Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 69

Tema: HITNO!-netko tko se razumije u parazitologiju ili radi u labu

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno HITNO!-netko tko se razumije u parazitologiju ili radi u labu

kao što naslov kaže trebam nekog tko se razumije u parazitologiju ili nešto srodno tome ( nemam pojma što ) da mu postavim par pitanja. Pitala bih ovako javno no me sram napisati što sam uspjela pojesti tj. kak to nisam primjetila . S obzirom da imam komad dokaza no do nalaz košta poprilično ( a to nemam ) i da je dokazu vijek kratak molila bih što hitnije da mi se javi osoba koja se razumije u gore navedeno područje. U protivnom bit ću primorana izdvojiti popriličan iznos jer me strah da mi nekaj ne bu .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ajd pitaj javno
    tajchi ~~~~~~~ da nije ništa

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nešto sam kupovala od emire - tako da znam da radi u nekom labu i to, ako sam dobro zapamtila, na kontroli hrane.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

tajchi, ako misliš da je nešto hitno i da bi se mogla otrovati, odi u bilo koju bolnicu na hitnu i ponesi sa sobom to što imaš da im možeš pokazati.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Emiru nisam dobila - ne javlja se na mob.- ali evo, dobila sam mare41!

Daj napravi tako kako ti je rekla!

I javi se!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    tajchi, ako misliš da je nešto hitno i da bi se mogla otrovati, odi u bilo koju bolnicu na hitnu i ponesi sa sobom to što imaš da im možeš pokazati.

ma nemrem se otrovat bar ne tak brzo, al mogu pretpostavit ću pobrat sve one druge šuge od salmonele, trihineloze, parazita i bogtepitaj čega još.

sad me još više sram napisati kaj sam pojela ( ipak sam žena )

cvijeto- bit će da je to generacijska znatiželja ( ja bih krepala da saznam o čem je riječ ). Ma pojela sam sirovo meso i to uspjela skužiti nakon drugog zalogaja ( u moju obranu-bilo je zakamuflirano pečenim prezlima ). Inače, meso je bilo doslovno sirovo. U ZZJZ analiza na parazitologiji košta too much, a nemam pojma kam bi mogla odnjeti, a da je po mogućnosti besplatno. E sad, mene zanima ako ne odnesem meso na kontrolu, a pobrala sam nekog parazita da li bi se to skužilo preko krvi kroz npr. tjedan dana.
    Sad sam malo preletila preko trihineloze ( pišem post i pretražujem kojekakve šuge ) pa vidim da i nema nekog lijeka, a simptomi mogu ići od dva dana pa nadalje. Tak da si mislim da je bacanje love ako dam meso na analizu.
    Ma nemam pojma kaj da radim. Valjda je razlika dal netko pojede jedan, dva griza ili npr. pol svinje.

Znam da je smiješno i meni će biti za par godina ( kad se uvjerim da mi ne bu niš ). Do tog vremena bi mi dobro došao netko stručan da me utješi da mi ne bu ništa ( može i psihijatar )

Sorry ak ste pomislile da sam pojela nekaj otrovnog!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u naslovu sam napisala hitno jer su mi u ZZJZ rekli da bih uzorak mesa morala donjeti najkasnije sutra ujutro pa mi je zato trebao hitan odgovor. Još jednom sorry.

Teica- baš me dirnula tvoja briga i želja za pomoć. Po vašim reakcijama vidim da sam totalno krivo sročila naslov...............u buduće ću više paziti.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa što je sramota u sirovom mesu
    a tatarski, carpaccio, smjesa za sarme - zar ju nitko nikad ne proba?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koje meso? Nije svejedno.

Kakva sramota? Ja sam kao mala obožavala sirovo meso

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sramota je što sam ja jednom uz film grickala pasju hranu koju su gosti kojima sam ustupila stan usuli u primamljivu ambalažu. Doduše odustala sam s gađenjem nakon par zalogaja sva u čudu kako netko to može jesti. Tek sam naknadno skužila o čemu se radi

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    pa što je sramota u sirovom mesu
    a tatarski, carpaccio, smjesa za sarme - zar ju nitko nikad ne proba?
    ma nije sramota probat sirovo meso, no ja nisam išla probat sirovo nego sam dobila ( iz restorana ) sirov zagrebački, a skužila sam tek nakon dva zalogaja. Ajmo reć da me bilo sram napisati da sam jela nekaj kaj se iz aviona vidlo da je sirovo, a ja nisam skužila. A inače ovo kaj si gore navela ja ne jedem niti isprobavam.............preveliki sam trtaroš, ja i jaje kuham do iznemoglosti, a za hrenovke sam sigurna da su gotove kad puknu .

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Sramota je što sam ja jednom uz film grickala pasju hranu koju su gosti kojima sam ustupila stan usuli u primamljivu ambalažu. Doduše odustala sam s gađenjem nakon par zalogaja sva u čudu kako netko to može jesti. Tek sam naknadno skužila o čemu se radi

nemam pojma koje je meso bilo. Nekad stave piletinu, nekad svinjetinu. Nemrem niti saznati, a kad gledam komad koji sam ostavila čas mi se čini da je piletina, čas svinjetina. Jedino da odnesem mami, možda bi ona mogla odgonetnuti.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bibai
    tajchi, ja sam mislila da si pojela pola nekog crva

pa šta ne bi zagrebački trebao biti teletina? onda nemaš straha, ja mislim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Neće ti biti ništa od dva zalogaja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako nisu podvalili trebala bi biti teletina, tu nema trihinele. Ima povremeno drugih "baja" ali si premalo pojela.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma kakva teletina, to im je preskupo. Sad smo opet secirali i kolegica se kune da je ipak piletina. Ajd bar nemrem dobiti trihinelozu.

cvijeto- kak jedem vjerujem da crva ne bi ni skužila ipak je to premalo stvorenje ( čak i ono u konzervi tune )

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tajchi73, tu smo jedni zbog drugih, kaj ne ?

I ajde da te malo nasmijem: jučer nisi mogla ni slutiti da bi se jedan vegetarijanac (moja

malenkost) mogao tako angažirati oko - sirovog mesa!
    Posljednje uređivanje od Teica : 14.02.2011. at 20:00

Huljica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Trebala si se ispovraćati čim si skužila. I mislim da ta analiza nije tako jako skupa kako misliš. Možda do 100kn...ipak bi ja to odnijela....A sram te ne treba bit,svi smo mi svašta pojeli,svjesno ili ne!

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Huljica prvotno napisa Vidi poruku
    Trebala si se ispovraćati čim si skužila. I mislim da ta analiza nije tako jako skupa kako misliš. Možda do 100kn...ipak bi ja to odnijela....A sram te ne treba bit,svi smo mi svašta pojeli,svjesno ili ne!

ZZJZ 750 do 800 Kn. Info direkt od njih,parazitologija.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    tajchi73, tu smo jedni zbog drugih, kaj ne ?

I ajde da te malo nasmijem: jučer nisi mogla ni slutiti da bi se jedan vegetarijanac (moja

malenkost) mogao tako angažirati oko - sirovog mesa!

dolazim u napast da ti se pridružim i ovak živim od slatkog, a to vegetarijanci mogu......valjda

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Veterinarski fakultet?

Zvuči logično da bi oni mogli napraviti analizu.

Samo dajem t&t - možda imaš koga tamo?

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pisale smo u isto vrijeme

Možeš živjeti od riže npr. i ako je pojedeš sirovu, nemaš straha.

Moje dijete voli recimo baš sirovu rižu...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Malo je kasno za zvati ali ako te to tak muči, a čini mi se da da, daj kontaktiraj emiru na pp!

Sve mi je nekako u glavi da radi baš na kontroli hrane.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Teica prvotno napisa Vidi poruku
    Malo je kasno za zvati ali ako te to tak muči, a čini mi se da da, daj kontaktiraj emiru na pp!

kod zadnjeg seciranja prije cca sat vremena kolegica se klela da je u pitanju piletina ( za svaki slučaj još bum pokazala i mami :ziheraš: ), a to mi nije tak strašno. Mogu pobrat salmonelu, a to me nebu ubilo................možda 7-8 zaredom, ali jedna nema šanse

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Cudna mi je ta cijena. Kad moji kolju prase, odnesu komadić mesa tu u lokalnu veterinarsku ambulantu i za sat-dva pokupe nalaze. I ta analiza sigurno nije više od 100 kn.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ništa ti neće biti.
    Mene zanima kako je prošao restoran koji ti je servirao sirovi zagrebački i zašto ti to imaš kod sebe?
    I kako je moguće da ne znaš jel svinjetina, teletina ili piletina? Mislim, zar nije prepoznatljivo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U vererinarskoj analiza na trihinelu iz uzorka mesa košta oko 40 kn

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ništa ti neće biti.
    Mene zanima kako je prošao restoran koji ti je servirao sirovi zagrebački i zašto ti to imaš kod sebe?
    I kako je moguće da ne znaš jel svinjetina, teletina ili piletina? Mislim, zar nije prepoznatljivo?
    potpis

meso u restoranima je prošlo (bar je trebalo proći) veterinarsku kontrolu
    tako da teško da bi ta svinjetina, ako je svinjetina, mogla biti zaražena trihinelom

a bez obzira bilo sirovo ili pečeno pa moraš razlikovati svinjetinu od piletine

a ako su se prezli ispržili onda ni meso nije moglo biti baš skroz sirovo

bibai

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Niš ti ne bude, našpotaj ove u restoranu i natankaj se coca colom.
    Kaj ne znaš da se uz restoransku hranu pije coca cola???

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajme, tajchi, ja mislila da si pojela ne znam što - sad je mene sram napisati što sam pomislila - a ne komad sirovog mesa!
    Neće ti ništa biti, nećeš valjda trošiti na laboratorijske analize.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Radim u labosu za kontrolu hrane. Možeš mi poslati pp da vidim o ćemu se radi i mogu li ti ikako pomoći.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto- kak jedem vjerujem da crva ne bi ni skužila ipak je to premalo stvorenje ( čak i ono u konzervi tune )
    da ispričam svoje iskustvo.
    kupili kilo inćuna na ribarnici.
    dođem doma i čistim ih, čistim, skoro sam ih sve očistila. i slučajno pogledam na dasku di sam ih čistila, a ono sve se miče
    dakle, tanki tanki crvi, kao niti bijelog konca. da ih nije bilo tako puno, ne znam bih li ih skužila.
    zapakirali smo inćune u vrećicu (da sam bar prije skužila dok ih nisam sve očistila ) i odnijeli na veterinarsku stanicu/zavod, tako su nam rekli.
    i da, to je nametnik anisakis (neću stavljat linkove ), i nije baš bezazlen ako se dobro riba ne pofriga, a nalazi se u utrobi riba te uslijed nepravilnog transporta i držanja, može prijeći iz utrobe u meso ribe.

eto, samo da znate. nemojte radi toga prestat jest ribu, mi nismo

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

cvijeto , a bome i :shock:!

ne znam je l netko predložio, preletjela sam postove, ali ako ti je skupo odvesti sebe na analizu
    a ti odnesi komad mesa
    mi redovito nosimo svinjetinu zbog trihinele kada ju kupujemo privatno, a to košta nešto sitno, 40tak kuna

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ma što će s tim komadićem pohanog šnicla.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

onda pojest?

neslano se šalim. ne znam, možda i nije dovoljno za analizu.
    tajči, niš ne bu. ako i bu, a neće te ubiti!

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Meni je jednom Rockeferellova (džabane) analizirala uzorak.
    Rezultat analize: uš vulgaris, kapitalac.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Strpi se par dana pa odnesi stolicu na analizu (na parazite). To ne košta, a spasit će ti živce

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jednom Rockeferellova (džabane) analizirala uzorak.
    Rezultat analize: uš vulgaris, kapitalac.
    Pa nemaju ti šta ni naplatit. To može napravit svako tko se borio s ušima u dječjoj kosi. A potrebno je samo povećalo

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Strpi se par dana pa odnesi stolicu na analizu (na parazite). To ne košta, a spasit će ti živce
    Kako ne košta?

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ništa ti neće biti.

restoran ( ak se tak uopće može nazvati ) je prošao super, oni imaju teoriju da nikom nije ništa od sirovog mesa, a ja iz nekog razloga ne mogu potezati dalje . Kod sebe sam imala cijeli zagrebački jer sam dostavom naručila, a komad sam i spremila jer sam mislila dati na analizu.
    Znam da je teško povjerovati da se nemre skužiti koje je meso, ali eto...........sad smo pri tome je da riječ o piletini.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj emira prvotno napisa Vidi poruku
    Radim u labosu za kontrolu hrane. Možeš mi poslati pp da vidim o ćemu se radi i mogu li ti ikako pomoći.
    hvala ti, uzorak sam jučer navečer ipak bacila jer sam zaključila da mi je 750-800 Kn koliko su rekli u zavodu previše, a i iskreno bilo me strah samo ako je riječ o svinjetini. Inače, dobro je znati di radiš .

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

@emira
    Inače se smatram guruom za tematiku; natrošila se i Milinora i Pedilina u djetinjstvu.
    Zbunilo me što za ovog nije trebalo povećalo, mutant neki bio.
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 15.02.2011. at 11:41

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Cudna mi je ta cijena. Kad moji kolju prase, odnesu komadić mesa tu u lokalnu veterinarsku ambulantu i za sat-dva pokupe nalaze. I ta analiza sigurno nije više od 100 kn.
    pa i meni je bila čudna, ali rekao ju je doktor u zavodu za javno zdravstvo na parazitologiji. Vjerojatno testiraju na više toga.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kako ne košta?
    Nosiš na uputnicu od dr opće prakse, pa ako i košta, onda možda participacija za one koji nemaju dopunsko, ili se varam?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj kloolk prvotno napisa Vidi poruku
    Nosiš na uputnicu od dr opće prakse, pa ako i košta, onda možda participacija za one koji nemaju dopunsko, ili se varam?
    Ali ne radiš to samoinicijativno nego ti preporuči tvoj liječnik i on da uputnicu. Ako sam nosiš naravno da ćeš platiti.
    A za parazitologiju, pretpostavljam da je dr shvatio da bi tajchi testirala sebe na trihinelozu.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A za parazitologiju, pretpostavljam da je dr shvatio da bi tajchi testirala sebe na trihinelozu.
    sve je moguće...............posebno ak uzmem u obzir kak sam objašnjavala

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    restoran ( ak se tak uopće može nazvati ) je prošao super, oni imaju teoriju da nikom nije ništa od sirovog mesa, a ja iz nekog razloga ne mogu potezati dalje . Kod sebe sam imala cijeli zagrebački jer sam dostavom naručila, a komad sam i spremila jer sam mislila dati na analizu.
    Znam da je teško povjerovati da se nemre skužiti koje je meso, ali eto...........sad smo pri tome je da riječ o piletini.
    a da nam recimo kažeš koji je to restoran, da znamo izbjegavati?
    ja znam da se meni slično dogodilo jednom, naručila piletinu a dobila....ne znam, nikako se ni mm ni ja nismo mogli dogovoriti je li piletina, puretina, svinjetina ili neka druga tina

uglavnom, odvratno

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko sam skužila, posluženo ti je termički nedovoljno obrađeno meso nepoznatog podrijetla
    E sad šta te brine... ako je svinjetina, da nisi dobila trihinelu, a ako je piletina da nisi zaradila salmonelu, ili??
    Vrsta mesa se lako otkrije ELISA testom i analiza košta pola iznosa kojeg si ti navela.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    da ispričam svoje iskustvo.
    kupili kilo inćuna na ribarnici.
    dođem doma i čistim ih, čistim, skoro sam ih sve očistila. i slučajno pogledam na dasku di sam ih čistila, a ono sve se miče
    dakle, tanki tanki crvi, kao niti bijelog konca. da ih nije bilo tako puno, ne znam bih li ih skužila.
    zapakirali smo inćune u vrećicu (da sam bar prije skužila dok ih nisam sve očistila ) i odnijeli na veterinarsku stanicu/zavod, tako su nam rekli.
    i da, to je nametnik anisakis (neću stavljat linkove ), i nije baš bezazlen ako se dobro riba ne pofriga, a nalazi se u utrobi riba te uslijed nepravilnog transporta i držanja, može prijeći iz utrobe u meso ribe.

eto, samo da znate. nemojte radi toga prestat jest ribu, mi nismo
    drago mi je da ovo nisam pročitala prije godinu dana, kad smo mm i ja otišli na crni rižot.
    ja uvik kad jedem crni rižot koji nije spreman doma prospem malo parmezana po njemu.
    tako da me ovi tanki crvići nisu zabrinjavali.
    mm je nešto žugao, ja sam ga ignorirala, on zna tako žugat.
    kad sam skužila o čemu priča i pogledala svoj pijat, dobro se nisam izrigala.
    dakle, to bijelo nije bio parmezan već ti tanki bijeli crvići.

vlasnik se s nama prepirao, da to nije to, da su to trakice od kapule (moš mislit).
    mi tukci platili spizu, umisto da odemo kući i još mu zapritimo inspekcijom.
    a on je imao petlje pri naplaćivanju pitat nas jesmo li bili zadovoljni.
    da poludiš.

2 zalogaja piletine su ništa.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

crvi nametnici parazitiraju u plavoj ribi.
    ima ih povremeno - pred nekoliko godina je sav ulov iz sjevernog jadrana bio s njima - no, ukoliko se riba dobro termički obradi niš neće biti
    dobra stvar je što ne parazitiraju na mekušcima niti bijeloj ribi

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •