Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 76

Tema: Pitanje o knjižnicama u Zagrebu - iskustva...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Pitanje o knjižnicama u Zagrebu - iskustva...

Evo ovak, član sam KGZ-a i uredno si uzimam knjige. S prvim djetetom sam pokušala uzet koji puta i njemu koju knjigicu ali su mi tete iz knjižnice preporučile da nije o.k. da dječja knjiga ide na moju odraslu karticu, pa da i njega učlanim. Rekoh o.k., dijete je školsko, valjda zbog toga i - učlanim i njega...
    Sad prije par dana odem s maleckom od 2 g. i uzmem 2 knjige sebi i njoj neku slikovnicu malecku. Dijete oduševljeno, otkrilo novi svijet. Prilikom jučerašnjeg vračanja knjige veli meni knjižničarka da kao nije o.k. da joj uzimam slikovnice na svoju karticu, da nek je učlanim u knjižnicu - mislim... dijete od 2 g. da učlanim u knjižnicu?! Ostala sam baš onak - ko pokakana - neugodno... Kao, sad nek uzmem ovu knjigicu (neš knjige od 3 strane...), a u buduće da je učlanim...
    Kakva su vaša iskustva? Imam samo ja peh s tetama iz knjižnice u Voltinom?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi sve uzimamo na jednu karticu. Na tvom mjestu ne bih se dala smesti, ne uzimaš ti više knjiga od dopuštenog, zbog čega ograničavati po dobi, spolu što će se i što će tko uzimati od knjiga. Uostalom zašto ti ne bi čitala dječju literaturu recimo u nekakve istraživačke svrhe? Ignoriraj ju

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

upravo tako. uredno dižem slikovnice i nitko mi ništa nije rekao.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi u zadnje vrijeme gotovo da isključivo uzimamo slikovnice i inu dječju literaturu i to na moju karticu. Nikad nikakve primjedbe!
    Čudna mi je ta tvoja teta knjižničarka.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas postoji knjižnica - odjel za velike i odjel za malene. Fizički su razdvojeni i ne možeš u 'velikom' odjelu provući 'malu' karticu, niti obrnuto. Tako je meni teta objasnila.
    Oni bi po pravilima trebali imati razdvojene korisnike, nema veze što je to tvoje 2-godišnje dijete, ono je osoba za sebe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi imamo čak tri iskaznice - dvije dječje i ja svoju za odrasle. Upisali smo dečke u knjižnicu u dobi od 2 i 3 godine.

Naime, bez iskaznice kod nas ne dozvoljavaju prisustvo u igraonici, na predstavama i (za veću djecu) pristup kompjutorskoj igraonici i internetu. To mi se čini u redu. Muž i ja dijelimo iskaznicu i to nam je dovoljno. Ponekad zadužimo knjige "unakrsno" (moje na dječju i obratno, ako baš želimo koju knjigu više - kad je godišnji ili slično) ali u redu je da djeca imaju svoju iskaznicu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.02.2011. at 08:53

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Kod nas su knjižnica za male i velike razdvojene, u posebnim zgradama
    (dapače odjel za djecu je u drugoj ulici) pa nikad nisu radili probleme
    ako bi dječju uzela na sebe ili obrnuto.
    Važno im je da im daš bilo kakvu iskaznicu KGZ.
    Ove godine ja nisam niti platila članarinu za sebe budući smo malenu učlanili
    pa nema potrebe. (ok. "tu" članarinu smo znali platiti u obliku zakasnine,
    tjedan dana zakasniš sa tri slikovnice i već si na pola godišnje članarine)
    Koristimo i druge sadržaje knjižnice (pričaonica) i jako smo zadovoljni.
    Naspram drugih stvari koje se nude po puno većim cijenama, ovo je super

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam isto jednom uzela slikovnice na svoju iskaznicu, pa su mi rekli da to tako ne može, tj može taj put, ali ne i ubuduće.
    I eto učlanila sam i dijete od (tad) 2,5 godine, pa sad on diže slikovnice na svoju iskaznicu.
    (nije knjižnica u Voltinom).

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo odmah učlanili dijete u knjižnicu, nije mi niti palo na pamet uzimati slikovnice na svoju iskaznicu.
    Knjižnica nudi zaista dosta popratnih sadržaja - mi smo Leu vodili na igraonicu i pričaonicu, imaju povremeno kazališne predstave, i knjižnica je jednostavno zgodno mjesto za 'izlazak' po zimi. Članarina stvarno nije visoka.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja sam uclanila D. kad je imao jednu godinu, isli smo u one njihove igraonice, posudivali knjige i igracke.

sad mu posudujem na svoju jer jadno dijete ima zakasninu od 200 kn pa nikako da to platim, ali niko se do sad nije bunio na to. inace mi je logicno da se dijete uclani i posuduje na svoju iskaznicu

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas postoji knjižnica - odjel za velike i odjel za malene. Fizički su razdvojeni i ne možeš u 'velikom' odjelu provući 'malu' karticu, niti obrnuto. Tako je meni teta objasnila.
    X
    Nika je od 1. godine života učlanjena u knjižnicu.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi smo dosad uzimali sve na moju iskaznicu i onda sam ja jedan dan uletila uzet nešto i zaboravila da imam već tri knjige doma, pa mi je knjižničarka (Savski Gaj) rekla da od 1.2. uvode obavezne dječje iskaznice na koje će se moći dizati samo dječje knjige, a ja ću i dalje moći koristiti oba odjela. Meni je to skroz prihvatljivo, ali njoj je bilo malo neugodno kad mi je rekla da je i dječja 50 kn, ali to stvarno nije neka cifra za cijelu godinu.
    Znam da u Medveščaku dijete mora imati svoju iskaznicu da bi moglo dolaziti na radionice i posuđivati igračke i knjige.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi imamo jednu odraslu (moju) i dvije dječje (7 i 5 godina)

knjižničarka nam je rekla da će se od 1.2. moći posuđivati samo na "svom" odjelu - djeca na dječjem i odrasli na odraslom i ja sam baš pitala da što s knjigama npr. slikarske tehnike koje su na dječjem ili slučajevi kad npr. učitelji i odgajatelji trebaju neku dječju knjigu i rekla je da će se to morati rješavati prema situaciji

nisu ni knjižničarke baš sretne ovakvim razvojem događaja, ali rekle su da je to novo pravilo koje će se primjenjivati u svim gradskim knjižnicama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sebastian ima odavno svoju clansku karticu. u nl je za djecu do 18 godina clanstvo besplatno, jedino placas zakasninu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa kod nas je isto godišnja članarina simbolična - 50 kn (probajte kupiti jednu knjigu za tu lovu... ), ali zakasnina nije...

Inače, ni naši baš ne vole evidentirati posudbe knjiga za odrasle na dječje iskaznice, ali ih se do sada moglo tu i tamo nagovoriti.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

M. je clan knjiznice od svog 9. mjeseca. Ni tad mi se nije cinilo prerano. Zgodna je stvar sto smije posuditi 10 slikovnica odjednom (manje zgodna ako ih mama zaboravi vratiti na vrijeme, zakasnina se placa po knjizi).
    I cini mi se da je konacno naucila da se one etiketice ne smiju trgati.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi posudjujemo u manjoj knjiznici (KGZ) i sve na moju iskaznicu. Nikad nije bilo problema.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa Vidi poruku
    mi imamo jednu odraslu (moju) i dvije dječje (7 i 5 godina)

knjižničarka nam je rekla da će se od 1.2. moći posuđivati samo na "svom" odjelu - djeca na dječjem i odrasli na odraslom i ja sam baš pitala da što s knjigama npr. slikarske tehnike koje su na dječjem ili slučajevi kad npr. učitelji i odgajatelji trebaju neku dječju knjigu i rekla je da će se to morati rješavati prema situaciji

nisu ni knjižničarke baš sretne ovakvim razvojem događaja, ali rekle su da je to novo pravilo koje će se primjenjivati u svim gradskim knjižnicama
    definitivno nismo sretne, jer nam uvelike otežava komunikaciju sa korisnicima
    pravila su takva kakva jesu, mi ih dobijemo i trebali bi ih se pridržavati svi
    ako neka teta knjižničarka se drži malo striktnije pravila (dakle, radi svoj posao), onda ne valja korisnicima, a neka druga je fleksibilnija, može dobiti packu od nadređenih, jer se ne drži pravila
    nikad se ne može ugoditi svima...

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

R je s godinu dana učlanjen u knjižnicu, tako da knjige koje posuđujem za njega idu na njegovu iskaznica, a za knjige za MM i mene na moju.
    Članarina od 50 kn stvarno je simbolična, knjižnica je lijepo organizirana, ima dio za djecu s igračkama i slikovnicama, gdje se često idemo igrati, za članove knjižnice organiziraju igraonice i radionice po dobi djeteta, a i tete su super!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U našoj knjižici su nam rekli da je dovoljno da se učlani jedan član obitelji (kod nas je to najmlađi, koji je i najveći posuđivač građe), a mogu se na istu karticu uzimati knjige i na "odraslom" odjelu.

Posuđujemo ipak najviše slikovnica i filmova (smijemo posuditi istovremeno 2 filma na 5 dana), dok za sebe posuđujemo rjeđe; ja knjige volim kupovati ali zbog trenutne novčane situacije...
    Također učlanjeno dijete smije koristiti igraonicu koju vodi odgajateljica i to ne propuštamo! Teta Blaška rules!

Sve za 70 kn na godinu. Super!

(zakasnina je 50 lp po knjizi po danu ili 5 kn po filmu po danu pa na to pazimo jako da ne zakasnimo).

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

To je malo nespretno rjesenje jer ponekad i djetetu treba nesto s odjela za "odrasle".
    Kod nas je situacija bila s crticem "Posjet iz svemira", nisu nam dali da posudimo crtic jer je on kao akademska gradja i spada na odjel za odrasle.

S obzirom da mi svoju odraslu clanarinu nismo bili u mogucnosti produziti nismo mogli ni posuditi crtic, a dijete je bilo bolesno kada su ga u skoli gledali i cijeli tjedan obradjivali na nastavi, on siroce nije imao pojma o cemu pricaju, a tako je htio biti u toku

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I kod nas j e tako, ali se ja švercam . Najmlađi ima iskaznicu pošto ide i na predstave i u pričaonicu a i najviše posuđuje knjige. Stariji imaju školsku knjižnicu pa uglavnom tamo posuđuju, jedino ako nema neke lektire u školskoj posude na Vitovu.

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi smo do sada posuđivali na iskaznicu od klinca (knjižnica na Ravnicama), obično njemu dvije slikovnice i ja sebi neku knjigu,
    ali prekjučer kad sam vraćala rekla mi je teta da ću morati i sebi napraviti iskaznicu jer od 1.2. imaju to novo pravilo.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hvala cure na svemu rečenom, otvorit ćemo i maleckoj njenu iskaznicu, pa će posuđivati slikovnice sebi i seki.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moji klinci su dobili iskaznice kgz na poklon. ponekad se ja svercam pa posudujem knjige za sebe na njihove iskaznice, ali rijetko.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je učlanjen u knjižnicu od 1,5 godine i nije mi padalo na pamet da posuđujem slikovnice na svoju iskaznicu, jer je meni ona kvota od tri knjige po posudbi premalo kamoli da još slikovnice tu uguram.

A po novim pravilima, vidim da se zaista ne smiju miješati posudbe s različitih odjela - osim za uzrast od 15 do 17 godina, koji smiju posuđivati i s dječjeg i s odraslog odjela. Moram priznati da ne razumijem logiku tih novih pravila, zašto su sad tako striktni?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Andrej je učlanjen u knjižnicu od 1,5 godine i nije mi padalo na pamet da posuđujem slikovnice na svoju iskaznicu, jer je meni ona kvota od tri knjige po posudbi premalo kamoli da još slikovnice tu uguram.

A po novim pravilima, vidim da se zaista ne smiju miješati posudbe s različitih odjela - osim za uzrast od 15 do 17 godina, koji smiju posuđivati i s dječjeg i s odraslog odjela. Moram priznati da ne razumijem logiku tih novih pravila, zašto su sad tako striktni?
    Ovo sam se i ja zapitala, a i naši knjižničari.... Valjda su odgovorni mislili da će time povećati broj upisanih. Nisam sigurna da je to pravi način, a još manje da će dati rezultate. Uostalom, velika većina ljudi koji su članovi knjižnice upisuje i djecu, upravo iz ovog istog razloga - tri knjige na iskaznicu za odrasle često je premalo. Mi smo zato znali "švercati" knjige za odrasle na dječje iskaznice, a vidjet ćemo da li će se to dozvoljavati i dalje.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi imamo 4 iskaznice, decki svaki svoju i ja svoju. Kada je moja istekla posudivala sam na njihove, glupo mi je da jos i sebi produzujem ako vec imamo tri.
    I tako sve do neki dan kada je i nama rekla da je ovo zadnji put i da moram produziti svoju. Po meni je to skroz bezveze, ne vidim uopce u cemi je kvaka. Knjiga je knjiga, posudio si tri, za sve tri isto placas zakasninu. I kakve sada veze ima jesu li to tri slikovnice ili jedna "odrasla" i dvije slikovnice. Znam da 50 kn zbilja nije puno za citavu godinu posudivanja, nije do toga, ali ne vidim zbog cega to novo pravilo.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

tete na voltinom su pošpotale i mog muža i dale mu neki dokument u kojem je sve lijepo objašnjeno o promjenama u gradskim knjižnicama. on je posudio 6 slikovnica na filipovu i moju iskaznicu, i sad je jasno da više tako nemožemo, pa ćemo upisati i elu. inače filipa smo upisali s dvije godine u zagrebu ali i u karlovcu u knjižnicu (pa je išao s bakom kad bi došao u posjet ili na bolovanje) jer je neko vrijeme ludio za knjižnicama i slikovnicama

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja imam svoju, dječak na svoju uzima sebi i seki. Dok je bio mali i nije bilo seke uzimali smo na moju ja i on.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je ovo bezveze
    ali nismo u kgz, pa se ne uzrujavam

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

U redu je da dijete ima svoju iskaznicu, koja uistinu ne košta puno, a za tih 50kn godišnje može posuđivati slikovnice, crtiće i igračke te sudjelovati u aktivnostima dječjeg odjela kao što su igraonice, pričaonice, razne radionice i povremene predstave.

Moja je curka učlanjena od svoje treće godine i mjesečno posuđujemo minimalno 5 slikovnica, + koji crtić ili igračku, a idemo ponekad na igraonicu i predstavu.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

u medvescaku se moze na odraslu iskaznicu 1 knjiga s djecjeg odjela, provjereno prekjucer

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj iki prvotno napisa Vidi poruku
    za tih 50kn godišnje može posuđivati slikovnice, crtiće i igračke te sudjelovati u aktivnostima dječjeg odjela kao što su igraonice, pričaonice, razne radionice i povremene predstave
    šta stvarno sa iskaznicom knjižnice možemo besplatno na predstave koje se održavaju u knjižnicama?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa Vidi poruku
    šta stvarno sa iskaznicom knjižnice možemo besplatno na predstave koje se održavaju u knjižnicama?
    Da! Npr. u S.S. Kranjčeviću je lutkarska predstava redovito svakog prvog četvrtka u mjesecu. Ima još priredaba, ali ove nismo propuštali.

I zato ljudi upisuju djecu u knjižnice, zbog predstava i igraonica, pa onda krene sa slikovnicama itd. Moji su odrasli u knjižnici. Znali smo tamo češće biti u vrijeme kad još nisu čitali, nego sada (sada odnesu knjige doma, za dječje predstave su preveliki, ali obožavaju knjižnicu i mislim da će im to ostati kultna ustanova do daljnjega... ) U našoj se može igrati šah, svirati ... svašta. I djeca ostanu vezana na knjižnicu, pa im ne pada na pamet da se skiću po vani kad mogu fino sjediti na toplom.

Evo, npr. moj 11-godišnjak radi projekt (neki plakat o kulturno-povijesnim spomenicima u Hrvatskoj) sa društvom iz razreda. Jesu oni skidali materijal s interneta, ali su uredno u knjižnici pitali informatora na dječjem za literaturu (jer ga poznaju od malih nogu - to im je osoba od povjerenja). Sinovi vršnjaci koji su se tek nedavno upisali u knjižnicu kad im je zatrebala lektira nemaju taj prisan odnos. To je vrijedno truda i smiješne cifre od 50 kn godišnje.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.02.2011. at 15:52

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Rayna prvotno napisa Vidi poruku
    Da, .

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa Vidi poruku
    u medvescaku se moze na odraslu iskaznicu 1 knjiga s djecjeg odjela, provjereno prekjucer
    Može, ali iz roditeljske zbirke.

Mi smo isto djecu upisali u knjižnicu zato što su dječji i odjel za odrasle odvojeni i zato što svatko želi svoje knjige. Svi četvero smo upisani u knjižnicu; ja u nekoliko njih. Djeca se ponekad, kad odu po knjige, ostanu igrati na računalima s drugom djecom. M. je ponekad ostajao i u čitaonici i igraonici i dolazio na predstave kad je bio manji. Mislim da knjižnica dosta toga nudi za 50 kn godišnje.

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam i ja pitanje - moje cure su trenutno upisane u kvartovsku knjižnicu - da li mi s tim iskaznicama možemo samo doći u bilo koju knjižnicu na predstavu ili radionicu ili se ipak moramo prije toga tamo prijaviti i upisati ?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a gdi ima popis tih predstava za djecu

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

imam i ja pitanje - moje cure su trenutno upisane u kvartovsku knjižnicu - da li mi s tim iskaznicama možemo samo doći u bilo koju knjižnicu na predstavu ili radionicu ili se ipak moramo prije toga tamo prijaviti i upisati ?
    Mislim da mozes, mozda se samo treba prije najaviti.
    Mi smo isli u dvije knjiznice,a svaki puta kada dodemu u Staglisce teta nas zove da dodemo na radionice.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je to Gradska knjižnica onda da. Mi posuđujemo knjige u dvije knjižnice (kuća, posao)

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala

ja sam u svoje studentsko vrijeme bila upisana valjda u sve knjižnice u gradu (s jednom iskaznicom), ali nisam bila sigurna kako funkcioniraju predstave i radionice za djecu

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Može, ali iz roditeljske zbirke.

.
    tako sam i ja procitala na forumu, al sam ipak trazila knjigu za djecu, pa mi je zena dala. ma, ko bi to vise znao sto moze, a sto ne.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

evo ovakav sam ja dobila odgovor zbog čega novo pravilo
    prema broju upisanih članova svaka knjižnica dobiva sredstva za kupnju knjiga
    razdvajanjem "odraslih" od "dječjih" članova se lakše utvrđuje koja populacija više posuđuje i kojih knjiga se koliko nabavlja
    dakle, ako vam fali lektira u školskoj knj., a nema ni u narodnoj, to je dijelom zato jer ima premalo upisane djece u odnosu na stvarni broj korisnika koji posuđuju na dječjem odjelu
    nadam se da vam ovo ima smisla i logike

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moram ovdje napisati

upisali smo i mlađu curu prije par mjeseci u knjižnicu i sad si i ona posuđuje svoje 3 knjige (do tad je starija birala sebi dvije a mlađa jednu) i unazad nekih mjesec dana moje malo dijete je počelo čitati

samo nas je jedan dan iznenadila i pročitala jedan naslov
    pa smo shvatili da ih zna pročitati još (od kad je u knjižnici stalno ispituje koje je koje slovo - a okružena je knjigama od rođenja, ali tek upisom u knjižnicu - i činjenicom da mora vratiti te knjige - je porastao interes baš za učenje slova) i da savladala analizu i sintezu

prošli tjedan je sama napisala 20 imena djece na svoje rođendanske pozivnice (5. rođendan), trebala sam joj pomoći samo oko nekih slova koja nije još zapamtila

nevjerojatno koji joj je ovo bio poticaj

ovo pišem za one koji se dvoume isplati li se upisati i predškolsko dijete - isplati

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I imamo jedno vrlo čudno iskustvo.
    Prije 10tak dana odvedem curu (6g) u knjižnicu, obnovimo članarinu za nju. I ja sam član - imam iskaznicu, ali nisam posuđivala već jedno 2g. I cura si odabere neke slikovnice i pita tetu da li ima neka dječja enciklopedija o životinjama. I kaže teta ima, ali na školskom odjelu, pa se ne može posuditi na dječju iskaznicu. Ja kažem, ok, onda ću ja uzeti na svoju iskaznicu - e, ne može ni to, ne mogu ja sa odraslom iskaznicom uzeti sa školskog odjela! Kaže teta da li imam možda školarca u obitelji - da, imam, baš sam planirala raditi djecu da svaki uzrast u knjižnici! Nevjerojatno, kakva su to pravila! Uglavnom, nismo mogli uzeti dječju enciklopediju - koja definitivno nije samo za školsku djecu, imamo doma sličnih i čitam joj već od 3g.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Deaedi, teta ipak pretjeruje, i ne znam što da ti uopće kažem
    ima nas/ih svakakvih

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    Deaedi, teta ipak pretjeruje, i ne znam što da ti uopće kažem
    ima nas/ih svakakvih
    meni su jučer dale na moju iskaznicu knjige s dječjeg odjela jer sam im rekla da ću upisat dijete čim dobijem plaću jer da sad nemam 50 kuna viška. Rekla mi žena da se ne brinem.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Da sam inzistirala i isla se svadjati, vjerojatno bi istjerala na svoje. No, kako sam bila sa curom, i to nakon duzeg vremena smo krenuli u knjiznicu (koju sam joj opisala kao super mjesto sa zanimljivim knjigama, predstavama, igracakama, dobrim tetama koje ti pomazu naci knjigu...) nisam htjela napraviti neku scenu.

Jednom sam se pred njom porjeckala sa blagajnicom u McDonaldsu, nisam bila svjesna koliko se to nje dojmilo, dok nisam cula kako je tati prepricavala taj dogadjaj -u njenoj percepciji je bio puno "veci" nego sto sam ga ja dozivjela.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 04.03.2011. at 14:44

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    evo ovakav sam ja dobila odgovor zbog čega novo pravilo
    prema broju upisanih članova svaka knjižnica dobiva sredstva za kupnju knjiga
    razdvajanjem "odraslih" od "dječjih" članova se lakše utvrđuje koja populacija više posuđuje i kojih knjiga se koliko nabavlja
    dakle, ako vam fali lektira u školskoj knj., a nema ni u narodnoj, to je dijelom zato jer ima premalo upisane djece u odnosu na stvarni broj korisnika koji posuđuju na dječjem odjelu
    nadam se da vam ovo ima smisla i logike
    Meni baš i nije neki argument. Obzirom da se svaka posudba bilježi u kompjuter vrlo lako bi se moglo ustanoviti kolika je potražnja za kojim knjigama. (umjesto da se broje članovi)
    Posljednje uređivanje od NetkoMiOteoNick : 04.03.2011. at 14:48

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •