Pokazuje rezultate 1 do 50 od 63

Tema: Fenomen - "SAMO tri kvalitetne jajne stanice"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mare157, a jesi li razmišljala o nekoj klinici u inozemstvu? Mislim, ako plaćaš kod nas, više ti se isplati platiti nekome vani i dobiti postupak po svjetskim standardima, a ne po izmišljotinama našeg ministra koje nemaju veze s medicinom i znanošću....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Bas me zanima kako rade biolozi u laboratoriju i imaju li javnog biljeznika pored sebe koji evidentira broj punktiranih j.s., broj oplođenih koji ne bi smio biti veci od 3 i evidentira unistene (nesmrznute) preostale j.s. ili neperspektivne oplođene j.s.. Naravno da javnog biljeznika nema u ovom procesu (smiješno je i pomisliti), ali bez pravne kontrole sve je zapravo na svjetonazoru/moralu biologa i internoj kontroli unutar lab-a. Ako je jedan biolog u lab-u moze li uopce postojati interna kontrola, tko mu uopće može zaviriti pod mikroskop? Ako ne postoji moze li biolog zapravo iskoristiti ove "nesavršenosti" zakona i napraviti da od nekih prosječnih 10j.s. po punkciji _uvijek_ dobije maks. 3 najbolja embrija. Kako biste vi to postigli da ste kojim slučajem biolog?
    Npr. oplodili sve pa nakon 24 sata napravili prvu selekciju prema perspektivnosti ili
    oplodili prvih 3 pa ako se slabo dijele požurili oploditi ICSI-em i sljedeca 3 i jos sljedeća 3
    Sigurna sam da se IVF ekipa iz petnih žila trudi da iz ovog zakona izvuče najbolju uspješnost, uz optimalne troškove. To je i u njihovom interesu. Što mi možemo reći kad nam biolog ustvrdi da nema j.s. za zamrzavanje, da se umjesto 3 oplođene j.s. usađuju 2, a 3. proglašena lošom. Ništa. Jednako tako ni pravni organi ne mogu ništa osim vjerovati biologu. Osim samog transfera, bitno je ono što je završilo (ili nije završilo) u frižideru a ne ono što je završilo u košu. Sorry na dugom postu.

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj zedra prvotno napisa Vidi poruku
    mare157, a jesi li razmišljala o nekoj klinici u inozemstvu? Mislim, ako plaćaš kod nas, više ti se isplati platiti nekome vani i dobiti postupak po svjetskim standardima, a ne po izmišljotinama našeg ministra koje nemaju veze s medicinom i znanošću....
    Piše u potpisu. Bili u MB u 10.mj prošle god. Dobili 7 js, 5 blastica, 2 vratili, ostale 3 navodno nisu bile dovoljno kvaliitetne za u frigo. Ne trebam ni spominjati koliko smo bili razočarani. Ali ja sam izgleda koka koja bez obzira na stimulaciju daje malo jaja tako da mi se sve čini da mi se niti ne isplati više ići vani osim možda radi same vjerojatnosti da čemo vani dobiti više kvalitetnijih embrija i bolji izbor za transfer jer će sve js ići na oplodnju, a ne kao ovdje samo 3.
    A neznam. Svakako sad čekam betu pa se nadam da me naredne 2 god neće mučiti ti problemi, a do tada se možda i izborimo za humaniji zakon.
    Aurora a znaš da nitko od njih to neće javno reći. Kad nisu dignuli buku kad se donosio zakon, mislim da nema šanse da sad itko išta kaže. A što se nadanja tiće, znaš onu da nada umire zadnja, a nažalost i onu nada je k...
    Posljednje uređivanje od mare157 : 13.02.2011. at 22:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •