Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 315

Tema: Biokemijska trudnoća ili spontani nakon IVF-a

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Sela khm..u vezi tvog pitanja...moja M je imala vrlo neobičan miris...kužim te...ali proći će...
    Sumskica hvala.Malo mi bed pisati o tome ali negdje sam citala da to moze biti znak nekih bakterija u endometriju pa mi je stoga drago ako cu na histeroskopiju
    i na biopsiju MKB.Dakle,istina,m dosla!Nikad joj se u zivotu nisam toliko veselila kao sad!Tamna je i nije obilna jer je endo tanak,ali bitno da je tu i da su
    se hormoncici dogovorili sami sa sobom.Ciklus nakon kiretaze trajao je tocno 28 dana,kao da se nista nije desilo...Kako me sve nesto naopako krenulo
    u zadnje vrijeme,mislila sam da cu je se nacekati.Danasnjim danom obiljezavam novi pocetak i to je dosta dobar osjecaj!
    Svima u istom sosu-big kiss

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo da i ja ovdje napisem svoju pricu.U 4 mjesecu 2010 radjena stimulacija,dobijeno 10 stanica,8 oplodjenih jedna vracena(ICSI) samo jedan embrion zaledjen.10dnt pocelo krvarenje 14dnt beta 18 i naravno slijedece vadjenje bete porazavajuce.Sve se zavrsilo sa krvarenjem i ja se pripremam za FET.Dr. kaze da je pozitivno sto je beta bila pozitivna:>Onda na ljeto pokusaj FET ali embrij nije prezivio.Odmaram se do jeseni pa opet u stimulaciju.Ovaj put dobijeno 17 stanica,16 oplodjeno,vracene dvije 9 embriona zaledjeno. 14dnt pocelo krvarenje,beta 117, 16dnt beta 226,ne dupla se pravilno,vadila sam betu nakon toga jos jedno 5 puta i svaki put su bile neke cudne vrijednosti(ja sam cijelo to vrijeme krvarila) i kad sam napokon otisla na UZ rekli su mi da imam spontani,srecom nisam morala na kiretazu.Nakon toga je beta padala jos 7 dana.Prije 3 dana mi je vracena jedna blastocita u FET i sad cekam betu.Necu vise vjerovati da sam trudna dok se ne porodim,heheheh.Ostalo je sve samo psihicko ubijanje,i testovi i duplanje bete i simptomi.Na forumu sam procitala toliko nevjerovatnih prica sa tuznim pocetkom i sretnim krajem i obratno da vise neznam sta da mislim i sta da ocekujem.Ostaje mi samo da se nadam da ce i mene jednom ON pogledati i da cemo i mi nekad postati roditelji.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Molim za jednu info, prijateljica iz Splita mora na Sv Duh na kiretažu zbog anomalija ploda. Jel ko zna dal se nakon kiretaže mora prenoćiti u bolnici???

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na SD-u u pravilu ne, samo di će tipa ako je otpuste navečer, a iz Splita je? I čudno je što je šalju na kiretažu iz Splita u Zagreb, na Sv. Duh? Jedino navodno KB Split ne radi abortuse (navodno su svi u prizivu savjesti), ali kiretaže bi trebali radit, tako da ne kužim zašto ide na SD. Nema veze, u svakom slučaju - ne mora noćiti u bolnici, ali možda se može dogovoriti da prespava ako je iz ST-a.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 01.02.2011. at 14:17

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Na SD-u u pravilu ne, samo di će tipa ako je otpuste navečer, a iz Splita je? I čudno je što je šalju na kiretažu iz Splita u Zagreb, na Sv. Duh? Jedino navodno KB Split ne radi abortuse (navodno su svi u prizivu savjesti), ali kiretaže bi trebali radit, tako da ne kužim zašto ide na SD. Nema veze, u svakom slučaju - ne mora noćiti u bolnici, ali možda se može dogovoriti da prespava ako je iz ST-a.
    Zato što na Sv Duhu trebala obavit biopsiju korionskih resica ali joj nisu mogli na kraju to radit zbog zabačene maternice, rekli su joj da je preopasno za nju. Ipak, rekli su joj da s bebom defintitivno nije nešto u redu i da bi biopsija to samo potvrdila. Ona je tila u St na kiretažu al joj niko neće to da napravi bez nalaza biopsije(apsurd). I tako, rekli joj na Sv Duhu nek se vrati k njima. Iznajmit će ona i muž apartman kraj bolnice pa bi tamo prespavali ako bude potrebno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, kužim, to onda u ST-u spada pod taj priziv savjesti, jer traže papirnati dokaz da sto posto beba nije OK, u protivnom bi prolazila, valjda, komisije i morala to dokazivati iz straha da se ne napravi abortus. Možda joj je najjednostavnije da zamoli da prespava u bolnici, tj. neka nazove i raspita se i objasni situaciju (sestrama, recimo). Neka joj je sa srećom! I... hvala Bogu na Svetome Duhu (ma kako apsurdno ta rečenica sad izgledala).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 02.02.2011. at 08:52

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo,na žalost, i ja se pridružujem ovom topicu...nisam imala snage prije...24.1. bio mi je najgori dan na svijetu...dan kada mi je skoro srce puklo...dr je samo rekao:žao mi je...srca ne kucaju...a ja u nevjerici pitah:ni jedno??...i započnem roniti more suza....tisuću pitanja....zašto baš sada???...sada,kad sam mislila da je sve u redu,nakon prošle kontrole...
    no,da počnem ispočetka:3.12.2010.imala sam punkciju na SD-5 oocita, 8.12.2010. ET-1bc,2cc...10.dan beta pozitivna oko 130,12.dan oko 330...1.uzv-sve ok,vidi se gestacijaska i žumanjčana...2.uzv- kuca...3.uzv-zametak se podijelio-jednojajčani blizanci,kuckaju oba ...ali rizična trudnoća jer je sumnja da su mono-mono(monokorijati-jedna posteljica i monoamnijati-jedna opna)...
    svaki tjedan kontrola...na 2.kontroli se ipak pokaže da je "bolja" varijanta-1 posteljica,ali svaki sa svojom opnom...
    3.kontrola-24.1.2011.-ne kucaju...missed ab...26.1.kiretaža...
    lakše je utoliko što imam doma već 1 hahara,isto iz ivf/icsi-ja,ali...
    sad se oporavljam,ali ne odustajem...čim dr kaže da možemo,mm i ja krećemo ponovo...u bitku za bracu ili seku...
    suborke moje,sretno svima....

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

mala bu sva sam se naježila, jako mi je žao draga šaljem ti ogroman zagrljaj i vjeru da će braco/seka doći uskoro!

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mala bu

ja jos uvijek cekam svoju M

katastrofa, prvo se molis da ne dođe, a onda da dođe... danas mi je 31 dan od kiretaže

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mala bu jako jako tuzno,sto da se kaze?!
    Morskavila doci ce,samo sto nije...
    Ja sam je dobila 29.dan,trajala je 4 dana a od onda samo roskaste mrljice do dan danas...Bila sam danas na mamografiji
    (preko 40 sam) i grudi su mi kompletno pune zlijezda,zlijezdaste..dr veli da je to od izgubljene trudnoce..podsjetilo me to na
    cinjenicu koliko je nase tijelo cudesno!!!U tih par tjedana trudnoce kako se grudi transformiraju za prihvat svoje zivotne uloge..
    Bio je to neki sistematski,ali sam odbila na ginekoloski pregled-imam svog ljecnika koji brine o meni i ne da mi se da me stalno
    prckaju.Ali kod interniste,na opip mi je donji dio trbuha lagano bolan.Zaista treba nesto vremena da se sve u organizmu sredi..

sara38 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mala bu .

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mala Bu jako mi je žao , drži se draga

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

curke,hvala na empatiji...na žalost,sve znamo kako je to...
    ja sam poslije kirataže bila par dana doma(uzela 2 dana go i bio vikend pa sve skupa 4 dana) i išla raditi...nije mi baš lakše kao što sam se tješila,svaki dan zasuzim i razmišljam o njima....
    čekam nalaze uskoro,ali ionako kaže moja dr da već znaju što će biti-kromosomska anomalija...čekam i prvi pregled uskoro,a već razmišljam i o tome kad ću moći ponovo u postupak...
    kak vi razmišljate o tome,kad ćete ponovo?
    i da, ima li stvarno morfologija spermija veze sa spontanim?

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj morskavila prvotno napisa Vidi poruku
    mala bu

ja jos uvijek cekam svoju M

katastrofa, prvo se molis da ne dođe, a onda da dođe... danas mi je 31 dan od kiretaže
    Nadam se da ne gnjavi,Morskavilo ja nisam bila na kiretaži ali još nisam dobila M...pa me zanima kad je tebi bio transfer i koliko dugo već čekaš,meni transfer bio 13.12 i onda par dana beta rasla pa nagli pad došla je i do nule ali još nema menze...sori na gnjavaži i hvala na odgovorima

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

maja14 ja sam transfer imala lane u 11. mj. a na kiretaži sam bila 3.1. zbog missed AB, a ne zbog biokemijske
    nadam se da će u tvom slučaju sve dobro proći i da nećeš morati na kiretažu

a jesi bila na UZV-u?

MAJA14 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj morskavila prvotno napisa Vidi poruku
    maja14 ja sam transfer imala lane u 11. mj. a na kiretaži sam bila 3.1. zbog missed AB, a ne zbog biokemijske
    nadam se da će u tvom slučaju sve dobro proći i da nećeš morati na kiretažu

a jesi bila na UZV-u?
    Ja sam na sreću prošla bez kiretaže,kažu da je to strašo pa što reći osim da se nadam da si sad bolje...bila na uzv-u u osiječ.bolnici pa onda kod dr.L i opet Osijek idem sad svakih par dana jer ja sam ekstra slučaj kako kaže dr.i još uvijek čekam svoju M pa onda čim prije na priro.postupak po dr.preporuci a ti

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

morska vilo,koliko si krvarila nakon kiretaže?meni je danas 13-dan nakon i još lagano curkam, a nisam još bila na kontroli-čekam phd nalaz,a i rekli su mi tek nakon mj.dana kontrola....ti si bila na kontroli?zanima me kaj su ti rekli kad možeš ponovo u postupak....
    meni svatko kaže drugačije-3mj,netko 6mj. pa me zanima....
    thanks!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

mala bu ja sam kiretažu imala u prvoj polovici siječnja, sad čekam M i ako je dočekam u veljači, već u ožujku imam dogovoren postupak sa zamrznutim js. Moj dr smatra da je to ok

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

thx,venddy!
    baš me zanim akaj će meni moj dr reći...kontrola bi trebala biti za 2 tjedna...

morskavila avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mala bu nakon kiretaže sam krvarila dvadesetak dana. Većinom je to bilo oskudno - tek toliko da je krvarenje.
    Još uvijek čekam M (danas 36 dan).

U bolnici su mi rekli da za 2-3 ciklusa možemo ponovno pokušavati, a neki čak smatraju da se može odmah nakon 1 ciklusa.

Venddy
    super što tako brzo ideš u novi postupak. Sretno!

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Curke, ja sam krvarila samo na dan kiretaže i onda još 4-5 dana neke flekice na dnevnom ulošku. Ponovila sam i betu koja je bila negativna. Danas mi je 20 dana od kiretaže, a nakon menge idem do vinogradske na kontrolu i konzultacije za dalje. Baš me zanima što će mi tamo reći kad mogu krenuti dalje s postupcima...

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

riki, vibrice da bude sve u redu i da nastavite mirno dalje po bracu ili seku ~~~~~~~~~~~

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ako ne bude ništa od smrzlića u ožujku, a statistika debelo potvrđuje da neće, ja sam se zapisala za stimulirani u svibnju. Na neko čudo iz prirodnjaka više ne računam jer već 4 godine udarnički gađamo plodne i malo manje plodne dane pa ništa. Koliko me ubio ovaj sex po "narudžbi" u ove 4 g. ne mogu vam opisat, ko da su me osudili na teški rad na Golom otoku, baš te dane kad to MORAŠ najradije bi prespavao kao zimski san. Tako da mi ovo vantjelesno seksanje dođe ko čista ekstaza

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

venddy,totalno te kužim...
    iako ja na tvom mjestu ne bi već unaprijed otpisala smrzliće,jer zanma puno cura čiji smrzlići sad već trčkaraju...zato,glavu gore i misli pozitivno!!!!!....
    nego,htjela sam pitati jesi dobila nalaz phd nakon kiretaže i kaj se iz njega može očitati,jel znaju zašto je došlo do misseda?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj mala bu prvotno napisa Vidi poruku
    venddyiako ja na tvom mjestu ne bi već unaprijed otpisala smrzliće,jer zanma puno cura čiji smrzlići sad već trčkaraju...
    mala bu smrzlice koji trckaraju, a koje ti poznajes nisu smrzlici kojima se venddy moze nadati. Jer ovi tvoji su rodjeni iz FET (zamrznutih embrija), a venddy ima zamrznute tek jajne stanice. I statistika, na zalost, stvarno nije nimalo na njenoj strani.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj mala bu prvotno napisa Vidi poruku
    venddy,totalno te kužim...
    iako ja na tvom mjestu ne bi već unaprijed otpisala smrzliće,jer zanma puno cura čiji smrzlići sad već trčkaraju...zato,glavu gore i misli pozitivno!!!!!....
    nego,htjela sam pitati jesi dobila nalaz phd nakon kiretaže i kaj se iz njega može očitati,jel znaju zašto je došlo do misseda?
    Koji so smrzlići od odmrznutih js već trčkaraju da mi je znati?

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sorry curke...krivo sam shvatila....istina,ovi za koje znam su iz smrnutih embrija...

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

phd nije pokazao ništa kao i kod većine. Evo danas dobila M nakon 31 dan, bar da me nešto krene bez pretjeranog otezanja. Nadam se da će i ona u ožujku doć na vrijeme pa da odem na taj postupak, minimalnu nadu daje mi dogovor sa dr da ćemo iskoristit i frišku js iz tog ciklusa

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobila danas mengu, 23 dana nakon kiretaže. Za 10 dana ću otić na folikulometriju pa da vidimo kakvo je stanje i kad mogu u novi postupak! Jedva čekam ...

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj agility prvotno napisa Vidi poruku
    Htjela sam vam predstaviti malo drugačiji pogled u vezi te tužne teme...
    kad sad gledam drago bi mi bilo da sam imala missed ab. No moja trudnoća nastavila se razvijat, bebač rastao, do poroda u 37 tt bilo sve ok. I onda isčekivan porod, svi sretni, doktori kažu uskoro, beba zdrava... rodila sam sina, jako bolesnog sina, koji je preminuo 1,5 sata nakon poroda. Nisu bile u pitanju kromosomske bolesti, jednostavno greška u razvoju.
    I sad mi svi kažu da inače takva trudnoća neće se nastavit, da sam trebala imati spontani, ali evo...
    Zato držite se. Nekak bi mi bilo lakše shvatiti da moja beba umre mirno u trbuhu, nego da se muči bolesna nakon rođenja, kao što se mučio moj sinčić.
    Ova prica me je potresla vise od moje same..da, sad i ja nekako drugacije gledam na to.....koliko god strasno bilo, moglo se desit gore.
    Stvarno mi je jako zao sto si to morala proci, ne mogu niti zamisliti koliko ti je tesko. Kazu, sto nas ne ubije, ojaca nas, ali nisam sigurna da je tako...

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Odlicno Rikikiki!!

Miki76 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Riki super! Imaš sreće da ti je brzo došla nova menga!
    Meni moja prva nakon spontanog upravo prošla. U utorak sam na kontroli. Ako sve bude ok, sljedeći ciklus sam već u stimuliranom. No, ja sam uspjela izbjeći kiretažu ovaj put pa ne znam da li je to razlog što mogu tako brzo u novi postupak. Kad sam imala kiretažu, govorili su mi da moram imati 4-6 mjeseci pauze (no to je bilo u drugoj bolnici).
    Možda se vidimo na odjelu uskoro (ako ne prije na nekoj masovnoj kavici ).

Anabanana i ostale cure na ovoj temi koje su joj se na žalost ovih dana pridružile -

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    phd nije pokazao ništa kao i kod većine. Evo danas dobila M nakon 31 dan, bar da me nešto krene bez pretjeranog otezanja. Nadam se da će i ona u ožujku doć na vrijeme pa da odem na taj postupak, minimalnu nadu daje mi dogovor sa dr da ćemo iskoristit i frišku js iz tog ciklusa
    Citogenetika se ne radi rutinski a jedino tako bi dokazala kromosmosku aberaciju.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

gala potpuno si u pravu. Sada prije novog postupka za svaki slučaj idemo na genetsko savjetovanje i kariogram pa ćemo vidjet što dalje

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nism mislila da ti trebaš na kariogram i tvoj muž. Mislila sam na citogenetiku embrija. Jadna država ako ćemo svi ići nakon prvog spontanog na genetsko informiranje. Poludim na takve stvari. Zato i nama para. Tko ti je za to dao uputnicu da mi je znat? Nemoj shvatit osobno venddy.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

gala pa dobro odkud sad tako nabrijan post? ako je žena dobila uputnicu neka ode. Ili misliš da treba imat 5 spontanih prije nego se odluči na pretrage? Sigurna sam da je Vendy zabolio ovakav post, jer mi smo tu da se podržimo, a ne da poludimo na tuđe reakcije.... blaže malo suborko, blaže....
    Apropo M nakon biokemijske, prva je došla točno nakon 29 dana, a ova sada uranila i stigla nakon 27 dana... novi postupak je sve bliže i bliže

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    gala pa dobro odkud sad tako nabrijan post? ako je žena dobila uputnicu neka ode. Ili misliš da treba imat 5 spontanih prije nego se odluči na pretrage? Sigurna sam da je Vendy zabolio ovakav post, jer mi smo tu da se podržimo, a ne da poludimo na tuđe reakcije.... blaže malo suborko, blaže....
    X

Inače, ova moja menga je prilično obilna ... ista kao i one prije kiretaže. Znači li to da se endometrij dobro zadebljao i da neću morati dugo čekati na novi postupak? Znam da mi to točno može odgovoriti samo doktor na pregledu, ali isustva...?
    Posljednje uređivanje od rikikiki : 14.02.2011. at 14:17

anabanana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure i ja molim savjet-imala sam kiretazu prije 5 dana, krvarila samo prvi dan jako malo, poslje nista. Bolile su me stalno prepone ali danas sam dosta prokrvarila ..nisam sigurna da je to dobro. I jako sam pospana. Jel moguce da sam ja dobila stvari? Vidim da vi cekate po mjesec dana da dobijete.

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Nism mislila da ti trebaš na kariogram i tvoj muž. Mislila sam na citogenetiku embrija. Jadna država ako ćemo svi ići nakon prvog spontanog na genetsko informiranje. Poludim na takve stvari. Zato i nama para. Tko ti je za to dao uputnicu da mi je znat? Nemoj shvatit osobno venddy.
    Citogenetika embrija nije obavljena na vrijeme, pa jedino što se može napraviti je kariogram roditelja. Liječnik koji je ozbiljan daje takvu uputnicu bez problema ako žena ima 38 godina, a ne čeka 2 ili 3 spontana da bi napravio takvu pretragu. Ta dob baš ne ostavlja prostora da se igra vremenom. Jel još nešto nejasno?

AuroraBlu avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

E sad, jel skuplja jedna uputnica za kariogram ili xxx neuspješnih postupaka?! Naravno da to nije za svakoga tko ima spontani, ali JE za ekipu koja je u MPO vodama, i još k tome je i u nekim godinama...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj AuroraBlu prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, jel skuplja jedna uputnica za kariogram ili xxx neuspješnih postupaka?! Naravno da to nije za svakoga tko ima spontani, ali JE za ekipu koja je u MPO vodama, i još k tome je i u nekim godinama...
    Po meni, i u tu cost-benefit analizu treba faktorirat ženinu dob, di ima manje vremena za traženja i sl. Znači - veća ženina dob, laganiji prst na obaraču za uputnice, ako su nam već dozvoljeni postupci. S treće strane, kontempliranje uopće tog cost-benefita, u sustavu koji troši lovu na zamrzavanje jajnih stanica... Ne znam, ono... dođe malo na kraju gorko u ustima i upitnici u glavi vezano za logičnost i troškovnu orijentiranost cijele priče :/.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.02.2011. at 17:04

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim ipak da doktori ne šalju svu ekipu na te pretrage, sigurno ne ove mlađe i plodnije. Ako se šalju, to su uglavnom dugogodišnje neplodnosti, IVF priče, ili visoka dob. Ja sam sve svoje, recimo, uputnice, zubima čupala, dok me moja gino nije upoznala jer je idiopatija često najveća zafrkancija, to traje, godinama, dok se ne dođe do nekih odgovora (ako nema neke sretne okolnosti), ako se uopće do ičega dođe.

A u manjim gradovima i manjim bolničkim centrima lakše se dolazi do uputnice, tada često i sam IVF otvara vrata, u većim gradovima di su opterećeniji pacijentima to ne ide baš jednostavno, tako da moj dojam od zadnjih 10 godina ove priče nije baš da su lake ruke, zato i često ta pacijentska soliranja i privatnici - shortcut.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.02.2011. at 17:09

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, tako je i meni moja socijalka govorila jadna država. Iz moje perspektive je to bilo jadna ja, ono, u postupcima u Mariboru, a niti hormone ne mogu napravit ovde, nego plaćaj Breyera, pa plaćaj briseve tisuću kuna prije svako IVF-a itd. Pogotovo mi se to čini ono ajme, jer sad bi me zakon baš kačio - slabije reagirala na malu stimulaciju, na rubu hiperstimuliranja u velikoj itd. pa se pitaš što možeš od države dobit, ne možeš normalan postupak, ne možeš pretrage ono... baš si nekako jadan. Ali, nekako se s vremenom nađeš, upoznate se, nešto napiše ona, nešto platim ja, pa opet bude OK.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.02.2011. at 17:16

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Slažem se ina33, to je upravo tako, malo platiš sam, malo ti liječnik izađe u susret jer prepozna situaciju (hvala bogu da je moj razuman). Najvjerojatnije bi manje razumjevanja imao i on da su godine oko 30-tak ali kad se već približiš 40-tima a bebe nema i oni znaju bit fleksibilniji.

mala bu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

moj dugoočekivani nalaz phd-a naravno nije ništa konkretno pokazao-kao to se i očekivalo,glavno da je sa mnom sve o.k.-venddy bila si u pravu...danas mi je 3tj. nakon kiretaže i u iščekivanju sam m....jedina dobra vijest je ta da sam na čekanju lijekova i postupka za 5-i mjesec-odbrojavanje počinje...
    sretno cure koje ćete uskoro u postupak!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

O, kako je liječenje neplodnosti samo mala kap u moru nemanja para u zdravstvu.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Žena iznad 35 g nema učestale spontane pobačaje zato što u svojim somatskim stanicama ima kromosomske aberacije već u gametama. Kariogram ženin i mužev neće to pokazati. Tako da je to maltretiranje bez veze.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Iz toga proizlazi da mlada žena sa spontanim opobačajima treba ići na kariogram kao i njen muž jer tu leži patologija (oni bi trebali imati zdrave gamete) a za nas starije to nažalost nije iznenađujuće. Prema tome upravo se takvim pretragama troši dragocijeno vrijeme žena blizu 40 jer će sad morati naručivati na kariogram pa na gen. informiranje, itd. A na genetskom informiranje će ćuti da žena iznad 35 g. ima 15 puta veće šanse roditi dijete sa Down Sy ioako i ona i muž imaju uredan kariogram. Cure, moja primjedba je bila samo dobronamjerna, to su osnove humane genetike. I da troši se lova koja je mogla otići recimo na uvođenje IMSI-ja i PICSI-ja u državne bolnice, naravno da je pameti.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

gala, ja te molim samo da i tvoji drugi postovi budu kao ovaj zadnji-informativan i precizan jer ovaj forum za to i služi, ništa osobno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iz toga proizlazi da mlada žena sa spontanim opobačajima treba ići na kariogram kao i njen muž jer tu leži patologija (oni bi trebali imati zdrave gamete) a za nas starije to nažalost nije iznenađujuće. Prema tome upravo se takvim pretragama troši dragocijeno vrijeme žena blizu 40 jer će sad morati naručivati na kariogram pa na gen. informiranje, itd. A na genetskom informiranje će ćuti da žena iznad 35 g. ima 15 puta veće šanse roditi dijete sa Down Sy ioako i ona i muž imaju uredan kariogram. Cure, moja primjedba je bila samo dobronamjerna, to su osnove humane genetike. I da troši se lova koja je mogla otići recimo na uvođenje IMSI-ja i PICSI-ja u državne bolnice, naravno da je pameti.
    U pravu si, ali sve je to jedna luda kuća a propos MPO-a, a i iluzorne su štrajk metode tipa bojkot MPO-a u Hrvatskoj, kao i prebacivanje vani svih. Em je ovo prvo neodrživo, em je tržište pružatelja IVF usluga vrlo sofisticirano i neelastično, pa se ne mogu u Mariboru i drugdje rastezat baš kako nama paše i pucat vani biologe i laboratorije prema "svjetonazornom disanju" hrvatske MPO strane.

U tom ludilu svako valjda nastoji izborit najbolje za sebe, pa se očešat za neku pretragu, kad već ne može napravit normalan i standardni MPO, ono, rubrika daj šta daš.

Kad već pričamo o svhrshishodnosti stvari, trebalo bi prvo ukinut radna mjesta androloga, koji su, više-manje, postali izlišni širokom dostupnošću ICSIja, pa onda bi trebalo ukinut (zbog istog razloga) sve puste i po meni besmislene operacije varikokele koje se isto pacijentima sugeriraju po principu "daj što daš".

Što dublje grebeš, to je jedna uputnica za kariogram samo vrh ledene sante besmisla.

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •