nalaze šalju poštom četvrtkom i da ću ih dobiti već za 2-3 dana (a jučer kad sam bila kod njih je bio četvrtak).
konačno izvadila krv...
5 epruvetica poslano u Vinogradsku i 1 na VV...
E SAD ME FRKA NALAZA...
Kiara, što su ti rekli za podizanje nalaza homocisteina na VV-u? Hoćeš ga onda moći podići već u ponedjeljak?
da u ponedjeljak gotov nalaz...
al 3-4 tjedna čekanja u Vinogradskoj...ajme meni kak je to dugo...
Ja sam jučer zvala Vinogradsku za nalaze. Vadila sam krv prije dva tjedna...i naravno, još nisu gotovi.
I meni su u Vinogradskoj rekli da ću nalaze za trombofiliju dobiti doma poštom za mjesec dana. A ako ne stignu do onda, da ih zovem.
Drage moje,ja sam ovdje nova .Vidim da većina vas ovdje ima dosta "staža" pa bi mi možda koja znala odgovoriti ako je u ovo zadnje vrime radila PAI-1 i homocistein da napiše di i koliko se čeka na pretrage? Znam da na Rebru nema reagensa i to već duže.Vinogradsku zovem kažu da oni to ne rade.Privatno podosta skupo tako da mi izgleda ostaje samo čekati i čekati,a ja baš nemam previše vremena za čekanje.Nakon dva spontana i masu pretraga još mi je to ostalo za obaviti a nemam gdje.Inače imam 38 godina tako da mi je sve ovo dosta frustrirajuće!
lo-lu PAI-1 sam prošli tjedan izvadila u Vinogradskoj...a homocistein na VV,jer Vinogradska nema reagensa za homocistein..
u Vinogradskoj se ne čeka,dođeš u jutro i izvadiš...
na VV par dana...treba se naručiti..
evo isti slucaj..da.
bas danas sam dobila nalaz homocysteina, 8 (ref <12). dakle ok.
da li smo unatoc normalnom homocysteinu ugrozenije sto se tice smetnji pri ugnjezdjenju nego ostali?
meni nisu radili B12 i folate..no obzirom koliko se kljujkam vitaminom B i folnom, ne bi ni dobili pravilnu sliku..
Posljednje uređivanje od spodoba : 03.02.2011. at 15:57
Ako sam dobro shvatila, endo otežava implantaciju. Navodno od trombo stvari još i PAI 4G/4G. Treba sve isprobati i sve pogledati, ali najrealnije je da se to svodi u potragu za dobitnim embrijem, na što utječu i godine, ali i te neke druge stvari.
da vas pitam....planiram isti dan vadit i FSH,LH,AMH i krv za trombofiliju...sve u Splitu...e sad jel smeta sto cu vadit za vrijeme menge krv za trombofiliju???
Jelena jesi li ti dobila one nalaze, kod mene još niš novog nije stiglo, stvarno me već živciraju!
Ja sam dobila sad sve osim B12, bila sam u petak gore. Ove za urođenu trombofiliju čekam još iz Vinogradske. Svi vele još cca 2 tjedna.
Meni je danas gotov ostatak nalaza (mthfr, pai, f II, f V) u Vinogradskoj (od 7.1.), sutra idem po njih.
evo i ostatak mojih nalaza ,a danas su mi izvadili još pola litre krvi i radim još hrpu nalaza,i još mi je spec.transfuziologije preporućila da posjetim i imunologa a neznam gdje jer moja soc,gin. kaže da moram u zagreb kod nekoga samo neznam kod koga,nalazi mi nisu baš bajni,pogledajte i sami
1.D-drimeri:1011ug/L
2.LUPUS ANTIKOAGULANT(LAC):neg arb.jed.
3.Kardiolipin screen:poz.
4.kardiolipinska protutijela igm:51,5
5.kardiolipinska protutijela igG:27,8
i još me šalju da napravim dodatno nalaze na :protein C i S,PAI,homocistein,anti-beta 2 GP-1,PV,APTV,fibrinogen,broj trombocita,F VIII,AST,ALT,GGT,LDH,HOLESTEROL,TRIGLICERIDI,UREA I KREATININ.
Odgovorite mi molim vas dali su ove referente na kardilopinska protutijela opasna i dali su oni uzrok svih mojih izgubljenih trudnoća,
i još nešto možete li mi preporućiti nekog dobrog spec.imunolog u zagrebu
Jo, kardiolipnska su ti povišena, i to prema referentnim vrijednostima Rebra IgM jako pozitivan, a IgG umjereno pozitivan. Zato te vjerojatno i šalju na ove ostale pretrage. Super da su to dali da napraviš i antitijela na beta-2-glikoprotein, on je specifičniji od kardiolipina. Uglavnom, to može upućivati na antifosfolipidni sindrom (APS), ali i ne mora. Ja sam zbog toga (između ostalog) hodala na imunologiju na Rebro dr. Bosnić, ali se ona i ginekolozi koji se bave imunologijom ne slažu u postavljanju dijagnoze i propisivanju terapije. Točnije, nekoliko spontanih pobačaja plus pozitivni kardiolipin za ginekologe znači antifosfolipidni sindrom i u trudnoći obaveznu terapiju heparinom, andolom i kortikosteroidima (nešto od toga ili sve u kombinaciji), ali za imunologe, bez pozitivnih ostalih nalaza, ne znači nužno dijagnozu i terapiju. Dr. Bosnić drži da se antifosfolipidni manifestira u 2. i 3. tromjesečju, a da rani gubici trudnoće (do 12. tjedna) nisu uzrokovani APS-om niti bi heparin tu pomogao. Zato bi ti bilo najbolje obratiti se dr. Radončiću ili dr. Duiću (merkur ili privatno).
Posljednje uređivanje od vikki : 08.02.2011. at 12:54
Uglavnom, nitko ti decidirano ne može reći jesu li ACA uzrok izgubljenih trudnoća, no njihov pozitivan nalaz i izgubljene trudnoće svakako traže terapiju heparinom, to će ti danas manje-više svaki ginekolog reći, pogotovo MPO-ovac, za to ti ne treba imunolog.
Posljednje uređivanje od vikki : 08.02.2011. at 12:57
Evo meni konačno gotovi nalazi od 14.01.
Nije mi dobar PAI 1 - heterozigot
protein S 66 - ref,interval 70-123
antikardiolipinska antitijela IgG 25,7
Svi ostali nalazi su mi uredni.
Ima li neka neki savjet, komentar...
stigli moji nalazi,čak i brzo..ni 3 tjedna...
ako ima netko tko se kuži...molim pomoć...ina33,vikki...
fibrinogen 9(1,8-3,5)
MTHFR T/T mutirani homozigot
ostali nalazi su ok..
kiara, za fibrinogen kažu da reagira na bilo kakvu upalicu u organizmu i da nije nimalo specifičan, e sad, kako dalje s njim-vjerojatno ponoviti (detalje ne znam), za MTHFR smo dosta pisali na prošlim stranicama, važno je odrediti folnu i homocistein (jesi već?)
folate nisam radila,a homocistein je 10,to je u granicama normale..
Kiara, obavezno počni piti folacin - to je udarna doza folne. Homocistein 10 je na samom rubu ref.vrijednosti, trebao bi biti puno niži.
sad ću iskopirat tablicu
Za AMH se ne dobiva uputnica, ali trebam li svejedno neku uputu od liječnika da opravdam vađenje krvi u Vinogradskoj ili mogu samo doći u čekaonicu i reći što trebam?
Ne ide mi, pa prepisujem. Muškarce preskačem, pišem samo referentne vrijednosti za žene, vezano je uz dob:
20 – 29 godina: 7.8 ± 2.3
30 – 39 godina: 7.3 ± 1.4
40 – 49 godina: 8.0 ± 2.5
50 – 59 godina: 8.2 ± 1.8
60 – 69 godina: 10.3 ± 2.7
> 70 godina: 10.8 ± 3.4
Homocistein je tvar koju vaše tijelo koristi za izgradnju proteina i održavanje tkiva. Ali previše homocisteina može povećati rizik od moždanog udara, određenih bolesti srca, te bolesti krvnih žila ruku, nogu i stopala (periferna arterijska bolest).
Vaša razina homocisteina može pasti, ako dobijete dosta folne kiseline i vitamina B iz prehrane kroz zeleno lisnato povrće ili putem dodataka.
Jelena, ako samo vadiš AMH, onda ti ne treba nikakva povijest bolesti ili nešto slično s naputkom da trebaš tu pretragu.
zbog spominjanja AMH-koristim priliku da citiram samu sebe: Službeni odgovor je da AMH nije pretraga koju prizna HZZO, a VV i Split imaju neke druge izvore financiranja.Za one izvan ZG-citiram milivoja73: najjednostavnije je izvaditi krv u svom gradu i napraviti serum od nje... serum hpexpresom poslati u Vinogradsku (uz napomenu da stigne slijedeći dan do 10 sati) i uplatiti im obavezno preko poštanske uputnice (da odmah dobiju novce, 264,35kn) a potvrdu o uplati ubaciti u kovertu s krvi....
ovo je mž radila prije 15ak dana i stvar šljaka...čak su joj nalaz poslali na mail i kući original...
prije ove akcije najbolje nazvati Vinogradsku! 01/3787 163...
Jelena, http://forum.roda.hr/threads/51598-A...v-hormon/page3 - tu ti je tema o AMH![]()
folacin od 5 mg i andol pijem stalno...ne znam zašto homocistein po tome nije niži...
ne znam da li ti nalazi jesu za heparin ili ne,s obzirom da je PAI-I uredan.
kiara, ja imam MTHFR hetero i FII hetero pa mi je dr R odgovorio da će trebati fragmin (al do 12. tjedna-čega 12 tjedana?), a tvoj homo MTHFR je značajniji od moga (al provjeri jos s njim)
AB, sjećaš se kako smo se zezali s fragminom, značio je nešto drugo, a sad smo svi na fragminu![]()
Posljednje uređivanje od mare41 : 18.02.2011. at 12:25
Mare, meni nisu trebali ovi nalazi da bi znala da mi stvarno treba nešto za cirkulaciju![]()
AB, hvala za link. NIkad me nije baš AMH zanimao pa nisam skužila, ali dr. Poljak misli da mora biti loš s obzirom na izgled mojih jajnika, a moja dobra reakcija na stimulaciju ga se nije dojmila...
Dr. Radončić ne misli da bih trebala vaditi AMH.
Čini mi se da sam kod svih dr.-a već bila![]()
Posljednje uređivanje od Jelena : 18.02.2011. at 17:24
Jelena šta bi ja dala za dobru reakciju jajnika, ne kužim kakve veze ima izgled jajnika ako je reakcija dobra i dobre j.s. kod mene super slika a reakcija nikakva
Uglavnom zvala sam opet danas Rebro i konačno su nalazi gotovi nadam se da će mi ih poslati i da ću ih vidjeti drugi tjedan.
Mia Lilly, vikki je odgovarala par postova gore jo1974 za antikardiolipinska protutijela, a dr R je baš odgovorio pred par dana na Zdravlje i život na tu temu.
Mia Lilly rekla bih da imas dovoljno indikacija za heparin.
Hvala vam na odgovorima.
Kad sam dobila uputnice nisam znala kud bi krenula. Pogledala sam cijelu temu prije par dana i malo mi je jasnije. I onda sam opet pogledala sve nalaze i naišla na APTV(s) test mješanja uz LAC. Rezultat mi je 27. A za LAC mi je rezultat 1,02. To sam skužila da je ok. Sad mi nije jasno da li je ovaj APTV(s)... ok.