Stranica 8 od 24 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 1186

Tema: Transfer embrija od odmrznute jajne stanice

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Linalena pisala na SD, mrve se nisu oplodile, nista od transfera

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Žao mi je linalena

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

da vam se i ja pridružim upravo krenula danas u postupak sa smrznutim js čet ponovo folikulometrija pa ćemo vidjet imam 3 smrznute.....u kbc Ri ima 2 trudnoće u 1mj. iz smrznutih stanica i to 1 s 2 blastice vračene-blizanci tako Dani nastavi pozitivan niz kod nas................

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Vita nitko sretniji od mene
    ....nadam se da ćeš i ti nastaviti pozitivan niz sa zamrznutim j.stanicama s kbc-a Ri!!

tally avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Ajoj, hoće li više koja pozitivna beta?! Treba nam malo dobrih vijesti na ovom forumu!
    Koliko ih je bilo u postupku kroz zadnje vrijeme, a ishodi Baš mi je žao, cure! Držite se!
    Dani82, zašto tako "kasno" trebaš vadit betu?
    Vita22 mi ćemo se "pratit"
    Ja krećem u petak s folikul., u Citu, pa evo da prijavim!
    Sretno svima koje čekaju bete, transvere...

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

tally tako je praksa na mojoj klinici.

tally avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Želim ti onda da ti vrijeme što prije prođe i naravno, puuuuuuuno sreće!!!

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

cure da li je itko čuo u ove 2 god novog zakona o rođenju ijedne bebe iz zamrznutih js? Pokušavam googlat ali ništa ne nalazim. Ne znam da li ubuduće ima ikakvog smisla zamrzavat js

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ja sam danas zvala biologa i rečeno je da sutra dođemo ali da su jako loši i da vjerojatno ništa od ovog put....nema više šanse da potpišem išta vezano za zamrzavanje i nitko me više na to ne može nagovoriti....ovo stvarno nema smisla...i sad i ako se održi jedan, čemu kad je jasno kao dan...ah, sad sam stvarno već "malo" živčana...kljukanje tabletama u turbo dozi da nakraju nema transfera, mrak...Milinoviću dragi...kako možeš mirno spavati...ne znam kako Bog uopće može stvoriti takve zvijeri od ljudi...bez imalo pameti u rukama imati toliko života i bitnih vrijednosti...a nema pojma apsolutno ni o čemu...te tri će biti piši propalo i ostaju još dvije...ma da, te će sigurno biti dobitne....jaaaaaaooooooooo

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Slow ufff eto jedino ti mogu pružiti virtualnu ruku i zagrljaj, drž se i ne puštaj

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

slow baš mi je žao, ali nadam se da će biti barem jedan izdržljivi embrić da se nisi uzaludno kljukala tabletama

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    cure da li je itko čuo u ove 2 god novog zakona o rođenju ijedne bebe iz zamrznutih js? Pokušavam googlat ali ništa ne nalazim. Ne znam da li ubuduće ima ikakvog smisla zamrzavat js

ima navodno naša Petrova bolnica u ZG ima rođene djece iz postupka sa zamrznutim jajnim stanicama, iako se i dalje šuška o:

a) velikim postocima kad uopće ne dođe do uspješnog odmrzavanja/oplodnje ili transfera

b) veliki postotak (nitko ne zna zašto) spontanih

Sve u svemu nije uopće dobro ovo sve, a prošlo je Venddy tek 1.5 godina od donošenja zakona..........................

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koristim priliku da još jednom podsjetim na fenomenalne uspjehe iz postupaka zamrznutih embrija prije zakona ali i vani, van lijepe naše............... davno bilo, već gotovo zaboravljeno.

Ovim putem ne samo da trebamo zahvaliti Milinoviću (koji je liječnik, čak je i ginekolog.... ali o potpomognutoj generalno pojma nema), Golemu koji krojač ovog zakona i također liječnik ali nažalost nije niti ginekolog, ali ja bih svakako podsjetila i zahvalila se našim MPO liječnicima koji ovakav zakon (čast izuzecima) šutke toleriraju ili čak otvoreno daju podršku ne bi li se dodvorili Milinoviću. Samo me zanima koja će biti retorika i argumentacija nakon Milinovića, nakon ovakvog zakona!? Kako ćete opravdati svoje stavove?

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a dodala bih na Kadaunin post:

kako i na koji način možemo biti sigurni da su i ti "uspjesi" trudnoća iz zamrznutih jajnih stanica točni i precizni, kada brojne klinike uz odmrzavanje jajnih stanica oplođuju i netom puinktiranu u tom ciklusu (što je naravno ok, jer tako barem, budimo iskreni, postoji neka šansa za oplodnju i trudnoću)?

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Čitam vas i nemogu ni pisati o ovome jadno mi je to. I sama idem na to da ih ispucam da bi mogla ponovo u stimulativni. Imam samo 3 smrznute. Sada mi je dao estrofeme jer su mi se ciklusi produljili nakon zadnjeg stim. postupka.
    Bila 8 dc, pa 13 dc, pa sam ponovno u petak to je 17 dc, Nadam se na je nakon toga punkcija, ako ja bude. Ludim od tableta i na kraju da li bude uspjeha ne znam. Moram biti pozitivac, ali kako.

Hvala našem bistrom ministru za ovaj glupi zakon.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Kadauna i ksena, nadam se da će neko od "službenih bolničkih čitača foruma" pročitati ovo i da će se prenijeti dalje-da znaju da nismo baš tako naivni i da vjerujemo u njihove vrle podatke.
    nana, estrofem nije za skraćivanje ciklusa nego za zadebljanje endometrija.

nana1976 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mare41 znam da je estrofem za zadebljanje, ali kako su mi se ciklusi produžili i to jako sporo ide pa mi je dr zato to dao da bi imalo ubrzao.

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hej curke evo i da se ja pridružim.
    ja sam u 1mj bila na stimulaciji,ali mi se dogodila gadna hiperstimulacija jajnika,pa sam završila u bolnici.u međuvremenu su oplodili 3 stanice i sve su blastociste,sada su zamrznute,pa sad čekam da se sve smiri da rade transfer u novom ciklusu.
    nadam se da će bit ok

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

slatkica gdje si ti bila u postupku?? Pretpostavljam da nisi u Hrvatskoj jer imaš zamrznute embrije a kod nas se embriji ne zamrzavaju.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

slatkice ti si u sasvim drugoj prici od ostalih na ovoj temi jer tebi su zamrznuli embrije (sto usput, koliko je meni poznato, nigdje jos ne pise da se to prema zakonu smije!), a ovdje je rijec o zamrznutim jajnim stanicama.

U svakom slucaju zanemari sve postove na ovoj temi, jer oni se ne odnose na tvoj slucaj. Tvoje sanse za uspjeh iz FET su kudikamo vece od sansi sa zamrznutim jajnim stanicama.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    slatkica gdje si ti bila u postupku?? Pretpostavljam da nisi u Hrvatskoj jer imaš zamrznute embrije a kod nas se embriji ne zamrzavaju.
    Radi se ipak o postupku u Hrvatskoj i zamrzavanju embrija kod nas. Jos od kada je bila rasprava u saboru o vrlom nam zakonu govorili su da ce se embriji moci zamrzavati u iznimnim slucajevima, ali meni nije poznato da su ikada to i ozakonili bilo kakvim izmjenama zakona ili pravilnikom. Pa neka me netko ispravi ako grijesim.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 08.02.2011. at 20:11

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Aurora* jesi ti sigurna da je slatkica baš bila u postupku u Hrvatskoj? Ja sam čula o nekim puno drastičnijim slučajevima od hiperstimulacije u kojima nisu dozvolili zamrzavanje embrija.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eh, dani82, (necu reci na zalost, jer je to ipak na slatkicinu srecu) sasvim sam sigurna. Bio je to postupak u Vinogradskoj. A to da negdje drugdje nisu dozvolili zamrzavanje cak i u puno drasticnijem slucaju od HS koja takodjer nije bezazlena nimalo me ne cudi. Jer kao sto rekoh po mojem saznanju nigdje ne pise da se embriji smiju zamrzavati, ali zato pise da se ne smiju. Pa onda valjda tko se usudi taj zamrzava, a tko se drzi slova zakona taj ne zamrzava...
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 08.02.2011. at 20:29

slatkica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj dani82 prvotno napisa Vidi poruku
    Aurora* jesi ti sigurna da je slatkica baš bila u postupku u Hrvatskoj? Ja sam čula o nekim puno drastičnijim slučajevima od hiperstimulacije u kojima nisu dozvolili zamrzavanje embrija.
    da bila sam u Hrvatskoj,u Vinogradskoj u postupku.i zakon dopušta zamrzavanje embrija ako ne može doći do transfera radi komplikacija.a ako misliš da hiperstimulacija nije gadna stvar varaš se,jer 2 tj u bolnici na intenzivnoj,na infuzijama,sa edemom pluća i još puno toga nije mala stvar.a dr. je rekao da su radili transfer,hormon trudnoće pogoršava stanje i ja bi završila ko zna di
    tako da je zakon tu vrlo jasan

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj slatkica prvotno napisa Vidi poruku
    da bila sam u Hrvatskoj,u Vinogradskoj u postupku.i zakon dopušta zamrzavanje embrija ako ne može doći do transfera radi komplikacija.a ako misliš da hiperstimulacija nije gadna stvar varaš se,jer 2 tj u bolnici na intenzivnoj,na infuzijama,sa edemom pluća i još puno toga nije mala stvar.a dr. je rekao da su radili transfer,hormon trudnoće pogoršava stanje i ja bi završila ko zna di
    Mozes li ti ili bilo tko drugi pronaci gdje to u zakonu pise da je dozvoljeno zamrzavanje embrija?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izbrisan dupli post.
    Posljednje uređivanje od Aurora* : 08.02.2011. at 20:36

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

u kojoj zemlji primitivaca me Bog posadi blago mi se. Mi Hrvati smo gori nego prostitutke, svak nas j_______ kad i kako hoće i onda još mi njima platimo.
    Ja ove neandertalce sa vlasti ne bi makla nego smakla.

Sorry cure al stvarno mi je pun k_________ uvjek nekog čekanja i krojenja mog života od strane puno ograničenijih od mene. Danas me baš neko ogorčenje drži. Pod hitno treba nešto poduzet da se ovaj zakon makne, pa čak i u Italiji nije više na snazi. Trebamo se organizirat i nešto pokrenit

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj slatkica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mislim da je hiperstimulacija mačji kašalj, daleko od toga. No čula sam da paru koji više nema zamrznutih spermića (rak testisa) nisu dozvolili zamrzavanje embrija, pa sam na to mislila kada sam rekla drastičniji slučaj, nikako nisam mislila umanjiti problem hiperstimulacije. Drago mi je što si se oporavila i želim ti svu sreću s tvojim smrzlićima
    ... samo sam još željela nadodati da mislim da je ovaj zakon sve ali ne i jasan.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

i slažem se s Aurorom*, nema spomena u zakonu ni u pravilnicima o tome da je zamrzavanje embrija dozvoljeno ni pod bilo kakvim ozbiljnim ili neozbiljnim zdravstvenim okolnostima (rak testisa, HS, etc.).

Venddy, pokušavamo koliko možemo, radili smo pritiske, davale izjave za TV, pisale pisma ministarstvu, premijerki, pojavljivale smo se na Plitvicama na kongresu na kojem su bili svi naši liječnici i ministar, pojavljivala su se jaja diljem Hrvatske s natpisom "naša jajašca nisu za bacanje". Borba je ta slušajući naše susjede Talijanke dugotrajna i iscrpna al se isplati, stoga se cure učlanite u udruge pacijenata - bilo u Rodu ili u Betu, ovdje je pristupnica za učlanjene u Rodu, posla ima uvijek a dragovoljaca malo ):

http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=1&Tekst2ID=221

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a onda opet kad treba istupiti u medijima - muk! stare face su se potrošile i žele odmak od svega, a novih snaga nema!

i da, doista potvrđujem, u pravilnicima i zakonima, nigdje izričito i konkretno ne stoji da je zamrzavanje embrija, ni u kojim okolnostima dopuštena. jest bilo govora o tome da će se taj dio fleksibilizirati, no pravno slovo taj prijedlog nije pratilo!

ovaj zakon, koji je trebao urediti stanje humane reprodukcije u Hrvatskoj, je učinio sve samo to ne. ne znaš nikad koliko kvalitetnih jajnih stanica točno imaš, koliko su TOČNO oplodili (iako smiju samo tri), što se događa s 3. ako se par predomisli i želi transfer samo dvije, kako se vodi statistika za žene kojima oplođuju odmrznute jajne stanice i one iz friškog ciklusa... cijela je paleta dilema koje ostaju bez odgovora i zato:

hvala DEMOKRŠĆANIMA na vlasti i pohlepnim liječnicima koji to stanje toleriraju i potiču!

suzzie2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Eh, dani82, Jer kao sto rekoh po mojem saznanju nigdje ne pise da se embriji smiju zamrzavati, ali zato pise da se ne smiju. ...
    Ispravite me, možda griješim, ali nigdje u zakonu ne piše da se embriji ne smiju zamrzavati. Piše samo da se mogu oploditi max. tri jajne stanice, a da se preostale pohranjuju. Zato u slučajevima poput HS-a, kada su jajne stanice oplođene, a nakon toga nastanu komplikacije, dr. koriste nedorečenost zakona, budući ne piše šta se u takvim slučajevima događa s oplođenim j.s. ako se zbog okolnosti nastalih nakon oplodnje ne mogu vratiti u ženu. I inače, baš me zanima što zagovornici našeg ingenioznog zakona o tome misle? treba li baciti "živa bića" u tom slučaju? Time bi sami sebi skočili u usta. Zato mislim da je bitna pretpostavka za zamrzavanje zametaka upravo ta činjenica da je nemogućnost vraćanja nastala nakon njihove oplodnje, pa možda zato ovaj slučaj s rakom testisa ne potpada u ovu grupu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj suzzie2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ispravite me, možda griješim, ali nigdje u zakonu ne piše da se embriji ne smiju zamrzavati. Piše samo da se mogu oploditi max. tri jajne stanice, a da se preostale pohranjuju.
    suzzie2 nakon sto sam jos jednom pogledala Zakon moram se sloziti s tobom da u njemu zaista nigdje izricito ne pise da se embriji ne smiju zamrzavati!

Medjutim, Clanak 15., 4. stavak, odredjuje da se pohranjuje visak spolnih stanica.

Spolne stanice su po definiciji iz Zakona, Clanak 2., tocka 2., sva tkiva i stanice koje se namjeravaju uporabiti u svrhu medicinske oplodnje.

Pod tkiva i stanice se po mom shvacanju nikako ne mogu smatrati i zametci, pogotovo ne ako se u obzir uzme definicija Medicinske oplodnje (Clanak 2., tocka 1.), te kontekst citavog Zakona gdje se pojam zametak spominje iz kojeg je vrlo jasno da to nije isto sto i spolne stanice.
    (Npr. Clanak 9., stavak 4: Bračni drugovi pojedinačno ili zajedno mogu povući pristanak i odustati od postupka medicinske oplodnje sve dok sjemene stanice ili jajne stanice ili zametak/ci nisu uneseni u tijelo žene.)

U svakom slucaju taj zakon je sve drugo nego jasan i nedvosmislen i kao takav nije uveo red u potpomognutu oplodnju, kako se zakonodavac voli hvaliti, nego sasvim suprotno, stvorio je jednu samu sivu zonu. U kojoj klinike mogu raditi koliko se usude ili koliko im savjest dopusta, a pacijenti ni u sta vise ne mogu biti sigurni.

dada-55 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Evo da se malo vratim mada sam odustala od svega ,mojoj kolegici su zamrznuli 2 blastociste zbog hiperstimulacije a nije ležala u bolnici niti je pila bilo kakve lijekove . Ako si pod sretnom zvjezdom rođena sve se može ...........
    Ja sam imala hiperstimulaciju vratili su 2 blastociste a 9 oplođenih neznam u kakvom stadiju nemaaaaaaaaaaaaaaaaa bacali su ili prodavali( naravno i ja još doktora morala podmazati sa 1000 DM tadašnjih) i doveli do toga da od svega odustajem radi Milinovića i doktora i biologa i svegaaaaaaaaaaaaaa.
    Ne možemo ništa samo trpjeti i nažalost dolaziti kod njih jer smo mi pokusni kunići.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

U slučaju hiperstimulacije ili iz drugog zdravstvenog razloga odgođenog transfera embriji se zamrzavaju. Provjereno.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    U slučaju hiperstimulacije ili iz drugog zdravstvenog razloga odgođenog transfera embriji se zamrzavaju. Provjereno.
    oprosti, ali gdje to stoji crno na bijelo? znamo i mi da zamrzavaju, negdje, no gdje je pravilnik koji to dozvoljava?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj gala1979 prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj ksena28 prvotno napisa Vidi poruku
    oprosti, ali gdje to stoji crno na bijelo? znamo i mi da zamrzavaju, negdje, no gdje je pravilnik koji to dozvoljava?
    Upravo tako kako kaze ksena28, znamo i mi vrlo dobro da ponegdje zamrzavaju embrije iz nekih razloga, ali ne znamo gdje to crno na bijelo pise da se smije?

Ili to sto ne pise da se ne smije, samo po sebi znaci da se smije?

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da ima kakav pravilnik, morao bi definirati točno uvjete koji moraju biti ispunjeni kako bi se zamrznuli embriji. Objašenjenju u slučaju hiperstimulacije ili drugog zdravstvenog razloga bi bilo super, jer bi dalo doktorima na volju da procijene koji je to zdravstveni razlog dovoljan za odgodu transfera.

U mom konkretnom slučaju gdje bi u slučaju troplodne trudnoće bila izložena smrtnoj opasnosti, a s druge strane veliki dio stanica se ne oplodi, moglo bi se pravdati zdravstveno da se zbog drugog navedenog razloga moralo pokušati oploditi 3 js, a onda ako se (slučajno) dobiju 3 blastice, morala bi se jedna zamrznuti. To mi, naravno, nitko nije nudio, nego su mi dr. Šimunić, dr. Radončić i dr. Poljak (neovisno jedan o drugome) rekli da su pokušali za teške slučajeve poput mene intervenirati da se dozvole iznimke, ali da to kod Milinovića nije prošlo.
    Posljednje uređivanje od Jelena : 09.02.2011. at 13:00

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

suzzie2, ako pogledas zakon, iako nigdje nije izricito zabranjeno zamrzavanje zametaka, vidjet ces da se zdravstvene ustanove licenciraju od strane ministra za provodnje postupaka unutartjelesne i izvantjelesne oplodnje, te pohranu spolnih stanica (NE i zametaka), dok se u clanku s kaznama izricito kaznjava provedba svih postupaka za koje nemaju dozvolu. Tako je posredno zakonom zaista i zabranjeno pohranjivanje zametaka, bez obzira sto se zamrzavanje zametaka provodi. Nikakav pravilnik oko zamrzavanja zametaka u posebnim slucajevima nije donesen, osim usmene dozvole ministra preko novinske izjave. Na taj nacin se kroji zakon kroz novine, sto je dokaz banana drzave. (Kad ne bi bilo zabranjeno zamrzavati zametke, u slucaju 3 odlicna zametka 3. dan, radije bi 3. zametak zamrzli nego riskirali trojke ili ga bacili, bar se nadam.)

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo još jedne primjedbe na naš sustav zdravstva. Drage moje suborke što mislite kolike šanse mi imamo ovdje da ostanemo trudne ili da se izliječimo od nekih bolesti tipa kroničnih i malignih??? A čisti dokaz kakvo nam je zdravstvo je bio kad je tadašnji ministar zdravstva ("gospodin ne istina") Hebrang otišao na liječenje karcinoma prostate u Švicarsku. Ili kada je tadašnji premijer gospodin Račan otišao u njemačku na liječenje. Mogla bi nabrajati do sutra takve slučajeve. Pa si vi mislite!!!
    Mi smo najobičnije pokusne štakorice ovog novog zakona a naši liječnici pioniri u otkrivanju novih metoda u MPO. Mi smo zadnja rupa na svirali i naši problemi nikoga s ne tiču jer to nije njihov problem a ni problem države. Koga zanimaju neki pacjenti koji ne mogu imati djecu? Kosoricu???? Milinovića??? Šeksa??? Bebića??? Moš mislit!!! J_ _ _ se njima za nas i naše probleme. Drže oni svoje gaće i stolice da ne iskliznu iz njh a njihovi poznanici, prijatelji i familija neke stvari obavljaju bez pol muke i čekanja odmah preko reda. Pa naravno da onda nitko u državi ne čeka na redove i grize nokte od jada kada oni znaju samo za slučajeve koji se obavljaju odmah. Mamicu im.
    Pojavljivati se na televiziji i govoriti protiv ovog sustava je kao da stavljaš glavu na giljotinu jer živimo u mafijaškoj-udbaškoj državi gdje se svi provjeravaju. Netko ko ima problem i javno govori o tome a radi u državnoj firmi može bez problema zbog toga dobiti otkaz i staviti svoju egzistenciju u pitanje. Pa tko će se pojavljivati i prozivati moćnike na televiziji SAM!!!?! Nitko. Da nas je 10 000 koji prosvjedujemo možda bi se nešto i desilo ovako se ništa neće promjeniti.
    Trebalo bi naše državnike tužiti sudu za ljudska prava u Strazburu ali tko će to napravit?????

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo tako kako kaze ksena28, znamo i mi vrlo dobro da ponegdje zamrzavaju embrije iz nekih razloga, ali ne znamo gdje to crno na bijelo pise da se smije?

Ili to sto ne pise da se ne smije, samo po sebi znaci da se smije?
    Nisam ni čitala zakon. To je zaključak između redaka.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sonječka, slučaj je na Ustavnom sudu (u ladici). Moraju se iscrpiti mogućnosti doma prije nego se ide na međunarodni sud.

i pino sretna sam da te vidim!
    Posljednje uređivanje od Jelena : 11.02.2011. at 13:52

Ela28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Eto i mene doma rezultat od 10 zamrznutih jajnih stanica 7 nije preživjelo odmrzavanje a one 3 koje su ostale nisu se oplodile i opet ništa od transfera nikako ja doći do njega

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Al eto još jednog primjera različitog tretmana na klinikama u HR, kod mene na SD kažu da smiju odmrzavati samo 3×3, i ja sada 2 mjeseca čekati da mogu dalje

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

quotat ću ovdje Šiškicin post s VV-a:

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Mislila sam ne napisati.. jučer je bio koma dan na VV-u , bar za nas četiri sa zamrznutim js.
    Bile smo četiri koje smo došle "kao na transfer" od zamrznutih js..
    Ela je već napisala za sebe 10 js, (3 prezivjele), ja 6 js( 2 preživjele), jedna cura 3js (2 preživjele) i još jedna cura s 1js...
    od svih js koje su preživjele odmrzavanje (znači 7 komada) nije bilo ni jednog jedinog embrija..

Hvala Milinoviću !!!

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Koma za VV... kojom se metodom tamo zaleđuju js?

linalena avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Na SD je vitrifikacija, piše mi na otpusnom pismu

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nije bitna metoda zamrzavanja, već činjenica da od 20 jajnih stanica nije bilo ni jednog jedinog embrija za transfer!

i nije to problem VV-a, već hrvatski problem, naš problem, problem koji se neće riješiti sam od sebe, zato treba opet pisati Milinoviću, Jadranki, koaliciji i opoziciji, HHO-u, Ustavnom sudu!!!!!!!!!!!! treba izaći u medije i podsjećati na apsurde hrvatske logike.

dani82 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ksena28 sve smo to već napravili pa nije imalo nikakovog odjeka ... ja se sada samo nadam da će na slijedećim izborima dobiti neka malo normalnija stranka koja će čim prije dovesti zakon o mpo u red sukladno s zdravom pameću. Do tada se nadam da će naši biolozi i doktori s vremenom imati čim više iskustva i uspjeha s ovom metodom, ne zbog zakona ni zbog Milinovića a još manje radi hdz-a i crkve već zbog žena koje žele postati majke i polažu nadu u svaku, pa i najmanju mogućnost da im se to ostvari.

gala1979 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sad mi se ovi rezultati odmrznutih js na VV čine još lošijima nego prije ljeta. Šimunić naokolo maše papirima i pokazuje trudnoće od odmrznutih js.
    I još nešto. Neki dan sam opet čula info da je pravnica na VV rekla curi da sekundarni IVF/ICSI ulazi u "onih 6 postupaka"?!

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ionako su hrvatski trenutni najveći problem komunistički zločini... ne znam šta se ja tu pjenim kad je najbitnije tko je smaknuo tamo neke Nijemce ili Digiće koji su od 41. - 45. ionako samo ljetovali u Hrvatskoj?!
    Posljednje uređivanje od ksena28 : 13.02.2011. at 12:41

Stranica 8 od 24 PrviPrvi ... 67891018 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •