Stranica 26 od 58 PrviPrvi ... 16242526272836 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 2862

Tema: Njega djeteta nakon 1. godine - III dio

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    A da probate prije nego tako kategorički tvrdite da NE MOGU osigurati uvjete?!
    Moje dijete je alergičar (mlijeko, jaja, soja, kikiriki, lješnjaci itd.) ali SRV koristim zbog njenih drugih prblema. Nije mi nikada palo na pamet alergije navoditi kao razlog ne odlaska u vrtić jer je zaista jako puno djece danas alergično, o tome se u vrtićima vodi briga. Socijalizacija je jako bitna a i dijete se ionako mora naučiti da neku hranu ne smije jesti (bez obzira što ju druga djecu jedu) jer će mu biti loše a ne živjeti doma pod staklenim zvonom.

kako će dijete od dvije godine znati koju hranu smije a koju ne smije? naravno da djeca sve što vide to i žele probati, a ako im nešto škodi, zašto da to jedu i kako djetetu od 2 godine objasniti da nešto nesmije jesti, a svi oko njega jedu. i kao što je Maya rekla, kako će se to dijete osjećati ako je on "različit" tj sva druga djeca jedu issto, a on nešto posve deseto?

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cure, imam pitanjce.
    tražila bi produljenje, iliti njegu nakon 1 godine za M. radi alergija( jer kako ga god okreneš, a i svaka čast socijalizaciji, ali tete u jaslicama ne mogu cijelo vrijeme paziti jel alergična djeca uzmu nešto drugom djetetu s tanjura kako se desilo jednoj mojoj frendici pa mala došla iz vrtića sva natečena i osipana ), ali pregled kod gastro nam je tek 23.03. kad M bude imala već 10 mjeseci i mislila sam onda tražiti od nje preporuku.
    da li da predam zahtjev prije, bez njezine preporuke ili bolje da čekam pregled?
    idemo s M još i na Goljak na vježbe-hipotona je i još ne sjedi niti ne puže, pa sam mislila i radi toga tražiti.
    i kak je sad situacija sa dobivanjem njege radi alergija (mlijeko, jaja, soja, oašasti plodovi) i nižeg stupnja neurorizičnosti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da bi ti ipak najbolje bilo predat baš taj 23.3 ili dan kasnije, pa da imaju uvid u sve, a ako ti je bed čekati skopiraj njene stare nalaze.

vi ste krajem 5. a to bi bilo cca samo 2 mjeseca prije, aman taman

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj pzulic prvotno napisa Vidi poruku
    kako će dijete od dvije godine znati koju hranu smije a koju ne smije? naravno da djeca sve što vide to i žele probati, a ako im nešto škodi, zašto da to jedu i kako djetetu od 2 godine objasniti da nešto nesmije jesti, a svi oko njega jedu. i kao što je Maya rekla, kako će se to dijete osjećati ako je on "različit" tj sva druga djeca jedu issto, a on nešto posve deseto?
    Zato su tete tamo da se pobrinu što jede. Ja sam nosila kekse koje smije tako da je jela svoje kekse kad su drugi jeli one koje ona nesmije. Različita su i djeca koja nose naočale, pa što bi trebala, ostati doma?!
    Ne znam kako vi objašnjavate djetetu ali dijete od dvije godine može shvatiti da nešto ne smije, kao što ne smije prelaziti cestu samo tako ne smije ni piti mlijeko.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sve je to ok, ali i tete više puta treba krstit.

recimo mojoj aergičarki, a dete je više manje znalo kaj smije, ona uvalila voćni jogurt, pa kao to nije mlijeko.
    treba jako kontrolirati kaj jedu i stalno bosti tete, tada čće i one počet razmišljat

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Imam pitanje.
    U mom rješenju za srv piše ponovno vještačenje u ožujku 2011. Kako ja ne namjeravam tražiti produljenje, već se po isteku ovog prava vratiti na posao full-time, zanima me s kojim datumom moram početi puno radno vrijeme i koju proceduru trebam proći na HZZO-u. Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako ti je jaaako hitno možeš i danas prekinuti, a ako si još želiš uzeti malo rezerve imaš pravo raditi do 30.3. s time da se trebaš njima javiti da ti napišu rješenje od kad misliš počet radit

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da bi ti ipak najbolje bilo predat baš taj 23.3 ili dan kasnije, pa da imaju uvid u sve, a ako ti je bed čekati skopiraj njene stare nalaze.

vi ste krajem 5. a to bi bilo cca samo 2 mjeseca prije, aman taman
    tebe sam i čekala
    tnx, pričekat ću onda tu kontrolu.
    nadam se da budemo dobili bar par mjeseci jer će nam inače biti veselo.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Termin pregleda nam je takav da ćemo nalaze predat tek sedam dana prije roka u kojem trebamo osigurat vječštaćenje.
    Da li mogu imat kakav probelm? Možda da predam ranije pa da se dogovorim da nalaz dodam kasnije?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

jelena.O prvotno napisa

ako ti je jaaako hitno možeš i danas prekinuti, a ako si još želiš uzeti malo rezerve imaš pravo raditi do 30.3. s time da se trebaš njima javiti da ti napišu rješenje od kad misliš počet radit
    Dakle, meni nije jako hitno, želim iskoristiti svoje pravo do kraja, ali ne želim produljenje, odnosno novo vještačenje.
    Problem je u tome što ovo moje rješenje nema vremenski rok, nego samo označen ožujak za novo vještačenje.
    U HZZO-u u Jukićevoj u pravnoj službi mi čovjek nije u stanju reći koja je procedura za moj slučaj, a već danima zovem centralu u Margaretskoj i nitko se ne javlja na telefon.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mene zanim a kakvi papiri i gdje opće moram ići za onaj dječiji doplatak (ako se to tak zove) od 800 i nešto kn

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj domy prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanim a kakvi papiri i gdje opće moram ići za onaj dječiji doplatak (ako se to tak zove) od 800 i nešto kn
    Za dječji doplatak se ide u HZMO, u Žajinu 44. Na netu su sve informacije http://www.mirovinsko.hr/default.asp?ID=226#5. Piše i da ako se podnosi za dijete s težim oštećenjem zdravlja nije potrebna potvrda o dohotku. Treba ispuniti zahtjev, isto ima link sa navedene stranice, kopije osobnih oba roditelja, rodni listovi sve djece, kopija tekućeg, kopija rješenja od HZZO-a. Mislim da je to sve. Probaj nazvati direktno u HZMO, ja sam zvala kad su mi trebale info, jako su ljubazni i sve kažu što treba.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj MBee prvotno napisa Vidi poruku
    A da probate prije nego tako kategorički tvrdite da NE MOGU osigurati uvjete?!
    Moje dijete je alergičar (mlijeko, jaja, soja, kikiriki, lješnjaci itd.) ali SRV koristim zbog njenih drugih prblema. Nije mi nikada palo na pamet alergije navoditi kao razlog ne odlaska u vrtić jer je zaista jako puno djece danas alergično, o tome se u vrtićima vodi briga. Socijalizacija je jako bitna a i dijete se ionako mora naučiti da neku hranu ne smije jesti (bez obzira što ju druga djecu jedu) jer će mu biti loše a ne živjeti doma pod staklenim zvonom.
    kao što rekoh, gotovo sam 100% sigurna da bi dijete bilo primljeno u jaslice i da bi se DONEKLE pazilo što mu se daje.
    Razlika je u "donekle" i u "u potpunosti pod kontrolom". Pri tome ne mislim na (očito nekima prebanalne) posljedice kao što su osipi, danonoćni svrbež ili povraćanja (što je meni isto prestrašno ako se može spriječiti), nego mogućnost anafilaktičkog šoka i sl. što je i moguće kod ovako visokih razreda alergije.
    Ne želim zvučati kao controlfreak, ali ja doma jaaaaaaaaako pazim da mu ne dajem ama baš ništa s popisa nedozvoljene hrane (za koju je utvrđeno da je nedozvoljena), ali svejedno se češe i otvaraju se ranice...da ne pričam koliko ga puta mažemo kremama i držimo za ruke da se ne iščeše do krvi (sumnjam da bi tete u jaslicama s xx djece na skrbi imalo vremena toliko mu se posvećivati)
    ne umanjujem tuđe probleme, ali ne želim ni da se umanjuje naš
    to je jedino što sam očekivala od vještačenja

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

inače, mi smo alergični i na pš.brašno/gluten, na gotovo sve vrste mesa, ribu pored klasike (mlijeko, jaja, orašasti) pa ne vidim baš "normalne obroke" u jaslicama ili vrtiću kako bi izgledali (nema kruha s "nečim", nema pašte s "nečim" i sl., nema jogurta, nema pudinga...)
    sumnjam da su kuharice baš toliko obučene da znaju "osmisliti" takav menu da to dijete zaista I POJEDE.

osim toga, ako se ne varam, prema Pravilniku "osiguravanje režima prehrane" je legitiman razlog za pojačanu njegu

da se radi o malom celijakičaru, nitko ništa ne bi prigovorio, ali alergičarima je valjda lakše jer "samo se malo češu"
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 11.02.2011. at 17:32

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pzulic, da, mislim da je bila ista komisija, onaj visoki (S....o se zove, da ga ne imenujem) i mlađa kolegica i pravnik
    prošle godine je bio umjesto te kolegice jedan krupniji liječnik

inače, koliko sam ja upoznata, njega djeteta nije u koliziji s korištenjem vrtića, jel' tako?
    zašto onda uopće argumentiraju neodobravanje dopusta ovim faktom?

navodno, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje zauzeo je stav da dopust ili skraćeno radno vrijeme ponekad mogu dobiti roditelji djeteta samo do vrtićke dobi (3 godine), zato su postali tako rigorozni... (pzulic, tebi su možda više zbog mlađeg nego zbog starijeg odobrili)

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dijete može biti u vrtiću ali ne duže od osam sati. Na stranici Rode je zakon o tome. U tom slučaju je i cijena 50% niža.
    To pravo su nam u vrtiću odobrili glatko samo na osnovu odobrenja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj split prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete može biti u vrtiću ali ne duže od osam sati. Na stranici Rode je zakon o tome. U tom slučaju je i cijena 50% niža.
    To pravo su nam u vrtiću odobrili glatko samo na osnovu odobrenja.
    ali ne u zgb, jer kod nas je polovično vrijeme samo na papiru

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nama to piše u samom ugovoru koji smo dobili pri upisu.
    Ostvarili smo ga bez ikakve molbe. Samo smo dostavili teti (čak nismo ni u upravu išli) rješenje od HZZO-a i čak su nam mjesec koji je u tijeku smanjili za 50% iako nam je već bila ispostavljena uplatnica na puni iznos. Dijete nisu šetali u drugu grupu sa manjim brojem sati.
    Svaka pohvala našem vrtiću.
    Na tvom mjestu bi uredno napisal zamolbu i stavila u prilog rješenje. Poslala preporučeno na ravnateljicu i čekala odgovor.
    Neka te pismeno odbiju. Onda to proslijedi pravobraniteljici za djecu.
    Nemoj tek tako odustat.
    Posljednje uređivanje od split : 12.02.2011. at 11:32

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo danas dobili poziv na pregled na komisiju. Stvarno ne razumijem koji je smisao svega toga kad u prilogu imaju sve nalaze fizijatra i neuropedijatra u posljednjih sedam mjeseci plus psihologa i svi preporučuju njegu. Što oni tamo mogu vidjeti, a da njihovi kolege već nisu vidjeli?! Prosvijetlite me ...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak ideš na komisiju tam bi trebalo bit 3 ljudi ( ili čovjeka). Jedan je socijalni radnik, pedijatar i psiholog. Psiholog bu dal kockice i trokutiće ( nekaj slično) i da dete pokuša nekaj složit ( tipa ne što u nešto ili nešto na nešto), socijalac bu pital kak živite i općenito o socijalnom stanju u familiji ( i državi), pedijatar bi trebal pogledat dete tipa uho, grlo nos, pluća, eventualno i koža ak imaš prblema s time, stajanje i slično. Svi buju pitali dal dete sjedi, puže, hoda, stoji i slično i od kada, dal priča.
    Ti svima jaaako naglasi zakaj si tu ( to ja ne znam ) i uvjeri ih da baš to trerbaš, reci kolko na dan vježbate, kak često idete van na vježbanje, prehrana itd.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Hvala ti Jelena... što bismo mi bez tebe... . Drž'te nam fige za sutra...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

apropos korištenja GO iz prethodne godine:

"Iznimno od navedenog, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine. Dakle, u ovom slučaju godišnji odmor može se prenijeti u sljedeću kalendarsku godinu neovisno je li radnik koristio godišnji odmor u godini u kojoj je stečen i neovisno o tome je li u toj godini radio (bio na poslu)."

Pretpostavljam da se ovdje samo nije navelo "i dopusta za njegu" ili je to namjerni propust?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ne nego njega poistovjećuju s roditeljskim , bar tak mislim.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moji u firmi nisu upoznati s novim ZORom pa sam morala kopati po tome...
    ispada da stvarno imamo pravo na GO neovisno o broju efektivno odrađenih dana

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kaj se preslažeš u SRV ili kaj?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Predajemo ponovo nalaze na vještaćene pa da ponovimo gradivo potrebno je:

- prošlo rješenje,
    - nalazi,
    - potvrde o radnom odnosu obaju roditelja,
    - kopija tekućega računa
    - zahtjev koji popunim na hzzo-u
    i još?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nama su to napisali na pozivu na vještačenje; mi smo trebali donijeti samo medicinsku dokumentaciju u razdoblju od posljednjeg vještačenja do novog, ništa drugo
    ovisi o područnom HZZOu

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dakle mi smo dobili njegu do 10 mjeseca 2011.
    E sad znam da još imamo pravo na neku nešto još e sad točno ne znam kak se to zove mislim da je to u biti dječiji doplatak i iznosi oko 800-tinjak kunića.

Zanima me u principu gdje i kome se trebam obratiti za to?

Tattoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

domy u Zagrebu u Žajinu na mirovinski, ima i neki link mislim na prethodnoj stranici, tam i piše što sve treba i ima zahtjev za skinuti. I nas to čeka (valjda). Nego zanima me koliko ste dugo čekali rješenje od dana predavanja papira?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo na mirovinski odnijeli rješenje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

domy, predaješ u žajinu za dd od 831 kn

skopiraj rodne listove svih klinaca+ osobnu svoju i muža, karticu račun, rješenje od komisije
    sprintaj i ispuni http://www.mirovinsko.hr/UserDocsIma...nicabr.1.7.pdf ili kupi u NN ili sličnim dučanima

na stanici 2 u tablici 13 napiši ime od malog klinca a u rubriku ima li dijete teže oštećenje stavi DA ( jer samo tak buš dobila te novce)
    većeg klinca pišeš u tablicu na str. 3 i muža

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

cure, imam pitanje i molim za pomoć.
    kontrolno vještačenje je u travnju; međutim, termini za kontrole su - neki u ožujku; je li kasno predati papire, ne mogu se postaviti na glavu, kad su termini za kontrole takvi i čekaju se jako dugo, pa se bojim da ćemo imati problema
    i što se dogodi ukoliko rješenje ne bude doseseno do konca travnja? moram li na posao ili čekam?
    zvala sam HZZO, toliko su bili neljubazni, otkantali su me, a naša ljubazna referentica više ne radi u našem područnom uredu.
    uopće ne znam kome da se obratim

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad je to u ožujku, na mom novom rješenju piše neki mjesec i predat papire 30 dana ranije, znači u tvom slučaju do kraja 3. mjeseca. pa kad skupiš predaj
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.02.2011. at 10:20

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hvala ti, jelena.
    nadam se sve prikupiti u prvoj polovici ožujka......

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Zanim a me je n a taj DD od 831kn i maju pravo i oni koji su na SRV?
    I hvala ti jelana na informaciji

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da, i ako si na SRV koristiš sva "prava" kao i na dopustu (dječji doplatak, popust na vrtić i sl.)

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E da zanima me ako koristiš njegu jel ima pravo djete na vrtić i jaslice?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ima pravo ali ne smije bit u njemu više od 8 sati

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Maya_78 prvotno napisa Vidi poruku
    da, i ako si na SRV koristiš sva "prava" kao i na dopustu (dječji doplatak, popust na vrtić i sl.)
    O kakvom pospustu za vrtić je riječ

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bok svim mamicama......mi smo se tek prikljucili......
    imamo jedno pitanje da smirim nervizu... sutra idemo na ljecnicko povjerenstvo,i nemamo pojma sta nas ceka... sta oni tamo cine sa djetetom i sl....
    plizz pomagajte

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

bok svim mamicama......mi smo se tek prikljucili......
    imamo jedno pitanje da smirim nervozu... sutra idemo na ljecnicko povjerenstvo,i nemamo pojma sta nas ceka... sta oni tamo cine sa djetetom i sl....
    plizz pomagajte

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

taj popust ne važi u zgb, jer kod nas nema polovičnog vrtića, ali pitaj možda u vašem vrtiću to funkcionira

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mi smo jednom predali sa starim nalazom pa su od nas tražili pisemno da dostavim nove nalaze. Tako smo dobili bar 10 dana rok da odradimo pregled jer smo tada bili naručeni.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pitanje za one koji koriste SrRV.
    Do sad sam koristila njegu djeteta, a kako smo dužni pokrenuti novo vještačenje u obrascu sam stavila da sad tražim SRV.
    Zdrastveno sad od mene traži pismeno da dostavim potvrdu da je poslodavac suglasan da radim 4 sata. Pa, poslodavac mi to mora omogućiti?! Da li su od Vas to tražili?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kad sdam e ja prebacivala na 4-sata nje mi trebala potvrda, ali onda smo se zamijenili inapravili smo tu potvrdu, pito me njegov ( i moj ) direktor jer mi on treba dat suglasnost, ja mu kažem ak neda da to bu sprovedeno tak i tak samo par dana kasnije. nastupi lijepo i dat će ti papir.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

kako sam ja shvatila, ta je potvrda samo forme radi, kako bi se moglo uredno napisati preinaka Rješenja s tim i tim datumom
    neki HZZOi traže, neki ne

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

OPet razlika od hzzo do hzzo? Donit ću potvrdu ali mi je besmislena. Pretpostavljam da mi je poslodavac dužan osigurat mogućnost rada 4 sata, a šta ako nemam potvrdu onda ostajem na njezi? Pa zakon nalaže tu mogućnost.
    Kad smo kod SRV da li posodavac odlućuje kad se odrađuje SRV ili npr. od 8 -12 H ili kako. Moje radno vrijeme može bit i smjensko ali ne mora zavisi gdje sam raspoređena.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ne, poslodavac ti to pravo MORA odobriti, tj. omogućiti
    potvrda se radi "pro forma", najviše iz razloga "čistog" zaključivanja dopusta za njegu i otvaranja SRV
    (tako su meni objasnili)
    Posljednje uređivanje od Maya_78 : 24.02.2011. at 12:39

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

vrijeme kad se radi: mislim da je stvar dogovora s poslodavcem
    znam da neki rade i na način da odrade 2 i pol dana tjedno (npr. svaki drugi dan ili pon, uto i pola srijede)
    ja to neću moći, ali ako se možeš dogovoriti...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam radila kak sam htjela i odradila taj dan najmanje 4 sata, često i puno više pa mjenjala za bolovanja, i nitko mi nije radio problema, ak su kaj trebali dok me ni bilo u firmi nazovu me i složimo telefionski dok ne dođem.
    a frendica je radila dva puna dana, pa odmarala 3 dana, ili kad je bila na terenu tjedan radila tjedan ne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •