Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Noćna ptica

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Noćna ptica

Tako bi ja okarakterizirala svog sinka. Uzasno sam ljubomorna na roditelje koji svoju djecu spremaju spavati u 8 navecer. Od nekih godine dana pocelo je sve duze uspavljivanje sve dok nije doslo do toga da prije 10 neide u krevet jer nema smisla. Onda je pocelo uspavljivanje do ponoci pa sam, nakon godine dana takvog zivota gdje je trpio i moj bracni i drustveni dio, odlucila da ce ici spavati sam, uz crtic. I to funkcionira, upalim mu crtic, on legne i gleda crtic 2 sata... Uzalud moje objasnjavanje da je vrijeme za spavanje. Probala sam lec s njim pa gledat crtic ali ja zaspim prije njega.
    Ujutro se za vrtic dizemo u 8 i 15, probala sam s ranijim dizanjem ali onda duze spava u vrticu pa je onda navecer jos gore. Ako neide u vrtic onda spava i do 10 i preskace popodnevno spavanje...
    Ono sto me ustvari najvise smeta je sto mi roditelji kojima djeca idu rano spavati kazu da sam si sama kriva a ja ne znam gdje sam to pogrijesila. I nervira me zgrazanje kad kazem kad mi dijete zaspi...
    A sta da radim??
    Posljednje uređivanje od koksy : 08.02.2011. at 18:51

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad sam vidjela naslov kontam garant će bit nešto tipa igranje playstationa do 05
    Vidim kako je krenulo malac će uskoro htjet svoj joystick.
    Ajde ne zabrinjavaj se, ja bi kao dijete zaspala u 02, nakon 6 sati štrumfova, i vidi me što mi fali!

Ne znam draga kako da ti pomognem, još sam zelena, nadam se da budeš to rješila, samo ti šaljem jedan virtualac

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Samo da ti kazem da nisi jedina - imam i ja jednu takvu doma...

Ako odspava turu preko dana onda tesko da zaspi prije 11, a ako je pustim bez popodnevnog spavanja onda ide oko 8-9 ako joj je takav dan, no npr. jucer je zaspala oko 19.30 sveki na rukama dok je gledala crtic, a danas dok su setale na bicikli , i evo je jos uvijek spava, i vec znam da ce mi veceras do pola noci skakat po sobi...

No nije uvijek isla ovako kasno u krevet, imali smo nekakav ritam sa jednim dnevnim spavanjem i u 9 navecer bi vec opet bila u krpama, no ovo joj je sada valjda faza kada ne moze bez dnevnog spavanja a opet joj je to i previse sna. Iste smo probleme imali kada smo prelazili sa dva dnevna na jedno, tako da se nadam da ce se vremenom ovaj problem rijesiti.

Ja mozda i znam gdje sam pogrijesila - vjerovatno to sto se ne dizemo ranije (izmedju 8 i 9), no kako ja ne radim i ona ne ide u jaslice jednostavno mi se ne da navijat sat pa ju budit, a i meni su ti sat-dva vise ujutro jos najsladji za spavanje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Kad sam vidjela naslov kontam garant će bit nešto tipa igranje playstationa do 05

Pa sad i play station trpi jer ja ne igram dok on ne zaspi

Ma mene muci sto ne znam kako vise da ga izmorim. Eto jucer je bio u vrticu, bili su vani, dosla sam po njega i odmah smo pjeske produzili do moje bake, cca. 45 min hodanja, za male noge je to puno. Kod nje je trckarao po dvoristu za kokosima, dosli smo pjeske doma oko pola 7 navecer, pa se igrao lovice s mackom gore-dolje po stepenicama, igrali smo se skrivaca, skakali, divljali...ma ja sam bila iscrpljena. I opet je zaspao u ponoc! 2 sata lezi u krevetu, ja ne razumijem kako ne zaspi!!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja imam jednog neumornog. Na spavanje nam uopće ne utječe koliko se po danu izmori,a pošto je jako aktivno dijete-izmori se puno. Na kraju se mm i ja vučemo kao prebijeni,a on još uvijek ima energije.
    Uglavnom mi imamo 3 godine,a prije cca mjesec dana smo potpuno izbacili dnevno spavanje jer nije mogao zaspati do 24 h i duže. Imao bi popodne krizu ali bi onda išao spavati oko 20.30-21 h što je bilo super. Sada nakon mjesec dana po danu uopće nije umoran,a navečer sve više produžuje. Zaspi oko 22 h i iskreno strah me tog produžavanja jer imam dojam da će na kraju opet ići kasno spavati bez obzira što ne spava po danu Po noći spava 11-12 h u komadu. Ako netko ima neki pametan savjet,neka kaže.
    Koksy i ja zavidim roditeljima čija djeca su dobri spavači,ali hajde da ne budem nezahvalna moj je barem sada počeo po noći spavati kako treba.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

imam dvoje neumornih.
    u trenutku kad je s filipom postalo lakše, rodila se nespavačica. svaku večer ja sam u smjeni od 8-9 a tata 9-10. ponekad bude i do 11, dođe nam da se ubijemo kad pomislimo na uspavljivanje.

Hajdi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja mislim da nije rešenje ukidanje popodnevnog spavanja.
    Isključivanje crtaća i mirnije igre bi mogle biti rešenje.

I ja kad gledam nešto zanimljivo, ne spava mi se. Ako se on jurca s mačkom, tobom, kokama, pa to je za njega toliko uzbuđenja, da nema veze što je umoran, on je ushićen životom.

Ja sam se preporodila kad sam TV iščupala iz zida i rekla nema, pokvaren. Surovo, ali ni ja ga ne palim. Deca su normalnija, pristojnija, mnogo više se igraju, ja više čitam i razgovaram s mužem. To traje već mesec dana i preživeli smo.

Traže one alternative, kompjuter, ali na toj tv kartici nema njima omiljenog kanala, nego mogu da pogledaju neki konkretan film i to je to. Ili nešto malo na youtube.

Moja isto kad ne ide u vrtić, ili preko praznika, dešavalo se da zaspi u 1,2. Katastrofa. Ali ja nisam trudna kao ti, i ne živciram se, osim ponekad.

Kaže ona, sad ću ja da plačem, hoću da ustanem. Onda ona malo kao plače, onda uzme da priča sama sa sobom, kad baš pretera uključujem telefonski poziv "opasne komšinice Dušice" čiju je decu probudila i koja će sad da dođe i "da nam svima podeli šamare".

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Hajdi prvotno napisa Vidi poruku
    kad baš pretera uključujem telefonski poziv "opasne komšinice Dušice" čiju je decu probudila i koja će sad da dođe i "da nam svima podeli šamare".
    Ovako nešto još nisam čula

abeja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Citiraj Hajdi prvotno napisa Vidi poruku

Kaže ona, sad ću ja da plačem, hoću da ustanem. Onda ona malo kao plače, onda uzme da priča sama sa sobom, kad baš pretera uključujem telefonski poziv "opasne komšinice Dušice" čiju je decu probudila i koja će sad da dođe i "da nam svima podeli šamare".

haha... ovo me bas nasmijalo :D

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje dijete se uspavljuje uz crtić, pa je najednom izdržao par crtića. To mi je količinski previše. Sad mu lijepo za spavanje pustim crtić, ali svaki dan isti. Kratak, miran, nenasilan s muzikom. I to je to, nakon njega odmah zaspi. Nadam se da će to stanje potrajati.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

koksy a da probas da ga stavis na spavanje mnogo ranije, ono kad mislis da nema sanse da bi zaspao
    npr u 20.30?
    nama to pali (ako je bila u vrticu, znaci ustala u 7 i tamo spavala od 12-13.30) onda pripreme pocnu oko 19.30, mirne aktivnosti, tusiranje, zubi, vecera uz citanje price
    u 20.30 bude u krevetu, mazimo se u mraku, pricamo, ljuljuskamo i obicno da 21.30 ona spava
    ako promasim tu neku carobnu granicu, propustim trenutak onda ce biti budna do ponoci, orna, cila, vesela....

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Samo sam došla reći da ja nisam našla rješenje. Tj. jesam-popi**im pa ju uz jače decibele odgonjam u krpe. Ali ne da mi se derat svaku večer.
    Kad je baš umorna zaspi na kauču uz bilo koji tv program, inače ide spavat malo prije nas, zapravo kad vidi da se mi spremamo ode i ona.
    I zavidim ljudima čija djeca idu u 8 spat (ali sam odustala od postizanja te idile), pogotovo jer sam ja živila u toj idili sa sinekom (on je bio od onih-u devet u krevet).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama je rješenje bila škola. sad je toliko umorna nakon cijelog dana da zaspi najkasnije u 9.
    mlađa još uvijek tulumari

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa Vidi poruku
    koksy a da probas da ga stavis na spavanje mnogo ranije, ono kad mislis da nema sanse da bi zaspao
    npr u 20.30?
    Probala! Bude jos gore tj. jos duze bude budan jer se razigra u krevetu. Probala sam i opciju da moze pogledat jedan crtic i onda gasim tv, opet zaspi u ponoc. Isto tako da ja legnem s njim, al ja zaspim prije njega pa me on budi.
    On u vrticu spava od 12.30 do 15. Najduze od sve djece, ponekad se u 15.30, kad dodem po njega, tek izvlaci iz kreveta.
    Prekjucer je bio doma, ustali smo u pola 9, cijelo jutro i vecinu popodneva bili vani, nije ni pomislio da spava popodne, stavila sam ga spavati u 9 i 15 i zacudo u 10 je zaspao. Al to se dogodilo sad i ko zna kad opet. Inace, ako je doma duze tj. vise dana preskoci popodnevno spavanje nakupi mu se umor pa mi zaspi oko 6-7 navecer bilo gdje. Na stepenicama dok mazi macku, na balkonu, na stolcu...I onda je jos gore jer je i 5 minuta sna dovoljno da do 1 ujutro bude budan! Ma nevjerovatan je!
    A ujutro bi spaaaavaaaaoooooo... Jedino opravdanje mi je genetika jer sam ja isto takva, navecer mi nije problem biti dugo budna, samo da me se ujutro pusti da spavam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •