Pokazuje rezultate 1 do 50 od 652

Tema: Ja sam uvijek za dojenje ali...

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ko što Mima kaže o pripremi , doziranju, broju obroka... se i razgovara na Rodi, nije zabranjeno. Zabranjeno je navoditi imena i proizvođaće, obzirom da je to reklama . Meni je to sasvim korektno. Tako bi trebalo biti i kod pedijatara i patronažnih sestara.
    Ma, di je to, nema ti toga na Rodi - da se priča o pripremi i doziranju AD-a? Nije Rodi primarno convern da se ne reklamira marka ta i ta AD-a, nego da AD nestane kao nešto normalno za sve mame, tj. da AD ne bude default, nego da to bude dojenje, pa će samim time i prestati potreba da se o tome priča među mamama, nego će ostat na liniji pedijatar-farmaceut-mama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.02.2011. at 19:34

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, di je to, nema ti toga na Rodi - da se priča o pripremi i doziranju AD-a.
    Ne samo jednom sam odgovarala na takva pitanja. Da li dijete dobiva dovoljno obroka u danu, koliko često, da li na zahtjev...
    Nemju takve teme svoj poseban pdf, ali se tema može normalno staviti .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne samo jednom sam odgovarala na takva pitanja. Da li dijete dobiva dovoljno obroka u danu, koliko često, da li na zahtjev...
    A, kužim - ali isključivo u kontekstu i dojenja ili/i prelaska na dojenje i dobiva li dijete dovoljno. Sigurno nema nijedan topic mame koja je isključivo na AD-u pa joj neko dijeli savjete, zar ne? Ako ima, opako sam zabrijala.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 16.02.2011. at 19:38

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

OK, ja hranim dijete iskljucivo sa AD-om i imam dosta pitanja. Znaci, ako postavim takvu temu (necu spominjati naziv AD-a), ta se tema nece brisati? Do sada nisam htjela tako nesto pitati da ne ispadne da provociram, ali ako je to dozvoljeno, rado bi svasta pitala.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    OK, ja hranim dijete iskljucivo sa AD-om i imam dosta pitanja. Znaci, ako postavim takvu temu (necu spominjati naziv AD-a), ta se tema nece brisati? Do sada nisam htjela tako nesto pitati da ne ispadne da provociram, ali ako je to dozvoljeno, rado bi svasta pitala.
    Što se mene tiče možeš. Sve dok ne pitaš za preporuku tipa:" koja je formula bolja?". Mogu ti i odgovoriti , obzirom da je moje drugo dijete bilo na formuli.
    Posljednje uređivanje od sirius : 16.02.2011. at 20:46

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da možeš postavljati pitanja koja su vezana uz dijete, a ne uz formulu.
    Dakle, ne možeš ovdje dobiti odgovor na pitanje koliko praha se stavlja u vodu.
    To piše na kutiji i treba se toga pridržavati.
    Niti koliko dijete treba pojesti po obroku.
    I to piše na kutiji i treba se toga pridržavati.

ali, ako dijete ima problema sa zatvorom, meni je sasvim svejedno je li dijete dojeno ili na formuli, pokušat ću pomoći kao mama, ne kao savjetnica (jer kao savjetnica znam samo kako pomoći opstipiranom djetetu koje je dojeno).
    ili bilo što drugo, a da tema nije formula.

razlika je prilično velika, nadam se da je razumljiva.
    Posljednje uređivanje od apricot : 16.02.2011. at 21:44 Razlog: tipfeleri, katastrofa

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da možeš postavljati pitanja koja su vezana uz dijete, a ne uz formulu.
    Dakle, ne možeš ovdje dobiti odgovor na pitanje koliko praha se stavlja u vodu.
    To piše na kutiji i treba se toga pridržavati.
    Niti koliko dijete treba pojesti po obroku.
    I to piše na kutiji i treba se toga pridržavati.

ali, ako dijete ima problema sa zatvorom, meni je sasvim svejedno je li dijete dojeno ili na formuli, pokušat ću pomoći kao mama, ne kao savjetnica (jer kao savjetnica znam samo kako pomoći opstipiranom djetetu koje je dojeno).
    ili bilo što drugo, a da tema nije formula.

razlika je prilično velika, nadam se da je razumljiva.
    Ne bi se složila. Evo, npr. spomenula si zatvor. Kod nas je uzrok zatvora bila upravo vrsta AD-a. Pedijatar nije bas bio upucen koje je AD bolje/losije, pa sam bas citala razna iskustva po drugim forumima.
    Dalje, ima npr. mlijeka koja sadrže probiotike koji itekako pomazu. Ili, sama temperatura mlijeka, nekom djetetu mozda vise odgovara hladnije, a nekom stupanj toplije mlijeko...
    Ne mozes razgovarati o AD-u a da ne razgovaras o pripremi AD-a. Ili o prehrani djeteta koje se hrani AD-om, a da ne spominjes AD.
    Onda je postenije reci da se ne smije pricati o problemima/pitanjima djece koja se hrane AD-om, nego pisati između redaka. Dakle, ispada da su ta djeca djeca "drugog reda", na neki nacin manje vrijedna nego dojena jer je nacin njihove ishrane izgleda sramotan i nedostojan da bi se spominjao. Takav je moj dojam, ako mi netko kaze da ne smijem reci/pitati nesto o nacinu na koji hranim svoje dijete. Ono, suti, da ne "zarazis" druge mame tom idejom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •