Pokazuje rezultate 1 do 50 od 106

Tema: Druga djeco, kako ste?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nemoj baciti cestitke.
    nije fer prema strijem djetetu. a ako ce vas odnos biti kako treba, mislim da te cestitke mladi nikad nece predbacivati.

btw. ja sama drugo dijete. privilegirano. mojoj seki je iz puno razloga bilo teze.
    mm je prvo dijete. neprivilegirano. cijeli su mu zivot "kratili" glavu, da se mlade dijete ne bi osjecalo manje vrijednim. mislim da im to nije nikad oprostio.

inace se slazem sa lutonjicom da nema pravila i sa zdenkom da nad tim ne treba previse lamentirati. svaka pozicija u familiji nosi i prednosti i mane.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj baciti cestitke.
    nije fer prema strijem djetetu. a ako ce vas odnos biti kako treba, mislim da te cestitke mladi nikad nece predbacivati.
    inace se slazem sa lutonjicom da nema pravila i sa zdenkom da nad tim ne treba previse lamentirati. svaka pozicija u familiji nosi i prednosti i mane
    slažem se.
    ja sam drugo i mogla bih ponešto napisati, ali mislim da bi mogao i moj mlađi brat i starija sestra, pa nema smisla.

imam ih dvoje, velika je dobna razlika među njima.
    danas imam kćerine snimke od 1. dana života, prvog osmijeha, prvog koraka (rekoh već, sve uredno do 3. godine života )...
    a sina sam snimila prvi puta za 5. rođendan i to sam zvala prof. fotografa da posnimi rođendan u sat i pol, jer mi nismo imali kameru, bila nam preskupa.
    što bih ja sad trebala? gristi se do kraja života jer on ne može vidjeti kako je micao ručicama sa 2 mjeseca?
    imam sve čestitke i telegrame koji su pristigli kada se on rodio, ja sam rođeni sakupljač uspomena... imam puno njegovih likovnih radova iz najranije dobi... imam masu slika, pramen kose, imamo spomenaricu, ali nismo imali kameru!
    Posljednje uređivanje od AdioMare : 17.02.2011. at 14:39

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    što bih ja sad trebala? gristi se do kraja života jer on ne može vidjeti kako je micao ručicama sa 2 mjeseca?

i mi imamo takvih nekih "situacija" - al mi nismo nikad ni imali kameru, snimali nas prijatelji, povremeno...

pa kad gledaju i ako se tko upita takvo pitanje - kako sam ja micao rucicama s 2 mjeseca - moj je odgovor: evo, isto ovako!

mislim - u te su se tri prve godine zivota (kojih se, recimo, ne sjecaju) ionako bavili projektima koji su prilicno jednaki svima njima - usisavali, pentrali se na stolove, kuhali sa svim mogucim kuhinjskim priborom po cijeloj kuci, pravili kolace od blata i slicne genijalnosti... stvarno je, u neku ruku, svejedno jesu li oni na slici ili ne, ne?

a kad se sad, u "ozbiljnijoj" dobi zapitavaju takva pitanja - ja im kazem - eno ti aparat, snimaj, slikaj, sjeti se sam da treba nesto upamtit za buducnost, pisi dnevnik, radi sto hoces i osjecas da treba...

i jos jednu apropos onog moze li se svih voljet jednako, il netko mora bolje kliknut...

ja ne znam sta bi rekla. meni niti jedno od moje djece nije posebnije kliknulo (a nije da ih nemam ), nit mi je ljepse, pametnije, savrsenije... mozda da probam rodit peto?

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    nemoj baciti cestitke.
    slažem se.
    ja sam drugo i mogla bih ponešto napisati, ali mislim da bi mogao i moj mlađi brat i starija sestra, pa nema smisla.
    Baš sam mislila da sam sve probleme riješila pa me mudrosti forumske sabotiraju, sad moram opet ispočetka razvijati strategiju

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Ili nemoj ništa reći i ne opterećuj se.
    Ne ispravljaj ono što se ne može ispraviti, ne može se mlađi roditi prije starijeg i ne može dobiti sve ono što je dobio stariji kad/jer je bio jedinac. I gotovo. Tvoje samo-opterećivanje i samo-opravdavanje neće ima pomoći, samo će im ukazati da je to problem s kojim se teško nosiš. Počet će gledati, brojati, pratiti i patiti skupa s tobom a niš se neće popraviti. Gubljenje vremena... Prebaci fokus na pozitivu.
    Znam ja da se ne bi smjela opterećivati, ali kad ne mogu. Iako je već sad puno bolje nego na početku kad sam sve odmjeravala... i bojala se tepati bebi da stariji ne bi čuo, i grizla se jer se nisam mogla igrati s T. jer je J. cijelo popodne provodio dojeći. Nadam se da je Trina u pravu u onom svom prekrasnom postu i da će se to i dalje popraviti. Do onda, prorađujem sve ovdje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •